Şimdi Ara

Salcano ASTRO 212 HD 26'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • - 2 ay önce aldığım Salcano 212 HD bisikletin fren aksamından sürekli ses geliyor. Fren sistemini hergün bayır aşağıya kullandığım için freni çok sık kullanmak zorundayım. Arasına toz/kir mi kaçtı nedir derken fren sistemini incelediğimde diskin kendisini sıkan maşaların birine daha yakın olduğunu ve sürtünme sonucu bunun olduğu kanaatine vardım.

    - Ayrıca sol vites 3 pozisyondayken ( yani dişlinin en büyüğünde ) ses geliyor vites dişlisinden.

    Salcanocular ! bu sorun sizde de varmı, sürekli olağan karşılanması gereken sorunlar mı .

    - Ayrıca bisikletin bakımı için dişliler, vites takımı ve amortisür için bakım seti aldım. Temizlik yaparken ilk önce yağ temizleyici kullanıyorum, ardından bisikletin hareketli olan bölgelerinde (vites takımı, dişliler...vb) spreyli yağ kullanıyorum. Nette dolaşırken kimyasal yağ sökücülerin zararlı olduğuna dair bazı görüşler var. Bisikleti bulaşık deterjanı ile yıkamak ne kadar doğru sizce.

    İdeal ve sağlıklı bir bakım nasıl olur.







  • Ses geliyor ve nedeni sürtme ise, jantın ya tam oturmamıştır yada diskte eğilme meydana gelmiştir
    Vitesten gelen ses ise ayarsızlık yada çapraz kullanımdan kaynaklanabilir, sen öndenmi arkadanmı geliyor ?

    Temizleyici sprey içinde wd-40 ı kullanabilirsiniz sorun yaratmaz.
  • Fren sistemi için iyi bir tamirciye ihtiyaç gibi gözüküyor bu durumda....

    Vites dişlisinden gelen ses ise çapraz kullanmamaya dikkat ediyorum. Neyse onda tamircimiz baksın artık.
  • disk frenler tozlanınca ses yapar nemli bir bezle silebilirsin halen ses geliyorsa kalibre ayarı yapmanız gerekir,vites ayarın muhtemelen iyi ayarlnmamış olabilir işinde uzman bir bisikletciye bakımını yaptırmanızı tavsiye ederim, olduğunuz yeri bilmiyorum ama alanyadaki salcano servisleri hiç bir şeden anlamıyorlar çok kötü alanyadaki bir servis orta göbek sökümünde murç çekiç kullanacaktı adama kızınca gerekli aparatı varmış onunla söktü.bir abi tavsiyesi kendin hariç kimseye bisikletini verme
  • crookhanks, sony kemera yorumlarınız için teşekkürler. bisikletin fren işini hallettim gibi. elimdeki yağ sökücüyü fren sisteminin olduğu yere uyguladım. ( bazı görüşler bu tür yağ sökücü kimyasalların fren sistemine uygulanmasını tavsiye etmiyorlar, anlamış değilim ) ilk kullanımda bayır aşağı inerken aşırı bir ses çıkardı, (hani şu pabuçlu frenlerin çıkardı ses gibi) daha sonra ses kesildi. kanaatimce arasına toz giriyor.vites dişlisisini de artık bir uzmana doktora :D göstermek gerekiyor.
  • Dün bisikletime ilk ayrıntılı bakımını yaptım. İlk önce mazotla dişli takımını, pedal kısmının dönen aksamı, dolayısı ile hareketli noktaları sildim. Böylece eski yağlardan arındırmış oldum.

    Daha sonra bulaşık deterjanı ile hazırladığım kovanın içine daldırdığım fırça ile kadro temizliğini yaptım, dişliler dahil, tekerlekler heryeri deterjanladım. Kurumaya bıraktım, en son işlem olarak da dişlileri, amortisörü, hareketli noktaları sprey ile yağladım.

    Ancak eksik bir nokta kaldı. Frenler. Oraya dokunmak istemedim, yanlış birşey yaparım diye. Bende Hidrolik diskli fren sistemi var, bisikleti sürekli bayır aşağıya sürdüğüm için tozlu görünüyor o kısım .Elimde yağdan arındırma, yağ sökücü spreyi var, disk frenlerin olduğu bölgeye uygulasam zararı olur mu. Netteki araştırmamda Yağ sökücü spreylerin zararlı olduğu söyleniyor. Ne kadar doğru bilemiyorum. Görüşü, tecrübesi olan varsa tavsiye bekliyorum.




  • hortlatayım. bir motosiklet kullanıcısı olarak fren sistemleri hemen hemen aynı tip olduğundan balatalarla diskin arasına balata temizleyici sprey sıkarsanız aradaki pisliği temizler ve sesten kurtulursunuz
  • diske yağ değmiştir küçük bi yağ damlasında bile ses yapar balataları tüpde yakıp diskide deterjanlı bezle temizlersen hem frenler çok iyi tutar hemde ses kesilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.