Şimdi Ara

Sakarya Vs Selçuk Üniversitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
5.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bilgisayar müh. düşünüyorum bu iki üniversite arasında kaldım sizce hangisi okumuş,okuyan,yaşayanların önerilerini bekliyorum

Edit 2014 :Eğitim açısından kesinlikle sakaryayı tavsiye ederim ben pişman oldum açıkcası gelmek isteyenler birdaha düşünsün.En basitinden ders programlarını karşılaştırın biz selçukta 5 ders görürken sakarya 11 ders koymustu doğru düzgün derse giren hoca yok genelde fizik mat gibi dersleri öne çıkarıyorlar patentte birinciyiz filan diye öğünüyor rektör ama gelip birde öğrencilere sorun eğitimi nasıl diye tıp,veterinerlik vs gibi bölümler iyi fakat mühendislik,teknoloji vs. fgibi fakülteleri rezalet.Stajda yeni birşey çıkarttılar artık kendilerinin istediklerinden başka işletmelere göndermiyorlar bir nevi hocalar artık komisyonuna bakıyor gibi birşey oldu.Ortam kampüs şehir sakaryadan iyi ama dediğim gibi eğitim ve çalışma olanaklarınız rezalet durumda.Şu anda sakaryaya yatay geçiş yapmaya çalışıyorum pişman oldum.

Edit 2015:Söylediğim gibi yatay geçiş yapmadım uzun süre düşündüm,üniversitelerden beklentim çok fazlaydı açıkcası coursera.org daki ABD teknik üniversiteleri gibi eğitimler filan bekliyordum fakat Türkiye genelinde eğitimlerin bu kadar iyi olmadığını gördüm gerek Sakarya gerekse diğer üniversite okuyan arkadaşlarımla ve öğretim elemanlarıyla filan görüştüm eğitim düzeyleri neredeyse aynı bu yüzden geçiş yapmayı gerektirecek bir sebep göremedim.Ayrıca Selçuk üniversitesi kampüs ve sosyal yaşam vs. olarak Sakaryaya göre daha güzel (bence).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybaham -- 6 Temmuz 2015; 12:52:29 >

• Ben okumadım ama YouTube da falan sakarya iyi gibi duruyor
    Sakaryada 2. Sınıfta biri digital kamerayi bile güvenlik kamerası yapan program yapmıştı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyw. hocam ama YouTube da hepsi güzel görünüyor Başka fikri olan yok mu hiç okuyan,yaşayan
  • İkisinde de tanıdıklar var. İki şehirde yaşaması zor bir şehir pek gençlik hareketlerine göz yummazlar ancak bilgisayar mühendisliği için sakarya üniversitesi selçuktan çok daha iyi.
  • Sakarya için söylüyorum kardeşim

29 ekimden itibaren hızlı tren aktif hale gelecek istanbul,ankara,eskişehir arka bahçe gibi olacak bu güzergahtaki şehirler için,

Ben sakaryada yaşıyorum

konya içinde güzel diye duyumlar aldım. Sakarya için öyle bağnaz böyle bağnaz diyenlere inanma her türlü yol var neyi arıyorsan! Sakaryanın kışları biraz daha yumuşaktır konyaya göre,üniversitenin konumu hele ki mühendisliklerin manzarası dehşettir.Şöyle düşün okul için burası ve kocaeli ytü ve itüye bağlıymışlar eskiden
    Bence en önemlisi hocalarının kariyerleri iki şehirde hemen hemen aynı öğrenci için

Konyanın bir kaç bilişim firması Yurt çapında ün yapmış. Sakaryada bildiğim kadarıyla bu yönde firmaları yok

Fiyat olarak pahalıda var ucuzda konuma göre değişiyor

Benden bu kadar Sakarya hakkında
    Aklına takılan olursa sormaktan çekinme kardeşim

• Uğraşmış yazmışsın hocam sağ ol,
    ilk olarak şunu sorayım Sakarya üni. teknoloji fakültesi kampüstemi yoksa şehir merkezinde ilçede filan mı bazen çıkıyor çünkü
    mühendislik eğitiminde hangisi daha iyi ikilemde kaldım birçok yerde Selçuk daha köklü daha iyi mühendislik eğitimi veriyor diyorlar
  • Teknoloji fakültesi ana kampüste ilçede falan değil kardeşim ancak saü şehir merkezinden 8-9 km uzakta bir yükseltinin üstüne kurulmuştur öyle şehrin göbeğinde değil bunu açık olarak söyleyeyim okuldan çarşıya yada şehirdeki evine yürümek deli cesareti olur ancak :)aç google maps'dan bak istersen

Dostum sakarya 1970'de selçuk 1975 De kurulmuş

Sakarya üniversitesinde 2012 verisine göre 47 bin selçukta 67 bin kişi okuyor (önlisans)dahil

Bilgisayar mühendisliği nasıldır bilmiyorum konu hakkında pek bilgim yok ancak

Hani bu meslekte bir laf var ''kendini geliştirmek önemli'' diye iki üniversite arasında uçurum yok bence,
    Hani orta bir noktadan bakıyorum ikiside hemen hemen aynı klasmanda selçuk bir tık önde gibi

Sen otur bak öğretim kadrosuna bak bu çok önemli
    bu forumda bilgisayar müh okuyan arkadaşlar var onlarla konuş onlar sana daha net bilgiler verecektir

Şimdiden hayırlı uğurlu olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Meram ve Selçuk Tıp
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eyvallah hocam,üniversitelerin birbirine çok yakın seviyede olması ikilemde kalmama neden oldu
  • Hocam merhaba. Ben Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliğinde okuyorum. Sorularını ScS1965 arkadaşım güzel bir şekilde cevaplamış fakat bende düşüncelerimi söylemek isterim.

Sakarya şehir olarak bana sıkıcı geldi ilk gittiğim sıra çünkü daha büyük ve modern bir şehir bekliyordum. Böyle bir beklentin olmamısı taraftarıyım geldiğinde hayal kırıklığına uğrayabilrsin. Kişiden kişiye değişir fakat bir Kayseri düşün onun yerleşme olarak daha dağınık hali. AVM'ler işte barlar gece kulüpleri var tabi ki. Şehir merkezinden çok ilçeleri güzeldir bende son zamanlarımda keşfettim bunu. Özellikle Sapanca. İnsanları öğrenciyi pek sevmiyor bunu da fark ettim. Kampüs Serdivan'da Sapanca gölü manzaralı :D Çarşıya gitmek için belediye otobüsleri var yada dolmuşlar ama otobüsler gayet güzel ve modern. Yurt düşünürsen devlet yurdu da dahil olmak üzere kampüsün içinde bir çok yurt var. Buralarda kalırsan yol parası sıkıntında olmaz. Üniversite eğitim olarak özelliklede mühendislik eğitimi olarak bana ilk gittiğimde söyledikleri şey mühendislik eğitiminin Türkiye'de ilk 5te olduğuydu. Ne kadar doğru bilemem fakat Marmara bölgesinde , İstanbul ve Kocaeliye yakın olması okul sonrası iş konusunda büyük avantaj. Google'dan bakarsan bu bölgede fabrikalar , sanayiler yoğunlaşmış durumda genelde mezun olanlar ya Sakarya'da ya İstanbul'da çalışyomuş. İstanbul'da ki firmalar mezun olan öğrencileri takip ediyormuş gibi şeyler duydum. Çok tanıdığım arkadaşım var Sakarya'ya baya araştırıp gelen. Kısacası Mühendislik eğitimi açısından genel izlenim gayet olumlu. ScS1965 arkadaşın dediği gibi hızlı trende seneye biz ordayken kullanılabilir durumda olacak. Kafan esince Eskişehir'e Ankara'ya İstanbul'a gidebilme fırsatın olacak. Bildiğim kadarıyla yolun kısalmasının yanında fiyatlar otobüs fiyatlarından daha düşük olacak.

Konya'ya gelecek olursak bende geçen sene senin kaldığın ikilemde kalmıştım Konya mı Sakarya mı ama Sakarya oldu. Konya'da muhafazakar kesimin daha fazla olduğunu duymuştum fakat orda bir avantaj bir bölge sadece öğrencilere aitmiş. Sakarya'da da mavi durak çevresi öyledir kampüse ve çarşıya aynı uzaklıkta yeterince kafe ve marketin bulunduğu bölge geneli öğrencidir. Eğer gideceğin fakülte Teknoloji Fakültesi ise şöyle bir şey söyleyebilirim sana ; benim Sakarya'yı daha öne yazmamın sebebi Konya'nın teknoloji fakültesi Bilgisayar müh. geçen sene açmasıydı. Çoğu kişiden şunu duydum eğitimi oturmuş bir yer varken yeni açılan bir bölümde hoca sıkıntısı olur. Prof. sayısı az olur buda eğitim kalitesini etkiler vs. Eğer ki Teknoloji fakültesi düşünüyorsan fakültelerde ki prof , doç , yar doç sayılarına ve kalitelerine bak. Ki Sakarya'da bildiğim kadarıyla çoğu hoca İstanbul ve Kocaeli'den geliş gidiş yapıyor. İtü'den ayrılmış olması da büyük bir avantaj mühendislik açısından çünkü oradan derslere gelen hocalar var hala. Bende iç anadoluda büyüdüm. Sakarya Konya'ya nazaran kış aylarında daha ılık oluyor. Yani doğru düzgün kar bile görmedim bu sene Sakarya'da. Kampüs akşamları göl kıyısında olduğu için soğuk olur fakat merkez daha ılıktır. Diyeceklerim bu kadar bir sorun olursa elimden geldiği kadarıyla yardımcı olurum. Hakkında hayırlısı olsun.

• Yazdıkların karar vermemde çok yardımcı oldu çok iyi anlatmışsın tercih yapmadan önce ikisini de gidip görmeyi düşünüyorum en iyisi bu sanırım,teşekkür ederim.
  • Selçuk her türlü alır.
  • Selçuk daha ağır basmaya başladı ama kampüsü gezdikten sonra son kararı vereceğim artık
  • Hocam bu karşılaştırmaya GYTE - Bilgisayar Müh. koysak; fikirleriniz nasıl olur. Sakarya ve Selçuk Mühendislik Fakültelerine göre?
  • Her türlü GYTE bence,sıralamam yetse orayı yazardım ama orada okuyan arkadaşlar ne düşünür bilemiyorum
  • cuffer C kullanıcısına yanıt
    okudum kardeşimde belki bende orayı yazıcam puanım tutarsada tek basına eve cıkmak yada aileyle birlikde taşınırsak kira fiyatı ne olur?yada yüzde 50 buralarda tercih yapcam düşünüyorum kararsızım
  • waleur5 kullanıcısına yanıt
    kardeşim tek başına eve çıkmak biraz tuzlu olabilir. Ev kiraları 500 civarında diye biliyorum eve çıkan arkadaşlarımdan. ama tabi araştırırsan daha uygun bulabilirsin fakat öğrenci evleri 500 civarı
  • Bir katkım olduysa ne mutlu bencede pişman olmamak adına git gez kampüsleri. Belki kararlarında önemli olabilir şu bilgiyede bi göz at derim ;

1- çukurova ( otomotiv sanayi büyük, sabancı, toprak grubu v.b. büyük sanayi kuruluşları çok, çok başarılı bir ingilizce eğitimi var, köklü bir üniversite, mezunları piyasada iyi işler yapabiliyor)
    2- Uludağ ( otomotiv sanayi büyük, sabancı, toprak grubu v.b. büyük sanayi kuruluşları çok, köklü bir üniversite, mezunları piyasada iyi işler yapabiliyor)
    3- Kocaeli ( istanbula yakın, staj iş olanakları bol, geniş sanayi ağına sahip )
    4- Sakarya ( istanbula yakın, staj iş olanakları bol, geniş sanayi ağına sahip )
    5- Erciyes ( köklü bir üniversite, ilk teknokentlerden birine sahip, sanayisi gelişmiş, ankaraya yakın, mezunları iyi yerlerde işe girmiş )
    6- Selçuk ( köklü bir üniversite, ankaraya yakın, mezunları iyi yerlerde işe girmiş )
    7- Osmangazi ( istanbul ve ankaraya yakın, sanayisi gelişmiş, askeri ve ticari bir çok kuruluş var)

Bu listede mühendislik için mezun olanların iş bulma şansı değerlendirilmiş ;

20- Anadolu Üniversitesi
    19- Ankara Üniversitesi
    18- Karadeniz Teknik Üniversitesi
    17- Çukurova Üniversitesi
    16- Süleyman Demirel Üniversitesi
    15- Yeditepe Üniversitesi
    14- Trakya Üniversitesi
    13- Uludağ Üniversitesi
    12- Boğaziçi Üniversitesi
    11- Orta Doğu Teknik Üniversitesi
    10- Gazi Üniversitesi
    9 - Dokuz Eylül Üniversitesi
    8 - Ege Üniversitesi
    7 - Yıldız Teknik Üniversitesi
    6 - Selçuk Üniversitesi
    5 - İstanbul Teknik Üniversitesi
    4 - Sakarya Üniversitesi
    3 - Kocaeli Üniversitesi
    2 - Marmara Üniversitesi
    1- İstanbul Üniversitesi

• Hocam GYTE'de okuyan yeni bir mezuna sorduk (ablamın bir kız arkadaşı), "Sürekli ardı arkası kesilmeyen ödevleri olacak, eğer gerçekten bilgisayar programlamayla ilginiz varsa seçilebilir, yani rahatlık istiyorsa böyle bir üni. değil maalesef.. asosyal oluyorsuz ama böyle bir eğitim sonunda iş imkanlarını düşündükçe mutlu oluyoruz." dedi. :)

asosyal dedi, çünkü Gebze'de oturuyor.
    Düşünüyorum, çünkü bende Gebze'de oturuyorum. Ama yazacağım gibi herhalde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dh_diferential -- 3 Temmuz 2013; 6:34:39 >

• Sakarya konusunda da aynı fikirler geldi. Ders ayrıntılarını vermiyorlar ablam sorduğu için, bizi de anadolu öğrencisi zannedip zor diyip geçiştiriyorlar anlayacağın..

Ancak gel gör ki Selçuk'ta Bilgisayar okuyan birine rastlayamadık daha..
  • Bencede GYTE zor iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybaham -- 3 Temmuz 2013; 14:11:17 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.