Şimdi Ara

^^ SAKARYA BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ MTOK SEÇECEKLER TOPLANIN ^^

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkdaslar bu forum altında bilgi paylaşımı yapabiliriz.

Sıralamalarımızıda yazarsak bölüm için bir fikrimiz olmuş olabilir : 108k

• Benim 197 k imkanı yok heralde
  • m.t.o.k noluyodu normalinden farkı nedr ?
  • +1
  • sakarya bilg. mtok ing egitimi var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: beşiktaşlı emre

sakarya bilg. mtok ing egitimi var mı ?

Bölüm ingilizce değil. Ama ders olarak ingilizce var.
  • sıralamam mf4 ama burayı mı tercih edeyim yoksa seneye bir daha mı hazırlanamayım bilmiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mtok ve teknoloji fak ne fark ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gakkuş Mandalina

mtok ve teknoloji fak ne fark ediyor

Teknoloji fakültesinde mühendislik programları vardır. İki çeşit kontenjanı vardır. MTOK ve genel kontenjan. Yani mtok bir fakülte değil, bir kontenjan çeşididir.
  • Teknoloji fakultesimi, muhendislik fakultesi mi daha iyi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Teknoloji fakultesimi, muhendislik fakultesi mi daha iyi?

Şuanda yasal olarak ikisinden çıkan mühendisler arasında bir yetki farkı yok.
    Teknoloji fakültesi 2 yıl önce kurulan yeni bir anlayıştır. Uygulama ağırlıklı eğitim verir. Şuanda mezunu yok. Zaman gösterecek kalitesini.
    Ancak benim görüşüm şudur. Söz konusu üniversite itü, odtü gibi büyük üniversitelerden olmadığı sürece meslek kökenli ve pratiği iyi olan mühendisler daha çok tutuluyor.
    Pazartesi zaten mühendisler odasını arayıp ayrıntılı bilgi alıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sampiyon bilo

quote:

Teknoloji fakültesi 2 yıl önce kurulan yeni bir anlayıştır. Uygulama ağırlıklı eğitim verir. Şuanda mezunu yok. Zaman gösterecek kalitesini.
    Ancak benim görüşüm şudur. Söz konusu üniversite itü, odtü gibi büyük üniversitelerden olmadığı sürece meslek kökenli ve pratiği iyi olan mühendisler daha çok tutuluyor.

bizide bilgilendirsen sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ömer Fidanboy

quote:

Orijinalden alıntı: sampiyon bilo

quote:

bizide bilgilendirsen sevinirim.

Şans dileyin bana DH halkı. İnşallah ciddi bir şekilde benimle konuşurlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 21 Temmuz 2012; 16:35:30 >

• Hocam teknoloji fakülteleri hakkında bir çok belirsizlikler mevcut en son odalardan birkaçı dava açmıştı . Böyle bir çözüm yöntemi normal mühendislerin zaten az olan piyasasını düşük ücretli emeği sömürülmüş yeni mühendisler doğurulmasına neden olucak . En son makine mühendisleri odasıylan konuştuğumda adamlar zaten yeni mühendisleri sömürüyorlar patronlar elimizden geldiğimizce önlemeye çalışıyoruz bide başlarına bunlar çıktı var gel siz düşünün ayrıca buralardan mezun olanlarla öss de kastıra kastıra terleye terleye çalışanla puan farkı artık olmamasına rağmen ayrı kontenjanlarla peşkeş çekilen öğrencileri bir tutmayacam mezun olduktan sonrada bu fikrimi değiştirmiyecem .
  • İTÜ, YTÜ vs. hariç. Hem puan farkı yok varsada fazla değil, hem uygulama eğitimi daha baskın, hem geçmişten teknik işlere ilgisi olan kişilerin gittiği biryer. Bu işi kişiselleştirmişsin.
    Puan farkı yoksa demekki, o meslek liseli hem meslek dersleri ile uğraşırken, össye kastıra kastıra terleyerek çalışmıştır değil mi?
    Düz lise mezunu kastıra kastıra bir puan alıyorsa, meslek lise o puanı alınca kastırmış olmuyor mu? Olaya objektif bakmıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 21 Temmuz 2012; 17:03:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mytheka

Hocam teknoloji fakülteleri hakkında bir çok belirsizlikler mevcut en son odalardan birkaçı dava açmıştı . Böyle bir çözüm yöntemi normal mühendislerin zaten az olan piyasasını düşük ücretli emeği sömürülmüş yeni mühendisler doğurulmasına neden olucak . En son makine mühendisleri odasıylan konuştuğumda adamlar zaten yeni mühendisleri sömürüyorlar patronlar elimizden geldiğimizce önlemeye çalışıyoruz bide başlarına bunlar çıktı var gel siz düşünün ayrıca buralardan mezun olanlarla öss de kastıra kastıra terleye terleye çalışanla puan farkı artık olmamasına rağmen ayrı kontenjanlarla peşkeş çekilen öğrencileri bir tutmayacam mezun olduktan sonrada bu fikrimi değiştirmiyecem .

Kardeşim o zaman 2010 öncesi 3-4 yıl boyunca makine eğitimi alan makinenin herşeyinden anlayan bir lise ögrencisinin Makine Mühendisliğe gidemiyor olmasınıda acıkla ki haklısın diyelim

• Kardeş olayı kişiselleştirmiyorum , evet fazladan meslek dersleri alıyorsunuz yalan yok ama sonuçta 2 adet belge ile üniversite derdini isterseniz aradan çıkarıyorsunuz. Yakın arkadaşım anadolu teknik meslek lisesi çıkışlı ve teknisyen oldu hemde dükkan açma belgesi aldı . Ben mezun olduğumda elimde bi lise diploması vardı . Yani tek şansımız üniversite . Yani zor dersler gördük hakkımız demeye hakkınız yok sonuçta vasıf kazanıyorsunuz. O olayı geçtim önceden puanınız kesiliyordu (kesileceğini bilmeyerek gidiyordu sanki millet ) o yüzden sözde fırsat eşitilği diyerek varolan kontenjanlara ek olarak bide mtok ları açtılar . Şimdi öyle bir sorunda yok zavallı düz liselinin suçu ne ? , şimdi mağdur edebiyatına devam ama buradan olay bi 10 sene öncesine göre çok zıt gözüküyor. Mesleklere fırsat eşitliği die çok fazla hakl verdiler.Kardeş son olarak evet ortak kontenjanlarda var ama benim derdim neden sadece mtok kontenjanı var anladın sorumu ama anlamamazlıktan geliyosun kardeş .

• quote:

Orijinalden alıntı: Mc_Leopard

quote:

Orijinalden alıntı: mytheka

Hocam teknoloji fakülteleri hakkında bir çok belirsizlikler mevcut en son odalardan birkaçı dava açmıştı . Böyle bir çözüm yöntemi normal mühendislerin zaten az olan piyasasını düşük ücretli emeği sömürülmüş yeni mühendisler doğurulmasına neden olucak . En son makine mühendisleri odasıylan konuştuğumda adamlar zaten yeni mühendisleri sömürüyorlar patronlar elimizden geldiğimizce önlemeye çalışıyoruz bide başlarına bunlar çıktı var gel siz düşünün ayrıca buralardan mezun olanlarla öss de kastıra kastıra terleye terleye çalışanla puan farkı artık olmamasına rağmen ayrı kontenjanlarla peşkeş çekilen öğrencileri bir tutmayacam mezun olduktan sonrada bu fikrimi değiştirmiyecem .

Kardeşim o zaman 2010 öncesi 3-4 yıl boyunca makine eğitimi alan makinenin herşeyinden anlayan bir lise ögrencisinin Makine Mühendisliğe gidemiyor olmasınıda acıkla ki haklısın diyelim

Onlar EML öğrencisi. Ayrıyetten giremiyor olmasıi bir şekilde girerse yapamayacağı anlamına gelmez.
    Ve o giremiyor dediğin okullarda yıldız teknik, istanbul gibi puanı cidden yüksek olanlar. Ben ATL mezunuyum. MTOK olmasa bile düzce, karabük, elazığ vs. normal mühendislik fakülteleri yazabiliyorum.
    Düz lise mezunu olupta taşrada düşük puana makine mühendisliğinede giden var. Bu sence nasıl bir durum? Düşük puana gidiyor e taşra üniversitesinden mezun oluyor tamam.
    Mtok zaten o büyük üniversitelerde yokki. MTOKtan çıkan adamında diploması o büyük üniversitelerden olmayacak.
    Sakarya eemüh mtok: 350 puan
    Düzce eemüh normal: 354 puan
    İki şehir yanyana. İkiside büyük üniversiteler arasında değil. Ancak mtok puanı normal puandan çokta düşük değil. Bir konuda YTÜ elektrik öğrencisi olduğunu gördüm.
    Tabikide yüksek puanla girdin, çok çalıştın. Hakkındır. Ancak mtok yokkende düşük puana mühendislikler vardı ve bunun en basit örneği özel üniversiteler. Meslek liselerininde seviyeleri var. Emlleri bende sevmiyorum. Ancak ATL leri bu işe karıştırma.
    mytheka Bu kadar uzun yazdım ancak inşallah okursun ve düzgün seviyeli bir tartışma yaparız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 21 Temmuz 2012; 17:19:47 >

• Kardeş öle bir olay yok nerden çıkarıyorsun bu olaylar olmadan önce bir çok arkadaşım oldu dgs ile gelen . Adamlar çalışıyorlar o kadar şu andada beraber okuyoruz normal mühendisliği şimdi mağdur edebiyatı yapmayın milletin amacı armut piş ağzıma düş başka bişey değil . Bide çok zor lise eğitimi aldık diyorsunuz bende anadolu lisesi okudum saatlerimiz çok uzundu ve eve gidene kadar akşam saat 8 9 10 u bulduğu oluyordu buna rağmen çalıştık yaptık . Sizde bu kadar geç çalışma imkanı bulup yapamadıysanız diyecek sözüm yok .
  • Ben çok zor lise eğitimi aldık demiyorum. MTOK gelmeden öncede, şuanki mtoktan daha düşük puanlara normal mühendislikler vardı diyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.