Şimdi Ara

Sahibinden ve Autoscout'a girip kahrolmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bunlar ne biçim fiyatlar arkadaş ya.Bende 1999 Model Opel Astra CD var arabamdan çok memnunum tam bir aile arabası.2009 yılında 16 bin liraya almıştım.Ara ara girer fiyatlara bakarım sahibinden.com'da.Fiyatlar 25-30 bin arası değişiyor.30 bin üstüne koyanlar da var.Ben halimden memnunum aracın sahibi olduğum,satınca en az %50 karda olacağım için ama araç alacak birisini düşününce bu ne ya yazık valla diyorum.Şu anki aracımı satıp daha iyisini alayım desen yine dünya para çıkacak cebimden
    Bir de autoscout sitesine girip baktım,Almanyanın sahibindeni gibi bir site.Benim aracın aynıları 1000-2000 euro.Hadi dedim bizimkisi eski araba,oralarda belli bir yaşın üstündeki arabalar kullanılmıyor diye biliyorum bi de rast gele BMW 520 fiyatına bakayım dedim 14.000-15.000 euroya koymuşlar.Euroyu doları TL'yi japon yenini bir kenara bırakıp birim olarak düşününce buradaki Doğan fiyatı resmen

• Bugun mobile.de ye girip hayal aleminde iken,gozume s350 takildi 2017model 79bin euro.Bir de sahibindene girip s350ye baktim.

10dklik hayalin icine etti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisine de bakmıyorum kafa rahat.
  • Sahibinden sitesi arac alacaklara sıkıntı artık

Ben 3 ay uğraştım

• önce şunun bir altini cizelim sen aracini satinca aslinda karda falan olmayacaksin. Geçen yillar boyunca Paranin değeri diğer gelişmiş ülkelere gore değer kaybetti. psikolojik bir rahatlama o kadar. Normalde alim gucu butun toplumda yukselince eskiye ragbet düşer ve fiyati git gide kirilir. Ama zengin daha zengin fakir daha fakir olursa bizdeki gibi alt seviyedeki pres vakti gelmiş araçlarin alicisi çikar-fiyati artar.

aslinda bu işin sorumlulari bariz belli ama laf etmek yürek ister.

• Arabanı 2009 yılında 7442 euroya almışsın (EUR-TRY=2,15) 7442*2,15=~16000TL

2017 EUR TRY 4,08

7442*7442=~30363TL

Bugün de aynı fiyata satılıyor. Yani kar etmiyorsun.

Peki zarar da mı etmedin? Aslında zarar ettin. Çünkü enflasyon denen bir şey var. 2009 yılının 7442 eurosu kabataslak bir hesapla bugünün 10.000 eurosudur.

Yani arabayı 40.000TLye satarsan aşağı yukarı aldığın fiyata satmış olacaksın. 40.000 TLnin üstünü kar olarak sayabilirsin.

• Aslında kar etmemişsin değişen bir şey olmamış
    Sahibinden ve Autoscout'a girip kahrolmak
    http://www3.tcmb.gov.tr/enflasyoncalc/enflasyonyeni.php

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o sitede geçen sene bi link paylaşmışlardı telefondan baktım, 1 yıl boyunca bütün sitelerde 2. el ilanları çıktı hepsi de uygun fiyatlı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.