Şimdi Ara

SAHİBİNDEN.COM KAPORA DOLANDIRICILIĞI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
132
Cevap
3
Favori
42.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O Focus'un ederi zaten 31-32.ooo TL, nasıl uygun oluyor ki ?

Geçmiş olsun konuyu açan arkadaşa....
  • Geçen ay iş yerinden arkadaş 500 tl dolandırıldı.
  • Yanlış anlamayın ama yaprak kıpırdamayan şu durgun piyasada, kışın ortasında insan neden kapora verir ki?

Şu kapora olayını aracı, şahsı görmeden, alacağınızı kesinleştirmeden vermeyin arkadaşlar.. Heleki şehir dışına para yollamak... Madem okadar hevesliziniz, o gün içerisinde uçakla, eşin dostun arabasıyla hızlı bir şekilde gidin görün anlaşın...

Plaka kapatan herkesinde dolandırıcı olduğunu düşünmeyin.. Bizim araçlar çoğu zaman eşe dosta gider fakat çevremde aracını satarken plakayı gizleyen birçok kişi var.. Hepside ilanına yazmışdır, gelin görün aracı bakın baktırın beğenirseniz alın.. Bukadar basit.. Yok plaka sorgusu cart curt neye yarıyor ki zaten? Sorguda hasarsız çıkıp, pert çıkan araçlar görmedik mi, duymadık mı.. Bu sanal işleri geçin arkadaşlar, güvenilir ustanız olmadan her türlü keklik sayılırsınız, dolandırılmanız an meselesi....
  • Geçmiş olsun, aracı ve sahibini görmeden kesinlikle kapora vs. verilmez.
  • YENİ DOLANDIRICILIK TÜRÜ:

Sahibinden.com da yeni dolandırıcılık Çalışır Yürür, Az Hasarlı, Çıtır hasarlı gibi ilanlarda yapılıyor,

Pert araçlar sigortadan alınıp, arabaya küçük bir kaza yapmış süsü veriliyor, parçaları çıkmacılardan az hasarlı olanları ile değiştirilip kakalanıyor.

Tuzağa düşmemek için:

1- öncelikle plaka, motor ve şasi noları ile TRAMER sorgulaması sms:5664 : sms de AĞIR HASAR yazıyorsa anlayınki araba pert, satıcıların ona d şöyle 1 kandırmacaları var, exper tanıdıktı, hasarı fazla yazdı, biz eksperden aldık ama aslında hasar fazla değildi... yani hala yersen....

2- Daha sonra plakayı google a girip kaza haberlerini incelemek ( genelde içinde yaralananların isimlerini ve durumlarını bile öğreniyorsunuz )

3- Aracı almayı düşünüyorsanız iyi bir usta ile gidip ona göstermeniz ve fikir almanız ( böyle araçlar çekme belgeli oldukları içinn trafiğe çıkıp sizin ustaya görünemiyorlar)

4- Başka şehirdeki araçları görmeden almamak

• Arkadaşlar bu tür bir olayda benim başıma geldi... adıma hat çıkartıp kapora dolandırıcılığı yapılmış ...para benim tc ye yatmış...ben savcılıktan bana gelen yazıyla üzerime hat olduğunu öğrendim...sahibinden.com a da yazdım onların site formunda zaten kesinlikle kapora yatırmayın yazıyor..bu arkadaşlar mağdursa kendi hataları yüzünden ...asıl mağdur benim bu durumda...
    Afedersiniz ama bu tarz insanları kek yerine koyup dolandırıyorlar..lütfen düşmeyin bu tarz hatalara ...
  • konuyu bankanıza ilettiğinizde para eğer harcanmadıysa geri gelme ihtimali yüksek, harcanmışsa yapacağınız şikayet hesabı kapatır, yine faydalı olmuş olur.

bu arada düzeltmek isterim, kapora değil kaparo şeklinde yazılır eş anlamı güvenmelik 'dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo -- 21 Temmuz 2012; 14:08:01 >
  • Benimde geçen sene Nisan ayında böyle bir olay geldi başıma Renault Clio hb tarzında olanı buldum 12.000 liraya tertemiz klimalı flan arabaydı. Sahibini aradım dedi sakaryadayım arabayı isteyen oluyor kaporayı yatırın ertesi gün gelin satış işlemini yapalım dedi. Kapora olarakta 2.000 lira istedi. Dedim kusura bakma o kadar prayı tanımadığım birine yatırmam ben 200 lira yatırıyorum ertesi günde gelip aracı yakından gördükten sonra satış işlemini yaparız dedim. Tamam dedi adam gittim yatırdım parayı , ertesi gün gittim adapazarına adam yok. Verdiği adreste öyle biri oturmuyormuş. Dedim gitti 200 lira :) babam dedi canımız saolsun boş ver dedi geri döndük polise vericektim dekontu babam dedi 200 lira için gerek yok uğraşmaya Allahından bulsun dedi kapattık konuyu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: foRza-1903

Benimde geçen sene Nisan ayında böyle bir olay geldi başıma Renault Clio hb tarzında olanı buldum 12.000 liraya tertemiz klimalı flan arabaydı. Sahibini aradım dedi sakaryadayım arabayı isteyen oluyor kaporayı yatırın ertesi gün gelin satış işlemini yapalım dedi. Kapora olarakta 2.000 lira istedi. Dedim kusura bakma o kadar prayı tanımadığım birine yatırmam ben 200 lira yatırıyorum ertesi günde gelip aracı yakından gördükten sonra satış işlemini yaparız dedim. Tamam dedi adam gittim yatırdım parayı , ertesi gün gittim adapazarına adam yok. Verdiği adreste öyle biri oturmuyormuş. Dedim gitti 200 lira :) babam dedi canımız saolsun boş ver dedi geri döndük polise vericektim dekontu babam dedi 200 lira için gerek yok uğraşmaya Allahından bulsun dedi kapattık konuyu.

Hata etmişsiniz. O kişiyi şikayet etseydiniz başkalarının da canını yakmadan yakalanırdı.
    Kısmen içinde olduğum için biliyorum. Bir sürü kişiyi bu şekilde dolandırıyorlar. Sonra dolandırılanlar bir şekilde paralarını aldıkları için şikayetlerinden vazgeçiyorlar. Adam sabıkalı olsa bile iyi halde ceza almadan dışarıda geziyor.

• @ TuVNeRa

Evet haklısınız babama karşı gelemiyorum işte yok etmeyeceksin dediği zaman o konu bitmiştir. Kendisi biraz dediğim dedik biridir o yüzden bende üstelemedim fazla
  • Yakın zaman da başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum ama öncelikle siz siz olun aracı görmeden kapora yollamayın..!
    arkadaşlar gecen perşembe günü bir motor ilanı için birini aradım İbrahim Karayiğit diye bir kullanıcı adam sözde ne kadar doğru bilmiyorum öğretmenmiş 2 arabası varmış motoruna yer bulamadığı için piyasa fiyatının 1000 tl altına koymuş aracı. işte ekstra olarak yanında 2 kask eldiven çanta ... haliyle böyle olduğu için kandım herhalde.aracın bedelini hisse senedi satıp vereceğim dedim ee haliyle para 2 gün gecikme olacaktı bunun için ilanı kaldırması için 100 tl kapora yatırdım.adam parayı garanti bankası ile havale ile göndermemi istedi .işte bana t.c sini falan verdi bende gönderdim.birde üstelik adam bana sen 90 tl yatır 10 tl kesinti yapıyo oda benden gitsin falan dedi .. olay böyle olunca insanın aklına hiç şüphelenmek gelmiyor haliyle. parayı yatırdım adamla sonra bir kere daha görüştük telefonda ondan sonra 2 hattı da kapalı 3 günden beri. adamla aracı bir kaç gün sonra devralacağım diye anlaştık ama 3 günden beri telefon kapalı olduğu için ee birde böyle olaylar olduğunu öğrenince paylaşmak istedim..
    Tabi hata bende bilmediğin adama ne diye para yollarsınki..
    sizce suan ne yapmalıyım arkadaşlar yardımcı olur musunuz ...

• Bir kere piyasası 35 bin lira olan aracı 31.500'e acil satmaya kalkan bir dolandırıcı, telefonla 30 bin liraya kadar iner. E demezler mi adama madem 30 bine kadar iniyorsun galericiye ver diye? Galerici havada kapar o aracı.

Bu tür ilanlar genelde, Cuma-Cumartesi-Pazar günleri olur. Bu olay yaklaşık 3-4 senedir var.

Sizin gibi onlarca kişiden kapora almıştır o dolandırıcı. Geçmiş olsun..
  • İlanı bizede ver konuşalım...
  • ARKADASLAR BENIMDE BÖYLE BİR DURUM BASIMA GELDİ 100 TL GBİ
    AMA BUNUN SORUMLUSU BİRAZDA BİZLERİZ ÇÜNKÜ
    ALTI ÜSTÜ 100 TL UGRASMAYA DEGMEZ DEYİP DE ŞİKAYET ETMİYORUZ
    KİMBİLİR BELKİ BUGN SİZİN YARIN KARDEŞİNİZİN SONRA BELKI OGLUNUZN BAŞINA GELECEK BU
    BEN BU DURUMDAN DOLAYI SONUNA KADAR ŞİKAYETÇİ OLACAGIM MESELE 100 TL DEĞİL AMA ONLARA BUNU AGIR ÖDETECEĞİM SONUNA
    ELİMDE İLAN RESİMLERİ
    100 TL YATIRDIGIM DEKONT
    NET ADRESİ TC Sİ
    ELKİ SAVCILIKTAN DA KONUSMALARIMIZI DA ÇIKARIIRLARSA
    BUNU AGIR ÖDER DİE DÜŞÜNÜYORUM
    EN AZINDAN BEN DEĞİLSE BİLE BENM GİBİ BİR KAÇ KİŞİ ŞİKAYET EDERSE BİR SONUC ALINIR DİE DÜŞÜNÜYORUM SAYGLAR BİR DAHAMI KAPORA YATIRMAK MI İMKANSIZ 100 LİRA İLE BÜYÜK BİR DENEYİM KAZANDIK
  • Zaten tecrübe, hayatta yediğin kazıkların vektörel bileşimidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neo2463

Sahibinden.com 'da piyasadan 2-3bin Tl daha düşük fiyatlı bir Ford focus buldum.

Kontrol ettim. Aracın sahibinin adı sitede yazıldığı gibi doğruydu.

Aracın sahibini nasıl öğreniyorsunuz, isim-soyisim?
  • neo2463 N kullanıcısına yanıt
    quote:

Dostlar bugün başıma gelen olayı anlatayım.

Sahibinden.com 'da piyasadan 2-3bin Tl daha düşük fiyatlı bir Ford focus buldum.

Kontrol ettim. Aracın sahibinin adı sitede yazıldığı gibi doğruydu. arabanın model ve plakası doğru. Hiçbir sıkıntı yok. Sonra araç Kırklarelinde yani şehir dışında olduğu için kaporayı gönderdim. Tabiki sonrasında aracın gerçek sahibinin arabayı 5- 6 ay önce başka bir siteden satışa çıkardığı ve sonradan satmaktan vezgeçtiğini öğrendim. Aracın kendisinin adıyla dolandırıcılar tarafından satışa çıkarıldığından haberi yok. Tabi iş işten geçti.

Şimdi bende kapora yolladığım kişinin banka numarası ve ismi (kısaca banka dekantu) var yapmam gereken nedir. Avukat veya daha önce bu enayiliği yaşayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    bende bi saflık edip 500 tl kapora göndermiştim ama adamlar tam organize en az 4 farklı kişi ile telefonla konuştum vs vs ikna olmuştum. ama adamlar dolandırıcı internetten emniyete mail attım banka dekotu vs vs resimleri yolladım 3 ay sonra telefonla aradılar adamları yakadık gidin karakola şikayet dilekçesi verin dediler verdik ama 1 sene geçti bişey yok neyse . ama gene sen şikayet et dolandırıcılarda rahatsız olsun ama kaporayı unut.

• neo2463 N kullanıcısına yanıt
    Konuyu tekrar gündeme alıyorum.

Cuma günü başımıza buna benzer bir olay geldi.
    Araç sahibinden´de ilana çıktı. Arkadaş almak için irtibata geçti. Şehirdışında olduğu için sistemden ben araca baktım. ( Toyota çalışanıyım forumdan tanıyanlar bilir.).
    Adamın verdiği tüm araç bilgileri bakımı trafiğe çıkış tarihi vs. herşeyi doğru. Satıcı yiğenimin aracı kendisi bana vekalet verdi hasta olduğu için ilgilenemiyor dedi.
    Bu doğrultuda güvenerek satıcıya kapora yollandı. ( <200tl ). Satıcıyla pazartesi satış almak için sözleşildi. Ctsi Pazar konuşuldu. Pazartesi telefon kapandı ve hiçbir şekilde ulaşılamıyor.

Bu durum sonucu bugün Aracın ilk çıkışının yapıldığı bayii arayıp aracın sahibinin telefon numarasına ulaştım. Adam aracını satmadığını 1 yıl önce ilana koyup satmaktan vazgeçerek ilandan kaldırdığını belirtti. Ben de kendisine durumu izah ettim. Bizim dışımızda size ulaşamazlar belki ama savcılıktan ararlarsa haberiniz olsun dedim.

Bu arada aracı ilana koyan kişinin sahibinden üyeliği 2013 yılına ait. Verdiği banka hesabı ziraat bankası.. Verdiği tüm araç bilgileri doğru.
    Sanırım bu adamlar ilanlardaki araçları arayıp kredi çekicem bahanesiyle ruhsat fotokopisi istiyor. Sonra kredimiz çıkmadı siz satın aracı diyor. Elinde kalan ruhsat fotokopisi ve ilandan aldığı resimlerle bir süre sonra yeni ilan girişi yapıyor.

Elimizde ilan yayın fotoları, eft dekontu, adamın ziraat bankası hesap numarası, adı soyadı var.
    Polis karakolunu aradık, biz bir şey yapamayız bilişim suçlarına başvurun dediler.
    Bilişim Suçlarını aradık, biz bir şey yapamayız savcılığa başvurun dediler.
    Giden 100-200tl para için değil sadece bu duruma düştüğümüz için savcılığa başvuruda bulunacağız. ( Her ne kadar bu ülkede adalet bir kadın ismi olsa da)

Sizlerinde bilgisi olsun, ne yazıkki memleket bu hallere gelmiş..

• quote:

Orijinalden alıntı: nightblueist

Giden 100-200tl para için değil sadece bu duruma düştüğümüz için savcılığa başvuruda bulunacağız. ( Her ne kadar bu ülkede adalet bir kadın ismi olsa da)

Ben sana bundan sonra olacakları anlatayım.

Mahkemeye verdiğiniz kişinin üzerinde araba, ev taşınmaz ürünler yok hiçbirşey yapamazsınız. Davaya harcadığınız parayla kalırsınız.

Bende irfan altay tarafından

punsier@hotmail.com tarafından dolandırıldım, 1500 tl

Mahkemeye verdim adamın üstünden bişey yok, bankada parası olsa bile önce ihtarname yollanıyor, bunu alan dolandırıcı hesabını boşaltıyor.

Devlet resmen hırsıza paranı kaçır geliyorlar diyor.

"bana borcun yok senin canın sağolsun demişim"

böylelerini devlet koruyor işte

https://twitter.com/punsier

http://tr.linkedin.com/pub/irfan-altay/12/263/b5a

SAHİBİNDEN.COM KAPORA DOLANDIRICILIĞI

• quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

quote:

Orijinalden alıntı: nightblueist

Ben sana bundan sonra olacakları anlatayım.

Mahkemeye verdiğiniz kişinin üzerinde araba, ev taşınmaz ürünler yok hiçbirşey yapamazsınız. Davaya harcadığınız parayla kalırsınız.

Mahkemeye verdim adamın üstünden bişey yok, bankada parası olsa bile önce ihtarname yollanıyor, bunu alan dolandırıcı hesabını boşaltıyor.

"bana borcun yok senin canın sağolsun demişim"

böylelerini devlet koruyor işte

http://www.youtube.com/user/Punsier

https://twitter.com/punsier

http://tr.linkedin.com/pub/irfan-altay/12/263/b5a

Alıntıları Göster

Bankayla görüştüm, birçok kişiden hesaba kapora adı altında giriş olduğunu belirttiler. Paranın iadesini talep ettik. Hesap sahibinin izni olmadan gönderemeyeceklerini söylediler. Güler misinbu duruma... Adamı arayıp izin alacaklarmış. Savcılığa başvurmaktan başka bir çare yok.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.