Şimdi Ara

Sahibinden.com'daki Fahiş Rakamlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
İlan Türü #Alınık
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Hocam sahibinden.com'a ne olmuş böyle ya ? Millet 2.el bilgisayarlarını sıfır fiyatına satıyor.2.7 $ kur ile aldıkları notebookları 3.5$ kur ile karşılaştırıp sıfırından pahalıya satmaya çalışıyorlar.Alan var mıdır bilmiyorum.Açıklama kısmınada bu fiyatta bir notebook 3.500'dan başlıyor diyorlar.Normal tabi bunlar.Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez.Aşağıya bazı ilanların linkini bırakıyorum.Şöyle örnek vereyim.x kişisi laptopu 1000'den satıyor.Bunu gören y kişisi bu buna 1000 lira veriyorsa benimkisi 1200 eder diyor.Sonra başkası görüyor.Y kişisi 1200 den satıyorsa ben 1400 yazayım.100 lira pazarlık olur diyor.Böyle böyle fiyatlar artıyor.Daha önceleri sahibinden.com'daki 2.el laptop satan bilgisayarcılardan feragat ederdim.Şimdi bakıyorumda en ucuz fiyatı bilgisayarcılar veriyor.

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-asus-oyuncu-notebook-375969180/detay (Ebrarda 2000'ye satılıyordu bu pc)
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-sifirdan-farksiz-ssd-li-asus-x550jk-377611628/detay (+)
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-asus-dokunmatik-laptop-oyuncugeforce-920m-az-kullanildi-acil-320897567/detay (Hepsiburada.com' 2000'e satılıyordu bu yanlış hatırlamıyorsam.)
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

• Hocam çok doğru bir yere değinmişsin ama malesef son zamanlarda durum forumda da böyle. Malum herkes birbirinden görerek aynı şeyi yapıyor. 2 Aydır satmış olduğum kasa var 1500 tl teklif edildi kabul etmedim ama forumdan takas sorduğumda adamlar 1500 tl lik laptopuna 2000 tl isteyip üzerine çok para istiyorlar. Sahibinden.com gibi sitelerde bilgisayar piyasası araç piyasası gibi oldu alıcı bulursa ne güzel yoksa da yap indirimi sat gitsin mantığında işler. Önceden forum çok canlıydı piyasayı foruma göre hesaplardık şimdi forum dış piyasaya göre şekillenir oldu. Referansım azdır forumda çünkü referans olayını geç öğrendim ama şimdi alışveriş bile yapamaz olduk. Umarım biran önce düzelir. Konu için teşekkür ederim
    @hacıveli--Hd 5870 V2 Sanalpazardan Alındı---@redkid06---TT Contac 16 Sanalpazardan Alındı---@seiten---A-Data DDR2 800 MHZ CL4 Satıldı---@jasonjustice---Amd Phenom ll X6 1090 T Sanalpazardan Alındı---@neferkamer(muratkuleci) OCZ Aglty 3 120 Gb SSD Alındı---@neferkamer(muratkuleci) İntel Q8200+Gigabyte EP45-DS3L+A-Data 800 MHZ RAM Satıldı---@lawyerzzz XFX HD 7970 O.C Black Edition Havale İle Alındı---@ZemberekKuşu LG G3 32 GB GOLD Havale ile Satıldı---@ÖzgünK 1 Tb HDD sahibinden ile satıldı.---@Nevfel SANDISK 256 GB SSD PLUS havale ile alındı.@bboy1928---İpega 9076 Havale ile Satıldı@TermeLee---Logitech G633 Havale ile Alındı--- @Bmw. Komple kasa havale ile alındı.---@Ronon Dex Asus RX570 OC havale ile alındı@DramaYoLLaRI Hyper 212 Led havale ile alındı.---@jerjer7 Samsung 23.5" LC24F390FHMXUF havale ile alındı.@Justruling10 2 Ekran kartı havale ile satıldı.
    NOT : @neferkamer(muratkuleci) ürünü elden teslim almasına rağmen kargodan düşük puan vermiştir---@ZemberekKuşu telefonun durumunu bildiği halde alım yapıp düşük puan vermiştir---Diyecek bir sözüm yoktur, İnsanın Vicdanı en büyük Mahkemesidir... ...DİYECEK BİR SÖZ BULAMIYORUM...
  • Anlamadıkları nokta şu.Paraya ihtiyaç olmasa zaten 2.el bilgisayar almazdık ya da satmazdık.Adamın ekran kartı x10m başlığa oyun canarı yazıyor.Bugün şans eseri buldum 950 liraya i-5 4.nesil ekran kartı 820m bir laptop.bu zamanda böyle bilgisayar bulmak zor.
  • Valla hocam bir laptop baktım biraz önce Casper marka tam ismini araştırdım 2012 yılında forumda 1000 TL ye ilan açılmış, şuan sahibinden.com da 949 TL. Resmen kime ne tutturursa o fiyata satıyorlar. Benim sattığım pc nin 3 te 1 i performans verecek laptopa canavar diyip benim ürümümün üzerine 600 tl isteyenler var. Sırf bunlar yüzünden adam akıllı bir ürün bulamazsam yada anlaşamazsam nasip olursa sıfır ürün alacam bozulana kadar kulanacam. Zaten sürekli yenileme durumum yoktur, sadece masaüstünden laptopa geçmek için adam akıllı bir laptop arıyorum ama düzgün bir şey olmazsa yapacak bir şey yok masaüstüne devam :)
    @hacıveli--Hd 5870 V2 Sanalpazardan Alındı---@redkid06---TT Contac 16 Sanalpazardan Alındı---@seiten---A-Data DDR2 800 MHZ CL4 Satıldı---@jasonjustice---Amd Phenom ll X6 1090 T Sanalpazardan Alındı---@neferkamer(muratkuleci) OCZ Aglty 3 120 Gb SSD Alındı---@neferkamer(muratkuleci) İntel Q8200+Gigabyte EP45-DS3L+A-Data 800 MHZ RAM Satıldı---@lawyerzzz XFX HD 7970 O.C Black Edition Havale İle Alındı---@ZemberekKuşu LG G3 32 GB GOLD Havale ile Satıldı---@ÖzgünK 1 Tb HDD sahibinden ile satıldı.---@Nevfel SANDISK 256 GB SSD PLUS havale ile alındı.@bboy1928---İpega 9076 Havale ile Satıldı@TermeLee---Logitech G633 Havale ile Alındı--- @Bmw. Komple kasa havale ile alındı.---@Ronon Dex Asus RX570 OC havale ile alındı@DramaYoLLaRI Hyper 212 Led havale ile alındı.---@jerjer7 Samsung 23.5" LC24F390FHMXUF havale ile alındı.@Justruling10 2 Ekran kartı havale ile satıldı.
    NOT : @neferkamer(muratkuleci) ürünü elden teslim almasına rağmen kargodan düşük puan vermiştir---@ZemberekKuşu telefonun durumunu bildiği halde alım yapıp düşük puan vermiştir---Diyecek bir sözüm yoktur, İnsanın Vicdanı en büyük Mahkemesidir... ...DİYECEK BİR SÖZ BULAMIYORUM...
  • evet benzer durum telefonlarda da mevcut. en basitinden iphone se'lere bakıyorum arada. En uygun fiyatlar telefoncularda.

bir de yıllar önce vatan bilgisayarda satılmış ürünün linkini bulup günümüzde beş para etmeyecek malı o ilanı göstererek sıfırı 4500 lira falan diyorlar.
    ayrıca herkes mi salağa yatıyor yoksa kimse anlamıyor mu bilmiyorum. tam özelliklerini yazın diyorum, basit basit i5 işlemci, 4gb ram, 2gb ekran kartı diyip geçiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 30 Aralık 2016; 13:9:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle haklısınız. 960M kartlı laptop arıyorum. 3000den başlıyacak nerdeyse fiyatlar..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efekentli46 -- 30 Aralık 2016; 17:26:25 >

Yalnız "feragat" yerine "imtina" gelmesi lazım.
    AlışVerişlerim:◄█► iceman76 (iPhone 3G 8GB) ◄█► BaDRuLe (Siemens höperlör) ◄█► kazim.erdemli (Neonode N2) ◄█► MaTRiX (X-SiM -- iPhone Kapak) ◄█► Murdoch (iPhone 3G 16GB) ◄█►black_fps (iPhone 3GS Beyaz) SATTIĞI TELEFON ÇALINTI ÇIKTI İSMİ ÇETİN IŞIK UZAK DURUN ◄█►
  • Arkadaşlar bende laptop arıyorum fiyatlar aşırı yüksek.
    2016 yada 2017 yılının oyunlarını eski ekran kartlı çoğu PC de oynayamayacağız herhalde
    GTX 850M ve yukarısı ekran katı Notebook arayışım var benimde
  • Fiyatlar cidden aşırı yükseldi, yazdan beri %30 dan daha fazla arttı fiyatlar. Geçen benim alınık notebook konusuna herifin biri 3 senelik cihaza 1100 e bırakırım yazmış, 500 etmez bile bana göre.

Bir de oyun canavarı yazmak moda oldu, ikinci el alan adam yemez onu zaten. Ben o ilanlara tıklamıyorum bile. Basit ve anlaşır başlık koyun, daha hızlı satılır.
    Fiyatların yükselmesine gelince. 2.2 tl filan olan dolar 3.5 tl olunca bırakın da fiyatlar yükselsin. sıfır 550 liraya celeron işlemcili işletim sistemli laptop alınıyordu geçen sene bu zamanlar. şimdi 1000 lirayı geçmiş. 2.elde satan adam geçen senenin fiyatına göre satsın tamam güzel. Kendi alırken alacağını nasıl alacak :) O açıdan bakmak da lazım ama sahibinden kesinlikle mal alınacak yer değil. Ben de binde bir de olsa bir şey satılıyor diye ilanları oraya da açıyorum o kadar. hiç ürün aramışlığım bakmışlığım yok :)

ALIŞVERİŞten UZAK DURULMASI GEREKENLER;
    Beşiktaş JK: Ekranı çizik dolu telefonu, ekranda nokta çizik yok diye satan, iPhone 3GS
    cengiz_vga: bozuk ekran kartı satıp üstüne yatmaya çalışan, madd_max82: iftiracı, nazgUL_vB sözünden cayıp engelleyen, Originals: kusurlu mal satıp arkasında durmayan, bysecox saygısız, sözünde durmayan ve tel. ile arayıp ağıza alınmayacak küfürler etmiştir.
  • Zamanında sıfırından 50 tl aşşagıya telefon gördüm.ekran çatlak.kasa tamamen çizik.kamera kırık.ana tuşu düşmüş.merak ettim sordum sıfırı bu fiyat neden bu kadar pahalısın.bilmedigimiz bir özelligi mi var.
    vatandaş cevaplamış ''ne yapalım gardaş zarar mı edek aldıgımız fiyata veriyoz işte.işine gelene satacam.satılıyo nasıl olsa''.dedi.

cehalet mutluluktur sözünün kanıtı dedim geçtim...

Sahibinden.com'daki Fahiş Rakamlar
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.