Merhaba daha demin okuduğum konularda gördüm hat değerlerini iyileştirmek için kablolarınızı değiştirebilirsiniz ya da ttnet'e saha dolabı kurulumu talep edebilirsiniz diye? Anladığım kadarıyla bunlar daha iyi hizmet için kullanılıyorlar. Yeni kurulan bir sitede oturuyorum hattım en fazla 7 mbit destekliyormuş. 16mbite geçmek istiyorum bu saha dolabı kurulursa hizmet alabilir miyim? Talep edilebiliyor mu böyle bir çalışma?
santrale uzak olan bölge ya da mahallelerde abone sayısı fazla ise ve alt yapı tam olarak yeterli gelmiyor ise dslam çatısı denilen (saha dolabı de denir) büyük 2-3 buzdolabının yanyana gelmiş haline benzeyen bir dolaptır. o dolap santrale olam mesafeyi baz almaz. o dolaba yakın olan tüm aboneler stabil hızda ve kaliteli hizmet alabilir. bunun için telekom müdürlüğüne dilekçe ile basvurmak faydalı olabilir. Örn : 30 daireli bi apartmanda 15 kullanıcı var ise herkesten imza alınıp talepte bunulunulabilir . ya da site gibi durumlarda site yönetimi karar alıp dolap koydurabilir. abonenin çok olması baz alınır genel olarak.. çünkü saha dolabı kurmak temelde maliyetli bir işlemdir..
bize 1km ötede kuruldu bundan,en fazla ne kadar alabilirim?
Bu dolaptanmı bilmiyorum ama bizim apartmanın 20 metre ötesine bundan kurdular ama hala 1.8 mbit alabiliyorum...
outdoor dslam ile saha dolabını karıstırmayalm. :)
Siz büyük demişsiniz 300 metre ötemde bir dolap var ama çamaşır makinesi boyutunda daha ince bir şey sanırım bu sizin dediğinizden olmuyor? Ttnete online başvurdum ben 16 mbit hizmet almak istiyorum bölgede çalışmanız var mı ya da yapılacak mı bunu talep ediyorum diye onlar da dilekçe olarak alındı dediler karşılık olarak. Ama tekrar başvurucam bu saha dolabını site yöneticileriyle görüşeyim o zaman çünkü daha tam dolmasa da 1000 kişiden fazla kapasiteli bir site bu sonuçta elbet ihtiyaç olucak.
bizim mahalleye 2 saha dolabı kurdular hattımın bağlı olduğu saha dolabına yaklaşık 40 metre uzaktayım.Diğer saha dolabına yaklaşık 25 metre uzaktayım. Önceden 10 db snr 49 db hat zayıflamasıyla ucu ucuna 4 mb hız alıyorken şuan 29 db snr 6 db hat zayıflamasıyla 8 mb hız alabiliyorum.(Bu yeni değerlerimle 16 mb rahat alırım gibime geliyor) İlk defa Ttnetten memnunum.Aman nazar değmesin