< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Sağlik bir ekip işidir, Hemşireler ile doktorlar arasında fazla maaş farki olmamalı (6. sayfa)
-
-
Sağlık bir ekip işiymiş, ya arkadaş illa sinirlenip doktor sağlığın insanlara nasıl verileceğini okur, deneyimler, yıllarını verir, öğrenir ve uygular, hemşire ve hasta bakıcılar ise sadece doktorun yardımcı sağlık personelidir. Yani illa böyle mi söyleyelim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheWhiteGandalf -- 11 Ağustos 2024; 0:40:19 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Doktorların bu bilgilere sahip olmak için ilokuldan beri kendi hayatlarından verdikleri aylarıı, yılları nasıl bileceksiniz? Ulan arkadaşlarım dışarda top oynarken, akşamları online oyunda keyif yaparken, masa lambamın başında gecenin körüne kadar ders çalıştığım günleri siz nerden bileceksiniz… Yetmemiş 6 sene üniversitesini, 4 sene uzmanlık asistanlığı, 3 sene de yandal uzmanlığını okumuşum, siz ne anlarsınız emekten? Hemşireyle doktorun maaşını karşılaştırıyorlar utanmadan
Hocam bu işler hep doktorun pısırıklıgından oluyor
Doktor takimi herkes haddini bilicek ulan diye raconu kesse konu kapanir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hastaya tedaviyi doktor verir, hemşire uygular. Doktor verdiği tedavinin yanetkilerini bilir, hangi durumda ne kadar dozda verceeğini vermeyeceğini düşünür, ayrıca verdiği tedavinin sorumluluğunu alır. Hastanın tedavisinde yanlışlık olduğunda hemşire mi alıyor sorumluluğunu? Sıkıntı olsa doktor ver dedi verdim ben bilmem der. Okuğunuz 2 yıllık fakültelerle tıp fakültelerini sakın ola kıyaslamaya kalkmayın. Gelmişim kaç yaşına insanlar işi bitince eve gidip dinleniyor ben hala doçent olayım, prof olayım diye çalışma yapacam diye uğraşıyorum. Bizim ne verdiğimiz emekler biter, ne de gecesiz geçen günlerimiz. O yüzden sakın ola doktorlukla diğer sağlık mesleklerini bir tutmayın.
hemşirelere verdikleri para çok fazla bile, doktorlara verdikleri para az. doktorlar çok daha fazlasını hak ediyor.
-
Age of ultronda
Sokovia yi savunur gibi savunmus helal be
Bakın arkadaşlar sabaha kadar tuttuğum nöbetten 800 lira para aldım. Kapının zili bozuldu, tamirciyi aradım geldi 10 dk da yaptı gitti, 900 lira para verdim. Ben ağzımı açıp ulan 10 dk lık işe 900 lira verdim demediysem siz bizim maaşımıza ağzınızı açamazsınız. Karşımıza oturup muayene ettiğimizde 10 dk da söylediğimiz ilaç için belki 15 yıl okudum ben, tamirci adam benim 16 saatlik nöbet ücretimi 10 dk da alırken sorun yok, doktorun maaşı fazlaymış
Hocam işte doktorlugun bu rezil hale dusmesinin sebebi de doktorlar
Bak herkes hakkini soke soke aldi
emekli ilaç mümessili olarak saçma buldugum önerme
en basitinden doktorun mahkemelik olup tazminat ödeme riski hemşireden 10 kat fazla,
doktoru hastamı öldürdün diye öldürüyorlar, hiç hastası yüzünden öldürülen hemşire duydunuz mu…
-
Doktor sayısı artarsa ve maaşlar düşerse öğrenciler tıp okumayı bırakır. Kimse tıp seçmezse yine sayımız azalır ve doktorluk gerek yok denilecek bir meslek olmadığı için maaşı yine arttırmak zorunda kalırlar. Sonuç olarak doktorlara az maaş vermek sürdürülebilir bir sistem değil çünkü hiçbir enayi daha çok yorulup daha az kazanmayı kabul etmez. Tıp fakültesi zor bir bölüm olduğu sürece doktor maaşları da yüksek olmaya devam edecek.
Ben doktor sayısını arttırıp maaşları düşürelim demedim zaten sadece doktor sayısı ve maaş arasında neden sonuç ilişkisi kurup çalışılan ders miktarı ile direkt değil dolaylı yoldan bağlantısı var dedim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben de zaten doktor sayısını arttırıp maaşları düşürelim dediğinizi iddia etmedim. Bölümün zorluğu ile maaşın bağlantısını açıkladım. Tek parametre bölümün zorluğu değil tabii ki ama doktorluk zaten meslek olarak da kolay bir meslek değil. Hemşireler niyeyse hastaneyi servisten ibaret görüp doktor order verip gidiyor diyor ama bu işin bir de poliklinik boyutu var, ameliyathanesi var, yoğun bakımı var. Her yerle aynı anda ilgilenmek zorundasın ve bu da son derece yorucu bir şey. Bir hemşirenin ortalama 7-8 hastası olur sadece onlara bakar ama bir doktor poliklinikte bir hastaya bakarken yoğun bakımda yatan hastaya ne yapılacağını da düşünür. Başka serviste yatan bir hasta için aranır vs. İnsanlar bu işin arka planını bilmediği için doktorluk kolay zannediyor. Gün içinde kaç yerle iletişime geçmek gerektiğini Allah bilir, çok fazla sorumluluk var ve çok fazla karar vermek gerekiyor. Bir rutin dahilinde söyleneni yapıyor olmakla kıyaslanması bana deli saçması geliyor. Hemşirelik zihnen insanı yoran bir iş değil, bedenen yorgunluğa gelecek olursak ortalama bir doktorun hemşireden daha çok yorulduğuna eminim ee süreç desen bizim o noktaya gelene kadar geçtiğimiz sürecin zorluğu herkesin malumu. Neye dayanarak biz aynı maaşı alacağız? Eksik kalmadı diye aynı maaşı alacaksak o zaman bizden sonra bir kişi neden bu yolu seçsin?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Konuyla alakasi yok ama oyuncak hikayesini cok severdim buzzyeardi sanirim
Sağlık ekip işidir, hasta olmazsa sağlık çalışanı da olmaz; o yüzden tüm hastalara hemşire ile çok fark olmayacak şekilde maaş bağlanmalıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airplanebender -- 13 Ağustos 2024; 13:32:3 > -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X