Şimdi Ara

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19’a karşı tedarik edilecek aşılar hakkında konuştu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca bugün düzenlenen bilim kurulu sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüs salgınının başlangıcından bugüne kadar gelinen süreçle ilgili paylaşımlarda bulunan Koca aşı çalışmaları ve ülkemizin önümüzdeki dönemde tedarik edeceği aşılarla ilgili bilgiler de verdi.



    Dünya çapında yürütülen aşı çalışmaları haricinde, Türkiye’de de 16 ayrı aşı çalışması yapıldığını söyleyen Koca, konuyla ilgili açıklamasında “Aşı adayları geliştirmeye çalışan ender ülkelerden biriyiz. Bir tanesi klinik öncesini başarıyla tamamlamış ve gönüllüler üzerinde uygulanmaya başlanmıştır. 44 gönüllüye uygulama yapıldı. İkinci doz 26 Kasım / 14 tarihleri arasında yapılacak. Nisan ayında ilk aşıya kavuşmamızı ümit ediyorum.” ifadelerini kullandı.





    Son haftalarda etkinlik sonuçları paylaşılan BioNtech ve Pfizer aşısı ile Çinli Sinovac’ın geliştirdiği aşılara de değinen Fahrettin Koca, bunlarla ilgili faz çalışmalarına yönelik detayları kamuoyuyla paylaştıklarını ve bu yıl bitmeden aşıya kavuşmanın ümidi içinde olduğunu söyledi.



    Ayrıca Bkz.Uzun zaman sonra ilk kez günlük vaka sayısı açıklandı: 28 bin 351



    Sağlık Bakanı söz konusu firmaların geliştirdiği aşılara yönelik ise şu sözleri sarf etti:



    İnaktif aşılar var. Bizim bu dönemde Sinovac dediğimiz inaktif aşı ile diyaloglarımız devam ediyor. Bununla ilgili sözleşme yapıldı. Aralık-Ocak-Şubat ayında sorun olmazsa yapılan sözleşme ile 50 milyon aşı için imza atıldı. Sözleşme imzalandı. Aralık ayında asgari 10 milyon olmak üzere 20 milyon hedefliyoruz. Ocak ayında 20 milyonda sorun yok. 50 milyon doz için sözleşme imzalandı.



    Diğer aşı için de (BioNtech aşısı) Aralık'ta 1 milyon, devamında 25 milyona kadar aşının verilebileceği şekilde görüşmelerimiz devam ediyor. Rusya ve diğer aşılarla irtibat halindeyiz. Burada bizim çok erken dönemde güvenirliliğini, etkinliğini bildiğimiz aşılarla hızla başlayalım istiyoruz. Şu an için sözleşmeye bağlanan 50 milyon aşının takvimi başlanabilir diye söyleyebilirim.”



    Çinli Sinovac'tan 50 milyon doz aşı



    Bakan Koca’nın açıklamalarına göre Aralık-Ocak-Şubat ayları döneminde Sinovac’tan tedarik edilecek ve bir kişi için iki doz şeklinde uygulanan 50 milyon doz aşı ile 25 milyon kişinin aşılanması mümkün görünüyor. BioNtech aşısına yönelik Aralık ayı için sarfedilen 1 milyon rakamı da 500 bin kişinin aşılanması anlamına geliyor. Zira bu aşı da iki doz şeklinde uygulanıyor. Ancak BioNtech aşısı için telaffuz edilen 25 milyon rakamının hangi dönemi kapsadığı şu an için belli değil.





    Aşıların fiyatlandırmasına yönelik ifadelerinde ise Bakan Koca şunları söyledi:



    Aşıyla ilgili genel yaklaşımımız şu, Aşı Bilim Kurulu öncelikli kimlere yapılması gerektiği üzerinde çalışıyor. Özellikle sağlık çalışanlarımız, riskli gruplar ve enfeksiyonu yayma potansiyeli yüksek olan kesimler. Şoför, berber olabilir gibi hizmet sektörü de yer yer devrede olacak. Bu aşıyı yaparken biz vatandaşımızdan herhangi bir ücret asla almayacağız. Aşı şu anda dünyada fiyatı 10 dolar olan var, 12 dolar olan var, 5-5,5 olan var. Bizim sipariş ettiğimiz aşı dünya ortalamasının üstünde olan bir rakam olduğunu ifade etmek istiyorum.



    Biz fiyatı değil güvenirliliğini önemsiyoruz. Vatandaşımıza ücretsiz ulaştırmayı sağlayacağız. Ayrıca ruhsat almış aşılar olduğunda yine erken dönemde ruhsatını hızlandırmayı diğer aşılarla ilgili söylüyorum, fiyat noktasında üst limit koymayı, eczanelerden de satışını kolaylaştırmış olacağız. Özellikle yapılmasını istediğimiz kesimlere ücretsiz biz yapacağız. Bunun dışında vatandaşımız almak isterse üst limit koyarak eczanelerde satışının yolunu açmış olacağız.



    Kaynak:https://www.haberturk.com/son-dakika-bilim-kurulu-toplantisi-24-saatte-28-bin-351-vaka-2881934







  • Herkes dediğin kim acaba? gazete manşetlerinden yapılan atışmaları ciddi bir bilgi gibi yazmayın ya. Şu an devlet bu pandemiyi bir an önce bitirmek için tedariği en hızlı olacak olan aşıyı yapıyor. Sonrasında zaten Pfizer ve Moderna aşıları da gelecek. İsteyen parasını verip onu da yaptırır. bu aşılama sayesinde covid öncelikle bir pandemi olmaktan çıkacak. Esas hedef o.
  • Neden ısrarla herkesin şüpheyle baktığı Çin aşısını öncelikle halka yayıyoruz.
  • labtek38 kullanıcısına yanıt
    Herkes dediğin kim acaba? gazete manşetlerinden yapılan atışmaları ciddi bir bilgi gibi yazmayın ya. Şu an devlet bu pandemiyi bir an önce bitirmek için tedariği en hızlı olacak olan aşıyı yapıyor. Sonrasında zaten Pfizer ve Moderna aşıları da gelecek. İsteyen parasını verip onu da yaptırır. bu aşılama sayesinde covid öncelikle bir pandemi olmaktan çıkacak. Esas hedef o.

  • hollowman_ kullanıcısına yanıt
    Brezilya’daki faz 3 denemeleri neden durduruldu bir açıklama geldi mi? Apar topar tekrar başlanacağına dair bir açıklama yapıldı tekrar. Asla bir aşı karşıtı değilim. Ama yan etkiler uzun vadede çıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labtek38 -- 25 Kasım 2020; 22:11:22 >
  • Maske dağıtamayanlar aşıdan bahsediyor. Bakalım izleyip göreceğiz tabi ömrümüz vefa ederse. Ayrıca biontech aşısı bizim ülke için sıkıntılı -70 derece muhabbeti sorun yaratacak gibi duruyor. Gönlüm biontech ve astrazeneca aşılarından yana.

  • Maske işine dönmesin

  • Rus aşısı almasınlarda. Moderna, Biontech ve Sinovac aşıları iyidir

  • quote:

    Orijinalden alıntı: labtek38

    Brezilya’daki faz 3 denemeleri neden durduruldu bir açıklama geldi mi? Apar topar tekrar başlanacağına dair bir açıklama yapıldı tekrar. Asla bir aşı karşıtı değilim. Ama yan etkiler uzun vadede çıkıyor.

    Ya güzel kardeşim, senin okuduğun haberi ben de okuyorum. Yani bir haberi başlığından okuyunca çok çarpıcı birşey öğrenmiş olmuyorsunuz ya. Çok derin çok gizli bir bilgi verdin şimdi sen bana. Yahu test sırasında beklenmeyen bir etkiyle karşılaştıklarında aşı süreci durduruluyor. bu etki araştırılıp aşıyla ilgisi olmadığı tespit edilince süreç devam ediyor. Nitekim hem pfizer, hem de moderna ve asra/zeneca'nın aşılama süreçleri onay aşamasına kadar geldi. Yani görünür bir yan etkileri olmadı testlerde. Hatta Pfizer FDA'dan acil aşılama onayını aldı. Muhtemelen Moderna ve Astra/Zeneca da alacak. biraz derinlemesine araştırın meseleleri, 3 satırlık günlük haberler yerine, biraz daha bu işleri profesyonelce yazan kalemleri sıkıcı makalelerini okuyun, ufkunuz açılır. Gazetecilerin derdi çarpıcı, dikkat çekici, korkutucu haber yapmak. adamlar tık çekerek, video izleterek para kazanıyor.





  • hollowman_ kullanıcısına yanıt
    Peki.
  • Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya tarafından üretilen Sputnik V isimli koronavirüs aşısını henüz kullanmadığı açıklandı. Kremlin Sözcüsü, "Başkan henüz sertifika almamış bir aşıyı kullanmaz" ifadelerini kullandı.

    Bu Çinli Sinovac'ın "sertifikası" var mı? Bu aşıları bizim üzerimizde mi test edecekler?

  • Cem kullanıcısına yanıt
    1 Liralık maske alamadın diye hala ağlıyor musun, insan hayret ediyor nasıl bu kadar bencil olabiliyorsun diye. Hastane bedava, test bedava, tedavi bedava e aşı da geliyor bedava ama beyimiz 1 liralık maskesini alamamış mırmır ediyor hala. Sana yazık, hayatta seni kim nasıl mutlu edebilir gerçekten çok merak ediyorum. Bütün ailem ve akraba dostlar iki maske tedarikinin ikisini de aldık. Hatta ikincisini alma gereği duymadım çünkü evde maske vardı, ihtiyacı olan alır diye eczaneye gitmedik. Ama sen ve avaren, alsanız da alamadık diye çirkeflik bile yapabiliyorsunuz bunu anladım. Bu hükümetin bir çok şeyini eleştiririm ama yapılan edilen yapılmaya çalışılan şeyleri de karalamak art niyettir, yalancılıktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 26 Kasım 2020; 10:17:0 >
  • Cem kullanıcısına yanıt
    45 milyona yakın (5'li paket) maske dağıtıldı. Bilgin olsun.

  • labtek38 kullanıcısına yanıt
    Haber geldi deney sürecindeki birisi koronavirüse yakalandı ve öldü. Sonradan bakıldığında meğersem plasebo yani boş aşı yapılan gruptaymış.
  • Daha Faz 2 aşamasını geçememiş Çin aşısı neden halka müjde diye pompalanır anlamıyorum. Asıl takip edilmesi gereken aşılar, Biontech-Pfizer, Moderna ve AstraZeneca-Oxford.


    Bunlardan ne kadar alındı ona bakmak lazım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hanahmet

    45 milyona yakın (5'li paket) maske dağıtıldı. Bilgin olsun.
    Hangi veri bu, yoksa su aylarca halka en dogru bilgiyi veren saglik bakanligimi yoksa, en dogru haberin adresi ahaber mi.

    Yahu tanidigim eczaci olmasina ragmen bulamadik, ptt zaten dagitamadi, Allahtan tanidigim tekstil firmalari varda onlarin vasitsiyla bulduk, hadi ben buldumda, gariban adam napsin... Gec bunlari gec, ne oldugunu gorduk, yasadik bana sayilarla gelme..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cem

    Hangi veri bu, yoksa su aylarca halka en dogru bilgiyi veren saglik bakanligimi yoksa, en dogru haberin adresi ahaber mi.

    Yahu tanidigim eczaci olmasina ragmen bulamadik, ptt zaten dagitamadi, Allahtan tanidigim tekstil firmalari varda onlarin vasitsiyla bulduk, hadi ben buldumda, gariban adam napsin... Gec bunlari gec, ne oldugunu gorduk, yasadik bana sayilarla gelme..

    Alıntıları Göster

    Bu bilgi foxda ulusalda halktv de çıkmadı, değil mi? siz bu yüzden inanmadınız. Ne de olsa tek taraflı yayın izler onların her yalanına araştırmadan hemen inanırsanız, diğer kaynakları araştırmazsanız böyle garip durumlar çıkar ortaya.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: hanahmet

    Bu bilgi foxda ulusalda halktv de çıkmadı, değil mi? siz bu yüzden inanmadınız. Ne de olsa tek taraflı yayın izler onların her yalanına araştırmadan hemen inanırsanız, diğer kaynakları araştırmazsanız böyle garip durumlar çıkar ortaya.



    Alıntıları Göster
    Yoo ahaberde izliyorum ama gulmek icin Sizin o saydiginiz kanallar olmasa suan vaka sayilarini hala 3-5bin olarak sizi kandira kandira aciklayacaklardi... Sizde ooo iyi yonettik, avrupa kiriliyor biz iyiyiz diye boburlenecektiniz... Size sunulan rakamlara inanmaya devam edin, boyle daha mutlu olursunuz o toz pembe dunyanizda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cem

    Yoo ahaberde izliyorum ama gulmek icin Sizin o saydiginiz kanallar olmasa suan vaka sayilarini hala 3-5bin olarak sizi kandira kandira aciklayacaklardi... Sizde ooo iyi yonettik, avrupa kiriliyor biz iyiyiz diye boburlenecektiniz... Size sunulan rakamlara inanmaya devam edin, boyle daha mutlu olursunuz o toz pembe dunyanizda.

    Alıntıları Göster

    kendin fox bağımlısı olunca herkesi de kendiniz gibi tv kanal bağımlısı zannediyorsunuz. internet denen bir şey var. biraz tiviyi kapatıp gerçeklere yönelin.


    mesela dünkü açıklanan vaka sayısının hasta sayısından farklı olduğunu öğrenin. veya şimdiye kadar etkin mücadele için DSÖ ile hem vaka hem de hasta sayısının paylaşıldığını öğrenin. Öğrenmek güzeldir.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: hanahmet

    kendin fox bağımlısı olunca herkesi de kendiniz gibi tv kanal bağımlısı zannediyorsunuz. internet denen bir şey var. biraz tiviyi kapatıp gerçeklere yönelin.


    mesela dünkü açıklanan vaka sayısının hasta sayısından farklı olduğunu öğrenin. veya şimdiye kadar etkin mücadele için DSÖ ile hem vaka hem de hasta sayısının paylaşıldığını öğrenin. Öğrenmek güzeldir.



    Alıntıları Göster
    Aksine dogru durust tv izlemem, sabah kahvaltida 20 dkk genelde fox izlerim, arada denk gelirse tvde zaplarim, haftada maksimum 3 bilemedin 5 saat.

    Siz devam edin her size sunulana inanmaya, eminim tuik rakamlarinada inaniyorsunuzdur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Halimiz iyi ama çok sıkıntılı günlerdeyiz, aşı çıktığında hala maske takmaya devam edicez sanırım %100 hastalığı yok edicek mi ülkemizden beklemedeyiz.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.