Şimdi Ara

Sağlığınız için e-kitap uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son dönemde büyük artış gösteren elektronik kitaplarla ilgili uzmanlardan ‘sağlığınıza zarar veriyor' uyarısı geldi.

Gelişen teknolojiyle kitap severlerin hayatına giren e-kitap okuyucular, hafifliği ve portatifliği ile kullanım kolaylığı sağlıyor.
    Ancak yapılan son araştırmalar, elektronik kitap okuyucularının sağlığa zarar verdiğini ortaya çıkardı.
    Harvard Tıp Fakültesi'ndeki bilim insanları tarafından yapıldan araştırma, uyumadan önce ışık yayan e-kitap okuyanlarla, kâğıt baskı kitapları okuyanları kıyasladı.
    Araştırmalar, e-kitap okuyanların uyku kalitesinin bozulduğunu ve ertesi sabah kişinin daha yorgun kalkmasına neden olduğunu ortaya çıkardı.
    E-kitapları okuyanların uykuya dalma sürelerinin de kağıt baskı kitap okuyanlara göre daha uzun olduğu belirlendi.
    Uzmanlar, akşam saatlerinde maruz kalınan ışık seviyesinin düşürülmesi tavsiyesinde bulundu.
    İnsanların vucüt saati gün ışığına göre dengeleniyor. Ancak gece cep telefonları, tablet bilgisayarlar ve led teknolojisi nedeniyle maruz kalınan mavi ışık vücut saatini bozabiliyor.

Kaynak :http://www.ntv.com.tr/saglik/sagliginiz-icin-e-kitap-uyarisi,z2E_YRX-AECmJJoCA3g6PQ

• KillForYou! kullanıcısına yanıt
    Bu durum goze direk isik vuran her elektronik cihaz icin gecerli.
    Gece baski kitap okuyan adaminda isiga ihtiyaci var e kitap okuyaninda, yani ampulden gelen isigin kitaptan yansimasi ile e ink ekranlarda kullanilan aydinlatma sistemi ayni mantikla calisiyor. (E ink ekranlar tv, telefon, tablet gibi cihazlarin aksine arkadan aydinlatmaya sahip değillerdir. E ink cihazlar ekranin kenar ust koslerine yerlestilen isigi ekrandan yansitarak gonderir.)
    E kitabi oda isigi altindada kullana bilisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bin yıl geçsede klasik kitabı bırakmam. de ayrı..
  • ışığı dibe vurup , arka planı siyah yazıları kırmızı yaparsak kurtarır mıyız dersiniz ?
  • Teknoloji bağımlısıyız, baklavadan da ekitaptan da vazgeçmek zor
  • Ben, Türkiye'de bulmakta sıkıntı yaşadığım kitaplari ekitap olarak ediniyorum. Onun haricinde tercihim her zaman basılı kitaptan yana.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalnız araştırmada tabletler falan baz alınmış..e-ink teknolojisi dikkate bile alınmamış..

tabette okumak tabi ki gözü yorar,belki de bozar..ama iyi bir e-kitap okuyucu ile hiç bir sıkıntınız olmaz

e-ink zaten bildiğin kağıt ekranı..gece karanlığında 9.seviyede açıyorum ışık hiç yorma olmuyor..oda aydınlıksa zaten ışık da kullanmıyorum

birçok kişi tablette okumak istiyor sebebi ise başka işlemleri de cihazla yapabilmek..yapmayın derim..alın bir kindle..zaten kısa süre içerisinde parasını amorti ediyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.