Şimdi Ara

Saglam tavsiye ediceniz virüs programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar pc'im kaç gündür iptal durumda format atmak istemiyorum birkaç virus sildim bazı programlarla ama yinede var sanırım çünkü google açıp video falan açtıgımda cpu %80 kadar çıkıyor bu soruna bi türlü çözüm bulamadım yardımcı olabilirmisinz avast eset combofix falan gibi programları netten indirip denemedım ama fazla etikili olmadılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AbruzziCK -- 18 Nisan 2012; 17:28:52 >

• avira ile tarat bakalım pcyi
  • Sistemi kasmayan ve işini iyi yapan en başarılı komple virüs programı Norton Internet Security'dir bana göre. Ücretlidir. Bedava ve ortalama bir çözüm için, Windows'un firewall'unu ve Avast'ın virüs programını birlikte kullanmanı tavsiye ederim. Sistemi kasmaması açısından da değerlendiriyorum.

Comodo zamanla çok şişiyor ve sistemin de yavaşlamasına sebep oluyor. Yine Avira Premium Security Suite, harika bir çözüm olmasına rağmen, ücretli olmasından ve az da olsa sistem performansını düşürmesinden dolayı, normal bir ev kullanıcısı için gereksiz bence.

Ekleme: Bu arada aklıma geldi, sistemde virüsle ilgili bir sıkıntı varsa, bence programlarla falan uğraşmayıp biraz zaman ayırmalı ve format atmalısın. Başka türlü tam anlamıyla güvenli bir ortam sağlayamazsın. Formatın hemen sonrasında da bahsettiğim programlrı kurarsan, sıkıntın kalmaz. Format atmadan önce önemli dosyaları yedekle diyeceğim ama virüslü bir bilgisayarda yedeklemen gereken dosyaları da iyi seçmelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2eu5 -- 19 Nisan 2012; 13:11:04 >

• haklısın hafta sonu bi format atıyım en iyisi hiç bir program işe yaramıyor çünkü
    peki d sürücüsündeki virüs tekrar gelmeyecek mi saniyorsun.
    bence önce sağlam bi tara ondan sonra gerek olursa format atarsın.
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • D sürücüsünden hiç bahsedilmemiş ki. Belki de tek sürücü ile kullanıyor bilgisayarı.

Bu arada ilk mesajda birşey dikkatimi çekti. Orada CPU'nun %80 olması durumu, ille de virüsten kaynaklanacak diye birşey yok. Gerçi virüs bulunmuş ve temizlenmiş ama sistemin şişmesinden dolayı da sorun oluyor olabilir. CCleaner gibi bir programla komple bir temizlik de yapabilirsin.
  • comodyuda denedım bu arada .ZeuS. pc yi çok şişiriyo gibime geldi sildim sonra

Orijinalden alıntı: Ck01

comodyuda denedım bu arada .ZeuS. pc yi çok şişiriyo gibime geldi sildim sonra

Demiştim.

Benim dediğim yolu izle. Virüsler sistemlerde kalıcı hasarlar da bırakabilir. Sistemin temizliğinden emin olmak için ve olası hasarı daha da artırmamak adına, sisteme format atmalısın. İlk fırsatta sisteme format at. Yedeklemen gereken dosyaları yedekle. Sürücülerin de en güncellerini indir. Tabi söz konusu virüs olunca, bunları formattan sonra yapmalısın. Formatın hemen ardından bir virüs programı ile tarama yapabilirsin. Sana tavsiyem, normal bir ev kullanıcısı olduğunu düşünerek, Windows Firewall ve Avast Antivirus. Çalıştıklarını farketmezsin ve oldukça iyi bir korunma sağlarsın. Para vermek istersen de Norton Internet Security alabilirsin.

• tamam çok sagol bu önerını gerçekleştiricem cumartesi günü bilgilendırdıgın için teşekkürler

Bu arada, yedeklemek istediğin dosyalar için güvenlik adına Bulut servislerini de kullanabilirsin. Dropbox, The Box falan gibi.www.box.com iyidir bu işler için.

http://www.vipreantivirus.com/Best-Antivirus/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.