![]() Merhabalar, yeni bir modem incelemesi ile karşınızdayım. Bu seferki konuğumuz Ttnet'in 2013 yılında dağıtmaya başladığı Sagemcom F@st 2964 modeli olacak. Telekom o yıllarda gayet güzel modemler dağıtıyormuş şimdiye göre. Bunu söyleme sebebim bir diğer incelediğim modem Zyxel P2812 ile aynı zamanda dağıtıldı bu modelde ve Zyxel P2812 gibi gigabit ethernet portuna sahip. Şimdiyse 100'lük portlara sahip en dandik modemleri veriyor. Modem kasa olarak çok sağlam ve büyük. CPU ve Switch chipleri üzerinde pasif soğutma kullanılmış yazın ısınma sorunu ile karşılaşmadım. Estetik olarak biraz çirkin ama önemli değil sonuçta görünmeyen bir yerlere gizliyoruz modemleri. Bu modemi yeni üretilen modemlerin yerine tavsiye ederim bir çoğu hala bunda kullanılan BCM63168 chipseti kullanıyor zaten veya daha kötü ucuz chipleri kullanıyor. Modemde 5ghz yok ama modemin asıl amacı DSL performansı olmalı kablosuzda performans için access pointler veya mesh sistemleri ile düşünebilirsiniz. DSL performansı tek kelimeyle harika bir aydır hiç kapatmadım 100 megabit bağlantım hep sorunsuz. Benim bağlı olduğum saha dolabı Huawei Broadcom yongasetini kullanıyor. Bu sebepten bu modeli tercih ettim Zyxel P2812 ise Lantiq kullanıyor saha dolabı Alcatel olan yani İnfineon Lantiq yongasetini kullananlara ise Zyxel P2812 kullanmalarını öneririm. Eksilerine gelecek olursak Ttnet maalesef hiç firmware güncellemesi vermediği için modemde bridge modu yani köprü modu yok. Bu yüzden modemin dhcp vs. kapatıp openwrt router'a bağlı kullanıyorum keşke köprü olarak kullanabilseyim. Aklıma başka bir eksi yönü gelmiyor. Bu modeli sadece Ttnet kullanmış sanırım yurtdışında hiçbir ülkeye bu model satılmamış sadece Amerika'da Windstream firmasına f@st 4320 modeli satılmış, kasa olarak aynı fakat gigabit portlar yok yani daha düşük versiyon. Farklı ülkelerde kullanılsaydı belki onlardan güncel firmware edinebilirdik. Şimdi gelelim teknik özelliklerine: Sagemcom F@st 2964 Teknik Özellikleri: CPU: BCM63168D0, MIPS: 400MHz, DDR: 400MHz, Bus: 200MHz RAM: 128MB SK hynix H5TQ1G63DFR-H9C DDR3 NAND Flash: 128MB Zentel A5U1GA31ATS-BC Switch: Broadcom BCM53125 4x Gigabit Port DSL: BCM6302 Wireless 2.4ghz: BCM6362 (SOC) Antenna: Airgain N2430GNS 5dBi OEM bootlog: https://cloud.mail.ru/public/67sE/43cLxaF2R ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 1 Kasım 2022; 12:50:55 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt