Şimdi Ara

sağ on camurluk degısmıs.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
7.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: RONNIE

quote:

Orjinalden alıntı: heLLWeapon

Gerçekten tebrik ederim hem dürüst satışınızdan hemde arabayı iyi fiyata satmanızdan dolayı

Bana kalsa o araba halen satılmazdı ama gel gor kı babama anlatamadım. Aslında herkesın bu sekılde olması gereklı ama gel gor kı pıyasa 3 kurusa adam kandıran kısılerle dolu. Bu yuzden artık ınsan yenı bır urun alırken bıle suphe duyuyor.
    Az oncekı yanlıs anlasılma ıcınde kusura bakmayın.

Estafurullah hocam sizde kusura bakmayın...

• o zamanki şartlara bağlı olur, şu anda ne desem boş
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Raja Clavata

istanbul aracıysa benim için çamurluğun değişmiş olması bişey ifade etmez, temizse alırım.

ama tamamen orjinal bi araba bulsam çamurluğu değişmiş olanıda almam

Peki çamurluğu değişmiş aracı orjinal ile aynı fiyata alırmısınız?
  • Benim arabamda 4 parça boya var. Arabam opak beyaz. 2002 Ford Mondeo.

1. Otoparkta yanımda duran pikap, çıkarken sol arka kapı ve çamurluğa sürtmüştü. Kapı çıtasının üstünden itibaren derin olmasa da dalga dalga ezilmeler vardı.
    2. Sağlı sollu park edilmiş bir bir sokakta ilerlerken sol taraftaki arabalardan birisi aniden yola çıkınca ve sağa kaçma imkanı da olmayınca, benim sol ön çamurluğum onun sağ arka kapısına sürtündü. Çamurluğun tekerin üstüne denk gelen şişkin yerindeki boya çatladı.
    3. Pazarda kullanılan 4 tekerlekli demirden el arabaları olur. Onu kullanan çocuk sol arka çamurluğa çaptı. Yine tekerin üstüne denk gelen kısmın boyasını kazıdı.

Şimdi 4 parça boyalı diye benim arabam 3-4 milyar değer mi kaybedecek?
  • 2 çamurluğu ön kaputu boyanmış değişmiş bir arac önden mutlaka darbelidir.değer kaybı ise en fazla %5 civarı olur diye düşünüyorum.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Gkhn_

ßenimde arabamın 2 ön çamurluğu işlem gördü ( kaporta + boya ) ve sol çamurluk hasar aldığı kazada ön tamponda çizik vs. vardı ama içeriden ayakları kırıldığı ve tamiri olmadığı için tampon değişti ...

Bunlardan dolayı aracıma değeri düşer derlerse kötü konuşurum ...

Çünkü ben aracımı bilinçli kullanmışım , sabahları çalıştırdıktan sonra 2 dk yerinden oynatmam , motor ısınmadan 3000 devir i asla geçmem , ayağımı debriyajın üstünde tutmam , yağına suyuna sğrekli baktırırım , en ufacık seste ( ki bu sesi arabadan anlamayan insanlar duymaz bile ) hemen servise giderim vs.vs.

Önemli olan bunlar bence ...

Kötü konuşacak bir şey yok arkadaşım hem arabanın orjinalliği bozulacak hemde sen arabanın değerini düşürmeyecen he o iş zor işde zatmaya kalk görürüm seni bir kötü konuşursun iki konuşursun 3. de paşa paşa zararına verirsin.Kimse sana sormaz arabanı sabah kaç dakika beklettin diye herkes kaza boya değişeni sorar

Sen beni görürmüsün görmezmisin orasını bilemem de önce sen bi düzgün konuşuyosun ...

Sabah arabamı kaç dk beklettin diye sormaz bu ufak bi ayrıntı .

Sen ne kadar anlarsın arabadan veya bu yazdıklarımı okuyanlar ne kadar anlar bunu bilemem ama ;

Yağına suyuna bakmadan, bakımlarını yaptırmadan rot uy du balansıydı vs.vs. gibi şeylere dikkat etmeden kullanılan bi arabanın ömrüne nazaran bunları düzenli ve itinalı şekilde yaptıran birinin kullandıgı aracın ömrü kayda değer şekilde fark eder.

Ben arabamın gidişi çekişi yakışı vs. herhangi ufacık bi konuda bile aracımı bakıma alıyosam sorunu halledıyosam bunu satarkende o emeğimin karşılığını isterim. Veren verir vermeyende yol alır gider ...

Paşa paşa zararına vermem sen rahat ol ...

• quote:

quote:

quote:

ßenimde arabamın 2 ön çamurluğu işlem gördü ( kaporta + boya ) ve sol çamurluk hasar aldığı kazada ön tamponda çizik vs. vardı ama içeriden ayakları kırıldığı ve tamiri olmadığı için tampon değişti ...

Çünkü ben aracımı bilinçli kullanmışım , sabahları çalıştırdıktan sonra 2 dk yerinden oynatmam , motor ısınmadan 3000 devir i asla geçmem , ayağımı debriyajın üstünde tutmam , yağına suyuna sğrekli baktırırım , en ufacık seste ( ki bu sesi arabadan anlamayan insanlar duymaz bile ) hemen servise giderim vs.vs.

Kötü konuşacak bir şey yok arkadaşım hem arabanın orjinalliği bozulacak hemde sen arabanın değerini düşürmeyecen he o iş zor işde zatmaya kalk görürüm seni bir kötü konuşursun iki konuşursun 3. de paşa paşa zararına verirsin.Kimse sana sormaz arabanı sabah kaç dakika beklettin diye herkes kaza boya değişeni sorar

Sen beni görürmüsün görmezmisin orasını bilemem de önce sen bi düzgün konuşuyosun ...

Sabah arabamı kaç dk beklettin diye sormaz bu ufak bi ayrıntı .

Sen ne kadar anlarsın arabadan veya bu yazdıklarımı okuyanlar ne kadar anlar bunu bilemem ama ;

Yağına suyuna bakmadan, bakımlarını yaptırmadan rot uy du balansıydı vs.vs. gibi şeylere dikkat etmeden kullanılan bi arabanın ömrüne nazaran bunları düzenli ve itinalı şekilde yaptıran birinin kullandıgı aracın ömrü kayda değer şekilde fark eder.

Ben arabamın gidişi çekişi yakışı vs. herhangi ufacık bi konuda bile aracımı bakıma alıyosam sorunu halledıyosam bunu satarkende o emeğimin karşılığını isterim. Veren verir vermeyende yol alır gider ...

Paşa paşa zararına vermem sen rahat ol ...

Walla nasıl konuşacağımı senden öğrenecek yaşta değilim ok? Bana akıl verme! Çünkü nasıl konuşacağımı ben bilicem.

Vermeyeceksen bu senin düşüncen ben görüşümü yazdım saygılı ol saygı duy ok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heLLWeapon -- 18 Ekim 2007; 17:27:41 >

• Bizim insanımızı anlamıyorum. Arabanın üzerine sinek konsa orjinalliği gitti diye öldürecekler fiyatı. Adam arabası zarar gördü diye gidiyor parçasını yenisiyle değiştiriyor. İyi bakıyor. Satarken değiştirdi diye nerdeyse bir dövmedikleri kalıyor. Böyle mezarcılara vereceksin çizik,vuruk arabayı değiştirmeyeceksin, dokunmayacaksın, öyle satacaksın nasıl olsa orjinal hâlâ hiçbirşeyi değişimemiş. Ondan anlarlar ancak.
  • Çamurluk gitti diye arabayı çöpe atalım istersen.

Mesela renoların hepsi plastik.Çok büyük olmayan bir darbe aldı arabam ve kırıldı plastik.Tamiri olmuyo ve değiştirmek zorunda kaldım resimleri de duruyo kaskocuda.Metal olsaydı hafif göçecekti ama kırıldı çünkü plastik ve mecburen değiştirdik.Şimdi ben bu arabayı bu yüzden öldü fiyatına mı satacağım ?
    Azcık mantıklı mesajlar atalım lütfen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: k2fg9

Çamurluk gitti diye arabayı çöpe atalım istersen.

Mesela renoların hepsi plastik.Çok büyük olmayan bir darbe aldı arabam ve kırıldı plastik.Tamiri olmuyo ve değiştirmek zorunda kaldım resimleri de duruyo kaskocuda.Metal olsaydı hafif göçecekti ama kırıldı çünkü plastik ve mecburen değiştirdik.Şimdi ben bu arabayı bu yüzden öldü fiyatına mı satacağım ?
    Azcık mantıklı mesajlar atalım lütfen.

Üstad neden bu şekilde düşünüyorsun anlamadım sana kimse ölü fiyatına sat demedi arabanı ki şuanda arabadan kar etme devri değil bunun sende farkındasındır herhalde ve her zaman bilinirki boya değişen kaza her zaman arabanın fiyatını düşürür bu böyle gelmiş böyle gider o zaman orjinal araba kullananların ne suçu var adam gözü gibi bakmış kazası boyası yok değişeni yok senin arabanla aynı statüde mi olmalı?

Lütfen arkadaşlar sizler yazarken biraz mantıklı düşünerek yazın kendinizin arabası vurulmuş çizilmiş boyanmış değişmiş ise bazı şeylerin farkına varın arabanın fiyatı düşer sizleride anlıyorum çünkü zarar ediyorsunuz ama piyasa bu şuanda sahibinden.comu açın adam 2007 model civic eleganceyi kaza yaptı diye 26 bin ytl ye satıyor o adam bilmez mi 40 bin liralık araca 37 bin lira fiyat koymayı?

• evet ufak bir şey için 1.500 ytl fiyat insin...
    mantıklı evet...
  • araba benim para alıcının herşeyini söylerim bütün seceresini çıkartırım gider istediği yere göstertirim işine gelir alır işime gelmez satmam bu benim bileceğim iş ben aracıma bakacağım satarken üçkağıt yapmayacağım gelen kişi fiyatı gebertmeye çalışacak bende kabul edeceğim olmaz öyle şey bugün olmaz yarın satılır hakkettiği fiyat neyse ondan gider ben araba almaya gittim ikinci el servis bakımlı 4 yerinde boya var kaputta değişmiş götürdüğüm yetkili servisin ustası bir abimiz hiç kaçırma al gayet temiz bir araç dedi aldım kaç sene geçti tık yok ben o gün aracı alırken fiyatını öldürmeye kalksam adam hadi lennn der kovalardı sonuçta mal onun para benimdi benim aracıma hala piyasası neyse o fiyata satın almak isteyen var aracımda boyada var zaten bilinçli bir alıcı böyle ayak oyunlarına başvurmaz şasi sinde bir eğilme ve çürüme yoksa her araç alınabilir bence yeterki arkasından bakarken yengeç gibi gitmesin ben istanbul dayım sıfır passat aldık 1 ayını doldurmadan boydan boya park ettiğimiz yerde çarpmışlar değişeni olmadı yetkili serviste boyandı şimdi bu araba öldümü? Allah rahmet eylesinmi diyelim? hakkı neyse piyasası neyse o fiyata satarım.alan alır almayan uzar gider

• quote:

Bence çok haklısın. Önemli olan arabanın şasi motor vs aksamında önemli bie hasar olmaması. Çamurluk dediğin nedir ki. Zaten kazadan sonra resim çekip satarken alıcıya gösterirsen ve alıcı da mantıklı bir alıcı ise ona göre kararını verir.

• bence aracın fotoların çekip boyatmak pek sorun olmaz. Plakası görünecek şekilde çeşitli pozlar çekilerek saklanırsa, potansiyel alıcının da içi rahat olur. Ayrıca bir aracın ederi 3 aşağı 5 yukarı bellidir. Pazarlığı gereğinden fazla uzatmak ve kızıştırmak ya da karşıdakini sömürmeye çalışmak hoş birşey değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wolfhonda

araba benim para alıcının herşeyini söylerim bütün seceresini çıkartırım gider istediği yere göstertirim işine gelir alır işime gelmez satmam bu benim bileceğim iş ben aracıma bakacağım satarken üçkağıt yapmayacağım gelen kişi fiyatı gebertmeye çalışacak bende kabul edeceğim olmaz öyle şey bugün olmaz yarın satılır hakkettiği fiyat neyse ondan gider ben araba almaya gittim ikinci el servis bakımlı 4 yerinde boya var kaputta değişmiş götürdüğüm yetkili servisin ustası bir abimiz hiç kaçırma al gayet temiz bir araç dedi aldım kaç sene geçti tık yok ben o gün aracı alırken fiyatını öldürmeye kalksam adam hadi lennn der kovalardı sonuçta mal onun para benimdi benim aracıma hala piyasası neyse o fiyata satın almak isteyen var aracımda boyada var zaten bilinçli bir alıcı böyle ayak oyunlarına başvurmaz şasi sinde bir eğilme ve çürüme yoksa her araç alınabilir bence yeterki arkasından bakarken yengeç gibi gitmesin ben istanbul dayım sıfır passat aldık 1 ayını doldurmadan boydan boya park ettiğimiz yerde çarpmışlar değişeni olmadı yetkili serviste boyandı şimdi bu araba öldümü? Allah rahmet eylesinmi diyelim? hakkı neyse piyasası neyse o fiyata satarım.alan alır almayan uzar gider

İşde araban vurulmadan önce aynı değerdemiydi sence?

• quote:

Orjinalden alıntı: enginn84

arkadaslar bı aracın sag veya sol camurlugunun degısmıs olması cıddı bır deger kaybımıdır.alsam satarken cıddı zarar edermıyım.kastetdıgım arac laguna 2004 benzınlı full

ranault araçlarının ön çamurlukları plastik olduğu için değişti saylmazmış servis bana öyle söyledi eğer arka çamurluk olsa değişti olurmuş çünkü ön çamurluk sök tak 4 civatalı bişey ama arka çamurluk için öyle değil kesip biçiyorlar işçiliği önemli.mesela çamurluklara sert bi top geliyor çamurluk çatlıyor bunu değişitirmek mantıklı.alacxağın aracın fiyatınıda yazarsan iyi olur
  • aynı aynı

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: wolfhonda

araba benim para alıcının herşeyini söylerim bütün seceresini çıkartırım gider istediği yere göstertirim işine gelir alır işime gelmez satmam bu benim bileceğim iş ben aracıma bakacağım satarken üçkağıt yapmayacağım gelen kişi fiyatı gebertmeye çalışacak bende kabul edeceğim olmaz öyle şey bugün olmaz yarın satılır hakkettiği fiyat neyse ondan gider ben araba almaya gittim ikinci el servis bakımlı 4 yerinde boya var kaputta değişmiş götürdüğüm yetkili servisin ustası bir abimiz hiç kaçırma al gayet temiz bir araç dedi aldım kaç sene geçti tık yok ben o gün aracı alırken fiyatını öldürmeye kalksam adam hadi lennn der kovalardı sonuçta mal onun para benimdi benim aracıma hala piyasası neyse o fiyata satın almak isteyen var aracımda boyada var zaten bilinçli bir alıcı böyle ayak oyunlarına başvurmaz şasi sinde bir eğilme ve çürüme yoksa her araç alınabilir bence yeterki arkasından bakarken yengeç gibi gitmesin ben istanbul dayım sıfır passat aldık 1 ayını doldurmadan boydan boya park ettiğimiz yerde çarpmışlar değişeni olmadı yetkili serviste boyandı şimdi bu araba öldümü? Allah rahmet eylesinmi diyelim? hakkı neyse piyasası neyse o fiyata satarım.alan alır almayan uzar gider

İşde araban vurulmadan önce aynı değerdemiydi sence?

• Herkes bu işi çok biliyo maşallah ...
  • arkadaşlar tabiki orjinal araç parçası değişmiş boyanmış araçtan daha iyi fiyata gider. yanlış veya doğru. sıradan alıcı veya galerici için bizim ülkemizde iş böyle. ama inanın arabadan anlayan adam 1-2 çamurluğa boyaya bakmıyor içine sindiyse alıyor. benim bundan önceki iki arabamda da değişen vardı. birinde kapınını değiştiğini bilerek almıştım. çünkü çok temiz araçtı kaçırmak istemedim. ikinci arabamda da sağ ön çamurluk değişmişdi. ama o da çok temizdi hatta sıfır gibiydi. şimdi parçası değişmemiş araç ararken böyle temiz binilmiş araçları kaçırmak istemedim. satıcılar bile çok beyfendiydi. satarkende çok kolay sattım. arabayı almaya gelen ne kadar galerici varsa çamura yatıp boyalı yok kazalı yok şöyle yok böyle dediler. hepsini kovaladım. hatta birtanesiyle birbirimize giriyorduk. adamı kovuyorum gitmiyor. gördü cillop gibi arabayı fiyat düşürüp kapatmak istiyor. ama ikisini de biniciye sattım. teşekkür ederek aldılar arabaları. çok samimi söylüyorum ikisini de piyasanın üst değerinden satmıştım.
    demek istediğim parça değişimi ve boya değer kaybettiriyor bu açık birşey. herkes orjinal araba arar. ama arabadan anlayan ve özellikle binici için çok şey farketmiyor. çünkü motoru ve yürüyeni düzgün olan arabayı kimse bir parça boya yüzünden kaçırmak istemiyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.