Şimdi Ara

Sağ el serçe parmağımı kırdım acil yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 19 Mayısta Okulda yapılan etkinliklerde Sağ elimin Serçe parmağını Kırdım kırdıktan sonra acile gittim parmağıma atel taktılar daha sonradan parmağımın sabah kalktığımda 20 Mayıs günü şiştiğini fark ettim ve Ortopediye gidip durumu anlattım ateli çıkardılar ve serçe parmağımı yüzük parmağımla birlikte alçıya aldı daha sonra 21 Mayıs sabah uyandığımda elim çok fazla terlediğinden elimi alçıya alırken kullandıkları Sargının çıktığını gördüm d bende sargıyı çekince 2 parmağımı birbirine bağlayan sargı çıktı şu an alçı içinde kırık olan Serçe parmağımı bükebiliyorum alçı bayağı bir genişledi Yarın gidip tekrar ortopedi muayene olacağım bu iki günde serçe parmağım hareket ettiği için yanlış kaynama olur mu olmaz mı diye korktum ve bu konuyu açıp bilgi almak istedim teşekürler
    Not: Kırık ince kemikte ufak bir kırık onun dışında çatlakta var.

• bunu yarın gidip doktora sorsana

biz nerden bilelim
  • Olduğu gibi bırak kendi kendine kaynasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrystalCacik

bunu yarın gidip doktora sorsana

biz nerden bilelim

Belki bilen biri vardır "küçük bir kırık 2 günde yanlış kaynama olmaz" veya "olabilir..." vb. cevap verebilcek biri belki vardır diye açtım.
  • Kırıklarda ilk 3 gün önemlidir. İlk 3 gün hareketsiz, sabit durması gerekiyor. Söylemediler mi bunları?

Kasımda sol serçe üst bağlantı kemiğini kırdım. Boksör kırığı adı altında

Edit: sadece el/parmak "ufak" kırıklar için geçerli bu söylediklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maketle -- 22 Mayıs 2016; 16:09:54 >
  • Devlet işte ne yaparsın hiç bir bilgi vermediler.
  • sinanor S kullanıcısına yanıt
    Hocam sen bir kez daha git kontrol ettir. Tekrar düzeltirler sonrasında o elini 3 gün boyunca kullanma. Sonrasında da hafif hafif kullan. Gece yatarken elinin üstüne yastık koyup öyle uyu. Bende devlet hastanesinde muayene oldum, sağolsunlar acildekilerle ufak muhabbetlerle alçıya alındı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sınavlarım var atele aldırmayı düşünüyorum Ne de olsa çok büyük bir kırık değil

• Ayrıca cevap yazdığın için teşekkür ederim

• Benimde kırılmıştı aynı yer şişmişti ama doktor normaldir dedi 2 haftaya geçer takıntı yapma şişmesine felan banada basket topu dil gelmişti ıyyyyyyy

• Yanlış kaynayabilir git kontrol ettir
  • kardes devlete laf etmissin ama sen bi o devletin yatin aciline git durumu anlat sana guzel bi muamele yaparlar. Gecmis olsun

• crazywinner3 kullanıcısına yanıt
    Yarın doktora gideceğim ben sadece iki günde yanlış kaynama olur mu diye size danışmak istedim çevremdekiler iki günde bir şey olmaz dediler yanlış kaynarsa ameliyat gerekiyor ya ondan korktum

• okçu kullanıcısına yanıt
    Doktor sargıyı çıkardığım için kızacak orası kesin daha sonradan atel yapmasını isteyeceğim alçıyla yazı yazmak çok zor oluyor

• sen nolur nolmaz doktora... he yok kanun kaçağıysan o parmağını 2 tahta arasına alıp bantla
  • Doktora gittim Doktor elimdeki alçıyı çıkarttı ve atele aldırdı. Doktora yanlış kaynama Olur mu Neden röntgen çekmediniz diye sordum O da merak etme bir şey olmaz dedi eğer yamuk giderse haftaya gel düzeltiriz dedi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.