Şimdi Ara

Sadece tek fan çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sapphire rx 5600 xt pulse ekran kartım var. Dün farkettim kart çok ısınıyordu, bir baktım fanlar çalışmıyor. Radeon üzerinden manuel ile fanı aktif ettim fakat bu seferde tek fan (soldaki) çalışıyor. Diğeri 80 dereceye gelse dahi çalışmıyor, bilgisayarı yeniden başlattığımda da soldaki çalışıp duruyor diğeri hiçbir türlü çalışmıyor. Ne yapmam lazım, kart daha yeni geçen hafta geldi

Not: Radeon yazılımı stabil sürümdeydi bu sorundan sonra en son sürümü yükledim, birşey değişmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buracat -- 17 Ağustos 2020; 13:17:54 >

• Dönmeyen fanı pc kapalıyken elle döndürmeyi denedinizmi?

dönmüyor veya diğerine göre zor dönüyorsa fanın merkezinde bulunan mil de sorun olmuştur.

Düzeltmek için mili temizleyip çok ince bir yağ ile çok çok hafif yağlarsanız sorun çözülür.

Mesela WD 40 gibi sprey bir yağı bir beze sıkıp bezin yağlı kısmı ile mili silerseniz yeteri kadar yağlanmış olur.

Çoğu fanın miline ulaşmak için pervanali kısmın göbeğinden dikkatlice çekerseniz çıkacaktır.

Bu işlemleri bilgi olarak yazıyorum, Garanti kapsamındaki bir ürüne müdahale etmenizi önermem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erginates

Dönmeyen fanı pc kapalıyken elle döndürmeyi denedinizmi?

dönmüyor veya diğerine göre zor dönüyorsa fanın merkezinde bulunan mil de sorun olmuştur.

Düzeltmek için mili temizleyip çok ince bir yağ ile çok çok hafif yağlarsanız sorun çözülür.

Mesela WD 40 gibi sprey bir yağı bir beze sıkıp bezin yağlı kısmı ile mili silerseniz yeteri kadar yağlanmış olur.

Çoğu fanın miline ulaşmak için pervanali kısmın göbeğinden dikkatlice çekerseniz çıkacaktır.

Bu işlemleri bilgi olarak yazıyorum, Garanti kapsamındaki bir ürüne müdahale etmenizi önermem.
    Yok hocam sıfır tepki. Fana güç gitmiyor sanırım yoksa ikiside aynı. Eski bir kart olsaydı dediğiniz işlemi denerdim fakat daha 1 haftalık ürün için böyle bir riske giremem.
    Benimle aynı sorunu yaşayan birini gördümhttps://www.reddit.com/r/Amd/comments/hp1iza/5600xt_second_fan_not_spinning/

Acaba bilmediğim birşey var mı diye açtım konuyu. Yerli yabancı tüm kaynaklara bakındım, arıza gibi duruyor. Yarın incehesaba kargolayacağım bakalım.

• Yapacağınız herhangi bir şey yok. Normalde pc açılırken 2 fanın da dönmesi lazım. İade edin yada servise başvurun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alalı 1 hafta olduysa servisle filan uğramayın, iade edin. İade nedeni olarak cayma hakkımı kullanmak istiyorum diye belirtin. Fan arızasından bahsetmeyin, servise yönlendirirler.
  • Dün geldi. Yazan notta fan arızası varmış, değiştirmişler. Şuan sorun düzeldi, aynı sorunu yaşan biri olur diye belirteyim dedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sessiz çalışan mouse var mı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.