Şimdi Ara

SADECE TARİH SORUSUNU AÇIKLAMAK İÇİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sırf şu konuya cevap vermek için emailime falan girdim.
    SORUYU ÇÖZMENİZE YARDIMCI OLACAK ANAHTAR ÖRNEKLERİN BİRİNİN OSMANLIDAN VERİLMESİDİR.

Neden milliyetçilik değil? Müslümanlar ve gayri müslümlerden bahsedildiği için. Türklük veya başka bir milletin vurgusu bile yok. Osmanlıdan örnek verilmiş, Osmanlının bahsedilen devlerinde milliyetçilikten söz edilemez.

Neden laiklik değil? Vurgulanan noktayı kaçırıyorsunuz; orada dinin devlet işinden ayrı olduğu anlatmıyor müslüman olsa da olmasada herkesin aynı hakka sahip olduğunu anlatıyor. Laikliği kapsamakla birlikte etnik kökenine bakmaksızın sağlanmış bir eşitlikten bahsediyor. Ayrıca yine Osmanlıdan örnek vermesi sizce de laiklik vurgusu yapıyor olma olasılığını ortadan kaldırmaz mı? :)

Neden devletçilik değil? Ekonominin e'sinden bile bahsedilmediği için.

Neden cumhuriyetçilik değil? Osmanlı gelsin yine aklınıza öncelikle. Cumhuriyetçilik? Hadi onu bırakın; halk egemenliğinin esas alınması? her vatandaşa seçme hakkı tanınması(burada bir eşitlik söz konusudur fakat zaten bu halkçılığın bütünleyicisidir ve sadece oy kullanmak açısından eşitlikten söz edilir)?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genelde dangalak -- 29 Mart 2014; 15:11:46 >

• Çürütebilen buyursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Plan-B

Eski beyoglu nickli arkadas bana guzel izah etti acikcasi halkcilik yapmama ragmen laiklik mantikli gelmeye basladi buyrun kapışın

Hocam ben sorudaki paragrafı hocaya okutup okutmadığınızı merak ettim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Eski Beyoğlu

quote:

Eski beyoglu nickli arkadas bana guzel izah etti acikcasi halkcilik yapmama ragmen laiklik mantikli gelmeye basladi buyrun kapışın

Hocam ben sorudaki paragrafı hocaya okutup okutmadığınızı merak ettim.

Bu osymnin dava olaylarindan önce acilan konuda uyelerden biri paragrafi paylasti,bende goturup hocaya okuttum ama sizin verdiginiz paragrafmiydi onu bilmiyorum.hoca halkcilik dedi.

Ben de sınavdan çıkınca ekşi sözlükte tarih öğretmeni olan bir arkadaş vardı, sınava girdi, direkt ona sordum laiklik dedi. Dün de yine dershanede çok güvendiğim bir tarih hocam vardır, o da sınava girdi ve o da kesinlikle laiklik dedi. Sınava girmeyen tarih hocam da laiklik diyor.

Hakkımıza hayırlısı artık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.