Şimdi Ara

Sadece Ön Kamera Kalitesi Önemli – iPhone 16e mi, Aynı Fiyata Daha İyi Android Var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
57
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yakın zamanda yeni bir telefon almayı planlıyorum ve tek önceliğim ön kameranın sunduğu fotoğraf ve görüntülü konuşma kalitesi.
    Bazı arkadaşlarım iPhone kullanıyor ve özellikle selfie kalitelerini gercekten beğeniyorum.

Ancak iphone fiyat bandında bir Android cihazın ön kamera performansı nasıldır, hiç deneyimleme şansım olmadı. Çevremde bu segmentte Android kullanan kimse yok.

Bu başlığı ayrıca açmamın nedeni, forumda genelde tüm önerilerin RAM, işlemci, ekran yenileme hızı, oyun performansı, benim için tamamen önemsiz kriterler etrafında şekilleniyor olması. Kamera konuşulsa bile genelde arka kameraya odaklanılıyor, arka kamera zoom 100x falanmış güzel ama benim hiç işime yaramiyor, ön kamerasi iyi olan tüm telefonları arka kamera performansı beni zaten tatmin ediyor fakat arka kamerası iyi olan her telefonun ön kamera performansı da iyi olmuyor.

Yaklaşık 1 ay sonra bir arkadaşım Kuzey Irak’a gidiyor ve dönüşte bana iPhone 16e getirebilir.
    Tahmini fiyatı 20.000 - 22.000 TL civarında olacak.

Sorum şu:
    Bu fiyat bandında iPhone 16e’yi getirtmek sizce mantıklı mı?
    Yoksa “Bu bütçeye ön kamerası çok daha iyi/denk olan şu Android modelini al” diyebileceğiniz bir cihaz var mı?

IMEI kaydı yaptırmayacağım. Genelde çantayla dolaştığım için hattımı başka bir telefonda kullanırım, gerektiğinde internet açarım. Bu konuda bir sorunum yok imei düşünmeyin.

RAM, işlemci, oyun performansı gibi şeyler benim için tamamen önemsiz.

Minimum 128 GB depolama yeterli, çoğu cihazda zaten bu artık standart hale geldi.

Tek istediğim şu hayatta iyi ön kamerasi olan bir telefona sahip olmak, yillardir redminin note 9 pronun çamur gibi kamerasiyla sefalet cekiyorum

Bütçem maksimum 25.000 TL. iphone 16e yerine bence bunu getirtmelisin derseniz 25k yi gecmiyorsa o da olur, Turkiye fiyati 50 k alti llan telefonlar sanirim yurtdışında 25 k civari altina gelebiliyor.
    Önerilerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum, şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinq69 -- 20 Mayıs 2025; 16:28:51 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Pixel 9 bakabilirsin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.