Şimdi Ara

Sadece İnternet + Çocukların Ödevleri İçin Kasa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şu an kullandığım bilgisayar açılmıyor. Servise götürdüm ana kart bozulmuş denildi, format atıldı, bir süre idare edebilir dendi. Eve geldim şimdi yine açılmıyor. En iyisi yeni bir bilgisayar almak sanırım.

Ben sadece internete girerim bir de çocuklar ödevlerini yaparlar. Bilgisayarda başka iş yapılmaz.

Bilemiyorum eski bilgisyarımın kullanılabilecek bir parçası olur mu, e5400 işlemci, 1 gb ram, birde palit ekran kartı var ama modelini bilmiyorum. :S

Üstadlar bu bilgiler ışığında bana bir bilgisayar toplar mısınız?
    Bütçe vermiyecem olabilecek en düşük maliyet olsun.:) Ya da başka bir deyişle mümkünse maksimum 400 TL olsun..:)

Tek yerden toplarsanız sevinirim, nette hepsini bir yerden alıp montajlarının yapılmasını istiyorum.

• CPU AMD Athlon II X2 255 AM3 3.1 GHz, 2 MB, BOX İşlemci 69 $ ( 105,92 TL)
    ANAKART MSI 785GM-E51, AMD 785G, DDR3, PCIExp 16X, Socket 938 AM3, ATI HD4200 83 $ ( 127,41 TL)
    BELLEK - RAM PATRIOT SIGNATURE 2 GB DDR3 1333 MHZ RAM 58 $ ( 89,03 TL)
    HDD SAMSUNG 320 GB HDD SATA II 16 MB 7200 rpm 46 $ ( 70,61 TL)
    KASA ASUS TAB41 ATX Kasa 350W 66 $ ( 101,31 TL)

TOPLAM :494,27 TL
    KDV (%18) :88,97
    TOPLAM FİYAT - PEŞİN ($) :379,96 $
    NAKİT / HAVALE (TL) :583,24 TL

daha ucuzunu toplamayamadım maalesef benim önerim bu.
    biraz aştı bütçeyi ama güzel oldu.
    Parçalarwww.novabilgisayar.com dan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bolu -- 23 Ağustos 2010; 23:54:48 >
  • Athlon II X2 2.9 Ghz ile biraz daha düşürülebilir sanırım.
  • Min. bu tür bir sistem olabilir; optik sürücü (dvd-rw ise) eski sistemdekini takabilirsiniz.

www.novabilgisayar.com

Sadece İnternet + Çocukların Ödevleri İçin Kasa

Eğer eski sistem de sadece anakart bozulduysa; ram ve harddiski kullanabiliriz hatta işlemci de çok eski değilse ona göre de bir şeyler yapılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 24 Ağustos 2010; 0:17:56 >

• @bolu ve @LEON-X

hocam arkadas sadece surf amaclı kullancağı için
    e5400 - ekran kartı - ram kullanarak bir sistem yazılsa nasıl olur ? en az masraf için

Edit:hocam senin çektiğin resimde işlemci 96TL yazıyor sitede 114TL her parçada böyle neden acaba?

İşlemci >http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5037

Edit2: Kendi sorumu kendim cevaplyim sadece KDV siz olarak gösteriliormş en altta nakit/havale doğruyu cıkartıorrr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SchutZ -- 24 Ağustos 2010; 1:14:15 >

• ANAKART GIGABYTE P31-ES3G, P31, DDR2, PCIExp, Socket 775 66 $ ( 101,31 TL)
    BELLEK - RAM OEM 1024 MB DDR2 800 Mhz RAM 25 $ ( 38,38 TL)
    HDD SEAGATE 320 GB HDD SATA II NCQ 16 MB 7200 rpm 46 $ ( 70,61 TL)
    KASA ASUS TAB41 ATX Kasa 350W 66 $ ( 101,31 TL)

TOPLAM :311,61 TL
    KDV (%18) :56,09
    TOPLAM FİYAT - PEŞİN ($) :239,54 $
    NAKİT / HAVALE (TL) :367,69

o zaman boyle bişey alınabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bolu -- 24 Ağustos 2010; 1:08:57 >
  • Aslında daha düşük maliyet için eski kasanızı kullanabilirsiniz.Tabi yenilik istiyorsanız o başka
  • Üstadlar önerileriniz için çok teşekkür ederim.
    Ya bu bilgisayar devamlı arıza veriyor. Geçenelerde format yemedi gittim hdd sini değiştirdim (garanitisi 1 gün sonra doluyoru) Sonra powerı yanmış gittim power aldım 35 liraya. sonra dvd si bozuldu gittim 10 liraya kablosunu değiştim. Şimdi de anakart arızalanmış dediler.. Zaten bilgisayar 3-4 dakikada ancak açılıyor, kasılılıp duruyordu.
    Yani anlayacağınız bozulmadık bir ram bir de işlemci kaldı, bıktım bu bilgisayardan. :) Bu nedenle yeni kasaya yöneldim.
    Son olarak zamanınızı alıyorum kusura bakmayın, sadece anakartı ve işlemciyi değiştirsem nasıl olur acaba? Daha performanslı olursa sistemi AMD'ye nasıl çeviririm?
  • Tahminimce elinizdeki parçalar eski ve eski sistemi destekliyor.Eski sistem parçaları yeni sistem parçalarından pahalı oluyor.Bana kalırsa bidaha arza vermemesi için + hızlı olması için yeni sistem şart zaten uygun bi fiyat çıkarmış arkadaşlar
    Bana karlısa yeni sistem alın derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.