Şimdi Ara

sadece c sürücüsü olan pc ye veri kaybı olmadan format

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sadece c sürücüsü olan , çökmüş bir pc ye , hdd sökmeden nasıl format atılır. yada içinden veriler nasıl kurtarılır.

• Formatlamadan üzerine xp kurmayı dene yada Boot olarak CD' den açılan xp ile aç sistemini gerekli belgelerini bir kenara koy. Bas formatı.
  • cd den acılan xp cd si nerden bulabilirim??
  • Başka bir hdd yardımıyla..

Örnek olarak 30 gb verinizin oldugunu düşünelim. 40 gb bir hdd yeticektir. 40 gb hdd yi anakartınıza bağlıyorsunuz ( hdd içinde windows kurulu olacak ) , sisteminizi yeni takmış olduğnuz hdd ile açıyorsunuz. ( büyük ihtimal direk kendi açıcaktır , açmazsa bios dan ayarlayabilirsiniz ). Şimdi windowsunuz 40 gb lik hdd den açık.

Bilgisayarım - C - Documents and Setting - Eski hdd - Veriler..

Bu konumdan bütün dosylarınızı alıp yeni hdd aktarıyorsunuz ve eski hdd format atıyorsunuz. Aynı şekilde verileri eski hdd aktararak işlemi sonlandırıyorsunuz..

İşlem biraz karışık gibi duruyor ama normal formattan farkı taş çatlasa 30dk. Bu işlem için bir adet hdd ihtiyacnız olucak. Uğraşmak istemiyorsnız bilgisayarcılar halleder

• quote:

Orjinalden alıntı: JANT!

Başka bir hdd yardımıyla..

Örnek olarak 30 gb verinizin oldugunu düşünelim. 40 gb bir hdd yeticektir. 40 gb hdd yi anakartınıza bağlıyorsunuz ( hdd içinde windows kurulu olacak ) , sisteminizi yeni takmış olduğnuz hdd ile açıyorsunuz. ( büyük ihtimal direk kendi açıcaktır , açmazsa bios dan ayarlayabilirsiniz ). Şimdi windowsunuz 40 gb lik hdd den açık.

Bu konumdan bütün dosylarınızı alıp yeni hdd aktarıyorsunuz ve eski hdd format atıyorsunuz. Aynı şekilde verileri eski hdd aktararak işlemi sonlandırıyorsunuz..

İşlem biraz karışık gibi duruyor ama normal formattan farkı taş çatlasa 30dk. Bu işlem için bir adet hdd ihtiyacnız olucak. Uğraşmak istemiyorsnız bilgisayarcılar halleder

kullanacağım pc laptop ve garantisi devam ediyor . bu yüzden acmak istemiyorum. mümkünse hdd sökmeden halletmek istiyorum. cd den calışan xp nasıl birşeyse büyük olasılıkla aradığım şey. ama bunu nasıl elde edeblirim..????

• quote:

Orjinalden alıntı: hokayi

quote:

Orjinalden alıntı: JANT!

Başka bir hdd yardımıyla..

kullanacağım pc laptop ve garantisi devam ediyor . bu yüzden acmak istemiyorum. mümkünse hdd sökmeden halletmek istiyorum. cd den calışan xp nasıl birşeyse büyük olasılıkla aradığım şey. ama bunu nasıl elde edeblirim..????

Arkadaşım cd'den açılan xp demek boot edilebilir cd demek buda bütün xp cdlerine geçerlidir.

• Hiren boot CD diye google'de aratırsanız bulabilirsiniz.
    quote:

Hiren adında bir hintli tarafından oluşturulan ve sürekli yenilenen bir program. Hiren's boot CD'si ile tamir, bakım vb. işler için gerekli olabilecek programları bir menü sistemi ile ulaşılabilien başlatılabilir bir CD imajinda bir araya getiriyorlar. CD'de yer alan ve birçoğuna zaten aşina olduğumuz programların listesini kendi sitesinde bulabilirsiniz. Hiren's Boot CD yi sürücünüze takıp biligisayarınızı CD sürücüden başlatarak kullanıyorsunuz. Bir programi kullandıktan sonra kendinizi komut satırında bulursanız m yazıp enter tuşuna basın bu sizi CD deki tüm programların listelendiği bir menüye götürecektir.

Hiren's boot CD nin bazı yetenekleri şöyle:
    -Dosya sistemi oluşturma,biçimlendirme,yeniden boyutlandırma (Tüm popüler formatlar Ext2/3,NTFS,FAT16,FAT32).
    -Disk bölümü yedekleme ve disk yedekleme.
    -F-Prot ve McAfee ile virüs taraması yapıyor.
    -Windows yönetici şifresini sıfırlama (NT/2K/XP).
    -Dosya kurtarma (Silinen ve formatlanmış diskler için)
    -Donanım testi (Tüm PC donanım bileşenlerini test eder)
    -Donanım performans testi (Benchmarking).
    -Disk arızlarını tespit eder ve onarır (*HDDRegenerator ile fiziksel hasarları düzeltme).
    -Dosya yöneticileri.
    -Bilgisayarlar arası bağlantı kurabilme (LPT, Serial ve ETH üzerinden)
    -Dos modda NTFS bölüme erişebilme.
    -Boot yöneticileri.
    -Dos modda USB desteği.
    -Tüm MSDOS harici komutları.
    -Windows için dos modda otomatik program başlatma yönetimi.
    -Windows için Tweaker ve Ad-aware taraması.
    -Farklı DOS modlarında başlatabilme.
    -Windows sürücülerinin yedeklenmesi ve yedekten geri alınması.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hiren boot CD ile başlat, Partition magic(PM) hiren boot içinde var, PM ile Cnin boş kısmını D olarak oluştur. C deki bilgilerin kaybolmadan boş kısımdan Dyi oluşturcaktır. C deki bilgilerini D ye taşımak için ise yine hiren boot CD içinde NTFS sistemde dosya kopyalayıp taşıyabiliecegin dosya yönetim araçları var. bunlardan biriyle C deki dosyalarını D ye taşı,
    En son olaraka C yi baştan foratla kur.
    Çözüm hiren bootCD
  • çok teşekkürler.
  • "partition magic" yazilimini gerekli uyarilar olmadan tavsiye etmeyin. Kendisi %100 basari saglayan bir yazilim degildir, diski bolecegim derken icindeki herseyden olmak mumkundur. PM kullanmadan once onemli verilerinizin yedeklerini kesinlikle alip daha sonra PM i kullanin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: golevez33

Hiren boot CD ile başlat, Partition magic(PM) hiren boot içinde var, PM ile Cnin boş kısmını D olarak oluştur. C deki bilgilerin kaybolmadan boş kısımdan Dyi oluşturcaktır. C deki bilgilerini D ye taşımak için ise yine hiren boot CD içinde NTFS sistemde dosya kopyalayıp taşıyabiliecegin dosya yönetim araçları var. bunlardan biriyle C deki dosyalarını D ye taşı,
    En son olaraka C yi baştan foratla kur.
    Çözüm hiren bootCD

cdyi oluşturdum. partion magic e giriyorum ancak c üzerinde başka bölüm oluşturamıyorum. orda creat yazısı soluk.
  • önce C nin boyutunu azalt
    google da resimli partiiton magic kullanımı diye arat bir sürü açıklama var.
    edit: Dikkatli kullan tüm verilerin ucabilir. mümkünse önce yedekle harici usb HDD ile yedekleyebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golevez33 -- 2 Nisan 2008; 14:59:03 >
  • ya aslında normal part magic var ve kullanımda problem yok. ama hirenboot cd si ile yapamadım. çökmüş pc ye harici hdd yi nasıl gösterebilirimki. haricinin içine xp kursam öncelikli hariciden çalıştırırmı acaba bilgisayar ??( yani laptopta xp nin kurulu olduğu bölüme ulaşabilirmiyimki sizce ??
  • başka bir çözü için Sana şöyle örek vereyim;
    seninle aynı durumda olan bir laptop geldi. 40GBlık usb diski taktım acronis boot CD(hiren boot içinde de var) açtım. C nin image'ini yedek.tib olarak harici diske aldım. yaklaşık 3 GB lık koca bir dosya oluştu. sonra laptopa format atıpwindows kurdum. Harici diski masaüstü makinama taktıp yedek.tib olarak kaydettigim imageyi yine kronisle masaüstü makinanın E sürücüsüne açtım(recovry).
    masaüstü makinanın E sürücüsü laptopun C sürücüsün oldu. içinden kaybetmemek gereken bilgileri aldım ve bilgileri kurtardım.

edit: Diğer bir yöntem; harici diskleri tanıyan linux live CD ile aç. C deki istedigin bilgileri harici diske at. sonra laptopu formatla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golevez33 -- 2 Nisan 2008; 15:22:35 >
  • hımm iyi fikir hakkaten. pki direkt backup.tib dosyası içinden alınmıyormu veriler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hokayi

hımm iyi fikir hakkaten. peki direkt backup.tib dosyası içinden alınmıyormu veriler.

Bak bende bunu hiç düşünmedim.
    Eğer acronis bacup dosyasının içini bize explore edebiliyorsa ki aklıma gelip menülerini hiç incelemedim(belki vardır)
    o zaman başka sürücüye yüklemeden direk içinden alabiliriz
  • ya ben normalde denedim . d sürücüsüne aldığımız backup.tib in içini rahatlıkla acıp içinde gezebiliyor,içindekileri kullanabiliyorsun.ama siz o şekilde yapınca demekki bu şekilde alınan backup ta olmuyor diye düşünmüştüm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.