Şimdi Ara

Sadece C'den oluşan HDD'yi veri kayıpsız C ve D olarak bölebilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dizüstü bilgisayarımın sabit diski sadece C bölümünden (yaklaşık 310 GB) oluşuyor, doğal olarak şu an kullandığım Windows 7 Home Premium Edition x64 işletim sistemi de buraya yüklü. Bu bölümün dışında 1,46 GB'lık kurtarma bölümü ve 9,61 GB'lık biçimlendirilmemiş, boş bir bölüm duruyor.

Şimdilik harici disk alamayacağım. Bilgisayarımdaki sabit diski C ve D olmak üzere 2 bölüme ayırmak istiyorum. C'deki boşluktan bir miktar koparıp sabit diskin ayrı bir D bölümü olarak yapmak istiyorum.

Bunu veri kaybı olmadan gerçekleştirebilir miyim? Windows üzerinden çalışan bir programla olması veya Windows dışında bir yerden olması fark etmez; ama veri kaybının olmamasını istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 6 Kasım 2010; 21:24:12 >

• Partition Magic, Easeus Partitin Master Pro gibi programlarla işletim sisteminin yüklü olduğu sürücünün boyutunu değiştirebilir, parçalara ayırabilir hatta tam tersi D gibi diğer partisyonlarla birleştirebilirsiniz. Ancak önerim herhangi bir partisyon işlemi öncesinde Acronis gibi bir Image programıyla 1,46gb'lık bölümün yedeğini almanız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Partition Magic, Easeus Partitin Master Pro gibi programlarla işletim sisteminin yüklü olduğu sürücünün boyutunu değiştirebilir, parçalara ayırabilir hatta tam tersi D gibi diğer partisyonlarla birleştirebilirsiniz. Ancak önerim herhangi bir partisyon işlemi öncesinde Acronis gibi bir Image programıyla 1,46gb'lık bölümün yedeğini almanız.

kasmana gerek yok dostum
    Win7 ve Vista da 3. parti programa gerek kalmadan bölebilirsin...
    Bilgisayar / yönet / dik yönetimi / tek partition olan sürücünün üzerine sağ tuşla tıkla / birimi küçült de , alanı kafana göre belirle
  • @CrySystem, doğrudur Windows Vista ve 7'nin kendi disk yönetimi altında bu tür bir desteğin olduğu söyleniyor ancak zamanında bu tür bir partisyonlama işleminde tüm partisyonlarını kaybetmiş biri olarak Microsoft'a pek güvenmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrySystem

quote:

Partition Magic, Easeus Partitin Master Pro gibi programlarla işletim sisteminin yüklü olduğu sürücünün boyutunu değiştirebilir, parçalara ayırabilir hatta tam tersi D gibi diğer partisyonlarla birleştirebilirsiniz. Ancak önerim herhangi bir partisyon işlemi öncesinde Acronis gibi bir Image programıyla 1,46gb'lık bölümün yedeğini almanız.

kasmana gerek yok dostum
    Bilgisayar / yönet / dik yönetimi / tek partition olan sürücünün üzerine sağ tuşla tıkla / birimi küçült de , alanı kafana göre belirle

216 GB'lık bir kısmı D sürücüsü oluşturmak üzere ayırmak istiyorum. Bu da 221184 MB ediyor. Verdiğin yerdeki "Küçültülecek alan miktarını MB olarak girin" kısmında 221184 MB'ı kabul etmiyor. Sondaki 4'ü yazdığım an "Küçült" butonu devre dışı kalıyor.

Ya ben bir şeyi yanlış yapıyorum, ya bir şeyi yanlış anladım ya da 3. parti bir programa ihtiyacım olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 6 Kasım 2010; 23:01:35 >

• quote:

@CrySystem, doğrudur Windows Vista ve 7'nin kendi disk yönetimi altında bu tür bir desteğin olduğu söyleniyor ancak zamanında bu tür bir partisyonlama işleminde tüm partisyonlarını kaybetmiş biri olarak Microsoft'a pek güvenmiyorum.

Mesleğim icabı, günde en az 1o pc ye yapıyorum. 2 senedir hiç bir sorun yaşamadım ...
    problemin nasıl gerçekleşti?
  • windows bu işi beceremiyor..belli bir oranın altın küçültemiyor..
    3. nesil program kullanmak en iyisi..
    EASEUS Partition Master kullanabilirsin mesela..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dosyaları C yerine D'ye indirme
    5 yıl önce açıldı
    C# ve Php aynı anda gider mi ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: CrySystem

quote:

kasmana gerek yok dostum

216 GB'lık bir kısmı D sürücüsü oluşturmak üzere ayırmak istiyorum. Bu da 221184 MB ediyor. Verdiğin yerde "Küçültülecek alan miktarını MB olarak girin" kısmında 221184 MB'ı kabul etmiyor. Sondaki 4'ü yazdığım an "Küçült" butonu devre dışı kalıyor.

Ya ben bir şeyi yanlış yapıyorum ya da 3. parti bir programa ihtiyacım olacak.

ne kadar boş? bunun tek dezavantajı, mesala c yi bölmek istiyorsan c kullanılan alanın 2 katı kadarını kendisine ayırıyo geriye kalanını bölebiliyosun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

windows bu işi beceremiyor..belli bir oranın altın küçültemiyor..
    3. nesil program kullanmak en iyisi..
    EASEUS Partition Master kullanabilirsin mesela..

Çok teşekkür ederim hocam, bu program iyiymiş. Tam istediğim gibi, sorunsuz böldü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.