Şimdi Ara

Sadece Bilgisayar Mühendisleri Girsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Kafam çok karıştı. Ders çalışamaz hale geldim. Şu an ben yazılım firmasında çalışıyorum. İki tip personel var. Biri geliştirici. Adam çok iyi yazılım biliyor ve önüne gelen problemleri bir şekilde çözüyor. Genelde müşterilerle görüşmüyor. Masası var, hobileri var ve geliri iyi. Diğer personel ise müşteri temsilcisi. Bu kişi sürekli müşteriler ile toplantı yapıyor. Rapor hazırlıyor. Raporlara göre ürün tasarlıyor ve ürünü yapması için de geliştiricilere brief hazırlıyor.

Ben de kendi şirketimi kurmak istiyorum. Amacım makine öğrenmesine dayalı sektörel çözümler geliştirmek. Ama hangi bölümü okuyacağımı kestiremedim. Bilgisayar Mühendisliği okursam çok iyi matematik altyapısına sahip geliştirici olacağım. Ancak şirket yönetme, finans, stratejik planlama, sistem analizi, CRM gibi konulardanda uzman olmayacağım. Bir de makine öğrenmesi aslında lisans düzeyin yeterli olmuyor. Muhakkak master ya da doktora yapıyor olmanız lazım ki geliştirdiğiniz şey işe yarasın. Yani bilgisayar mühendisliği okumam beni makine öğrenmesinde uzman yapmayacaktır. Üstüne master da yapmam gerekiyor ki 6 sene sonunda anca ürün geliştirebilen teknik bir adam olabilirim. Bu ihtimal A olsun.

Diğer ihtimal B ise şöyle: MIS okurum. Burada yazılım dersi veriyorlar ama lineer cebir öğretmedikleri için makine öğrenmesi gibi zor bir konuyu öğrenmem çok zor. Elbette yine kendin çalışıp, öğrenirsin ama kaliteli bir proje yazmak bana göre çok ama çok zor. Ana dezavantajı ortalama yazılım yazabilen biri olacağım. Zor problemleri çözmem imkansız. Avantajı ise çok fazla yönetim dersi aldıkları için iş nasıl yürütülürü çok iyi öğretiyorlar. İş modeli çıkarma, kazanç modeli oluşturma, insan kaynakları, anahtar performans göstergeleri hazırlamaları gibi işin kilit noktasını öğreniyorlar.

Sizce hangisini seçmeliyim? İhtimal A'yı seçersem çok uzun zaman sabretmem gerekecek. İhtimal B'yi seçersem de yetenekli mühendisleri şirketimi katmam için cabalamam gerekecek.

• Bilgisayar Mühendisiyim. FullStack Developer olarak çalışıyorum.

Benim sana tavsiyem birinci yol. Çünkü temeli olmayan bina öyle ya da böyle çöker. Madem bu kadar önemli bir alana geçiş yapıp ilerlemek istiyorsun, temelin çok sağlam olmalı. Yönetimsel işleri zaten ikinci seçenekte de tam olarak kavrayamayacaksın. Bu tarz şeyler tecrübeyle olacak, deneyimlenerek öğrenilecek şeyler.
  • mühendis değilim ama yazılımcıyım, üstteki arkadaşa katılıyorum. kapsamlı olarak öğrenmedikten sonra bir süreden sonra zorlanırsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.