Şimdi Ara

SADECE 5+1 HOPARLÖR SETİ ÖNERİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR MERHABA
    ev sinema sistemi kurmak istiyorum. denon 1713 av alacağım ama hoparlör olarak neyi alacağım bilmiyorum. salonum 35 m2. derdim çok ses değil efektlerin çok net çıkması. yalnız hoparlörlerin kule tarzı( lg yada samsungtaki gibi ince şık olanlarından yada küçük haporler olup sonradan ayakla kullanabileceklerimden olmasını isterim) dediğim gib efektler önemli. yardımcı olursanız sevinirim. ha bu arada bütcede 600-700 civarı teşekkürler.



  • donlastigi D kullanıcısına yanıt
    600-700'e bu şekilde bir set bulmanız zor. 2.ellere bakmanız lazım. Ayrıca AVR'ler için ince şık dediğiniz tipte bir hoparlör hiç görmedim.

    Bunun dışında AVR olarak Denon 1713 seçmenizin özel bir sebebi var mı ve de ne kadara alacaksınız? Gerekiyorsa AVR modelini düşürüp hoparlörlere kalan bütçeyi arttırabilirsiniz.

    Aslında bu iş için toplamda ne kadar bütçe ayırdınız ve kullanacağınız aletleri bilirsek daha doğru bir öneri çıkabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dlna sı ve airplay için. aslında bunu bana biri daha söyledi hoparlör daha önemli diye sizin önereceğiniz bir şey varmıdır.
  • Sistemi bir bütün olarak değerlendirmek gerekir. Siz toplam bütçenizi belirtin ona göre birşeyler bakalım.

    1713'ü kaça alacaksınız? Onun yerine 750tl'ye Sony Str-dn540 iş görebilir.

    Açıkçası 1000 tl'ye kadar önerebileceğim çok hoparlör yok. Ama bugsymalone adlı arkadaş wharfadale hoparlörlerini satıyordu. Size uygun olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginiz için teşekkürler turuncu55. Heco 702'de karar kıldım sonunda Wharfedale'leri isteyen bir arkadaşa vereceğim. Daha ilan açamadım şirketteyim ama akşama açarım büyük ihtimalle.

    Bu arada donlastigi nickli arkadaşım, Avr seçiminiz bu işe başlamak için çok güzel fakat o tabir ettiğiniz 5.1 multimedya set kuleleri ile yazık edersiniz o Avr ye. Çok tecrübeli üstatlar daha iyi açıklamalar yaparlar mutlaka bu konuda. Benim size elimdekileri vermem önemli değil. Yalnızca Avr ile ona eşlik edebilecek çapta kalitede ürünlere yöneliniz.
  • merhaba inşallah heco.victa.702 alırsınızda burda yorumlarınızı okuruz bende 601 kullanan biri olarak 702 çok merak ediyorum acaba aralarında ne fark var
  • biraz daha şık görünsün istedim fakat olmıyacak galiba dediğiniz kuleleri bir düşüneceğim
  • Dilerseniz fotoğraflarını da çekip ayrıntılı biçimde yollarım. Bu iş çok keyifli bir hobidir. Hastalık yapar Umarım sizi de yakında aramızda görürüz
  • bu set var mesela denon x500 veya 1513 ile ile güzel olmazmı artısı eksisi ne olabilir. neden almamalıyım bunları mesela yardımcı olursanız sevinirim.

    http://www.tamsaatinde.com/PIONEER-S-SLT200-750-WATT,PR-1285036.html
  • Hocam baktığınız setin 750 watt gerçek değeri değildir. 5.0 settir uydu başına 6 ohm 25 watt gerçek ses üretir (RMS), toplamda 125 watt. Önemli olan uydu başına gücüdür bu arada. Denon avr x500 ise 6 ohm da 5.0 ve 5.1 olarak 115 watt RMS, 8 ohm da 75 watt RMS uydu başına ses çıkışı sağlar. Bu iki cihazın birbiri ile alakası yok yani. Birde sese yüklenirseniz yakarsınız uyduları.Ha çalışmaya çalışır ama yazık o avr ye, boşa çalışır yani. Avr yerine DVD/blu-ray player falan alın kendi amfisi olan aktif 5.1 set bakın derim. Ferrari'ye tüp taktırmakla aynı şey bu uydular ile x500.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugsymaloone -- 11 Nisan 2014; 14:32:56 >
  • ben sanırım küsecem bu işe
  • donlastigi D kullanıcısına yanıt
    Bugsy arkadaşın dediği gibi o Pioneer hoparlörler bir işe yaramaz.

    Küsecek bir durum yok. Sen toplam bütçeni bir yaz hele. Ona göre daha mantıklı çözümler üretmeye çalışalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece hoparlör takımı için 1000 tl ayırabilirim. ama ince kule hoparlör olacak veya küçük şık hoparlörleri stantla kullanabileceğim olacak.

    bunlar değil ama bu tarz

    örnek 1
    http://www.hifi-sessistemleri.com/hifi-ses-sistemleri/19/Pioneer-S-11-5'li-Uydu-Hoparlor-Takimi.html


    örnek 2

    http://www.istanbulhifi.net/?newUrun=1&Id=819867&CatId=bs149203&Fstate=&/PIONEER-S-SLT-200-KULE-HOPARL%C3%96R-S%C4%B0STEM




  • sanırım buldum.

    http://www.hepsiburada.com/liste/denon-avr-x500-51-kanal-hd-audio-receiver-canton-movie-80cx-aktif-subwooferli-51-ev-sinema-hoparlor-sistemi/productDetails.aspx?productId=evdnnavr1513cntn80&categoryId=152492


    bu sistem bana uyuyor sanki. ama sizinde bir fikrinizi almam lazım özellikle bu sistemi kullananlar varsa bilgilerini aktarırlarsa sevinirim. salonum 35-40 m2 sesde iyi verim alırmıyım efektleri nasıldır onu sormak istiyorum




  • donlastigi D kullanıcısına yanıt
    Dostum o küçük hoparlörlerle ve ince uzun hoparlörlerle 35-40m2'lik salonu dolduramazsın. Zaten bu hoparlörler ile olsaydı, kimse koca hoparlörleri evine sokmazdı.

    Hali ile raf tipi yada kule tipi hoparlör tercih edersen, odanın dolması ve filmlerde yada müzikte sahne oluşumu çok daha iyi olacaktır. Seçtiğin bu hoparlör ile ancak sesi sağa sola dağıtmış olursun. İlk etapta bu tarz sistemlere yabancı olan biri için güzel gelebilir ama bir süre sonra yetmeyecektir. Bizden söylemesi.
  • Bir öneri zaman arkadaşlar dediğim tarzda olanlardan

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.