Şimdi Ara

saçma gelebilecek bir fikir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aslında saçma değil ilkokul düzeyi elektrikle bile yapılabilecek bir şey ama 220 voltla ve alternatif akımla şaka olmaz diyip bilenlere sorayım dedim.

Kuzenim yurt dışından geldi de birkaç alet edevat almış. Ben de istediğim 1-2 şeyi getirtmiştim. Saç kurutma makinesi ve tıraş makinesi. Ancak ikisi de 110v 50 hz. 110-230 yazar ya çoğu adaptörde, öyle değil direk 110v. Ben bunları kullanmak istiyorum ancak trafo vs. uğraşamam. Banyoya trafo koymak pek güvenli gelmiyor hem bana.

Dönüştürücülere de para vermek istemiyorum. En ucuzu Ataba denen dandirik markanın ki onunla diş fırçamı bile şarj etmem.

Ben şimdi tıraş makinesini şarj ettiğimiz standın prize takılan "HERHANGİ" bir kablosuyla saç kurutma makinesinin "HERHANGİ" bir kablosunu birbirine bağlasam, kalan iki kabloyu da prize taksam bir sıkıntı olur mu ? 110+110=220 düz mantıkla.

Eğer sorun olmazsa, tıraş makinesinin sürekli şarjda olması lazım değil değil mi ? Prize direk takınca öyle bir şeye gerek yok çünkü şebekeye paralel bağlı oluyor adaptör. Etkilemiyor bir şeyi çalışarak veya çalışmayarak. Ancak eğer şarj olmazsa bir yerde kesiliyor devre. Yoksa başka bir mantığı mı var ?

Çok teşekkürler.

• İç direnci farklı iki cihazı seri bağladığında iç direnci yüksek olan arıza yapaacaktır.
  • Onları çalıştırmak için trafo şart

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

İç direnci farklı iki cihazı seri bağladığında iç direnci yüksek olan arıza yapaacaktır.

Peki aynı iki saç kurutma makinesini seri bağlasak ?
  • Atabayı al kullan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seri bağlamak! ahaha çok orjinal bi fikir tebrik ederim. yönteminiz doğru fakat cihazlar kesin olarak 110v ta çalışacak diye bir kaide yok. mesela bilgisayar güç kaynakları, üzerindeki küçük bir düğme vasıtasıyla 110v ve 220v ile çalışacak şekilde üretilmişlerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

seri bağlamak! ahaha çok orjinal bi fikir tebrik ederim. yönteminiz doğru fakat cihazlar kesin olarak 110v ta çalışacak diye bir kaide yok. mesela bilgisayar güç kaynakları, üzerindeki küçük bir düğme vasıtasıyla 110v ve 220v ile çalışacak şekilde üretilmişlerdir.

Hocam ama bu direk 110 ile çalışıyor. Artık olmayacağını anladım işin teorik kısmına yöneliyorum. Merak ettiğim özdeş iki şeyi seri bağlarsak bir sorun çıkıp çıkmayacağı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.