|
Saçlarımı Uzatmak İstiyorum Yardım_?

-
-
6 aydır uzatıyorum hiç berbere gitmedim saçıma makas bile deydirmedim benim amacım saçları arkada toplamak. onun için asla ara makas bile attırmadım eğer sende arkada toplama gibi bir niyetin varsa hiç dokunma saçlarına gittiği yere kadar uzasın saldım çayıra mevlam kayıra -
yaklaşık 5 ay kadar kestirmedim annem kanıma girdi git kestir dedi kestirdim Tekrar uzatmaya başladım arkada toplamak istiyorum...quote:
Orijinalden alıntı: Scott.
6 aydır uzatıyorum hiç berbere gitmedim saçıma makas bile deydirmedim benim amacım saçları arkada toplamak. onun için asla ara makas bile attırmadım eğer sende arkada toplama gibi bir niyetin varsa hiç dokunma saçlarına gittiği yere kadar uzasın saldım çayıra mevlam kayıra -
o zaman beklemekten başka yapacak bişe yok sık sık saçını yıkaquote:
Orijinalden alıntı: MrDraius
yaklaşık 5 ay kadar kestirmedim annem kanıma girdi git kestir dedi kestirdim Tekrar uzatmaya başladım arkada toplamak istiyorum...
Alıntıları Göster -
Ara makası ustura vurdurursan saglam bı berberde..quote:
Orijinalden alıntı: Scott.
o zaman beklemekten başka yapacak bişe yok sık sık saçını yıka
Alıntıları Göster
Saçın daha şekıllı uzar daha rahat tararsın -
quote:
Orijinalden alıntı: zerzavatçı
Ara makası ustura vurdurursan saglam bı berberde..
Saçın daha şekıllı uzar daha rahat tararsın
Alıntıları Gösterquote:
1- karar ve ilk heyecan aşaması (0-3 ay ): bu aşama en zor aşamalardan biridir; saç uzatmaya karar verilir fakat saçlar önceki yıllar boyunca kısa tutulduğundan uzamaya başlayan bu kısacık saçlar bireyde bir heyecan duygusu yaratır oysa henüz kayda değer bir gelişme yoktur yine bu dönemde saç hiçbir şekle girmez aksine en ufak bir hava akımında yataktan kalkmış hallerine geri döner , bu günlerde saçlarınızla ilgili yapılacak yorumlara karşı sert olmaktan kaçınmamak ve bu şekilde çevrenize verilebilecek bir gözdağı ileriki dönemlerde saçlarınızın yeni şekline alışamayıp en dandik esprileri üretecek potansiyele sahip insanlara karşı elinizde bir koz olacaktır. bir de ileride de sık sık göreceğimiz gibi berberden uzak durmak anahtar önem arz etmektedir; saçlarınızı düzeltmeye, kırıkları almaya yönelik yapılan teklifleri reddedin bağırın çağırın hatta ayıp ama kufredin unutmayın kısa saçlı insan yoktur saçlarını uzatamayan insan vardır
2- truva aşaması (3-6. ay) saçlarınız uzamayı sürdürüyor; çabuk vazgeçen korkakların en fazla geri adım attıkları aşamaya geldiniz. bu aylarda saçlarınız ilgi çekmeye başladı olumlu , olumsuz birçok yorum aldınız fakat bunlar kafanızı kurcalamasın saçlarınızı truva atı misali gerektiği zaman kullanacağınız bir argüman olarak düşünün henüz sadece şartlar oluşmadı zaman geldiğinde saçların çok ekmeğini yiyeceksiniz. bu dönemde saclar icin ısrarla jöleden kaçının bol bol yıkayın ayrıca sacların önüne düşmemesi için kullanılacak taç, bant vs gibi materyaller faydalı olacaktır. hafiften türk filmleri artistlerine benzemeye başladınız korkmayın geçecek
3- hülya koçyiğit aşaması (6-9. ay) bir sonraki levele geldiniz saçlarınız belki de en korkunç haline büründü korkmayın geçecek; evet saçlarınız toplanmak için kısa salınmış halde arz-ı endam etmek için uzun bir halde daha kotusu en ufak bir rüzgarda ağzınıza burnunuza girmekte ısrar etmekteler. ayrıca yürürken bir masum hülya koçyiğit edasına bürünmekte dalgalanarak sizi sinirden sinire sürüklemekteler yine bazı kör ve densizler sizi karşı cinsten sanmaya başladı panik olmayın gülün geçin olmadı, sert olun tekrar söylüyorum ayıp ama kötü kufredin.
4-ilk hasat dönemi (9-12. aylar) acılar ve sabır ve sebatla dolu bir yılı doldurmak üzeresiniz artık saçlar üzerinde rahatlıkla işlem yapılabilecek kıvama geldi. bir sabah erken kalkın saçlarınızı yıkayın sonra hele de mevsimlerden baharsa çıkın dışarı saçlarınız bahar rüzgarında uçuşsun göreceksiniz fani dünyada yaşanacak güzel duygulardan biri de bu ve bunu siz sebatınızla hak ettiniz. artık siz yolda yürürken çevrenizden duyacağınız “ ay benim saçlarımdan uzun çocuğun saçları” veya “ vallahı benimkinden bakımlı” laflarına alışın; cevaben “ya nasıl olacaktı tabi güzel olacak ''demekten cekinmeyin ukala olun sert olunama saçınıza olumsuz laf söyleyenlerle artık muhatap olmayın onlara “nazar etme ne olur..” demek yeterli olacaktir.
bu dönemde saçlarınızı bağlamaya başlamanızla birlikte artacak kırık oranına karşı iyi bir berberde minimal oranda kırkların alınması ileride büyük fayda yaratır. ama yine de berberlere dikkat
5- uzun sacla yasam (15. ay -….eskiye döneceğiniz güne kadar) saçlarınız artık uzun; halkımızın her uzun saçlıyı metalci sanmasından mütevellit metal dinleyip dinlemenize bakılmaksızın metalci damgası yiyeceksiniz bunu yenebilmek için “siyah rengi sevebilirsiniz yakışır'' ama yine de sakal ,siyah tişört, uzun saç kombinasyonu kolaylığına gitmeyin özgün olun ne bileyim kendi tarzınızı yaratmaya çalışın yok ben “ (bkz: ben 6 yasindan beri metal dinliyorum lan)“ diyorsanız böylesine şekilci ve kalıpçı bir yöne sahipken rağmen saç uzatmanın bir şey değiştireceğini zannetmeyin. evet yine de toplumun belirlediği kör düzenin dışına çıktınız tebrikler…
EkşiSözlük'den alıntıdır.
-
ilk 1 yıl dağınık dolaştım şimdi şimdi topluyorum saçlarımı 1.5 yıl oldu uzatalıquote:
Orijinalden alıntı: zerzavatçı
Ara makası ustura vurdurursan saglam bı berberde..
Saçın daha şekıllı uzar daha rahat tararsın
Alıntıları Göster -
4 ayda bir çok kısa uçlarından aldır. ara makasıda vurdur. çünkü saç hafifleyeceği için daha rahat edersin her bakımdan. özellikle yaz dönemlerinde. yazın mutlaka hergün yıka. çünkü saç asıl yazın uzuyor sürekli yıkandığı için. kışın yıkama sayısı azaldığından dolayı daha yavaş uzuyor.quote:
Orijinalden alıntı: colddplay
ilk 1 yıl dağınık dolaştım şimdi şimdi topluyorum saçlarımı 1.5 yıl oldu uzatalı
Alıntıları Göster
birde eğer uzatamaya başlayacaksanız en kısa numara neyse öyle kesitirn. saç hem daha gür çıkar hemde daha çabuk.
benim çok kırıklarım var sanırım. bunları nasıl halledebilirim kestirmeden. ortadan 2ye ayırdığım zaman ortada yabani ot gibi çıkmış saç telleri oluyo. normal saçımdan kısa. bunlardan nasıl kurtulabilrim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightwatchersking -- 25 Nisan 2009; 15:07:53 >
-
saç uzatmak istiyorsanız önce adam gibi bir berber bulun. Berber dükkanı demiyorum, tek bir kişi saçınızdan sorumlu olacak. Aynı dükkanda bile olsa başka birine gitmeyin.quote:
Orijinalden alıntı: nightwatchersking
4 ayda bir çok kısa uçlarından aldır. ara makasıda vurdur. çünkü saç hafifleyeceği için daha rahat edersin her bakımdan. özellikle yaz dönemlerinde. yazın mutlaka hergün yıka. çünkü saç asıl yazın uzuyor sürekli yıkandığı için. kışın yıkama sayısı azaldığından dolayı daha yavaş uzuyor.
birde eğer uzatamaya başlayacaksanız en kısa numara neyse öyle kesitirn. saç hem daha gür çıkar hemde daha çabuk.
benim çok kırıklarım var sanırım. bunları nasıl halledebilirim kestirmeden. ortadan 2ye ayırdığım zaman ortada yabani ot gibi çıkmış saç telleri oluyo. normal saçımdan kısa. bunlardan nasıl kurtulabilrim
Alıntıları Göster
Böyle tiki tayfasını falan traş edebilen, değişik modellerden anlayan iyi bir berber bulun. Dandik berbere giderseniz, kırıkları alayım derken içine eder saçın. Paraya acımayın.
Saç uzatmayı iyi düşünün, geçici bir heves ise bulaşmayın. Çünkü çok zaman ve emek isteyen bir iş. Bir anlık kafanıza esince de kestirmeyin. Belli bir süre düşünün kestirip kestirmemeyi.
Saçların üst tarafları uzatılır, yan taraflar periyodik olarak alınmalı yoksa şişkinlik yapar. Önden arkaya doğru artan uzunlukta olmalıdır. Hepsi aynı boyda olursa garip durur.
Kime ne yakışacağı da belli olmaz. Kimine omuzlarda uzun saç yakışır, kimine kulağın biraz altı. Kimine hiç yakışmaz. Bu arada apaçi gibi uzatmayın bence. Yani önleri ve yanları kısa kestirip sadece arkaları uzatmayın. İğrenç bişi. Tabi zevkler tartışılmaz.
-
ben uzatıyom 3 senede sırtıma geldi ama bakım yapman gerek birde yakışması lazım yazın çok dökülür -
quote:
Orijinalden alıntı: Nicotinell
saç uzatmak istiyorsanız önce adam gibi bir berber bulun. Berber dükkanı demiyorum, tek bir kişi saçınızdan sorumlu olacak. Aynı dükkanda bile olsa başka birine gitmeyin.
Böyle tiki tayfasını falan traş edebilen, değişik modellerden anlayan iyi bir berber bulun. Dandik berbere giderseniz, kırıkları alayım derken içine eder saçın. Paraya acımayın.
Saç uzatmayı iyi düşünün, geçici bir heves ise bulaşmayın. Çünkü çok zaman ve emek isteyen bir iş. Bir anlık kafanıza esince de kestirmeyin. Belli bir süre düşünün kestirip kestirmemeyi.
Saçların üst tarafları uzatılır, yan taraflar periyodik olarak alınmalı yoksa şişkinlik yapar. Önden arkaya doğru artan uzunlukta olmalıdır. Hepsi aynı boyda olursa garip durur.
Kime ne yakışacağı da belli olmaz. Kimine omuzlarda uzun saç yakışır, kimine kulağın biraz altı. Kimine hiç yakışmaz. Bu arada apaçi gibi uzatmayın bence. Yani önleri ve yanları kısa kestirip sadece arkaları uzatmayın. İğrenç bişi. Tabi zevkler tartışılmaz.
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: Nicotinell
saç uzatmak istiyorsanız önce adam gibi bir berber bulun. Berber dükkanı demiyorum, tek bir kişi saçınızdan sorumlu olacak. Aynı dükkanda bile olsa başka birine gitmeyin.
Hocam ben direk 3 numaradan uzattım ve öyle yanlardan aldırıp üstleri uzatmadım. Dediğim gibi uçlardan az ve ara makası vurdurdum. Koyu olan yer aklıma takıldı. Mesela bazen kulak arkasına atıyorum saçımı ve tam olmuyor. Yani nasıl anlatsam taşıyor kulağımın üzerinden. Ben bunu saçımın gür ve kabarık olmasına bağlıyorum. Senin onu demen açıkcası kafamı karıştırdı. Eğer senin doğru ise kestirmeli miyim yani?
-
Buralarda Öle İyi Berber Yok Yer Ümraniye/Dudullu/KemerDere adama saçlarımı nasıl yapıcağını tarif ettim 3 numara vurdu kopmlequote:
Orijinalden alıntı: nightwatcherskingquote:
Hocam ben direk 3 numaradan uzattım ve öyle yanlardan aldırıp üstleri uzatmadım. Dediğim gibi uçlardan az ve ara makası vurdurdum. Koyu olan yer aklıma takıldı. Mesela bazen kulak arkasına atıyorum saçımı ve tam olmuyor. Yani nasıl anlatsam taşıyor kulağımın üzerinden. Ben bunu saçımın gür ve kabarık olmasına bağlıyorum. Senin onu demen açıkcası kafamı karıştırdı. Eğer senin doğru ise kestirmeli miyim yani?
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: nightwatcherskingquote:
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: *13*
bilemiycem. Ben öyle uzatmıştım zamanında. Şu an yine uzatıyorum ve yine yanları aldırıcam. Tanıdığım uzun saçlı ark'lar da aynı şekilde uzattı. Ama kesin bişi söyleyip kanına girmek istemem.
-
ben uzatmaya kalkıştım millete battı benim saçım herkes mal mal bana bakıyor lanet olsun dedim artık kestiriyimde canınız cehenneme yoksa bir gün ya çocuk katili olacaktım ya da dik dik bakanlardan birini vuracaktımquote:
Orijinalden alıntı: MrDraius
Buralarda Öle İyi Berber Yok Yer Ümraniye/Dudullu/KemerDere adama saçlarımı nasıl yapıcağını tarif ettim 3 numara vurdu kopmle
Alıntıları Gösterbu a....... insanlarına
-
13,5 ay oluyor uzatalı makas değmedi saçıma..bu aralar iyi bir berber yada bayan kuaförüne gidip kırıkları aldırmayı düşünüyorum..quote:
Orijinalden alıntı: Neonight
ben uzatmaya kalkıştım millete battı benim saçım herkes mal mal bana bakıyor lanet olsun dedim artık kestiriyimde canınız cehenneme yoksa bir gün ya çocuk katili olacaktım ya da dik dik bakanlardan birini vuracaktımbu a....... insanlarına
Alıntıları Göster
@Neonight senin durumunu bende yaşadım bundan önce 1 yıl gibi bir süre uzatmıştım.Bu sorun yüzünden kestirdim ama yine tekrar uzattımşimdi o kadar pişmanım ki o zaman saçlarımı kestirdiğim için acısı hala içimde
-
Peki bu kırıkları aldırırken baya kesiyolar mı saçı? Bir ara rüyalarıma giriyordu. Sürekli saçımı kesiyorlardı rüyamdaquote:
Orijinalden alıntı: A fine day to die
13,5 ay oluyor uzatalı makas değmedi saçıma..bu aralar iyi bir berber yada bayan kuaförüne gidip kırıkları aldırmayı düşünüyorum..
@Neonight senin durumunu bende yaşadım bundan önce 1 yıl gibi bir süre uzatmıştım.Bu sorun yüzünden kestirdim ama yine tekrar uzattımşimdi o kadar pişmanım ki o zaman saçlarımı kestirdiğim için acısı hala içimde
Alıntıları Göster
-
konuyu hortlatacagım yıllar sonra karantine gunlerinde.
1 yıl oldu sacları uzatalı anca baglayabiliyorum berbere gitmedim hic mudahale etmedim.
yalnız favoriler, ense ve kenarlarda baglanacak kadar uzun olmayan saclar var onları kısalttırmam mı gerekiyor berberde?
mal bu
-
Kulagin ust hizasinin altinda kalan favorileri sakal uzunlugunda kisalt. Kulagin ustunu kesinlikle elleme, kisaltinca yana dogru kabarip cirkin duruyor. Ense kismindaki tuysu saclari, saci baglayacaksan komple aldir derim boyle kotu duruyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Aurorax
Kulagin ust hizasinin altinda kalan favorileri sakal uzunlugunda kisalt. Kulagin ustunu kesinlikle elleme, kisaltinca yana dogru kabarip cirkin duruyor. Ense kismindaki tuysu saclari, saci baglayacaksan komple aldir derim boyle kotu duruyoryanıtınız icin teskkur ederim, ensedeki belli uzunluga gelmis ama baglanmayan saclara dokundurmayayım degil mi, onlar da 2-3 haftaya baglamaya dahil olur? sadece tüysü olan kısa olanları kestirecegim. ara makasa konusuna ne diyorsunuz, sordugum kisiler hic bulasma sacın yapısı bozulur toparlayamazsın dediler
-
quote:
Orijinalden alıntı: dev48yanıtınız icin teskkur ederim, ensedeki belli uzunluga gelmis ama baglanmayan saclara dokundurmayayım degil mi, onlar da 2-3 haftaya baglamaya dahil olur? sadece tüysü olan kısa olanları kestirecegim. ara makasa konusuna ne diyorsunuz, sordugum kisiler hic bulasma sacın yapısı bozulur toparlayamazsın dediler
Alıntıları Gösterrica ederim hocam ne demek. saç çok kabarık duruyorsa, şekil almıyorsa ara makas atılabilir. bu tarz problem yoksa ara makasa gerek yok. saçım uzunken hiç attırmadım ama kısayken ne zaman ara makas atılsa kendimi kel gibi hissettim
sağ alt tarafta gözüken ense saçları bence kalmalı, tüylerin uzayıp toka seviyesine ulaşması en az 1 yıl alır, şimdi bir daha baktım da tüyler alınırsa fazla boş mu durur bilemedim ense çizgisi düz değil çünkü
Benzer içerikler
- zoretanin kabızlık yapar mı
- kalorifer böceği
- bozuk hindistan cevizi yersek ne olur
- şarap içmek günah mı
- kramp sonrası geçmeyen ağrı
- dc açıldı mı
- elektrikli bebek arabası
- çay bardağı emojisi
- dünyanın en büyük vinci
- sodyum iyon batarya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X