Şimdi Ara

Saçlarım dökülüyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
11.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Ben duş aldıktan sonra havluya kafamı kurularken yaklalık 6-7 tel saçlarım havluya yapışır.Arada da duş sırasında 2-3 tel saçlarımı ovalarken elime ağzıma gelir.Bu döküldüğü anlamına gelmiyordur umarım.
    Günlük yaşantımda döküntü yaşamıyorum ayrıca elimi saçıma götürüp çektiğimde de saç kopmuyor.Bu saçımın dökülmediği anlamına mı geliyor?
    Babamın saçları dökük,amcamın dökülüyor dedemin dökük.Ben şimdiden önlemimi almak istiyorum.Saç için hangi tıp bölümüne çıkmalıyız?
    Teşekkürler...

• Pipet içini dolduracak kalınlıkta saçını tut hızlıca çek 7 telden fazla dökülüyorsa sorun var demektir.
    kaynak:Ünlü kalp doktoru Mehmet ÖZ
  • Bioxcin şampuanla saçınızı yıkayınız ve saç jölesi kullanmayınız.

Not: Saç jölesi ayrıca beyin hücrelerinide öldürmektedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: swashbucker

Merhaba arkadaşlar.Ben duş aldıktan sonra havluya kafamı kurularken yaklalık 6-7 tel saçlarım havluya yapışır.Arada da duş sırasında 2-3 tel saçlarımı ovalarken elime ağzıma gelir.Bu döküldüğü anlamına gelmiyordur umarım.
    Günlük yaşantımda döküntü yaşamıyorum ayrıca elimi saçıma götürüp çektiğimde de saç kopmuyor.Bu saçımın dökülmediği anlamına mı geliyor?
    Babamın saçları dökük,amcamın dökülüyor dedemin dökük.Ben şimdiden önlemimi almak istiyorum.Saç için hangi tıp bölümüne çıkmalıyız?
    Teşekkürler...

Cildiyeciye çıkman gerekli . Doktorunda yapabileceği pek bir şey yok , elini daldırır sert bir şekilde çeker eline fazla saç gelirse en fazla ısırgan otu şampuanıyla yıkanmanı önerir ya da benzeri şampuanlar kullanmanı ister .

• günde 50 adete kadar normal, sizin dökülmeniz ise çok normal birşey , saç ıslakken çok cansız kalır , havluyla kurularken sürtünmeyle 5-10 saç dökülmesi olağandır.

Fakat yinede önlem almak istiyorsanız , beni dinlerseniz yeterli olacaktır.

önce sitresten uzak durun , eğer genetik değilse dökülme sebebinin en az %60'ı sitrestir.
    saçlarınızı en az 3 günde bir deterjanlı yani Pantane , Rejoiso , Blendax gibi şampuanlarla değil , zeytin yağlı arab sabunu yada iyi bir marka ısırgan otlu şampuan kullanın.
    soya yağı tüketin
    Ceviz yiyin , içerisinde bolca biotin vardır , biotin; saçın hammaddesidir.
    arada bir badem yiyin.
    saçlarınıza jole , sprey vs. şekillendiricileri sürmeyi kesin , fön yapmayın , saçınızı günde en fazla 2 kere seyrek tarakla tarayın.

bunlara dikkat ederseniz 50 yaşına kadar saçlı kalabilirsiniiz.

önemli olan sitrese bulaşmamak ve birde uykusuz kalmamak.

• saglık bir insanın günde 1000 tane saç teli kırılır veya dipten çıkarak dökülürmüş. araştırmalara göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.caner

Pipet içini dolduracak kalınlıkta saçını tut hızlıca çek 7 telden fazla dökülüyorsa sorun var demektir.

iki kere denedim 4 tel geldi ikisindede
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneker

quote:

Pipet içini dolduracak kalınlıkta saçını tut hızlıca çek 7 telden fazla dökülüyorsa sorun var demektir.

Tehlike yakın gibi gözüküyor bi doktora görün derim arakdaşım .

• 6-7 tel mi? Aah ah nerde o günler. Ailede kel var mı peki? Benim yıkarken en az 20, havluyla kurularken "En Az" 40 (abartısız), bi tarafa şekil vereyim derken.. Onu saymadım.
    17 yaşımdan beri saçım dökülür şimdi yaş 20, 3 seneye birşey kalmaz diye düşünüyorum.

Bi fıkra geldi aklıma; temel berbere gitmiş kafasında 3 tel saç varmış demişki berbere saçıma bi şekil yap. berber sağa yatırmış saçın biri kırılmış temel çok sinirlenmiş. sonra berber sola yatırmış o saçta kırılmış temel de fıttırarak "bırak elleme a.. dağınık kalsun" demiş.

Şunu da ekliyim:
    Saç dökülmesinin (ırsi) kesin çözümü minoxidil'dir. Şu anda minoxidili içeren spreyler ilaçlar vs. piyasada mevcut. 1 sprey 1 ay kullanılır tanesi 55 tl gibi bi fiyata satılır (minoxil olarak satılır). ben bu ay kullanmaya başladım etkisini görür gibiyim sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majorümsü Minör -- 26 Temmuz 2009; 20:08:47 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: caneker

quote:

Tehlike yakın gibi gözüküyor bi doktora görün derim arakdaşım .

yapma be, saclarin cok SIK diyolar genelde....acilma falanda yok..

• quote:

bir kere hiç gelmedi bir kere de 1 tane gelid genetiklede alakası var heralde dedemin saçları hala dökülmedi bayağı saçı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetgirgin

quote:

bir kere hiç gelmedi bir kere de 1 tane gelid genetiklede alakası var heralde dedemin saçları hala dökülmedi bayağı saçı var

O zaman sorun yoktur .(Yani inşallah )

• quote:

Orijinalden alıntı: swashbucker

Merhaba arkadaşlar.Ben duş aldıktan sonra havluya kafamı kurularken yaklalık 6-7 tel saçlarım havluya yapışır.Arada da duş sırasında 2-3 tel saçlarımı ovalarken elime ağzıma gelir.Bu döküldüğü anlamına gelmiyordur umarım.
    Teşekkürler...

oda bi şeymi ben banyoda kafamı yıkıyom sonra omuzlara bi bakıom 1 omzumda 4-5 tane saç kılı övürküsünde 2 tane falan oluo her yere saçım dökülüo

• Yaşınız kaç ? Genç yaşlarda saç dökülmesi normal yinede bazı şeylere dikkat etmek gerekir . Saç kurutma makinesi kullanmamak , saçı iyi durulamak/kurulamak , çok sık yıkanıyorsanız 2 3 günde bir şampuan sürün diğer günler sadece su ile yıkayın .
  • benim günde 100 den fazla dökülüo
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.