Öncelikle bu sorun çoğumuzda olmuştur , bazı kişiler kendi çözümlerini bulurlar bazıları bu dertten hep muzdarip olurlar.Benim tamamen kendim deneyerek olumlu sonuç aldığım bu durumda amacım sorunu olan arkadaşlara yardımcı olmak.Öncelikle saçımın çok kepekli olduğunu üniversite sınavına hazırlanırken anladım sebebi sürekli saçımla oynamak , sürekli kar gibi yağmasıydı.Kepek saçın kendisinden oluşan bir durum değildir bir nevi saç derisi hastalığıdır, saç dipleri sürekli nemli kalan bir bölgedir siz saçınızı kurulasanız bile orası uzun süre hatta gün boyu nemli kalır.Öncelikle saçımızın kepeklenmesindeki sebep ne bunu öğrenmeliyiz , saçı azmı yıkamak yada yanlış şampuanmı vs.Çoğu kişi ailesiyle yaşıyo bende o zamanlar ailemle yaşıyodum ve ailemde ne şampuan kullanılıyosa onu kullanıyodum ve bu şampuan bittikce farklı bir marka şampuan alına biliyodu.Sıra sıra şunlara dikkat edicez saç özelliğinize göre şampuan şeçmek ben yaklaşık 4 yıldır düzenli olarak "syoos kepek kontrollü" şampuan kullanıyorum ve çok memnunum.Bu durumda saç en erken gün aşırı yıkanmalı ( ben her gün yıkıyorum wax kullandığım için eğer böyle bir şey kullanmıyorsanız gün aşırı yıkayın saçın yağada ihtiyacı var ).Saçınızı yıkarken duşta yada başka sekilde elinize şampuan doldurup löp diye kafanızın ortasına vurmayın şampuanı eşit bir şekilde dağıtın hatta küçük küçük 3 4 farklı yere sıkın ve şampuanı abartmayın çok şampuan o kadar zor durulama demek.Saçınızın diplerine giricek şekilde masaj uygulayın öyle 10 saniye yalap şap iş yapmayın 20 30 saniye masaj yapın bunu 2 kere tekrarlıyorum ben tam olarak 2 kere yapmanın bi zararı varmı bilmiyorum ama sanmıyorum bi zararı olsun.En son saçınızı çok güzel bir şekilde durulayın üstlerde şampuan kalmadı diye hemen çıkmayın elinizle şaçınızı karıştırın ve diplere ulaşın kalan şampuan kalıntıları saç diplerinde kalırsa kururlar ve deride kepek yapar.Ayriyetten gün içersinde dikkat etmeniz gereken şeylerden biride saçınızın diplerini eşelemeyin herkes nerdeyse bunu yapıyo saç diplerinde " yara" olmuş bölümleri tırnaklarıyla koparmak suretiyle saç diplerine zarar veriliyo, ellerinizi saçınızdan uzak tutun kaşımayın dediğim gibi gün aşırı saçınızı yıkayın. Düzenli olarak bunları yaparsanız emin olun 1 ay sonra tertemiz saçlarınız olucak, saçın kısa uzun olması fark etmez sonuç olumlu olucaktır.
alternatif bir çözüm daha söyleyeyim kepekten kafayı yiyecek duruma gelmiş biri olarak. özel şampuan vs denemeye gerek yok. bildiğiniz gibi yıkayın ama en son banyodan sonra 1 litre içme suyunu makul bir dereceye kadar ısıtıp (sıcak sudan soğuk suya geçip beyin damarlarınızda problem olup ölmeyin diye), saçınızı bununla durulayın. 4-5 defa sonra çok rahatlıyorsunuz. sonra ara ara tekrarlayınca yine yapın. dünya varmış dedim ben bu şekilde.