Şimdi Ara

Saç dökülmesi sorununa çözüm bulabilen var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, üniversit sınavı dönemimdeyim biraz stresli aylar geçiriyorum. Saçlarım sanırım bu yüzden dökülüyor. Yanlar açıldı üst taraf baya seyrekleşti. Elimden geldiğince stres yapmamaya çalışıyorum ama sanırım başarılı değilim.
    Spor yaptığımdan beslenmem çok iyi, eskiden 6 saat uyuyordum şimdi 7.30-8 saate çektim.

Şuan saçlarım için kerastase saç dökülmesi şampuanı ve kerastase aminexil serum kullanıyorum.
    Sabahları D vitamini ve biotin takviyesi alıyorum. Bir nebzede olsa azaldı dökülmelerim.

Saçlarım dışarıdan belli olmuyor döküldüğü ama ben elimi attığımda ya da saçlarımı açtığımda bariz belli oluyor ileri safhada saçlarımı kaybedebilirim diye düşünüyorum.

Şimdi sabahları hindistan cevizi yağı, sarımsak, çam terebentin yağı kullanmaya başlıycam her sabah, yanında sirke limon karışımı içicem. Geceleride lavanta suyu içicem.Bakalım etkisini görücek miyim.

Kan tahlili yaptırdım fakat devlette yaptırdığım için kanımın tam değerleri çıkmadı kolestrol falan çıktı özelde yaptırmak lazımmış.

Bana ekstra olarak bu olayı atlatan ya da önlemeyi başarabilen varsa yazabilir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Maalesef saç dökülmesinin bir çözümü yok. Saçı üniversite başında dökülmeye başlayan arkadaşlarım şuan tepe açık geziyor veya şakaklardan açılmış. Yapacak bir şey yok.
  • Hocam saçı şampuanladıktan sonra alın bölgesinden enseye kadar güzelce masaj yap saç diplerine 3-5 dk kadar özellikle başının üst taraflarına işine yarayabilir

• Hocam öyle yapıyorum zaten. Daha 15 gün oldu başlayalı nispeten azaldı dökülme fakat hala daha mevcut.

• Hocam düzelmezse doktora gidicem. Şuan erken evresindeyim sınavdan sonra gidebilirim. Şuan fırsatım var durdurulabilir dökülme fakat ilaç vs. kullanmam gerekebilir o işlere girmeden halletmek istiyorum ben. En kötü ihtimal saç ektirmek olur.

• Benim şakaklarım 16da açıldı şuan 19umgayet gür önler Sende şakak açılması normal olabilir önemli olan önlerin seyrekleşmeye başlayıp başlamaması.Şakak açılması duruyor çünkü.Genetikse çare finasterid bu arada.Sen genede saçının fotosunu çek belki takıntı yapıyorsundur.

• Ben çözümü buldum saçı uzatıp dökülen tarafa yatiriyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Telefondan ötürü fotoğraf çekemiyorum fakat açılma ve seyrekleşme hafife alınmayacak derecede. Berberime de gösterdim saçları, o da saçlarımın bayağı seyrekleştiğini söyledi.

Genetikte olabilir fakat ailemde kel birey yok. Hepsinin saçı gür. 80 yaşında dedemin saçı benden daha iyi durumda şuan.

• Ya iki tarafta dökülüyorsa...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kancaaa

Telefondan ötürü fotoğraf çekemiyorum fakat açılma ve seyrekleşme hafife alınmayacak derecede. Berberime de gösterdim saçları, o da saçlarımın bayağı seyrekleştiğini söyledi.

Genetikte olabilir fakat ailemde kel birey yok. Hepsinin saçı gür. 80 yaşında dedemin saçı benden daha iyi durumda şuan.
    Bilemiyorum şakak açılması normal olabilir ama seyrekleşme varsa haklı olabilirsin ben henüz seyrekleşmeyi yaşamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Kancaaa

Ya iki tarafta dökülüyorsa...
    Ortadan alıp sağa sola...

• quote:

Orijinalden alıntı: Avatarım Ağır Çekim

Ortadan alıp sağa sola...

Alıntıları Göster
    Sizinkisi yavaş kellik 25sen 35e kadar idare eder o saç seni ya da durmuşta olabilir.

• https://i.hizliresim.com/JD70Zn.jpg

21 yaşındayım
    Annem doğduğumda da alnimin açık olduğunu söylüyor.babamin tepe kısmında saç yok yanlarda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 4 Haziran 2018; 22:18:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avatarım Ağır Çekim

https://i.hizliresim.com/JD70Zn.jpg

21 yaşındayım
    Annem doğduğumda da alnimin açık olduğunu söylüyor.babamin tepe kısmında saç yok yanlarda var
    Erkek tipi kellik.Saç çizgisinde sıkıntıyok ama önler seyrelmiş cansızlaşmış.Belki pozdan ötürüdür dökülmeniz ne alemde.

• Hocam saçınız hep böylemiydi yoksa dökülmeler oldu mu ? Benim şuan böyle değil belli olmuyor. Uzun olduğu için de kapatıyor olabilir. Kısa yapsam nasıl olur kestiremiyorum..

Bugün hindistan cevizi yağı , çam terebentin yağı, sarımsak deniycektim fakat sarımsak inanılmaz koktu. Sarımsak yerine badem yağı ve susam yağı katmaya karar verdim birde öyle deniycem. Her gün. Birde haftada 1 elma sirkesi, bal, zeytinyağı, yumurta sarısı deniycem bakalım ne kadar işe yarıycak.
  • Kabul gören 2 ilaç var kellik ile alakalı. Fiansterid ve minoksidil. araştırmaınız tavsiye ederim, bir dermatoloğa danışın.
  • susam badem zeytinyagli sarimsak bide beyaz icin corekotu yagi

bu kesin ise yariyor.cok yapan var.dokulme duruyor.cunku kokleri vitaminle besliyor

bu yuzden genetik dokulmeyide engelliyor.tek sorun iki haftada bir surekli yapmak zorunda olman ve omurboyu yapcan

forumda cok eczaci var.kimyasal urunler ise yaramaz ama onlari satma cabasindalar.dikkatli ol

• quote:

Orijinalden alıntı: AlbertEinstein

Kabul gören 2 ilaç var kellik ile alakalı. Fiansterid ve minoksidil. araştırmaınız tavsiye ederim, bir dermatoloğa danışın.
    kabul gorenler bir ise yaramiyor cevremde kullanan oldu

ayrica onlar kimyasal labratuvar uretimi olup ilac sektorunun para kazanmasi icin kurulan abd tezgahi.zaten ilaclar avrupa manseili

sampuanlarda israil mali.bu yuzden dogal baharat yaglari ile vitaminlemek lazim

forumda uygulayanlar cok memnun kaldi

ama eczacilar 400 tl lik kur satma derdindeler bu yuzden vitamin iceren yaglara karsi cikip engel oluyorlar

akilli arkadaslar google dan bakabilir kimyasal ilaclar neye hizmet ediyor

yaglar hangi vitaminleri iceriyor.zaten gorurler

• sac dokulmesi bu devirde sorun olmaktan cikti.cok kullanan var.baharatcida vitamin yaglari var.cok uygulayip alanda cok

forumdaki kel arkadaslar neden engel oluyor.ilginc.olabilir.zamaninda kullanmadiniz kel kaldiniz

milleti kandirip kullanmamasini istiyorsunuz.ama kimseyi kandiramazsiniz

isteyen bloklasin.zaten adam olmayanlar bana lazim degil.birazda iyilik yapin

forumu bozdunuz iyice.google da hersey yaziyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: LimitsiztrickNet

Bu mesaj silindi.
    vitaminle kokler beslenmezse.o zaman dokulecegi varsa dokulur buna genetik deniyor

bu yuzden millet baharat yaglarini kullaniyor.her ay abone olup yag alan cok kisi var

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.