Şimdi Ara

Sabit sürücünün tek parça olması zararlı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar geldiğinde sabit sürücü parçalara ayrılmamıştı.
    Sadece 288gb halinde C var.
    Bilgisayarı bu şekilde kullanmamın zararı olur mu?
    Yavaşlamaya, gereksiz takılmalara sebep olur mu?
    Sabit sürücüyü mutlaka birkaç parçaya ayırmalımıyım?

• Mutlaka diye bir şey yok. Size kalmış, sorun yaşamamak için sistem kurulu olduğu partition'u ayırmakta fayda var her zaman...
  • quote:

Orijinalden alıntı: touchpad7

Bilgisayar geldiğinde sabit sürücü parçalara ayrılmamıştı.
    Sadece 288gb halinde C var.
    Bilgisayarı bu şekilde kullanmamın zararı olur mu?
    Yavaşlamaya, gereksiz takılmalara sebep olur mu?
    Sabit sürücüyü mutlaka birkaç parçaya ayırmalımıyım?

Sistemin çöküp dosyaları kaybetme ihtimalinize karşın ayırın isterseniz C yi.
  • ayırın ayırında recovery bölümü hasar görsün yada silinsin ,sonrada recovery dvdleriyle kurtarma yapmaya çalışın tabi onlarda hata vermesse
  • Ne gibi bir zararı olabilir recovery bölümüne.
  • Hiç bir zararı olmaz doğru düzgün yaparsanız. Ben hdd mi böldüm, kendi recovery'si ile tam 5 kere recovery yaptım. Win7 kurdum kendi recovery çalışmadı onuda çalıştırmayı başardık Death666 sayesinde win7 den recovery kullanarak tekrar eski ayarlarıma döndüm ve hiç bir sorun olmadı.

Şimdi faydasına gelelim. HDD bölmenin faydası elbette vardır. En önemlisi dosya yedekleme ve sonra da sistem performansı açısından.

C ye 60 - 100 GB arasında vermenizi öneririm kalanı da D yapın yede sürücüsü olsun. Programlarınızı müziklerinizi buraya atarsınız. Sonra ilerde bişey olursa C ye basar formatı tkerar sistem kurarsınız. "HP recovery de sadece C sürücüsü formatlanıyor"

sistem performansı açısındanda çok önemlidir. HDD kafası komple bir sürücüyü taramaktansa sadece C yi tarar açılışta ve işlem yaparken yani widows sürücüsünün ve sistme dosyalarının bulunduğu sürücüyü. 500 GB içinde mi veri bulmak daha kolaydır yoksa 100 gb içinde mi? Tabi bunlar saniyelik olaylar hdd ye göre ama performansa etkisi vardır hatta c nin küçülmesinden sonra vista puanlamasının arttığını görenler bile var.

Size tavsiyem HDD yi bölmek yönündedir. sistem performansından geçtim veri güvenliği için bile tercih edilir yani. Çok fazla program ve oyun kurmuyorsanız eğer 50 GB yeter C ye, kuruyorsanız da 70 - 100 GB arası yeterli olacaktır C için.

• Yanlış yorumlama yapma arkadaşım.Recovery kısmına format atmadığınız sürece oradan kaynaklı bir sorun yaşamayacaksınız.C yi formatlayıp 1239180937 tane parçaya ayırabilirsiniz isterseniz.Sadece RECOVERY KISMINA DOKUNMAYIN.

F11 çalışmadığı takdirde disk yönetiminden recovery kısmına sağ tıklayıp aktif et dedikten sonra restart atıyorsunuz makinaya ve recovery işlemi başlıyor.Makina ilk günkü haline dönüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Şimdi birkaç sorunum var. Konu başlığıyla alakasız olacak ama.
    1-Bilgisayar çok kasılıyor, çok geç açılıyor. Norton'dan şüpheleniyorum. Sebebi bu olabilir mi?
    2-HDD'yi bölmek istiyorum ama olmuyor. (Vista'dan deniyorum)
    288gb'lık sabit sürücünün 241gb'ı boş.
    C=100gb, D=188 gb olarak bölmek istiyorum.
    Ama izin vermiyor. Daha küçük bir kısım ayırabiliyorum sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: touchpad7

Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Şimdi birkaç sorunum var. Konu başlığıyla alakasız olacak ama.
    1-Bilgisayar çok kasılıyor, çok geç açılıyor. Norton'dan şüpheleniyorum. Sebebi bu olabilir mi?
    2-HDD'yi bölmek istiyorum ama olmuyor. (Vista'dan deniyorum)
    288gb'lık sabit sürücünün 241gb'ı boş.
    C=100gb, D=188 gb olarak bölmek istiyorum.
    Ama izin vermiyor. Daha küçük bir kısım ayırabiliyorum sadece.

Vistada doğru düzgün bölemezsin sınır koyar. İmzamda hdd bölme ile ilgili konu linki mevcut.

norton bende de var 360 3,0 versiyon yeni sürüm yani ve yeni sürüm nortonalrda hiç kasma olayı yok nortondan şüphelenme. Ayrıca açılışta laptopların kasılması normal çünkü 5400rpm bir disk var masaüstüne göre yarı yarıya performans düşüyor normal olarak. Birde açılışta yüklü olan programların fazlalığıda açılış ta kasma süresini çoğaltır.

• Hocam o zaman yapıyorum imzandaki konudaki programla. Dediklerinin harfi harfine yaparsam sorun olmaz değil mi?

Edit:
    Free Trial versiyonda düzgün bir şekilde yapılabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi touchpad7 -- 18 Eylül 2009; 23:23:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.