Şimdi Ara

Sabit Local IP, Otomatik DNS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biz internetimizi 3 PC paylaşıyoruz fakak

otomatik local ip alması için beklemek delirtiyor beni...

Fakat local ip yi kendim yazarsam bu sefer de TT bana DNS NO vermiyor....

Deli olacağım bunun bir çözümü varmıdr..?

• Bi fikri olan lütfen yazsın arakdaşlar..

Modemim "D Link DSL500 -G"
  • pc'lerde dns olarak modemin ağ geçidini ver
  • elle gir dns'leri ağ geçidine de modemin ipsini ver.
    212.156.2.70
    212.156.4.7
    bu dnsler de sorun yok iyi çalışıyor
  • teşekkürler ama bana pek de iyi gelmedi ...
  • TRKY-DnsAyar dene
  • indiriyorum bakalım inşallah iyi gelir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı sorunu bende yaşıyorum. İş yerindeki yerel ağda sabit IP almamız gerekiyor bu sefer DNS'de sabit vermek gerekiyor. Modemi ayarlasak bizim modem çok dandik oda otomatik DNS falan almıyor. Artık bende TRKY-DnsAyar programını kullanıyorum bi süredir. İşe yarıyor gibi.
  • modemin dns ayarında otomatik dns alma seçeneği yokmu
    pc'lerde dns alırken modemin ağgeçidinide girin
  • Zyxel modem var ve otomatik DNS almıyor malesef illaki elle ayarlamak gerekiyor. Boş bıraktığımız zaman alırmı diye denedik ama oda olmadı. mecburen giriyoruz anlayacağınız.
  • bu sayfada ben bir açıklama yaptım ve resimlerle anlattım istersen gir bir bak

http://forum.donanimhaber.com/m_4352038/tm.htm

Sabit Local IP, Otomatik DNS
  • O şekilde yaptığımız zaman otomatik olmuyor işte. Manuel olmuş oluyor. En iyi çözüm yine TRKY DNS Ayar programı gibi gözüküyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: supersistem

O şekilde yaptığımız zaman otomatik olmuyor işte. Manuel olmuş oluyor. En iyi çözüm yine TRKY DNS Ayar programı gibi gözüküyor.

bu şekilde yaptığında bilgisayarın modemden aldığı IP. ve DNS manuel olur zaten ama sen ADSL modemini auto olarak ayarlarsan zaten modemin kendi içindeki yazılım hem IP yi hemde DNS yi otomatik olarak alacaktır sen de modemim bı otamatik aldıklarını manuel olarak modemden alacaksın ve her bilgisayara ayrı bir IP atayacaksın... bizim bilgisayarlarımız da Güz güllerinin tarif ettiği şekilde ayarlı zaten o ayarladı hepsini
  • Güz güllerinin yazısnın hemen üstündeki yazmda vardı.... Modem otomatik DNS almıyor diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supersistem -- 16 Ekim 2005, 13:23:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: supersistem

Güz güllerinin yazısnın hemen üstündeki yazmda vardı.... Modem otomatik DNS almıyor diye...

modem ayarlarını yaparken IP ve DNS yi otomatik al diye işaretlersen olması gerekli yani orası Gateway 0.0.0.0 ve IP Address 0.0.0.0 olması gerekiyor sanırım. buraları bir kontrol et.birde modemin markası nedir o kısımdan bir screenhost atabilirmisin buraya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.