Şimdi Ara

'Sabit disk sorunu algılandı' hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar windows böyle bir uyarı verdi durduk yere. HD Tune ile baktığımda "Reallocated Sector Count" kısmı failed. Değer olarak Current:35, Worst:35, Threshold:36, Data:2688 görünüyor. İnternetten araştırdım genelde disk bozulmadan önce böyle bir hata veriyor yazılmış önemli dosyaları yedekledim ama herşeyi yedekleme şansım yok şuanda. CHKDSK yaptım çıtkısına şurdan bakabilirsiniz ;https://justpaste.it/xpxu

Sonuç olarak bilgisayarda hiç bir sorun yok sadece uyarı alıyorum, ne yapmam gerekiyor acil olarak yeni bir harddisk mi almalıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: goodbadugly2

Konu HDD'nin kendisiyle alakalı bir koruma yöntemi bu yüzden yazılımlarla pek birşey yapılamaz. HDD veri yazacağı zaman eğer veri bozuk sektöre denk geliyorsa veriyi yedek sektöre yazarak kendisini koruyor fakat bunun sınırı var. Yani aslında HDD'de bozuk sektörler zaten var ve şimdilik koruma yöntemiyle bunu telafi edebiliyor fakat ileride telafi edemez hale gelecek ve bozuk sektörler oluşacak.

CHKDSK tamamen güvenilmez bir yazılım hata bulmaktada oldukça başarısız o yüzden kapsamlı bir tamir denenecekse HDD Regenerator tarzı yazılımlar denenebilir fakat onlarda kurulu Windows'u bile bozabilir ayrıca disk boyutuna göre 10-50 saat gibi uzun süren işlemler yapabilirler. Bozuk sektör oluşan HDD'ler tamir yazılımlarıyla bir süre kullanılır hale getirilebilir lakin asla güvenilmez ve önünde sonunda yeniden bozuk sektör oluşur.

Şuan için hiç bir sıkıntı yok sistemde ancak ilerde olacak kesin diyorsunuz. O halde yeni bir hdd ile devam etmek daha mantıklı gibi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    USB DİSK YAZMA KORUMALI HATASI
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.