Şimdi Ara

Sabit disk sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben yeni bilgisayar aldım ve sabit diskim 1 TB WD CAVİER BLUE idi. Ancak bilgisayarıma girdiğimde yerel disk C yi 119 GB olarak ve 87 GB boş olarak gösteriyor.Ayrıca bilgisayarımda 128 GBlık SSD de var.Ben yerel disk C yi nasıl 1 TB olarak seçeceğim? TEŞEKKÜRLER!
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bilgisayarım - sağ tuş - yönet - depolama - disk yönetimi kısmına girin ve orada ne göründüğünü paylaşır mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Bilgisayarım - sağ tuş - yönet - depolama - disk yönetimi kısmına girin ve orada ne göründüğünü paylaşır mısınız?

üzgünüm acemi olduğum için resim koymayı bilmiyorum ama orada 2 disk seçeneği var disk 0 ve disk 1 diye bende disk 0 çevrimiçi disk1 başlatılmamış diyor. Disk 0 119 GB Disk 1 931 GB boş yer var ben şimdi disk 1e sağ tıkladığımda diski başlat yazıyor. Tıklayayım mı ona?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hybrid35 -- 6 Mart 2013; 22:29:30 >
  • Disk etkinleştirilmemiş evet o seçeneği seçin.
  • bu tür bilgisayarlarda işletim sistemi ssd ye kurulur oyuzden c sürücünüz düşük . 1tb lik hdd nizde yedekleme amaçlıdır . zaten işletim sistemini ssd ye değilde normal hdd ye kurarsan ssd kullanmanın bi anlamı kalmaz . oyüzden yereldik c öyle kalacak 1 tb lik hdd nide d sürücüsü olarak depolama amaçlı kullanacaksın. yoksa ssd nin o müthiş performnasını alamazsın ölü yatırım olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwxcs

bu tür bilgisayarlarda işletim sistemi ssd ye kurulur oyuzden c sürücünüz düşük . 1tb lik hdd nizde yedekleme amaçlıdır . zaten işletim sistemini ssd ye değilde normal hdd ye kurarsan ssd kullanmanın bi anlamı kalmaz . oyüzden yereldik c öyle kalacak 1 tb lik hdd nide d sürücüsü olarak depolama amaçlı kullanacaksın. yoksa ssd nin o müthiş performnasını alamazsın ölü yatırım olur.

yani bir şeyi elleme mi diyorsun yoksa 1 tb olanı D sürücüsü yapmak için birşey mi yapmam gerek :)
  • Hayır öyle birşey demek istememiş. Siz o seçeneği seçmez iseniz HDD yi kullanamazsınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hayır öyle birşey demek istememiş. Siz o seçeneği seçmez iseniz HDD yi kullanamazsınız.

ama diğer türlü de arkadaş SSD almanın bir anlamı kalmaz diyor
  • O zaman 1 Tb lık HDD boşu boşuna takılı durur içinde. Arkadaşın demek istediği SSD HDD C olarak yapılmış ve sistem buna yüklenmiş siz C olarak 1 TB lık HDD yi kullanmayın. (Yani sistemi 1 TB lık HDD ye yükleyip de sistemi yavaşlatmayın demek istemiş) Siz D olarak 1 Tb lık HDD yi kullanın demek istemiş yeterince anlaşılır olmuştur umarım.
  • quote:

O zaman 1 Tb lık HDD boşu boşuna takılı durur içinde. Arkadaşın demek istediği SSD HDD C olarak yapılmış ve sistem buna yüklenmiş siz C olarak 1 TB lık HDD yi kullanmayın. (Yani sistemi 1 TB lık HDD ye yükleyip de sistemi yavaşlatmayın demek istemiş) Siz D olarak 1 Tb lık HDD yi kullanın demek istemiş yeterince anlaşılır olmuştur umarım.

sinirlenmeyin tamam anladım :)
  • quote:

O zaman 1 Tb lık HDD boşu boşuna takılı durur içinde. Arkadaşın demek istediği SSD HDD C olarak yapılmış ve sistem buna yüklenmiş siz C olarak 1 TB lık HDD yi kullanmayın. (Yani sistemi 1 TB lık HDD ye yükleyip de sistemi yavaşlatmayın demek istemiş) Siz D olarak 1 Tb lık HDD yi kullanın demek istemiş yeterince anlaşılır olmuştur umarım.

peki o zaman son sorum , alttan al acemilik işte ben HDD yı nasıl D yapacağım
  • Siz yeni bir işletim sistemi kurmadığınız için sadece mevcut takılı olan HDD pasif halden aktif hale geçeceği için sizin o ekrandan aktifleştir seçeneğini seçmeniz ile HDD aktif hale gelir ve mevcutta D başka bir sürücü tarafından atanmamış ise D olarak bilgisayarımda yer alacaktır.

Sizin ne yapmak istediğinizi anlamadan sadece öğrendiği bilgiyi buraya yazan arkadaş sayesinde baştan beri anlatmak istediğim mesajı ancak anlatabilir hale geldim. Malesef sorulan bilgiye yönelik mesaj yazmayı alışkanlık haline getiremiyoruz. Gerekli gereksiz konu ile alakalı alakasız mesajlar yazmak ile bu tarz problemler ortaya çıkmaktadır.
  • quote:

Siz yeni bir işletim sistemi kurmadığınız için sadece mevcut takılı olan HDD pasif halden aktif hale geçeceği için sizin o ekrandan aktifleştir seçeneğini seçmeniz ile HDD aktif hale gelir ve mevcutta D başka bir sürücü tarafından atanmamış ise D olarak bilgisayarımda yer alacaktır.

Sizin ne yapmak istediğinizi anlamadan sadece öğrendiği bilgiyi buraya yazan arkadaş sayesinde baştan beri anlatmak istediğim mesajı ancak anlatabilir hale geldim. Malesef sorulan bilgiye yönelik mesaj yazmayı alışkanlık haline getiremiyoruz. Gerekli gereksiz konu ile alakalı alakasız mesajlar yazmak ile bu tarz problemler ortaya çıkmaktadır.

kusura bakma dostum seni de yordum bu kadar.Ben dediklerini uyguladım ve bilgisayarımda Yeni Birim E olarak sürücü etkinleşti. Bundan sonra yüklediğim oyunlar bu sürüceye kaydedilecek değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hybrid35 -- 12 Mart 2013; 20:46:01 >

• Yeni bir program ya da oyun yüklerken gelişmiş ayarlar ile yükleme yaparsanız yükleyeceğiniz yeri seçme şansınız olur. Default olarak ayar C:\program files olarak tanımlıdır. Her yeni yüklediğiniz programlar önce buraya yüklenecektir ama yüklenmeden seçeneklerde her zaman yükleyeceği yeri gösterir ve değiştirme için size fırsat verir. Siz de yüklerken E sürücüsünü seçersiniz. Bu arada sürücü isimlerini de değiştirebiliyorsunuz ( C hariç ) Bunu da bilgisayarım - sağ tuş ile yönet - disk yönetimi - Değiştirilecek sürücünün üzerine gelip sağ tuş - sürücü harfi ve yolu değiştir tıklayıp size değiştirme imkanı verir ama önce D yapmayı düşünüyorsanız D yi seçip olmayan bir harfe atayın G gibi mesela. Sonrasında D boşta kalacaktır siz de E sürücüsünü seçip ona da aynı işlemi yapıp D olarak düzenleyebilirsiniz.
    Bu da ek bir bilgi olsun iyi akşamlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.