Şimdi Ara

Sabancı'yı kazandım, bişeler bilenler gelebilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ailem çevrem ve okuldaki hocanın tavsiyesiyle biraz araştırıp yazdım. Müh. ve Doğa Bilm. Fakültesini. Yurt imkanları, binası, eğitim sistemi, kayıt dönemi vs. ile bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
    Bi de hazırlıkta devamsızlık hakkı nasıl oluyo Sabancıda onu da söylerseniz iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• öncelikle Türkiye'nin en iyi mühendislik eğitimi veren okulunu seçtiğin için tebrik ediyorum.

Yurt İmkanları
    2 ve 4 kişilik olmak üzere 2 çeşit yurtlar var. İlk senen olduğu için okul sana yurt garantisi veriyor. Her yurtta her türlü ihtiyacını karşılayabilirsin. Gece 3'e kadar kafelerden yemek siparişi verebilirsin. Haftada 2-3 odalarda genel temizlik yapılır. Giriş çıkış saati serbesttir istediğin zaman odana giriş çıkış yapabilme özgürlüğüne sahipsin. Eğer bir arkadaşın varsa okulda onunlada aynı odaya çıkma şansın var.

Eğitim sistemi

Hazırlığı geçersen, 2 yıl ortak dersler görmeye başlıyorsun. Bunun sonunda istediğin bölümü seçebilirsin. Hazırlıkta 1 ve 3 eylül'deki sınavlara göre seviyen belli olacak veya fakülteye geçeceksin ada 1-5 arası route dediğimiz kurlardan hazırlığa başlayacaksın. Bunun dışında TLL ve CIP'yi de araştırmanı tavsiye ediyorum.

kayıt dönemi

sabanciuniv.edu bilgi alabilirsin

hazırlıkta devamsızlık:

hazırlıkta devamsızlık sınırsızdır ama nasıl ?

her dönem %5 diye tabir ettiğimiz attendance puanı vardır , yani dönemin 4 ay olduğunu varsayarsak ayda 24 derse gitmezsen att 0 geliyor. Toplamda %5 olarak puanına geri dönüş yapıyor. Bir de 2 ay derslerin %40'ına gitmediğin taktirde ailenin bilgilendirilmesi gibi bir durum var.

• ankantx3 kullanıcısına yanıt
    Türkiyenin en iyi okulu olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kökikibölüiki

Türkiyenin en iyi okulu olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz?

"Türkiye'nin en iyi mühendislik eğitimi veren okulu" dedim

Son 3 yılın girişimci ve yenilikçi üniversiteler indexi

SUNUM

Yaptığımız bilimsel araştırmalar

Eğitim kadromuz

bunları inceleyebilirsiniz.
    Yenilikçi girişimci üniversite olması kısmını merak ettim.Öğrenciye ne gibi faydalar sunuyor?
  • Okulun araştırmalara, deneylere,çalışmalara ve makalelere verdiği önemi, sağladığı kaynağı, başarıları gösteriyor.

Pardon, öğrenci misiniz ? şu an ne amaçla bu konuşmayı yapıyoruz ? amacınız üniversiteyi eleştirmekse sizden de yorumlar duymak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankantx3 -- 26 Temmuz 2014; 13:21:15 >
    Bu sene sabancıya başlayacağım.Sözleriniz gerçekten çok iddialı ancak benim gördüğüm kadarıyla lisans eğitimi için sabancıyı bilkent-boun-odtü-koçtan ayıracak bir özelliği yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kökikibölüiki -- 26 Temmuz 2014; 13:30:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • okulda yaşayarak görmek gerekiyor, ben kendi alanım mühendislik adına bu konuşmayı yapıyorum. Diğer bölümlerde bir fark yaratmayabilir. Başarılı bir mühendis, bir bilim adamı olarak çıkmak için her türlü olanak sağlanmış durumda.

Bence en önemli özelliği 2 yıl gördüğün ortak derslerle bütün konularda donanımlı bir birey olarak mezun olmuş oluyorsunuz.

Fark yaratamadığı alan nedir ? okula yeni girmiş bir kişinin ağzından duymak isterimundefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankantx3 -- 26 Temmuz 2014; 13:37:47 >
    Az önce bahsettiğim kurumlarla beraber sabancı türkiyede iyi bir şeyler yapmaya çabalayan üniversiteler.Sabancı da da bence bu kurumların en iyisi değil sadece içinden biridir.

İstediğiniz yerden evirin çevirin bakın şu indexmiş öğretim üyesi başına makaleymiş adamlar çukurova istanbul gibi ünileri nerelere geitiriyolar.Hangi üniversiteyi gezsem tanıtım filminde şu şu bağımsız kuruluşların yaptığı araştırmaya göre türkiyenin en iyi hedesi tarzı raporlardan bahsediliyor ve raporlar her ne kadar objektif olsa da herkes işine geleni yayınlayıp işine gelmeyeni hasır altı ediyor.

Sonuç olarak temel programlar için en kaliteli şudur budur diyerek kıyas yapmaya gerek yok.Hepsi aşağı yukarı aynı donanımı veriyor.Benim görebildiğim tek fark devletle özeller arasındaki kaliteli akademisyen/kaliteli öğrenci oranının farklılık göstermesi.Sabancı-Koç-Bilkent gibi okullarda akademisyenlerle birebir çalışma imkanı gerçekten inanılmaz ve bunun öğrenciye çok şey katacağını düşünüyorum.

• Neyi tartışıyoruz o zaman ? Sabancı zorla almadı okuluna kimseyi , ben üniversitenin sahibi değil bir ogrencisiyim. Ordan burdan evirip cevirmiyorum . Okulu kazandıktan sonra bunu konuşmak çok saçma geliyor.

Hocam cevaplar için teşekkürler
    Yurt meselesinde diğer senelerde yurtta kalmak için bi garantimiz yok mu yani veya yurtta kalmak için ne yapmak gerekiyor?

Sitede kayıt dönemini bulamadım tam bi link alabilir miyim?

Bide devamsızlık olayını tam anlamadım biraz daha açıklayıcı yazabilir misin?

Teşekkürler..

• Ben de Sabancıyı kazandım hocam

En iyi mühendislik eğitimi veren okul Sabancı demişsiniz. Peki okulumuzhttp://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2013-14/subject-ranking/subject/engineering-and-IT bu sıralamaya neden giremiyor.Bu sıralamada sadece Bilkent var Türkiyeden

Amacım okulu eleştirmek değil kesinlikle

• İstanbulda yaşıyorsanız 2. senenizde çıkmayabilir.

Bir dönemi 4 ay kabul edersek 2 ayında %40 devamsızlık yaptığınız zaman aileler bilgilendiriliyor, bu kadar gelmedi diye. tabi bunun öncesinde mail gelir size :D

bende kayıtla ilgili bişey bulamadım ama, bu 1 ay içinde adresinize bir posta gelecek. Onun içinde numaranız , kayıt tarihleri vs. yazıyor olacak. Ordan bakabilirsiniz

her listeye girsek, okula parayla bile giremezdi kimse :D hepinizi tebrik ediyorum, kampüste görüşmek üzere
    Hocam her liste diyorsun ama bu en önemli liste yani

http://www.urapcenter.org/2013/engi.php?q=NzUxLTEwMDA= burada 973. sıradayız.Bizden önde bayağı TÜRK okulu var Bu sıralamalarda neden yokuz acaba onu merak ettim Ama bu listeye göre Nanyang Technological University MIT'den üstün ne kadar gerçekçi tartışılır

Hocam Yurda yerleştirme işlemleri ne zaman oluyor yani direk hazırlık sınavından sonra yerleşebiliyor muyuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdogan80 -- 27 Temmuz 2014; 0:23:17 >

• herdogan80 kullanıcısına yanıt
    liste bana biraz saçma geldi, herkes gibi stanford'ın harvard'ın kafada olmasını beklerdim.

Şu açından bakarsak, Sabancı üni ,3500 lisans + 1500 yüksek lisans öğrencisiyle 5000 civarı bir nüfusa sahip. Bu sayının ne kadarı mühendislik okuduğu ortada. Şimdi hangi okulun daha çok makale yazmasını araştırma yapmasını bekliyoruz, tabii ki odtü bilkent itü'nün. Yine de bir yerlere gelmiş bir okul olarak gayet iyi durumda. Sen neye bakarak seçtin bu okulu merak ettim ?

yurt yerleşme zamanı oryantasyondan 4-5 gün önce başlıyor sanırım o da 7-8 eylül'ü bulur sanırım.
    Ben ODTÜ ile Sabancı arasındaydım.Akademik Kadro,Eğitim Kalitesi,Lab olanakları,YüksekLisans,Yurtdışı vb. gibi bir çok kıstas üzerinden SABANCI'yı seçtim.Benim okulu kötülemek gibi bir derdim yok. Ancak Koç,Bilkent ve Boğaziçi ile karşılaştırmadım.

Hocam Hazırlık Sınavı 1 Eylül diyor.Kayıtlarda 1 Eylülde başlıyor.Biz İl dışından gelenler ne yapacak acaba
  • Sabancı en iyi mühendislik eğitimini vermedigine eminim ama söyle de bir gerçek var Mühendislikte sabanci>koç.
    Tercihlerine hem sabancı hem bilkenti yazdim ama yazarken mühendislik eğitiminin sabancı daha iyi olduğunu kesin bir şekilde biliyordum. Hatta tanıtım günlerine sabancıdan bu yıl mezun olmuş kuzenimle birlikte gittim ve ders programı Sabancıninkinden daha iyi olduğunu ve kesinlikle bilkentin mühendislik dalında daha ilerde olduğunu söyledi. Zaten onlarca listede bilkent Türk okulları arasında en yukardadir. Birde bilkentin Türkiyedeki abet sertifikasına sahip 4 okuldan biri olduğunu ve bu listedeki tek özel okul olduğunda söylemeye gerek yok heralde. Hatta bilkent endüstri Mühendisliği dünyada ilk abet akreditasyonu aldığını okumuştum. Benim tek korkum bilkent için ankarada olmasıydı istanbuldan ankaraya gidiyorum inşallah uyum sorunu yaşamam.

Yanlış anlaşılmasın sabancı mühendislik konusunda çok iyidir ama ozeller arasında sıralama bilkent>sabanci>koç

Bu listeye Devletlerinde eklerim ama gereksiz tartışma çıkar.

Peki burslu burssuz ayrımı var mı yurtta kalma olayında. Benim evim istanbulda ama okul izmite daha yakın benim evden

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.