Şimdi Ara

Sabancı üniversitesi mezunuyum, kültür üniversitesinde 1. senemi bitirdim. Soruları alayım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam kultur hukuk yazsam kampus nasil cok mu kucuk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu sabancida iste tm bolumune girip tam burslu 2.sene muhendislige geciliyormus ve burs kesilmiyormus diye bir mevzu duydum nedir bunun gercekligi ?

• Puppey kullanıcısına yanıt
    hangi alandan girersen gir eğer seçtiğin diğer alandaki bölümün burssuz son giren öğrencinin sıralamasının üstündeyse geçiş yapabilirdin ve bursunda kesinti olmazdı benim zamanımda.

• kampus yok gibi birşey. Açık söyliyim adı kültür olan herşeyden nefret ediyorum sabancıdan sonra.

• Sabancıya örneğin %25 bursla girip iyi bir ortalama yaparak bursu %50ye çıkarabilir miyiz?

• insancık İ kullanıcısına yanıt
    hazırlıktan sonra ilk 2 senenin ortalaması doğrultusunda sonraki iki sene için yüzde50 hatta yüzde yüz burs kazanabilirdin bnm zamanımda.

• kültür üni ortamı nasıl ?

airport var yanında bi tek bide meydana yakın yerini nasıl buluyorsun ?
  • inş. müh. çevremden memnundum. diğer bölümler adına konusamıyacağım. ancak kampüş olarak kötü. araban varsa saat 4ten sonraya kalırsan geçmiş olsun. Zaten kampüse girince anlarsın. Airport biraz daha okulu iyi kılan faktörlerden. sineması restoranları marketi olduğundan. Hani ulaşım açısından metrobüsle gelen için avantaj. arabası olan için ciddi dezavantaj.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brokengineer -- 31 Temmuz 2017; 13:14:47 >
  • yatay geçişle başka üniye geçmek isteme sebebiniz nedir ?
    kültürün akademik kadro çok iyi olduğunu duydum sizce nasıl ?
    hazırlık okudunuz mu eğer okuduysanız hazırlık eğitimi nasıl?
    bir de sanki inşaat müh. istemeyerek sadece gerektiği için gitmiş gibisiniz doğru mu düşünüyorum ?
  • mucahitkaraci M kullanıcısına yanıt
    akademik arkaplan olarak trnin en iyilerinden biri olabilir. benim de tercih etme sebebim buydu. Lakin mevzu iyi akademisyen olmak değil iyi eğitmen olabilmek. Bunların karakteri insanı okumaktan soğutur. İnşaat mühendisliği için kültüre yerleştiğimi öğrenen kültürlülerin hepsi "hadi ya keske gelmeseydin" diyorlardı. Şimdi işim vermeden sana o iyi hocaların özelliklerinden bahsedeceğim.

betonarme hocası: derste düzeni olarak öğrenciyi bırakmakla tehdit eder. dersleri gergin geçer. kapıyı kapattıktan sonra kimseyi almaz. kısmi puan vermez. Bu adamın bir sınavının ortalaması dokuzdu. notlar 0 ve 50 lerden ibaretti.

akışkanlar hocası: notlaması allaha emanet. dersin yüzde doksanı yazmakla geçer. bildiğin tarih dersinde not alırmış gibi yani. İngilizce okur notları ama cümleyi bitirip arkasından okuyunca ne demek istediğini anlayamazsın.

yapı statiği hocası: okulun adını duyduğunda dere tepe sövdüğü kişi. Derslere her zaman girmez. girince çol kişi olmasın fotograf çeker. bu gelmeyenlerle hesabımız var der. Arada derstekileri de tehdit etmekten kaçınmaz. Derste çözülen örneklerle sınavları arasında uçurum vardır. Asistanı derste ingilizce birşeyler anlatmaya çalısır ama nafile. Sonra türkçeye döner. bu sefee olan bizim malili mustafa ile nijeryalı mucahit'e olur. Yaz okuluna öğrenciler toplanır biz zemin dersi alacağız siz açmıyorsanız beykent ten alacağız der. bu hoca(dekan olur kendileri) tamam siz gidin dersi alın der. Sonrasında onay için parayı yatırıp hocanın yanına gelen öğrencilere "olur mu canım dersi burdan alacaksınız" der. Bu arada kültürün yaz okulu kredi başına 600 küsür tl alarak öğrencisine sağlam bir şekilde hesabı geçirmeyi ihmal etmez.

zemin hocası: trnin en taştaşlılarından. derse geç gelirseniz almaz. devamsızlıktan kalırsınız. ilk sınavından 0 alıp finalinden 50 aldığınızda dersi geçebilirken ilk sınavdan 70 alıp finalinden 40 alırsan dersten kalıyorsun. Bu adam bir dayanağı olmadan öğrenciyi kopya çekmekle itham etmiş biri. Direk öğrenciye sen bu kağıdı yazmış olamazsın deyip sıfırı patlatmıştır. Şuanda davalıklar.

Şimdi ben daha fazla düşünüp moralimi bozmak istemiyorum. Yahu bir okulun inşaat mühendisliğine 80 öğrenci giriyorsa 4 sınıfa kadar bunların 60ı okulu terkedip bu bölüm 10 kişiden az mezun veriyorsa öyle okulu ..... ( boşlukları doldur sen).

Sabancıdan sonra kültüre geçmek benim üzerimde villadan çıkıp köpek klübesine girme etkisi yarattı. Benim fikrim budur.

Olayın subjektif kalmaması için senin inşaat müh. son sınıf öğrencilerden görüş almanı şiddetle tavsiye ederim.

• Daha sonuçlar açıklanmadı. Ama yüksek ihtimal banada kültür inşaat ingilizce tam burslu gelecek.

Araştırdığım ve okuyanlarla konuştuğum kadarıyla bana iyi göründü. Öğrencilerin bir kaçından sınavların zor olduğunu bende duydum.

İstanbul Üniversitesi ve gazi Üniversitesi de yetebilirdi sıralamam ama kültürü seçmemin sebebi % 100 ingilizce ve akademik kadronun iyi oluşu.

Şimdi yazdığınızı okuyunca sebepsiz yere güldüm. Acaba beklentilerim karşılanmayacak mı. Pişman olacak mıyım?

Hazırlık eğitiminin sonunda yatay geçiş var mı?

Cevap verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.

ya sabancıda öğrenciyi hoca adam yerine koyuyor. bak projem var gel benle çalış sana referans olurum diyor. ben kültürde bir lisans öğrencisinin hocayla çalıştığına sahitlik etmedim. onu geçtim şimdi kültür dünyada 4000 küsürüncü üniversite. beykent ise biraz daha iyi ama yine de daha geride. Şimdi beykentte okuyan adam çalışıp 3.50 ort. yapıyor, kültürdeki kıçını yırtıp 3e yaklaşamıyor. Okul bittiğinde birisi mastera başvururken iyi ortalamayla başvuruyon diğerine yazık oluyor.

3. sınıfı bitirmeden yatay geçiş yapabiliyorsun. ilk senelerde sıkıntı yok. 3. ve 4. sınıf derslerindr 3ün1i ni alıyorsun.

• brokengineer kullanıcısına yanıt
    Yani sizin bu gördüğünüz olumsuzluklar daha çok 3.1 ve 4. Sınıf için mi?

1. Ve 2. Sınıf daha mı sorunsuz du?

• Yazdıklarımızı birkaç öğrenciye dah ia sordum onlarda hak verdiler size

1 ve 2. sınıf nispeten daha rahat. söz konusu inş. müh. olunca kültürün kapısından geçme. Diğer bölümlerden memnun olanlar var. Ancak kampüs, öğrenci işleri, sınıflar, ing eğitimini de göz önünde bulundurursanız kültürden genel anlam da da pek cacık olmaz.

• Sabancıda ilk başta arkadaş edinmek kolay oluyor mu sosyalleşmek için ne yapılabilir

• isminiverengenç İ kullanıcısına yanıt
    sosyalleşmek için imkankar bol. yeterki sende bir sıkıntı olmasın. kolay iletişim kurabiliyorsan bir sıkıntı yaşamazsın.

• sabancı her açıdan kültürden 100 kat daha iyi bir okuldur heralde doğru mu hocam ?
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Hemen hemen. Fazlasıyla. Fiyat olarak daha pahalı olması kötü tabi.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.