Şimdi Ara

Sabancı Üniversitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar konu birçok yerde açık ama ölüydü canlandırayım dedim. Malum YGS yaklaşıyor artık bir üniversite seçmek lazım baya araştırma yaptım ve Sabancı üniversitesini çok beğendiğim %50 burslu okumayı düşünüyorum maddi açıdan yapılan bu harcamaya değer mi sizce ve okul hakkında öğrencileri biraz bilgi verirse sevinirim siz memnun musunuz?

• Mühendislik ve doğa bilimleri fakültesi demeyi unutmuşum :)
  • Hocam zor biraz ya lisede yattık baya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 mezunuyum, biraz bilgilendirelim seni

Ben yapilacak harcamaya degecegini dusunuyorum, okulda gecirdigim 4,5 yil bende bir gram pismanlik uyandirmadi. Ozellikle sosyal anlamda fazlasiyla getirisi oldugunu soyleyebilirim.

Okulun en guzel yani, bolum secimini ikinci senenin sonunda yapiyor olman. 1. sinifta butun dersler ortak, 2. sinifta okumak istedigin bolumun giris derslerini alabiliyorsun sadece. Bolum secimi ise ikinci sinifin sonunda yapiliyor. Eger ben mezun oldugumdan beri degismedi ise ortalaman 2'nin uzerinde oldugu surece farkli alandan bir bolume de gecebiliyorsun. Benim donemimde muhendislikten giremiyorsan esit agirlik (yonetim bilimleri) ya da sosyal bilimlerden muhendislik bolumune gecis saglayabiliyordun, su anda herhangi ekstra bir sinirlama var midir bilmiyorum. Boyle bir dusunce icerisine girersen kesinlikle okulu arayip ilgili kisiden net bilgi al, yanlis yonlendirmek istemem.

Yurt ortami oldukca eglencelidir, tabii ki oda arkadaslarin cok onemli. Kotu denk gelirse tam tersine bir cehenneme donusebilir ilk sene. Bu konuda bol sans. Biz zamaninda donanimhaberden tanisan 4 arkadas cikmistik ayni odaya mesela, su an kendileri en yakin arkadaslarim arasinda

Derslere gelelim, malum vakif universitesi oldugu icin hocalar genellikle belirli bir seviyenin uzerindeler. Evet hepsi mukemmel degiller kesinlikle, ancak genel olarak ogretim kadrosundan memnundum. Dersler zor kolay yorumuna girmem dogru olmaz, gosterecegin cabaya okuyacagin bolume gore degisiklik gosterir. Ancak ogrenci profilinin genelde rahat olmasi dolayisiyla ortalama bir cabayla bile cogu dersten cok zorlanmadan gecersin.

En onemli negatif yonu Tuzla'da yer aliyor olmasi. Taksi cagirirsan Istanbul'dan degil Kocaeli'den gelir mesela 41 plakali Ama yine de cok sanssiz sayilmazsin, bizim zamanimizda cok mekan yoktu cevrede, simdi yemek yiyebileceginiz mekan sayisi oldukca artmis, Viaport da var. Yine de merkezi bir universite konforunu kesinlikle ararsin Bunun disinda kampuste yasam ucuz degil kesinlikle. Yurtlar da ucuz degil.

Kisaca durumlar boyle. Benim tecrubelerim asagi yukari boyleydi. Son senelerde okulun puani dusuyor gibi bir gozlemimiz vardi ama asli var/yok hic bilmiyorum. Halihazirda okumakta olan birilerinden de daha guncel bilgi alirsan daha saglam olur. Baska sorularin olursa memnuniyetle yardimci olurum. Sinavda basarilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 23 Şubat 2014; 0:56:22 >

• maddi sorunun yoksa bence sabancıyı seç(itüdeyim).
  • cause_of_death C kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar,

Ygs sınavına bağlı olarak Tm ye gecip Sabancı müh. okumayı planlıyorum.
    Siz hangi bölümü okudunuz? Şuan calısıyor musunuz?
    Bide okul civarında metro,tramvay vs. yok mu? İstanbula nasıl gidiordunuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bar Filozofu

Hocam merhabalar,

Ygs sınavına bağlı olarak Tm ye gecip Sabancı müh. okumayı planlıyorum.
    Siz hangi bölümü okudunuz? Şuan calısıyor musunuz?
    Bide okul civarında metro,tramvay vs. yok mu? İstanbula nasıl gidiordunuz?

Ben de tm puanindan girip muhendislige gecmistim, sayisaldim aslinda da iste o zaman kafa uc karis havada esit agirliktan girebilmistim Ortalaman 2 nin uzerinde oldugu surece muhendislige gecis saglayabiliyorsun degismediyse, dedigim gibi kesin bir teyit al sen yine de okuldan ne olur ne olmaz.

Ben endustri muhendlsigi (sabancidaki adi ile uretim sistemleri muhendisligi) mezunuyum. Su an kendimize ait kaucuk uzerine ufak bir atolyede calismaktayim. Okulun buyuk bir cogunlugu uretim sistemleri muhendisligi okuyor zaten Sabanci'da, buna bir sinir getirilmeliydi bence ama Yalniz bir gozlemim oldu, bilgisayar muhendisliginden mezun arkadaslar endustriden mezun olan arkadaslarima kiyasla cok daha hizli is buldular. Tabii bunda mobil yazilimin gunumuzde gelisiyor olmasinin buyuk bir etkisi var, 5 sene sonra tablo nasil olur bilinmez. Endustriden mezun olup is bulamayan arkadasim hatirladigim kadariyla yok. Maaslar girdigin yere gore 1250den 3500e kadar degisiyor, tamamen sectigin sektore ve gosterdigin cabaya bagli. Ben okula bilgisayar muhendisligi okumak dusuncesi ile baslamistim ama daha programlamaya giris dersinde benlik bir bolum olmadigini anladim, bu acidan okulun avantaji cok onemli. Istemedigin bir bolumden mezun olmak yerine kolaylikla farkli bir bolume gecis saglayabiliyorsun ortalaman 2nin uzerinde oldugu surece.

Ozel servis saglayicisi olarak Gursel firmasi vardi, Kadikoy ve Taksim'e belirli saatlerde ulasimi bu firmanin otobusleri ile sagliyorduk. Ilgili link:
    https://www.sabanciuniv.edu/tr/ulasim/ring-sefer-saatleri

Benim zamanimda yoktu ama artik otobus ile de ulasim saglanabiliyormus.
    https://www.sabanciuniv.edu/tr/sabanci-universitesi-%C4%B0ETT-seferleri

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    marmara üniversitesi işletme
    11 ay önce açıldı
    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
    15 yıl önce açıldı
    Sabancı-İtü
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.