< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Sabancı nasıl bir üniversite? (6. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: bugraydn
Genel olarak yorumlara cevap veriyorum, bir arkadaş burslu giremediği halde burs hak ettiğini belirtmiş üstüne okulun diğer okulların hiçbirinde olmayan olanaklarından yararlanırken kendi yaptığı hatalar yüzünden okulu tamamen kişiselleştirip topa tutmasını gördüm.
Sabancı eğitim ve olanaklar olarak diğer okullarla kıyaslanamayacak kadar harikuladedir. Her hocanın odasına istediğin zaman gidebilirsin, hiyerarşi yoktur, profların bile prof olduğu oda tabelalarında yazmaz. Açık ara türkiyedeki en özgür okuldur, her şeye izin veriyorlar.
Zafenata isimli arkadaş okulu avmden dönme özyeğinle kıyaslamış ve üstüne oranın daha iyi olduğunu söylebilme alçaklığına kadar düşmüş ki özyeğinin rektörünün bile böyle bir şey demesi mümkün değildir.
Cultural studies kapanıyor diye okula bok atmış, bölümü kimse tercih etmiyor. 5 öğrenci için 15 tane hoca bulundurmaya devam etmelerini beklemen komedi.
Okul erasmus konusunda da türkiyede bir numara. Ortalama altı bir öğrenci bile erasmusa gidebilir (hibeli).
Yukarda yazdığım her şey tamamen doğrudur, övülecek detaylandırılacak baya bir şey daha vardır ancak okulun ciddi dezavantajları da şunlardır:
Okul Istanbul il sınırında.
Evet gerçekten sadece bu, bunun dışında akademik olarak ne boğaziçinin ne odtünün ne de koçun altında değil üstündedir. Eğer bu okul aynı kampüsüyle boğaziçinin yeri gibi bir yerde olsaydı forumda en iyi üniversite tartışması hiç başlamadan biterdi. Okul yönetimini kötüleyen diğer arkadaşlar da büyük eşeklik hatta koyunluk yapmaktadır. Kar ettiğini iddia eden okul her sene daha fazla zarar ediyor çünkü kar gütme amacı yok. Sabancı’nın buradan kazancı marka değeridir, prestijdir ve kendi şirketlerine aidiyetli çalışan alma maksadıdır. Nitekim sabancı şirketlerine (düşündüğünüzden daha fazla ve neredeyse her sektörde varlar) sabancı üni öğrencilerine özel kontenjan olduğunu arkadaşımız fark edememiş sanırım.
Tekrar dediğim gibi, kıyaslanabilecek okulların (KOC, BOUN, ITU, ODTU, BILKENT) hepsinden akademik ve bireysel olanaklar bağlamında çok net daha iyidir sabancı ancak yine de sabancıyı secmeniz gerektiği anlamına gelmez. Her bir okulla olan kıyaslamasını aşağıya belirtiyorum:
KOC: öğrenci kalitesi denk, konum koç net daha iyi, olanaklar ve eğitim sabancının biraz altında, etiket olarak sabancı düzgün bir imaj politikası izlemediği ve sabancı üni sıralama sitelerinde bölüm bazlı sıralamada çıkmadığı için koç net daha iyi. Paran varsa koç daha sosyal.
BOUN: Network, öğrenci kalitesi ve Konum sabancıya kıyasla çok daha iyi, bunların dışında her şeyde sabancı çok daha iyi. Boun daha sosyal.
ITU: Teknokentinde staj/part time fırsatlarından dayın olmadan tecrübe edinmek için harika, konum sabancıdan çok daha iyi. Öğrenci kalitesi biraz daha iyi itünün (sabancıda vasatlar olduğu gibi en iyiler de itüye göre daha fazla). Yurt dışına gitmeyecek, master yapmayacak biriysen sabancıya karşı tercih edilebilir. Bunun dışında sabancı daha iyidir.
ODTU: Ankarada yakınlarda evin varsa odtü yaz geç, not ortalaman daha düşük olacak ve muhtemelen iş olanakların daha iyi olmayacak ama çok daha kaliteli bir ortamın olacak. konum ve öğrenci kalitesi dışında sabancıdan daha iyi bir yanı yok. Burada ankara mı istanbul mu diye tercih yapılmalı.
BILKENT:
Eğitim olarak sabancıyla yarışacak tek okul. Öğrenci kalitesi devlet okuluna yakın ancak eğitim özel okul seviyesinde. Bu noktada gerçekten derslerin içeriğini zorla öğrenmek, bölümünün derslerini çok iyi anlamak ve ankarada kalmak istiyorsan sabancı yerine tercih edilebilir. Sabancının Bilkentten daha iyi yanı etiket ve bireysel olanaklardır, bunlar dışında bilkent konum ve öğrenci kalitesinde fark yaratır, bunlar dışındaki değişkenler yaklaşık aynıdır. Muhtemelen aynı öğrenci sabancıdan daha iyi notla mezun olur ve benzer seviye referansla aynı yere mastera gider.
Not: sabancılılarda sabancıyı sevmeme huyu malesef vardır, onca olan olaylara rağmen kendi okulunu kötüleyen öğrenci hiç diğer okullarda görmedim. Koç ( yemekhane dekan olayı) boğaziçi ( paraşüt hocalar ve siyaset ) bilkent ( ultra baskıcı yönetim ) gibi sabancıda olsa o gün herkesin delireceği seviyede onca probleme rağmen asla bu okullarda kendi okulunu kötüleyen öğrenci görmüyorum, bizim öğrencilerimiz tercih haftasında ellerinde broşürlerle yks velileri okulu seçmesin sıralamalarımız düşsün(!) diye karalama yapıyorlar. Buradan da şikayetlerini mustakbel velilere yapıp okula en buyuk zararı veren arkadaslara sesleniyorum, bunu yapmayın, lütfen!Sıralamalarımız düşsün diye bir dertleri yok arkadaşların. Okulda yaşanan olayları ve çözüm bulamadıkları konuları velilere aktarıyorlar, burada herhangi bir karalama yok. Boş konuşmuşsun.
İnsanlar eleştirecek, ses çıkaracak ki bir şeyler düzelsin. İnsanların yaşanan olaylara ve haksızlıklara ses çıkarması okulunu sevmediği, okulun sıralamalarının düşmesini istediği anlamına gelmiyor, tam aksine okulun en iyi seviyede olmadığını, bunu düzeltmek için çaba sarf ettiğini gösteriyor. En basit muhakeme yeteneği ile bile bunu anlayabilecek iken uzunca bir cevap yazmanın lüzumu yok diye düşünüyorum, ne dersin?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 31 Temmuz 2025; 18:27:26 >
-
Okulun halihazırda olan velilerine yaparsın bu şikayeti gerekirse birlik olur ödemelerde boykot edersin mesela..? Okulun tanıtım gunlerinde yapmak sadece okula zarar verir. Geçen sene pankartlarla eylem tanıtım sunumunda SGM'de yapıldı, tarihte görülmemiş sekilde 600kya geriledi burssuz ea sıralaması. boğaziçililer tanıtım gunlerinde gelen velilere ellerinde broşürlerle okulumuzdaki hocalar bir bir gönderiliyor, kulüpler etkinlik yapamıyor diye broşür dağıtıyorlar mı, daha doğrusu yapabilirler mi? Saraçhane olaylarında okul içinde eylem yapılmasına musade edilip protestoya yönetim veya polis tarafından mudahale edilmeyen bir elin parmağını geçmeyecek okullardan biriyiz ama ne hikmetse broşürde baskıcı yönetim iması içeren her şey var. Okula ve kendi diplomanın itibarına zarar vermek dısında hicbir sey yapmıyorsun.
Tercih edilmediği için kapanan bölümlerden dolayı okulu sosyal bilimlere düşman bellemek komedi. cs dersleri 300 kişilik amfide verilirken sosyal bilimler dersleri zaten 10-20 kisilik sınıflarda özel eğitim şeklinde verilirken hem de. ayrıca sıralamalara detaylı bakarsan sabancının en önde olduğu alan muhendislik değil sosyal bilimlerdir. kısacası okuduğunu anlamayan, olaylar arasında neden sonuç kuramayan, uyguladığı metot ile amacı dısında her seye hizmet eden arkadaslardan birisin sanırım. Her okulda güllük gülistanlık tanıtımlar abartılı sunumlar yapılırken sen çocuğunu öğrencilerin ellerinde abartılı şikayetlerini birçok öğrenciye danışmadan her öğrenci adına şikayet ettiği Sabancı'ya mı göndermek istersin? Sen de çok iyi biliyorsun orada şikayet edilen şeylerin neredeyse tamamının diğer kıyaslanan okullarda çok daha vahim bir durumda olduğunu. Tekrar diyorum, şikayet protesto iyidir ama gelecek öğrenci tercihlerini olumsuz etkilemek okula vandalizm yapmaktan daha fazla maddi/manevi zarar verir. Muhakeme yeteneğini kullanıp mantıklı olmaya ne dersin?
edit: (!) işaretinin anlamını bilmeyip sabancıyı temsil etmen rezillik. Ben de biliyorum kimsenin amacının sıralamaları kötüleştirmek olmadığını ancak sonucu budur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugraydn -- 1 Ağustos 2025; 0:53:17 >
-
İkinci paragraf ve son editte random mu attın anlamadım. Sosyal bilimlere nerede düşman bellemişim, ne diyorsun anlamadım gerçekten. Yazdığım ile alakası yok o paragrafın.
Birinci paragrafa cevaben, ödemelerde boykot ettiğin an hold atarlar sistemden, ders alamadığınla kalırsın. Sıralamanın gerilemesinin ana sebebi insanların broşür dağıtması değil, sabancının yapmış olduğu astronomik zamlar. Veliler "öğrenciler broşür dağıtıyor okul kötü diye, yazmayalım" demiyor zaten, deselerdi 2. günde güvenlik öğrencileri kapıdan almazdı.
Hatırlarsanız önceki sene ücret zammı protesto edilirken okul yönetimi "bakın demokratik bir üniversiteyiz ki protesto edebiliyorlar" şovuna çevirmişti olayı.
Okulda bu durumu protesto etmek için barışçıl bir şekilde broşür dağıtan insanlara bu şekilde laflar söylenmesini asla ama asla anlamıyorum, anlamayacağım. İnsanlar bir durumdan (veya durumlardan) memnun olmadığı için medeni bir şekilde bu durumu protesto ediyor. Veli veyahut öğrenci bu duruma karşı tepkili ya da tepkisiz kalabilir, herkesin buna saygısı sonsuz. Kimse kimseyi bir şeye inanmak için zorlamıyor, sadece öğrenciler rahatsız oldukları bazı durumları velilere ve gelmeyi düşünen öğrencilere aktarıyorlar. Abartı ya da değil, buna karar verecek kişi(ler) öğrenciler ve veliler.
Bu okulda protesto kültürü son birkaç yıldır inanılmaz cılızdı, sağolsunlar artık insanlar hakkını aramaya başladı. Umarım bu şekilde medeni protestolar devam eder diyorum, iyi günler diliyorum. Daha da uzatmanın anlamı yok, aynı okulda okuduğum birisine karşı her ne kadar aynı fikirde olmasam da saygım sonsuz. Kırdıysam kusura bakma
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bilkentten sabancıya geçersen bence pişman olursun
-
bulunduğu yerden ne zaman geçsem hep çok kötü kokuyor
-
Karşıdaki deri organize sanayi bölgesinden geliyor o koku
-
kazanamadım zaten. matematiği fullememe rağmen edebiyatta çok az yapabildim. 2 haftalık çalışma yetersiz kaldı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X