Merhaba yaşım 14 kilom 73 kışın derslerden spora vakit bulamadık dolayısıyla halimiz ortada kilo aldı başını gidiyor bu aralar sabah sporu yapmaya karar verdim ama sabah sporu ne zaman yapılmalıdır nasıl başlanmalıdır koşumu yoksa yürüyüşmü yapılmalıdır nasıl ısınma yapılmalıdır kaç saat spor yapılmalıdır hiç bir fikrim yok bana yardımcı olursanız sevinirim
Sıkı bir diyet programı uygulamanız yanlış olur çünkü yaşınız gereği vücut gelişimniz tam tamamlanmış değil. Eğer kilonuz fazla geliyorsa elbette önce yediklerinizden biraz kısmanız gerekiyor.
Yaş ne olursa olsun ; fast-food, cips, asitli içeceklerin tümü (maden suyu hariç), abur-cubur, bol şekerli yiyecek ve içecekler, beyaz ekmek, unlu ve hamurlu gıdaları tüketmemeniz vücudunuzda yağlanmaya bağlı kilo alımını önlemekteki ilk adım olacaktır.
Ancak dediğim gibi vücut gelişiminizin tamamlanması açısından kalsiyum içerikli besinleri ve yağı-eti kesmemenizde fayda var. Bunun yanında karbonhidratı yeterince almalı ve protein ağırlıklı beslenmelisiniz.
İnternetten kısa bir araştırmayla yaş grubunuza yatkın bir diyet programı edinebilirsiniz.
Spor konusunda ise ; Belrli bir nabzın üstünde vücutta yağ yakımı gerçekleştiği için tempolu yürüyüş veya koşu faydalı olacaktır. İlk defa bir spor alışkanlığı edinmeye çalışıyorsanız kendinizi fazla zorlamamanızı öneririm.
-İlk etapta vücudun ve tembel kasların daha sonra sakatlık çıkarmaması için standart açma/germe ve ısınma hareketlerini spordan önce yapmanız şart. -Daha sonra evinize yakın bir koşu parkurunda tercihen sabah veya akşam 5 kilometre yolu formunuza göre bölün. ( Önce 3,5 km yürüyüş sonra 1,5 km koşu gibi. ) -Vücudunuzun yavaş yavaş antremana yatkınlaşmasından sonra koşu sürenizi ve mesafenizi hatta temponuzu arttırarak yağ yakımı gerçekleştirebilir ve kalori harcayabilirsiniz.
Tabi dediğim gibi yaşınız itibaryile bunlar vücut gelişiminizi sekteye uğratır mı bilemiyorum. Aslında bunları doktor kontrolünde veya profesyonel bir sporcu/diyetisyen kontrolünde yapmanız daha sağlıklı olacaktır.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >