Şimdi Ara

SAATLER (375. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.921.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kafil arn

Accuquartz, Accutron gibi terimler var. ve logine omega hep bahsedilenler.. şöle military stil bir saat bulamadım akan saniyeli. bu arada loginin ultra quartzı içindeki elektronik işciliği ne kadar kötüymüş öyle.. ben bile daha güzel lehim atarım o komponentlere. özensiz yamuk yumuk lehimlemişler.

birkaç örnek var burada;
    http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=230188

Akar saniyeli saat makineleri bulova patentlidir, bu patent altinda longines, omega, zenith gibi markalar saatler uretmislerdir.
    ben bu makineli saatlerin militer modeline rastlamadim ya da hatirlamiyorum.
    Bulova accutron orijinalidir ama yeni accutronlarda normal quartz vardir bildigim kadariyla.
    Bu makinelere diapazon da denir.
    Ilk pilli saatlerdendir, tabiki elektromekanikleri saymazsak.
    Asagida birkac link

http://cgi.befr.ebay.be/LONGINES-ULTRONIC-ACCIAIO-CON-SCATOLA-COME-NUOVO_W0QQitemZ330335062805QQcmdZViewItemQQptZOrologi_da_Polso?hash=item4ce9810b15&_trksid=p3286.m20.l1116

http://cgi.befr.ebay.be/OROLOGIO-ZENITH-XL-TRONIC-ACCIAIO-PLACCATO-ORO_W0QQitemZ120437609640QQcmdZViewItemQQptZOrologi_da_Polso?hash=item1c0aa414a8&_trksid=p3286.m20.l1116

http://cgi.befr.ebay.be/BULOVA-ACCUTRON-SCHELETRATO-1974-ed-lim-x-centenario_W0QQitemZ160341307066QQcmdZViewItemQQptZOrologi_da_Polso?hash=item2555162eba&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A1%7C66%3A2%7C39%3A1%7C240%3A1318%7C301%3A0%7C293%3A1%7C294%3A50

• quote:

şu ana kadar bulabildiğim sweep second quartz en beğendiğim şu trityumlu maraton. kasası bir acayipmiş bunun da kadrandan dışarı taşan kısım çok fazla olmuş.
    http://countycomm.com/GPQdate.htm

Bir de suraya bir goz atmani oneririm, dikkat toplam 6 sayfa

http://forumamontres.forumactif.com/forum-gnral-de-discussions-horlogres-f1/feu-de-diapason-t16456.htm?highlight=diapason

1977 de bu makinelerin yapimi durduruldu, o zamandan beri bulova accutron ismini yuksek modelleri icin kullanmaya devam etti ama icindeki makinenin diapazon ile ilgisi yok.

Bir diapazon makinenin sokulup takilmasi ve icinin detaylari da asagida,

http://forumamontres.forumactif.com/forum-de-discussions-sur-les-montres-vintages-et-sujets-techniques-f7/ptit-reportage-photo-sur-montage-complet-accutron-218-t16910.htm?highlight=diapason

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watcher6150 -- 23 Haziran 2009; 15:15:37 >

• eyvallah ben buldum bir kaç military sitil çok nadirler. ama çok eskiler antikalar yani ulaşılabilir de değiller bol da değiller.
    hemen bakıyorum verdikelrinize watcher abi saolun.
  • aslında ucuz ve popüler olacağını haliyle bir sürü değişik stilde olacağını düşünmüştüm bu quartz akan saniyelilerin. ama pek bi antik pek bi nadirlermiş onun farkına vardım.
  • quote:

aslında ucuz ve popüler olacağını haliyle bir sürü değişik stilde olacağını düşünmüştüm bu quartz akan saniyelilerin. ama pek bi antik pek bi nadirlermiş onun farkına vardım.

Evet oldukca nadirdirler
    Ayrica sadece bunun kolleksiyonunu yapanlar var.
    Yukarida verdigim link'teki saati sokup yeniden takan kisi benim fransadan bir arkadasimdir, fransada bu saatlerin tamiri konusunda tek isimdir.
    Bu genc bir arkadastir ve hikayesi cok ilginc.
    Onu ilk tanidigimda dort yil once bu saatlerle ilk defa karsilasmisti ve cok ilgisini cekmisti.
    Kendisi bir sirkette elektromekanik iscisi olarak calisiyordu, o forumda sohbetlerle ilgisi bu saatlere yoneldi, daha sonra bir tane alip tamir etmeye calisti, malzemeleri eksikti ve benim gibi birkac merakli ona degisik malzemeler gonderdik ve bu isi tam ogrendi, arkasindan isinden istifa etti kendini bu saatlerin tamirine verdi ve su anda diapazon akar saniyeli saatler uzerine fransada tek isim.
    Ben ona bir de bir torba antika yeni metal kayis gondermistim, bana bir spacewiew sozu verdi bakalim bekliyoruz

Bende omega f300 den uc tane var ve cok keyif aldigim bir makine turu, zaten pilli olan tek saatlerim bunlar

• quote:

Orjinalden alıntı: watcher6150

quote:

Orjinalden alıntı: bizantolog

bu arada teng abimizin replika saatler konusundaki canlı canlı bilgi vermesi
    ve bize bu türün nadir güzellikteki örneklerini göstermesi neticesinde
    bu konudaki bilgimiz görgümüz arttı... hatta heveslendik :)

Sevgili dostlar,
    Ofisime ancak simdi gelebildim ve acar acmaz hemen birseyler yazmak geldi icimden,
    daha sonra biraz daha genis yazacagim.
    1. saat zirvesinde sizlerle beraber olmak inanin cok ama cok hos oldu,
    emeklerinden dolayi Bizantolog, teng arkadaslarima, katilimiyla aramizda keyifli bir taze hava kattigi icin ve deeeeeee dergileri saatler boyu gikini cikarmadan tasidigi icin forbidden arkadasimiza tesekkurler ediyorum.
    ARKADASLAR
    cok cok keyifli bir gundu, vervito ve polemik arkadaslarimiz kacirdigi icin gercekten cok uzulduk, insallah bir dahaki sefere...
    Mehmet(bizantolog) dostumun dedigi gibi gittigimiz her yerde tayfun (teng) dostumuzun sayesinde sevgi, saygi ve ozellikle sabirla karsilandik,
    Hem yeni saatlere bakmak ve denemek hem de antika saatler gormek ve denemek imkanimiz oldu.
    Gelemeyen arkadaslarin gercekten cok hos bir gunu kacirdigini dusunuyorum, hele ki kucuk surprizlerimizi kacirdiklarina uzuldum.
    Koprudeki balik keyfinde garsonlarin saatlerimizi gorunce bizden satin almak istemeleri beni halen gulduruyor.
    Uc saat ustasinin birbirinden farkli bilgi ve yaklasimlari cok keyifliydi hele ki en son ugragimizda recep gurgen ustanin gerek karsilamasi ve nezaketi gerekse atolyesinin bir saat meraklisi icin basdondurucu atmosferi buyuleyiciydi.

Katilamayan arkadaslarima sunu soylemek istiyorum, ilk andan itibaren aramizda bir dostluk bagi olustu, sanki birbirini kirk yildir taniyan dostlardik,
    ozellikle bu canayakin yaklasimlarindan dolayi dostlarima cok tesekkur ediyorum.

Saat sergisi cok ozeldi kaciran arkadaslarin her halukarda bir tur atmalarini oneririm,
    cikista disarida bir bayanin kolundaki saat gozumuze carpti, onunla sohbet ettik, kolunda antika bir kronolu saat vardi, meger hanim fransiz bir yazarmis, ismi catherine pagnot imis (insallah ismi dogru hatirliyorum) o gun oraya kitaplarini imzalamaya gelmis, cumhuriyet gazetesi ile yapacagi roportaj oncesi disraida sigarasini iciyormus, saat dedesinin ikinci dunya savasinda kolundaki saatmis.

Teng dostumun yuruyus sirasinda zaman zaman elini belindeki kucuk cantaya atip habire bir sihirbaz gibi degsiik bir saat cikarmasi cok hostu.

Bu arada replikalar konusunda konsensus sagladik ve ben de replika denemeye karar verdim.
    Zaten az daha bi tane aliyordum.

Katilimci dostlarim hepinize gercekten tesekkur ediyorum o super cumartesi icin...

Mete kardeşim ayak bastığından beri Türkiye'nin sıcaklığı arttı, farkındayım.
    Günü sıradan bir günden ayıran keyifli yapan sizlerin sıcak dostluğu idi. Birbirini hiç görmemiş kişilerin bu denli kaynaşmasını saatlerin büyüsüne bağlıyorum.Çantada unuttuklarım varmış, artık bir dahaki sefere.
    (Not: Hediyeler kızımın çok hoşuna gitti ve el koydu)

• quote:

Evet oldukca nadirdirler
    Ayrica sadece bunun kolleksiyonunu yapanlar var.
    Yukarida verdigim link'teki saati sokup yeniden takan kisi benim fransadan bir arkadasimdir, fransada bu saatlerin tamiri konusunda tek isimdir.
    Bu genc bir arkadastir ve hikayesi cok ilginc.
    Onu ilk tanidigimda dort yil once bu saatlerle ilk defa karsilasmisti ve cok ilgisini cekmisti.
    Kendisi bir sirkette elektromekanik iscisi olarak calisiyordu, o forumda sohbetlerle ilgisi bu saatlere yoneldi, daha sonra bir tane alip tamir etmeye calisti, malzemeleri eksikti ve benim gibi birkac merakli ona degisik malzemeler gonderdik ve bu isi tam ogrendi, arkasindan isinden istifa etti kendini bu saatlerin tamirine verdi ve su anda diapazon akar saniyeli saatler uzerine fransada tek isim.
    Ben ona bir de bir torba antika yeni metal kayis gondermistim, bana bir spacewiew sozu verdi bakalim bekliyoruz

Bende omega f300 den uc tane var ve cok keyif aldigim bir makine turu, zaten pilli olan tek saatlerim bunlar

süper ya.. benim de baya ilgimi çekti işi gücü bırakıp hemen vereyim kendimi bunlara fransıza rakip olayım.. daha seiko5i halledemedik hala bozuk duruyor nereye rakip oluosun hehe

• Hamilton'u almak nasip olmayacak sanırım.

http://urun.gittigidiyor.com/SEIKO-YENI-SIYAH-CHRONO-TACHY-SND221-KUTU-KARGO_W0QQidZZ18153581#aciklama

Yukarıdaki saati düşünüyorum. Gittigidiyor üzerinden alayım mı? Sahte falan değildir umarım..

Orjinalden alıntı: teng

Mete kardeşim ayak bastığından beri Türkiye'nin sıcaklığı arttı, farkındayım.
    Günü sıradan bir günden ayıran keyifli yapan sizlerin sıcak dostluğu idi. Birbirini hiç görmemiş kişilerin bu denli kaynaşmasını saatlerin büyüsüne bağlıyorum.Çantada unuttuklarım varmış, artık bir dahaki sefere.
    (Not: Hediyeler kızımın çok hoşuna gitti ve el koydu)

Dostum sizlerin ve istanbulun sicakligini birakip gelmek cok zor oldu
    Birdahaki gorusmeye hediye, kizina da ayrica ozel gelecek demektir
    yahu o cantada unuttuklarin da mi varmis? O ne cantaydi oyle ya kendisi minnacik kapasitesi kocaman, vallahi bir dahaki sefere icinden bir saat kulesi filan cikarirsan hic sasirmiycam

• alabilrisiniz güvenilir satıcı sahtesi de olmaz zaten sanmıyorum bu seikoların. zaten 3 gün deneme süreniz var ggde beğenmezseniz geri yollayabilrisiniz. yalnız titanyum kasalıları falan var bu tip bir sürü saati var seikonun, ggde de vardır iyice bakın bütün modellere sonra üzülmeyin bunu mu alsaydım keşke diye.. hamilton muhabbeti nedir? 370 milyonluk hamilton mı bahsettiğiniz?
  • seiko tutkunu olduğunuz içinmi yoksa chronograph özelliği vardiyemi alıyorsunuz bu saati eyer karar veremiyorsanız bişeye önce niçin almak istiyorum sorusuna net bir cevab bulmalısınız gerek saat alırken gerek başka bişey ben olsam 170 tl vermem o saate ben olsam sizi bilmem
    quote:

Orjinalden alıntı: coupant

Hamilton'u almak nasip olmayacak sanırım.

http://urun.gittigidiyor.com/SEIKO-YENI-SIYAH-CHRONO-TACHY-SND221-KUTU-KARGO_W0QQidZZ18153581#aciklama

Yukarıdaki saati düşünüyorum. Gittigidiyor üzerinden alayım mı? Sahte falan değildir umarım..

• quote:

Orjinalden alıntı: onboardx

@kafil arn bu saati kastetmiştim.oldukça güzel bir tasarımı var.

Bu saatte Sellita W200 calibre kullanılıyor ETA 2824'ün kopyası diyebiliriz 1950'den beri İsviçre'de üretim yapan bir firma.Bu modelin liste fiyatı 2200 Euro.

• benim gibi saatte chronograph özelliğini seven arkadaşlar 60-30-12 olanlarını tercih edin isviçre cosc certificate sahip saatlerdir aşşada iki örnek var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihani -- 23 Haziran 2009; 17:50:19 >

www.classicwatch.com

Orjinalden alıntı: cihani

seiko tutkunu olduğunuz içinmi yoksa chronograph özelliği vardiyemi alıyorsunuz bu saati eyer karar veremiyorsanız bişeye önce niçin almak istiyorum sorusuna net bir cevab bulmalısınız gerek saat alırken gerek başka bişey ben olsam 170 tl vermem o saate ben olsam sizi bilmem
    quote:

Orjinalden alıntı: coupant

Hamilton'u almak nasip olmayacak sanırım.

tipi hoş duruyor, onun için alıyorum.

• şu forumda saat almak isteyen arkadaşlara görüntüye değil niteliğe önem verin fikrini bi türlü aşılayamadım ne almak isteyen varsa alır ve kazıklanır sonuçta ben tecrübemi paylaşıyorum sizlerle

Orjinalden alıntı: cihani

şu forumda saat almak isteyen arkadaşlara görüntüye değil niteliğe önem verin fikrini bi türlü aşılayamadım ne almak isteyen varsa alır ve kazıklanır sonuçta ben tecrübemi paylaşıyorum sizlerle

ben de nitelikli saat almak istiyorum ama yardımcı olan yok. Arkadaş İstanbul'da yaşıyor olmanın avantajıyla hamilton'u 900 liraya almış. Bense netten 1432 liraya alabiliyorum. Biz de mecbur seiko'ya yöneldik.
  • cihani uslubunuz çok sert bence. bir de tabiki görüntüsü önemlidir bir saatin. yani muhteşem bir saat olsun ama görüntüsünü boyutunu rengini herhangi birşeyini beğenmezseniz alıp da kullanmazsınız. yani çoğu normal insan zaten pahalı bir saat almadan önce defalarca düşünür alternatiflerine bakar. ben azından bir saati çok sevdiysem hemen almak bile istesem en az 10 kere düşünüyorum alternatiflerine bakıyorum fiyatı ne olrusa olsun. zira tipi önemlidir, işciliği önelidir bir saatten ne beklediğiniz ne amaçla kullanacağınız buna bağlı olarak ihtiyaç duyduğunuz özellikler de önemlidir. bir sürü etmen var tabi ama en önemlisi görüntüsüdür. bugün milyarlık saatlerin içindeki 2824-2 150$, 7750 makinalı en çok övülen hayranlık duyulan saatlerin içindeki makina en pahalı yerde 490$ demek ki fiyatı belirleyici başka unsurlar da var. yoksa direk gider makinayı alır herhangi bir kasaya takıp herhangi bir kadrana oturtup da kullanmak olası. ha sitede kitler de satılıyor buyrun bakın isterseniz kendi saatinizi de yapabilirsiniz kasa kadran kollar komple saat olur tek farkı marka yazmaz üzerinde rotor süslü değildir falan filan? buyrun bakın;http://www.ofrei.com/page_183.html
    ayrıca nitelik konusu da bambaşka birşey misal arkadaşın almak istediği saatin içindeki mekanizma en abuk en pahalı otomatik saatten daha hassas zaman tutar chronometresi ve alarmı var ve onlardan kat kat ucuz onlardan çok daha nitelikli daha fazla özelliği var. bozulsa kırılsa çalınsa kaybolsa üzülmez böyle de bir ekstra rahatlığı var. bakım istemez bişey istemez sadece bir kaç yılda bir pilini değiştir o kusuruz çalışmaya devam eder. ha farkı fiyatı mı? değil tabiki pilli saat var ruhu olan saat var. saat zevki, saate ne kadar değer verdiğiniz budur bence mühim olan. yoksa ben de pilli sevmiyorum denedim gördüm hoşuma gitmedi çünkü fazla mükemmel zaman tutma konusunda. hiç kontrol etmeme gerek yok tak koluna unut saati resmen. mekanikler öyle değil ama ilgi ister şevkat ister sürekli takip edersiniz hele bir de pahalı birşeyse yok efendim çizildi yok efendim bakkala giderken takmayayım ne gerek var böle şeyler düşünmeye başlarsınız. aman koluma dikkat edeyim de kapıdan falan geçerken sürtmeyeyim aynı şekilde mesela kendimden örnek vereyim camdan sol kolu sarkıtırım sigara içerken üzerimde uzun kollu birşey varsa hemen avucum içine kadar uzatırım kıyafetimi ki mermere falan değmesin çizilmesin saatlerim. büssürü tik benzeri hareketler edinmeler yani.. son olarak 150 ytl civarı bir seiko quartz alınanması için hiç bir sebep görmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafil arn -- 23 Haziran 2009; 21:33:43 >

• 7750 olduğundan eminmisiniz?

quote:

Orjinalden alıntı: ziyaliv

seiko nun otomatiklerini ortalama 250-330 tl aralarında fiyatlara alırsınız. fakat geçenlerde orjinal bir TAG HEUER GRAND CARRERA geldi bi saatçi arakadaşım almış içinde saatin ETA7750 vardı ama şahane saatti resimini koyuyorum..

Saat bu idi:

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.