Şimdi Ara

SAATLER (166. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: FAST4U

forumu sıklıkla takip ediyorum bilgi olarak bir şey eklemek istedim.Toywatch isimli son zamanların tarz plastık kasa saatlerinden olan bir çok unlunun kolunda takılı bu markanın yaklaşık 5 tane saatini eşimle beraber takıyoruz taaki düne kadar 2 saatin su geçirmesi ile soluğu aslısargın nişantaşı toywatch mağasında aldık bu saatlerin suya değdirilmemesi konusunda uyardılar (kaldıkı saatler plastık kasa çelik çerceve ve su geçirmez ort.fiyat 300avro)saatleri değiştiler fakat gözümden düştüler .Aklımda bu markanın çok sık bir skeleton modeli vardı seramik falan fakat uzak durun derim tam bi fiyasko yalnız servis ve satış anlayısı mağaza konsepti görülmeye değer çoğu markada olmayan bir ilgi alaka cornershop anlayısı mevcut.

Bende gördüm genelde hublot rolex ve franck muller tarzı saatler vardı ve fiyatları çok fahiş gerçekten:)

• quote:

Orjinalden alıntı: tunag

http://www.konyalisaat.com.tr/onlinestore/CASIO-EF525D-7A-saat-a-bD%2001%201%20EF525D-7A-c7-d

http://www.konyalisaat.com.tr/onlinestore/CASIO-EF521D-7A-saat-a-bD%2001%201%20EF521D-7A-c8-d

http://www.skywatches.com.sg/watches/images/EFA-121D-1AVDF.jpg?osCsid=4920a070b704abaec9930e7364c5245e

arkadaşlar yukarıdaki 3 model hoşuma gitti.. En alttaki üçünücü saat klasik kıyafetle hoş dururmu. Bulunduğum yerdeki casio bayinde topu topu 9-10 model vardı. Nette göründüğünden daha şık duruyorlar. Doalyısıyla sizin fikriniz önemli benim için. Model olarak siz hangisini tercih edersiniz .

Ben klasik kıyafetle dijital saati pek yakıştıramam ama karar senin.

• quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

quote:

Orjinalden alıntı: tunag

http://www.konyalisaat.com.tr/onlinestore/CASIO-EF525D-7A-saat-a-bD%2001%201%20EF525D-7A-c7-d

http://www.konyalisaat.com.tr/onlinestore/CASIO-EF521D-7A-saat-a-bD%2001%201%20EF521D-7A-c8-d

http://www.skywatches.com.sg/watches/images/EFA-121D-1AVDF.jpg?osCsid=4920a070b704abaec9930e7364c5245e

arkadaşlar yukarıdaki 3 model hoşuma gitti.. En alttaki üçünücü saat klasik kıyafetle hoş dururmu. Bulunduğum yerdeki casio bayinde topu topu 9-10 model vardı. Nette göründüğünden daha şık duruyorlar. Doalyısıyla sizin fikriniz önemli benim için. Model olarak siz hangisini tercih edersiniz .

Ben klasik kıyafetle dijital saati pek yakıştıramam ama karar senin.

http://www.saatkuz.com/pinfo.asp?pid=8280 klasik kıyafet için şöle bişey düşünürdüm bu tip saatlerin modası hiçi geçmez bide.

• Merhaba,

Birkaç ay önce, beverly hills polo club marka bir kol saati aldım. epeyce para verip iyi bir mağazadan satın aldım. Saat otomatik, yani mekanik bir saat, kol hareketleriyle çalışıyor. Fakat, bu saat iki üç günde bir 1 dakika geri kalıyor. Bunu sordum, bir saatçi geri ver, dedi. bir saatçi çin malı dedi. Bir saatçi mekanizmasının çok kaliteli olduğunu söyledi, geri kalmasından rahatsız olmuyorsan makineyi açtırma dedi, bir saatçi mekanizmasınn seiko olduğunu söyledi. yani, bazen keyifsiz oluyor.

benim iddiam şu: bu makine, iki üç günde bir bir dakika gibi geri kalıyıorsa, bu makine zamanı doğru gösteriyor. yani tutarlı ve dakik demekki. yapılması gereken sadece bir ayar yapılıp, bir dakika geç kalmasını önlemek. yani, düzenli olarak bir dakika geri kaldığına göre, çalışması normal.

bir de, bir replika otomatik saate sahip bir arkadaşım var. saati geri kalmıyor ya da ileri gitmiyor diyor.

gördüğünüz gibi epey dertliyim. acaba bana ne önerirsiniz? benim istediğim ayda bir dakika geri kalması, ya da ileri gitmesi. ama üç günde bir pek hoşuma gitmiyor.

henüz saati aldığım mağazaya gitmedim. sanırım haftasonu bir uğrayacağım. size dönüt veririm.

önerileriniz neler?
    şimdiden çok teşekkür ederim.

foto ekledim.

http://i350.photobucket.com/albums/q401/bisikletci_photo/1.jpg

http://i350.photobucket.com/albums/q401/bisikletci_photo/2.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemyisgolvey -- 23 Ocak 2009; 1:44:18 >

• valla otomatik saat işi karışık 1000 liranınn altındA zor; bid swiss made olması lazım otomatik seikolar tabi buna dahli deil; 1000 ytl altı için yaşasın kuvars tabi bneinm gönlüm patek yada vacheron ister ama neyse
  • quote:

Orjinalden alıntı: bisikletci

Merhaba,

Birkaç ay önce, beverly hills polo club marka bir kol saati aldım. epeyce para verip iyi bir mağazadan satın aldım. Saat otomatik, yani mekanik bir saat, kol hareketleriyle çalışıyor. Fakat, bu saat iki üç günde bir 1 dakika geri kalıyor. Bunu sordum, bir saatçi geri ver, dedi. bir saatçi çin malı dedi. Bir saatçi mekanizmasının çok kaliteli olduğunu söyledi, geri kalmasından rahatsız olmuyorsan makineyi açtırma dedi, bir saatçi mekanizmasınn seiko olduğunu söyledi. yani, bazen keyifsiz oluyor.

benim iddiam şu: bu makine, iki üç günde bir bir dakika gibi geri kalıyıorsa, bu makine zamanı doğru gösteriyor. yani tutarlı ve dakik demekki. yapılması gereken sadece bir ayar yapılıp, bir dakika geç kalmasını önlemek. yani, düzenli olarak bir dakika geri kaldığına göre, çalışması normal.

bir de, bir replika otomatik saate sahip bir arkadaşım var. saati geri kalmıyor ya da ileri gitmiyor diyor.

gördüğünüz gibi epey dertliyim. acaba bana ne önerirsiniz? benim istediğim ayda bir dakika geri kalması, ya da ileri gitmesi. ama üç günde bir pek hoşuma gitmiyor.

henüz saati aldığım mağazaya gitmedim. sanırım haftasonu bir uğrayacağım. size dönüt veririm.

önerileriniz neler?
    şimdiden çok teşekkür ederim.

foto ekledim.

Ne kadar verdiğinizi yazmamışsınız buna göre değerlendirme yağmak daha doğru olurdu, ancak benim size önerim şu olacak. mümkünse saati geri verip quartz bir saat alın. Çünkü bu sapma sizi hep rahatsız edecek.
    Otomatik saatlerin hiçbirisi quartz saat hassasiyetine sahip değildir. Düşündüğünüz gibi ayda 60 saniyeden fazla şaşmamasını istediğiniz otomatikler cosc sınufına girer yani sertifikalı saatlerdir. Omega ya da Tag heuer gibi markalarda bu tür saatler var. Ama onlarda 2500 tl den başlıyor.
    Sizin saatinize gelince arka fotoğraftan makinesinin ne olduğu anlaşılmıyor japon mu çin mi . Muhtemelen bana Çin mekanizma gibi geliyor. Ayrıca japon mekanizmalar da günde -20 + 40 sn lik sapma payı yazıyorlar.
    Daha detaylı fotoğraf yollayabilirseniz mekanizmayı tanıyabiliriz.
    (Bu arada mekanizmanın çok iyi olduğunu söyleyen saatçinizin dünyadan haberi yok bilginize)
    Dediğiniz gibi saate ayar yaptırabilirsiniz ama bunun işe yarayacağını sanmam. Mekanizma kötü ise bir süre sonra tekrar bozulacaktır. Japon mekanizma bile olsa herhalde günde 10sn altına düşmeyecektir.
    Makineyi açtırmaktan neden korktuklarını da anlamadım. dediğim gibi mümkünse quartz saatle değiştirin, yok olmuyorsa ben size bir adres veririm orada saatin sapmasını 15 sn içinde dijital olarak ölçüp ayar yapabiliyorlar ama mekanizma kötü ise yapmıyorlar.

• Orjinalden alıntı: teng

Ne kadar verdiğinizi yazmamışsınız buna göre değerlendirme yağmak daha doğru olurdu, ancak benim size önerim şu olacak. mümkünse saati geri verip quartz bir saat alın. Çünkü bu sapma sizi hep rahatsız edecek.
    Otomatik saatlerin hiçbirisi quartz saat hassasiyetine sahip değildir. Düşündüğünüz gibi ayda 60 saniyeden fazla şaşmamasını istediğiniz otomatikler cosc sınufına girer yani sertifikalı saatlerdir. Omega ya da Tag heuer gibi markalarda bu tür saatler var. Ama onlarda 2500 tl den başlıyor.
    Sizin saatinize gelince arka fotoğraftan makinesinin ne olduğu anlaşılmıyor japon mu çin mi . Muhtemelen bana Çin mekanizma gibi geliyor. Ayrıca japon mekanizmalar da günde -20 + 40 sn lik sapma payı yazıyorlar.
    Daha detaylı fotoğraf yollayabilirseniz mekanizmayı tanıyabiliriz.
    (Bu arada mekanizmanın çok iyi olduğunu söyleyen saatçinizin dünyadan haberi yok bilginize)
    Dediğiniz gibi saate ayar yaptırabilirsiniz ama bunun işe yarayacağını sanmam. Mekanizma kötü ise bir süre sonra tekrar bozulacaktır. Japon mekanizma bile olsa herhalde günde 10sn altına düşmeyecektir.
    Makineyi açtırmaktan neden korktuklarını da anlamadım. dediğim gibi mümkünse quartz saatle değiştirin, yok olmuyorsa ben size bir adres veririm orada saatin sapmasını 15 sn içinde dijital olarak ölçüp ayar yapabiliyorlar ama mekanizma kötü ise yapmıyorlar.

@teng,

Haklısınız, saati 350ytl ye aldım. Saatler söz konusu olunca galiba bu fiyat çok düşük.
    Saatlerin ileri gitmesi ya da geri kalmasıyla ilgili verdiğiniz bilgi (-20+40 sapma payı) doğru. Bununla ilgili bir tablo buldum, paylaşayım.
    http://www.chronocentric.com/watches/accuracy.shtml#moreaccurate

Buna göre normal bir saatin tipik sapması günde +-15 saniye. en fazla 60 saniye, en az 5 saniye.
    sertifikalı iyi bir saatin sapması tipik, +-3 saniye, en fazla, 6-4 saniye, en az 0-1 saniye.

Saati aldığım yere bir gideyim. Tekrar yazarım.

Çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemyisgolvey -- 23 Ocak 2009; 12:27:32 >

• teng valla satiçi ye daha gidemedim en yakın sürede uğrayacağım
    birde bu saatlerin sapmalarını nasıl ölçüyor sunuz yada nasıl ölçebiliriz teknik olmadan şahsi olarak ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: asiruh2008

teng valla satiçi ye daha gidemedim en yakın sürede uğrayacağım
    birde bu saatlerin sapmalarını nasıl ölçüyor sunuz yada nasıl ölçebiliriz teknik olmadan şahsi olarak ...

Sanırım teng bu sapma olayını hesaplamak için şunu önermişti;
    pc saatini internetten update edip, saati onunla eşitleyip, pc saatşne göre tam 24 saat sonra
    yada aynı şekilde telefon saatiyle eşitleyip 24 saat sonra telefon saatine bakarak ölçüyoruz.
  • Beyler iyi akşamlar;
    Sayfalardır okuyorum ama hala bir kaç sorum var.Şimdi Leyla mecnunun nesi oluyor hikayesine benzetenler çıkabilir sorumu.ama merak ettiğim şey genel terminolojiyi ele alırsak mekanizmalar arasında ki faklılıklar.mesela eta,isa ve miyota arasındaki farklar nedir?
    Jewel tam olarak neye denir?31 jewel ile 25 jewel arasındaki fark nedir?bu ve bu tip soruları kısacası teknik terimleri açıklarsanız çok memnun olurum.
    Şahsen sadece markaya bakarak alışveriş ediyordum.ama şükür hiç kazık yememişim:)bir swatch irony ile bir casio oceanus oc500 sahibiyim:)ama bu saat işinin detayda bu kadar ince oldupunu bilmiyordum...
    Belki sorduklarım saat alfabesinin elifidir ama cevaplarsanız çok memnun olurum.
    Saygılarımla
  • quote:

Orjinalden alıntı: Draconic

Beyler iyi akşamlar;
    Sayfalardır okuyorum ama hala bir kaç sorum var.Şimdi Leyla mecnunun nesi oluyor hikayesine benzetenler çıkabilir sorumu.ama merak ettiğim şey genel terminolojiyi ele alırsak mekanizmalar arasında ki faklılıklar.mesela eta,isa ve miyota arasındaki farklar nedir?
    Jewel tam olarak neye denir?31 jewel ile 25 jewel arasındaki fark nedir?bu ve bu tip soruları kısacası teknik terimleri açıklarsanız çok memnun olurum.
    Şahsen sadece markaya bakarak alışveriş ediyordum.ama şükür hiç kazık yememişim:)bir swatch irony ile bir casio oceanus oc500 sahibiyim:)ama bu saat işinin detayda bu kadar ince oldupunu bilmiyordum...
    Belki sorduklarım saat alfabesinin elifidir ama cevaplarsanız çok memnun olurum.
    Saygılarımla

Jewel denen şey saat mekanizmasında çok aşınması ihtimali olan yere konan sentetik yakut taştır. 31 jewel ile 25 jewel arasındaki fark taş sayısıdır. Yani taşın çok fazla veya az olması konusunda saatçilerin bana söylediği şey sayı çok önemli değil, nereye nasıl koyduğu önemlidir. Taş çok ise aşınacak yer de fazla demektir gibi şeyler söylediler.
    eta isa miyota (citizen) mekanizma markalarıdır. İsa yanlış hatırlamıyorsam uzakdoğu ve İsviçre ortaklığı idi ve sadece quartz mekanizma üretir. Miyota Japon eta ise İsviçre markasıdır. İkisi de hem mekanik hem de quartz mekanizma üretir.İsviçre geleneğine bağlı olarak eta mekanik mekanizmada uzak ara öndedir. sürecek...

• arkadşlar bir saatin orijinal olup olmadığını nasıl anlarım gg'da bir sürü adidas saat var çok uygun fiyata ama çakmadır diye alamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: teng

Jewel denen şey saat mekanizmasında çok aşınması ihtimali olan yere konan sentetik yakut taştır. 31 jewel ile 25 jewel arasındaki fark taş sayısıdır. Yani taşın çok fazla veya az olması konusunda saatçilerin bana söylediği şey sayı çok önemli değil, nereye nasıl koyduğu önemlidir. Taş çok ise aşınacak yer de fazla demektir gibi şeyler söylediler.
    eta isa miyota (citizen) mekanizma markalarıdır. İsa yanlış hatırlamıyorsam uzakdoğu ve İsviçre ortaklığı idi ve sadece quartz mekanizma üretir. Miyota Japon eta ise İsviçre markasıdır. İkisi de hem mekanik hem de quartz mekanizma üretir.İsviçre geleneğine bağlı olarak eta mekanik mekanizmada uzak ara öndedir. sürecek...

Cevabınız için teşekkür ederim;Peki hocam mekanik ve quartz mekanizma arasındaki temel fark nedir?saat alırken hangi mekanizma seçilmelidir?ayrıca bir saate baktığımızda işte bundaki mekanizma mekaniktir,işte quartz tır diyebilmek için hangi ögelere dikkat etmeliyiz?

• quote:

quote:

Cevabınız için teşekkür ederim;Peki hocam mekanik ve quartz mekanizma arasındaki temel fark nedir?saat alırken hangi mekanizma seçilmelidir?ayrıca bir saate baktığımızda işte bundaki mekanizma mekaniktir,işte quartz tır diyebilmek için hangi ögelere dikkat etmeliyiz?

Saniye koluna bakmanız yeterlidir. Eğer saniye kolu her saniyede bir tık atıyorsa o saat quartzdır. ama saniye kolu akarak ilerliyorsa otomatiktir. Ancak vitrin saatlerinin çoğu hareket etmediği için çalışmıyordur ve saniye kolu durmaktadır.
    Mekanik saat zembereğin verdiği enerji ile çarkların döndürülerek sonunda saniye ve dakika se saat kolunun hareketine dayalı bir dişli çarklar kombinasyonudur. Bu enerji kolun hareketi ile ya da kurularak verilir.Quartz saat ise minik pildeki elektrik enerjisini kullanarak saniyenin 64000 de birinde yapılan salınımlarla saniye kolunun hareket ettirilmesidir. Çok basit anlatımı budur.
    Saatinizin hangi mekanizma olduğu tamamen sizi kararınızdır. amaç sadece saati doğru okumaksa quartz saat işinizi görür. Amaç kolunuza manalı bir şey takmaksa ki o mananın ne olduğuda size göre değişir ve o zaman otomatik saat alacaksınız. Bu quartz saat manasızdır anlamına kesinlikle gelmemelidir.
    belki şöyle açıklayabiliriz: otomatik saatlerde bir canlılık ,bir mekanizmanın işleyişi var. Quartz saatlerde ise o ruh yok. Çok düz seninle senkron değil vs vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teng -- 23 Ocak 2009; 22:10:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Ugur851

arkadşlar bir saatin orijinal olup olmadığını nasıl anlarım gg'da bir sürü adidas saat var çok uygun fiyata ama çakmadır diye alamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Adidas saatler fiyatı itibariyle çakma olmaz.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Ugur851

arkadşlar bir saatin orijinal olup olmadığını nasıl anlarım gg'da bir sürü adidas saat var çok uygun fiyata ama çakmadır diye alamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Adidas saatler fiyatı itibariyle çakma olmaz.

http://urun.gittigidiyor.com/ORJINAL-ADIDAS-CHRONO-ADP1089-KOL-SAATI_W0QQidZZ15424150#kargo

linkteki saati çok beğendim ama hani çakmaysa 5liralık saate 40 lira vermiş olmayım

Edit : aslında ilk görünce çakmadır dedim bu fiyata ama adam 1381 işlemde, %98.79 olumlu yorum almış ondan bi sorayım foruma dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ugur851 -- 23 Ocak 2009; 22:14:48 >

• Teng hocam çok teşekkür ederim.okudukça,öğrendikçe başınızı ağrıtabilirmiyim acaba?:)
  • quote:

Teng hocam çok teşekkür ederim.okudukça,öğrendikçe başınızı ağrıtabilirmiyim acaba?:)

Rica ederim ama eski sayfalarıda okursanız vakitten kazanabilirsiniz.
  •  SAATLER

parabulrsam bundan alacam

bu saat hakındaki düşünceleriniz nedir ve buyuk saatleri daha cok seviyorum bunu gibi saat onerilerine acığım
  • 
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.