Şimdi Ara

SAATLER (1335. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13331334133513361337
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nedense bana da bu modelin (great barrier reef) renk kombinasyonu (lacivert-turuncu) hoş gelmiyor. Bir de böyle özel modellerde kadranda da temaya ufak ta olsa bir atıf (yazı, logo vb.) arıyor gözlerim. Bu modelde atıflar arka kapağa gönderilmiş.

Ama her satılan modelden temsili de olsa (sanırım 50 Euro) o bölgenin korunması için fona aktarılması hoş bir hareket.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 1 Aralık 2011; 14:01:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burbank

quote:

Orijinalden alıntı: some_one

Diver tip saatlerde helyum valfi ne işe yarıyor?

Genellikle 300 m ve üzeri wr özelliğe sahip saatlerde; özellikle tüplü dalışlarda ortaya çıkan helyum gazı, özellikle imal edilmiş monoblok yapılı kasalar dışındaki arka kapaklı kasalarda, derinlerdeki basınç nedeniyle sıkıştırılmış olduğundan, suyun giremediği yerlerden girebilen bu helyum gazı, eğer bir çıkış valfi olmazsa, yukarı çıktıkça genleşecek ve dışarı çıkamadığından saatin içinde bir iç basınç oluşturacaktır. Bu da mekanizmanın dağılmasına, hatta camın çatlamasına neden olabilir.
    Hatta bu olay, halk arasında "vurgun yemek" olarak da bilinir. Aynı şekilde dekompresyon yapmadan derinlerden yüzeye doğru çabuk çıkılırsa, insanların içine nüfuz eden bu gaz da genleşmekte ve dışarı çıkamadığından damarları çatlatmaktadır. Vurgun yemenin teknik açıklaması bu.

İşte bu tür derin dalgıç saatlerinde, (örn: Omega PO 600 m., Rolex Deepsea Sea Dweller 3900 m), içeri giren helyum gazı genleştikçe basıncı algılayarak gazın dışarı çıkmasına yetecek kadar açılarak gazı tahliye eden helyum vanası bulunur. Rolex Deepsea'deki gibi kimi modellerde bu vana otomatik olarak işleyecek şekilde tasarlanmıştır.

SAATLER

Tabii arzu ederse Bröveli Dalgıç arkadaşımız @ Deniz'de bu konuda daha detaylı bilgi verebilir.

özetle bu şekilde,

bazı saatlerde helyum valfi vidalı, bazı saatlerde otomatiktir. hepsi de tek taraflı (dışarı açılacak şekilde) çalışır. Helyum valfi, dipten yüzeye doğru çıkarken açılır (yani su içerisindeyken).

• Oris dalgıç modellerini genel anlamda çok beğensem de, küçük saniyeyi bir türlü yakıştıramıyorum. Tank gibi saate küçük saniye olmuyor bence.
  • quote:

Nedense bana da bu modelin (great barrier reef) renk kombinasyonu (lacivert-turuncu) hoş gelmiyor. Bir de böyle özel modellerde kadranda da temaya ufak ta olsa bir atıf (yazı, logo vb.) arıyor gözlerim. Bu modelde atıflar arka kapağa gönderilmiş.

Ama her satılan modelden temsili de olsa (sanırım 50 Euro) o bölgenin korunması için fona aktarılması hoş bir hareket.

Ben turuncu yu seviyorum

carlos costa limited modelinde de arka kapakta yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: polish

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: some_one

Diver tip saatlerde helyum valfi ne işe yarıyor?

Genellikle 300 m ve üzeri wr özelliğe sahip saatlerde; özellikle tüplü dalışlarda ortaya çıkan helyum gazı, özellikle imal edilmiş monoblok yapılı kasalar dışındaki arka kapaklı kasalarda, derinlerdeki basınç nedeniyle sıkıştırılmış olduğundan, suyun giremediği yerlerden girebilen bu helyum gazı, eğer bir çıkış valfi olmazsa, yukarı çıktıkça genleşecek ve dışarı çıkamadığından saatin içinde bir iç basınç oluşturacaktır. Bu da mekanizmanın dağılmasına, hatta camın çatlamasına neden olabilir.
    Hatta bu olay, halk arasında "vurgun yemek" olarak da bilinir. Aynı şekilde dekompresyon yapmadan derinlerden yüzeye doğru çabuk çıkılırsa, insanların içine nüfuz eden bu gaz da genleşmekte ve dışarı çıkamadığından damarları çatlatmaktadır. Vurgun yemenin teknik açıklaması bu.

İşte bu tür derin dalgıç saatlerinde, (örn: Omega PO 600 m., Rolex Deepsea Sea Dweller 3900 m), içeri giren helyum gazı genleştikçe basıncı algılayarak gazın dışarı çıkmasına yetecek kadar açılarak gazı tahliye eden helyum vanası bulunur. Rolex Deepsea'deki gibi kimi modellerde bu vana otomatik olarak işleyecek şekilde tasarlanmıştır.

SAATLER

Tabii arzu ederse Bröveli Dalgıç arkadaşımız @ Deniz'de bu konuda daha detaylı bilgi verebilir.

özetle bu şekilde,

bazı saatlerde helyum valfi vidalı, bazı saatlerde otomatiktir. hepsi de tek taraflı (dışarı açılacak şekilde) çalışır. Helyum valfi, dipten yüzeye doğru çıkarken açılır (yani su içerisindeyken).

Estağfurullah hocam, teknik anlamda zaten siz çok güzel açıklamışsınız ve foto paylaşmışsınız. Çok ufak bir ekleme yapayım bende, dipteyken tek altın kural vardır: "Asla nefes tutma" Bunun nedeni yukarıda da açıklandığı gibi havanın yukarı çıktıkça genleşmesidir. Derin ve yavaş nefes alıp, alınan nefesi uzun fasılalar halinde yavaş yavaş vermektir önemli olan.

Ek: Serbest dalıcılar (tüpsüz-tek nefes dalanlar) için bir tehlike olmaz çünkü onlar su üstünde ciğerlerini doldurup dalıyorlar ve derine indikçe boş kola kutusu misali ciğerler ve içindeki hava sıkışıyor aynı şekilde yukarı çıkarken tekrar eski haline dönüyor. Ama scuba dalıcıları 18-20 metrede hava çekip onu vermeden yukarı çıkarsa ciğerlerini patlatabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can-KSK -- 1 Aralık 2011; 14:11:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Oris dalgıç modellerini genel anlamda çok beğensem de, küçük saniyeyi bir türlü yakıştıramıyorum. Tank gibi saate küçük saniye olmuyor bence.

300 meter üzeri versiyonlar genelde small second yada regulator. yeni çıkan pro diver modellerde farklı kombinasyonlar var ama 50-52 mm saat yapma fikrini oris'e kim verdiyse, onun aklına edeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polish -- 1 Aralık 2011; 14:07:57 >
  • Bana küçük saniyeler kullanılış yeri ve şekline göre değişmekle beraber oldukça çekici geliyor. Hele Victorinox Airboss Mach 4'deki gibi olanlar

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 1 Aralık 2011; 14:10:53 >
  • Yine efsane bir Sahibinden ilanı takıldı gözüme

Saatimiz Rolex Submariner.

İlan linki bu:http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-rolex-s-submariner-r-66001410/detay/?

İlanı şikayet ettiğim için ilan kısa süre sonra kaldırılacaktır, hemen bakmanızı tavsiye ederim.

Eklenen iki fotoğraf da sahte ürünlere ait.

İlan açıklaması ise çok iyi.

quote:

Orjinalliğini kasasının kordon bağlantı bölümleri'nde taşıyan,"şasi" numarasından (116600),referansı ve diger tarafında da kaç model ve özelliklerini bilgilendirme referansı ve seri numarasıyla internet üzerinden de Rolex Submariner R serisi hk geniş bilgi öğrenebilirsiniz.Automatik Materialı Çelik Kasa Tipi Staınless Stell Su geçirmezlik Fosfor ile gece görüş özellikli saat kutusuyla birlikte Yeri Türkiye-Ankara Fiyat TL 14.650

• Küçük saniye ben de severim ama saatine göre değişir.

Flieger ya da 1.000 metre su geçirmez dalgıç saatine küçük saniye bence olmuyor, saatin konseptine aykırı.

Ama sadece akrep, yelkovan ve bir de küçük saniyeli bir Panerai'ye hayır demem asla.

Bu arada 50 mm'lik Oris yapma fikrini ortaya atan adamın ben de içine edeyim. Güzelim saatleri mundar ettiler. Rolex de şu Deep Sea'nın yanına adam gibi bir Sea Dweller yapsa, şöyle 40 mm Submariner ya da 42 mm Explorer 2 tarzı bir kasa, seramik bezel, büyük indeks ve kalın kollar kullansalar, kilit bilezik ikilisini de Deep Sea'den aslalar, ömür boyu takacağım bir saat yapmış olacaklar. Nerede eski zarif ama bir o kadar dayanıklı Sea Dweller, nerede traktör Deep Sea.
  • quote:

Orijinalden alıntı: polish

quote:

Nedense bana da bu modelin (great barrier reef) renk kombinasyonu (lacivert-turuncu) hoş gelmiyor. Bir de böyle özel modellerde kadranda da temaya ufak ta olsa bir atıf (yazı, logo vb.) arıyor gözlerim. Bu modelde atıflar arka kapağa gönderilmiş.

Ben turuncu yu seviyorum

carlos costa limited modelinde de arka kapakta yazıyor.

Benim beğenmediğim Turuncu değil de kadranla oluşan renk kombinasyonu. Belki farklı bir kadran üzerinde turuncu kullanımı benim de hoşuma gidebilirdi. İşte biraz zevkler ve renkler meselesi devreye giriyor burada.
    Mesela benim Oris'in şu GMT Diver modelindeki renk kombinasyonu hoşuma gidiyor.

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 1 Aralık 2011; 14:18:50 >

• quote:

Nerede eski zarif ama bir o kadar dayanıklı Sea Dweller, nerede traktör Deep Sea.

Öyle deme. Traktörlerin de kendine göre bir güzelliği ve sağlamlığı var. Hele de deniz traktörüyse

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 1 Aralık 2011; 14:26:43 >
  • Deep Sea'nin Derin dalgıçlar arasındaki en güzel saatlerden biri olduğuna katılırım, çünkü Omega Ploprof , GP Sea Hawk, Hublot'nun adını bilmediğim yeni modeli gibi hepsi birbirinden çirkin rakipleri var. Hele yeni model Blancpain X Fathoms var ki evlere şenlik. Dalgıç saati diye mobil payvon üretmişler.

Blancpain 500 Fathoms da güzel bir saat ama 48 mm'lik kasası kullanımı zorlaştırıyor. 48 mm çapındaki yeni Blancpain 500 Fathoms 1000 metre su geçirmezlik sunarken 30 yıllık Sea Dweller'ın 1220 metre su geçirmezliği Submariner'dn birkaç mm fazla kalınlık ve aynı çap ile yapması bence cidden saygı duyulmasını gerektiriyor.

SAATLER

Bu saat Omega Ploprof ve Blancpain 500 Fathoms'a kafa tutuyor, hatta ikisini de geçiyor. Şu kalınlığa bakın. İnanılmaz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 1 Aralık 2011; 14:35:30 >

• Bu arada The Rolex Forum'da güzel bir konu yakaladım.

Rolex sahibi olan olmayan çok insanın dalga geçtiği, konserve, çay kaşığı gibi nitelemelere konu olan eski tip kilit için bir konu açmışlar.

Rolex modellerinin güncellemelerden nasibini almamış modellerinden birini elinize alırsanız (şu anda bildiğim kadarıyla sadece Yacht Master ve Submariner'da kullanılıyor) saatin genel yapısına kalite hissi olarak tam ters köşede yer alan bu kilit ilk dikkatinizi çeken unsur olacaktır.

Ancak kalite hissi sıfır olsa da, yıllardır Rolex'lerde sorunsuz hizmet veren, şu ana kadar bozulan kırılan bir örneğiyle hiç karşılaşmadığım bu kilit, hala tartışılmaya devam ediyor.

Linki eklemeyi unutmuşum:http://rolexforums.com/showthread.php?t=206035

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 1 Aralık 2011; 16:17:23 >

• quote:

Gelelim Moonwatch'a. Cal. 321 Moonwatch söz konusu ise yazdıklarımın hiçbiri dikkate almayın ve doğrudan saati alın. Gerçi ben olsam sanırım 321'i günlük kullanmazdım, sonuçta eski bir saat ve su geçirmezlikle ilgili riskler taşıyabileceğini düşünüyorum. Bu sebeple modern bir Rolex ya da Omega ile kombine edilen 321 bence tadından yenmeyecektir.

PO tercihiniz bence çok isabetli. Lüks segmentte parasının hakkını en iyi veren dalgıçlardan biri. Gerçi benzer fiyatlara 14060M de düşünülebilir ama tarihsiz olması, küçük çapı ve çay kaşığı kilit ile kombine edilen konserve bileziği beni bu saatten soğutuyor. Stabil makinesi, sağlamlığı ve sağlam ikinci el değeri ise Rolex'in daimi artıları zaten.

Gerçi biliyorsunuzdur ama PO ile ilgili söyleyebileceğim iki husus mevcut:

1. Cam iki taraftan da antirefle kaplı olduğu için dikkatli olmakta yarar var, dıştaki antirefle çiziliyor ve göze hoş gelmiyor.

2. İlk çıkan Cal. 2500 serilerinin bazılarında sorunlar oldu, sonraki serilere yönelmek daha makul olacaktır diye düşünüyorum.

Bunlar dışında PO gerçekten güzel, hatta ben yenisini vitrinde de gördüm ve pek tutmadım, tasarım anlamında eskiye göre geriye gittiklerini düşünüyorum.

Bu arada, burada mı yoksa başka bir forumda mı hatırlamıyorum, Sea Dweller'dan başka Rolex takmam dediğinizi hatırlar gibiyim. Sea Dweller düşünmez misiniz? Bence harika bir saat, evet fiyatı yüksek ama satarken verdiğiniz parayı alabilirsiniz. Ayrıca 2 yıldır Sea Dweller fiyatları sürekli artıyor, iyi durumda bir tam set Sea Dweller bence çok iyi bir seçim olacaktır.

cal.321 bulmam biraz zor olacağından, güncel kalibreli modeller de, genellikle 2. el alım satımı yapanların eline düştüğünden, sanırım moonwatch için ileriki bir zaman plan yapacağım.

ama boş durmadım , kurmalı kronograf alamadım ama dün kurmalı başka bir saat aldım. bugün nöbetteyim, yarın fotoğraf koyarım.

cal.2500 3 versiyon olarak çıktı A, B ve C. sanırım problemi olanlar A ve B serileri. C serisinde problem yok. Bendeki aqua terra C serisi. Ama bunu anlamanın tek yolu, balans üserine basılan kalibre koduna bakmak. 2500'ün yanında A, B veya C yazıyor. Onun dışında, sertifika yada diğer belgelerde hiçbir şekilde belirtilmiyor. Aqua terra gibi, arkası cam modellerde sıkıntı yok. Ama planet Ocean'da bu nasıl anlaşılır? bilgim yok. Bu konuyu, eğer PO alacak olursam detaylı araştıracağım.

Rolex benim için ütopik bir marka. Ütopik olması, fiyatından ziyade, modellerine ısınamamış olmamdan kaynaklı. Eğer 2 yada en fazla 3 saatim olacaksa, bunlar kesinlikle rolex olmayacak. Olurda durumum çok iyi olur, geniş bir koleksiyon yaparım, o zaman koleksiyon da bir de rolex olsun dersem, o zaman sea dweller. sea dweller'dan başka rolex takmam, dememin açılımı bu şekilde. Bu arada en son tam set bulduğum sea dweller 6500 dolar seviyesindeydi. ileride de daha da artacağı aşikar.

• quote:

Yine efsane bir Sahibinden ilanı takıldı gözüme

İlan linki bu:http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-rolex-s-submariner-r-66001410/detay/?

İlanı şikayet ettiğim için ilan kısa süre sonra kaldırılacaktır, hemen bakmanızı tavsiye ederim.

quote:

Orjinalliğini kasasının kordon bağlantı bölümleri'nde taşıyan,"şasi" numarasından (116600),referansı ve diger tarafında da kaç model ve özelliklerini bilgilendirme referansı ve seri numarasıyla internet üzerinden de Rolex Submariner R serisi hk geniş bilgi öğrenebilirsiniz.Automatik Materialı Çelik Kasa Tipi Staınless Stell Su geçirmezlik Fosfor ile gece görüş özellikli saat kutusuyla birlikte Yeri Türkiye-Ankara Fiyat TL 14.650

bende geçenlerde böyle bir ilana rastlamıştım, calibre.36 için 2500 TL istiyor. Hemde monaco

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-sahibinden-acil-monako-taghever-calibra-36-61442428/detay/

• quote:

Yine efsane bir Sahibinden ilanı takıldı gözüme

quote:

Bir Rolex'in, mesela Submariner'ın sahte olduğu direk nasıl anlaşılır? Veya mesela bu ilanda nasıl anladınız sahte olduğunu? (Rolexs yazması dışında )

• quote:

Orijinalden alıntı: huseyin1982

quote:

Orijinalden alıntı: :Fatih:

http://www.hepsiburada.com/Liste/casio-ef-305d-1avdf-erkek-kol-saati/productDetails.aspx?productId=sacsef305d1a&categoryId=25008404

az önce bu saati sipariş ettim,kdv kargo derken 105 liraya geldi,saat bayağı hoşuma gitti hele ki fiyatı

Öncelikle saatin hayırlı olsun.Gayet iyi bir seçim bu fiyata bir casio.Allah bozulmadan ömür boyu kullanmak nasip etsin.

teşekkür ederim.

Öğrenci bütçesi için çok uygun bir saat oldu

• quote:

Deep Sea'nin Derin dalgıçlar arasındaki en güzel saatlerden biri olduğuna katılırım, çünkü Omega Ploprof , GP Sea Hawk, Hublot'nun adını bilmediğim yeni modeli gibi hepsi birbirinden çirkin rakipleri var. Hele yeni model Blancpain X Fathoms var ki evlere şenlik. Dalgıç saati diye mobil payvon üretmişler.

Blancpain 500 Fathoms da güzel bir saat ama 48 mm'lik kasası kullanımı zorlaştırıyor. 48 mm çapındaki yeni Blancpain 500 Fathoms 1000 metre su geçirmezlik sunarken 30 yıllık Sea Dweller'ın 1220 metre su geçirmezliği Submariner'dn birkaç mm fazla kalınlık ve aynı çap ile yapması bence cidden saygı duyulmasını gerektiriyor.

SAATLER

Bu saat Omega Ploprof ve Blancpain 500 Fathoms'a kafa tutuyor, hatta ikisini de geçiyor. Şu kalınlığa bakın. İnanılmaz!

sea hawk, diğerlerine göre bence farklı. tasarımı daha dengeli, çap çok abartılı değil 44 mm, 3000 metrelik WR mevcut ve kasa titanyum.
    Ek: kalibresi in-house. (3000 metrelik in-house kalibre bir diver için, fiyatı da makul sayılır.)

SAATLER

• quote:

Orijinalden alıntı: :Fatih:

http://www.hepsiburada.com/Liste/casio-ef-305d-1avdf-erkek-kol-saati/productDetails.aspx?productId=sacsef305d1a&categoryId=25008404

az önce bu saati sipariş ettim,kdv kargo derken 105 liraya geldi,saat bayağı hoşuma gitti hele ki fiyatı

hayırlı olsun guzel saat ve fıyat

• 
Sayfa: önceki 13331334133513361337
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.