Şimdi Ara

SAATLER (1249. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.909.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12471248124912501251
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mehmetfahriguven

arkadaşlar en kalite mekanik saat diyebileceğiniz marka hangileridir? Bol alternatifli bir cevap olursa sevinirim.

philippe pattek audemars piquet gibi uçuk markaları gözardı edersek

rolex, panerai, omega, zenith, oris gibi markaları sayabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

Boyut : 47,9 X 44,6 X 11,6 mm
    Ağırlık : 39 g
    3 Yıl Pil Ömrü
    Yön Çerçevesi

Özellikleri
    Alarm Yok
    Cam Mika
    Cinsiyet Bay
    Çalışma Şekli Analog
    Garanti Süresi 2 Yıl
    Işık Yok
    Kadran Yuvarlak
    Kadran Rengi Siyah
    Kasa Tipi Plastik Kasa
    Kordon Silikon
    Kordon Rengi Siyah
    Krono Yok
    Marka Casio
    Su Geçirme Özelliği 100 Metre
    Takvim Var
    Tarz Spor
    Taş Yok

Fiyatı en az gördüm 48 en fazla 52 2 yıl garantili nasıl bir saat slikon kordon olması kötü olmazmı fikirlerinizi bekliyorum...

İlk gördüğüm zaman bende aynen sizin gibi niyetlendim. Ancak bileğe takınca fikriniz değişebilir.
    Casio Duro Serisinde çok güzel modeller var. Tıpkı submarin versiyonu yapmışlar. Yani ben Black monster kullanıyorum ama canım istemedi değil hani:). Uzun lafın kısası bu saati bence sizde yakından gördüğünüzde beğenmiyebilirsiniz. Ama şu MDV-106-7AVDF ye bir bakın derim. Saygılar...

• Herkese merhaba arkadaşlar bende sizin saat alanında ki tecrübesi olanlardan iki saat hakkında yorum isteyecektim.
    öncelikle spor giyinen biriyim yaşım 22 artık kaliteli bir saat almak istiyorum.
    saatte aradığım kalite nin yanında dikkat çekici ve farklı olması benim beğendiğim iki model şunlar yorumlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum.
    bütçem max(350TL)

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=25008404&Productid=sasvck4055ag

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=25008404&Productid=sakudycs410gxa

• quote:

Orijinalden alıntı: Leonidas11

Herkese merhaba arkadaşlar bende sizin saat alanında ki tecrübesi olanlardan iki saat hakkında yorum isteyecektim.
    öncelikle spor giyinen biriyim yaşım 22 artık kaliteli bir saat almak istiyorum.
    saatte aradığım kalite nin yanında dikkat çekici ve farklı olması benim beğendiğim iki model şunlar yorumlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum.
    bütçem max(350TL)

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=25008404&Productid=sasvck4055ag

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=25008404&Productid=sakudycs410gxa

Ben de sizin gibi bir saat arıyordum.Gittim casio edifice ef 550d aldım.Gayet memnunum.Öneririm.

silikon kordonlusu ve kadran rengi beyaz olanı da var.

• wooww gerçekten çok şık bir saatmiş öneriniz için teşekkürler mutlaka araştırıcam
  • arkadaslar yardim.

Invicta'mi Orient'mi Nautica'mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +24edition -- 24 Eylül 2011; 3:27:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: +24edition

arkadaslar yardim.

Bu sınıfta arıyorsanız Orient ya da Seiko
  • Akadşalar saatlerin orjinal kayışları bulunur mu ? Özellikle casio.

Bababmdan kalan bir saat vardı Casio Titanium seri gözüm gibi bakarıdm ama malesef geçen gövdeden kayışı kırıldı ve morlaim çok bozuk ne yapacam bilemiyorum. Esra saat casio türkiye distribitörüymüş fakt mail attım geri dönen olmadı hiç. Ne yapacam bilemiyorum :/

Saat ;Casio Titanium arka kapaktaki yazıları işte |1330| MTH 1017 DF
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa Bozer

quote:

Orjinalden alıntı: şekocan

231.10.39.21.06.001 bu model hakkında bilgi verirmisiniz baya bu konu hakkında bilginiz var buna itirazım yok ayrıca bu saatin türkiye satışı varmı sizce sağlam bir saatmi ben altın alaşımlı saatlere çok sıcak bakmıyorum hem göze batıyor hemde aşınma,çizilme,solma yapıyor (altın saatler). saf altında bile var bu sorun o yüzden saat saat gibi olmalı ve cırtlak durmamalı asil durmalı bunlarda ayrı bir tartışma mevzusu o yüzden 316 sağlamlık aşınma,paslanma, uzun ömürlülük ve ucuzluk konusunda bence ön planda kıymetli bilgilerinize saygı duyuyorum ama bir noktada uyumsuzuz omega 1 numara değil demişsiniz şaka gibi!

Evvt onun için rolex etadan mekanizma almıyor; zira kendi yapıyor; omeganın işleyemediği çeliği(904L ) kullanıyor; ve istediğiniz gibi solmaayn "everose" dene bi altın alaşımı kullanıyor;

ikincisi rotaptan 100000000000000000000000000 kere saat denilen mekanizmayı daha iyi bilen bir insan olarak Philippe Duffour Lange & Sohne 'yi beyeniyor omegadan bahsetmiyor bile http://www.horomundi.com/forum/showthread.php?t=64 demekki Lange omegadan daha iyi:D

OMEGA 8500 ETA değildir. Üstelik pandulde farklı bir buluş yapan tek firmadır sıcak ve soğuktan etkilenmeyen sapmayan tek otamatik saatir.

• quote:

Orijinalden alıntı: christiano

quote:

arkadaslar yardim.

Orient'in nasil bir üstünlügü var aciklayabilirmisiniz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: christiano

quote:

arkadaslar yardim.

Orient'in nasil bir üstünlügü var aciklayabilirmisiniz.

Orient'in otomatik mekanizmaları kendisine ait ayrıca tamamen Japon üretimi ve montaja sahip.
    Nautica'nın zaten otomatiği yok bildiğim kadarıyla. Invicta'nın da Swiss Made otomatikleri (kurmalılarda dahil) Türkiye'de pek yok ve olan Invictalarda quartz (Çin montajlı).

• quote:

Orijinalden alıntı: şekocan

quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa Bozer

quote:

Orjinalden alıntı: şekocan

231.10.39.21.06.001 bu model hakkında bilgi verirmisiniz baya bu konu hakkında bilginiz var buna itirazım yok ayrıca bu saatin türkiye satışı varmı sizce sağlam bir saatmi ben altın alaşımlı saatlere çok sıcak bakmıyorum hem göze batıyor hemde aşınma,çizilme,solma yapıyor (altın saatler). saf altında bile var bu sorun o yüzden saat saat gibi olmalı ve cırtlak durmamalı asil durmalı bunlarda ayrı bir tartışma mevzusu o yüzden 316 sağlamlık aşınma,paslanma, uzun ömürlülük ve ucuzluk konusunda bence ön planda kıymetli bilgilerinize saygı duyuyorum ama bir noktada uyumsuzuz omega 1 numara değil demişsiniz şaka gibi!

Evvt onun için rolex etadan mekanizma almıyor; zira kendi yapıyor; omeganın işleyemediği çeliği(904L ) kullanıyor; ve istediğiniz gibi solmaayn "everose" dene bi altın alaşımı kullanıyor;

ikincisi rotaptan 100000000000000000000000000 kere saat denilen mekanizmayı daha iyi bilen bir insan olarak Philippe Duffour Lange & Sohne 'yi beyeniyor omegadan bahsetmiyor bile http://www.horomundi.com/forum/showthread.php?t=64 demekki Lange omegadan daha iyi:D

OMEGA 8500 ETA değildir. Üstelik pandulde farklı bir buluş yapan tek firmadır sıcak ve soğuktan etkilenmeyen sapmayan tek otamatik saatir.

http://forum.donanimhaber.com/searchpro.asp?phrase=omega&criteria=AND&sortMethod=d&timeframe=%3E&timefilter=0&author=%FEekocan&forumid=ALL&topicreply=both&message=both&language=single&top=1000&minRank=0&submitbutton=+Tamam+

Sayın şekocan, her yıl birkaç defa konuya gelip daima aynı soruları soruyorsunuz. Çok ciddiyim, bir sıkıntınız varsa yardımcı olalım çünkü yaptığınız şey normal değil.

Diğer yandan, mekanik saatin sıcaklık değişiminden etkilenmemesi mümkün değildir, yani Omega Cal. 8500 bile sıcaklık değişimlerinde sapma yapabilir.

• Sahibinden.com'un çok kötü bir yer haline gelmesine şaşmamalı.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-rolex-saat-55428261/detay/?source=directSearch

İlandaki saat taklit, şikayet ettim. Ama ne yazık ki gelen cevap şu şekilde:

quote:

Sayın Üyemiz;

Yapılan kontrollerde ilanda belirtmiş olduğunuz konuyla ilgili herhangi bir olumsuz durum görüntülenmemektedir. İlan sahibi ile kontak kurarak ürün hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Saygılarımızla,

sahibinden.com Destek Ekibi

• @Polemik
    Biraz önce rolexforums.com'a üye oldum. Rolex hakkında detaylı malumatım olmadığı için soruyorum: "M serial" ne demek?? O serinin bir farkımı var? Çünkü oradaki üyeler özellikle Explorer 2 için M serial olmasına özen gösteriyorlar gibime geldi??
  • Rolex çok kısa süre öncesine kadar yıllardır seri numaraların başına bir harf ekliyor ve o harf saatin hangi yılda üretildiğini anlamamızı sağlıyordu.

Explorer 2 ve GMT Master 2'de kullanılnan Cal. 3185, kademeli olarak yerini in house pandüle sahip Cal. 3186'ya bıraktı. Cal. 3186 kısa süreli olarak 16710 (eski çelik GMT Master 2) ve birkaç yıl boyunca 16570 (Eski Explorer 2') modellerinde kullanıldı. Bu makine, Explorer 2'de sanırım M serisinden son random seri numaraya kadar, GMT'de ise sanırım sadece M serisinin bir döneminde kullanıldı.

Sonuç olarak 3186 makineli Explorer 2 ve GMT Master 2 piyasada göreceli olarak daha az bulunduğundan insanlar bu modellere sahip olmayı tercih ediyor. Explorer 2 çok tutulan bir Rolex değildir ama GMT Master en sağlam satış rakamlarına sahip modellerden biri olduğundan 3186 makineli versiyonlara gereksiz paralar isteniyor şu sıralar.

Durum bundan ibarettir.

Rolexforums seviyeli bir yer gerçekten, özellikle padi56 ve The GMT Master'ın yazılarını takip etmeni öneririm.

• Teşekkürler, oradaki topic'in sonuna doğru 3185 ve 3186'nın bahsi geçince senin yazınla tam uyum sağladı ve meseleyi çözdüm.
    İncelemelerde Milgauss'a denk gelmedim, galiba kimse sevmiyor onu. Hatta birisi konu açmış "Sub no date, Milgauss, Sub date" üçünden hangisini alayım diye (ilk Rolex'i olacakmış vatandaşın) herkes Sub. Sub. diye tutturmuş. Ama yeşil Milgauss'da güzel.
  • Rica ederim.

Milgauss senin benim gibi kökten Rolexçi olmayanlar için güzel saat ama Rolex'e tam anlamıyla gönül verenlerin hepsi Milgauss'u sevmiyor, hatta çoğu sevmiyor diyebilirim. Milgauss'a sıcak bakan Rolexçiler ise Milgauss'u genelde en az ikinci, hatta üçüncü saat (kimi zaman Rolex) olarak düşünüyor. Bu arada tek Rolex, hatta tek saat olarak Milgauss kullananlar da çok az değil.

Diğer yandan Sub çok kuvvetli bir saat, herhangi bir Rolex forumunda Sub'ın karşısında durabilecek iki saat var: GMT ve Sea Dweller. Bu üç saat teknik olarak çok farklı olmasına karşın günlük kullanımda neredeyse aynı oldukları için birbirlerine rakip olmaları çok normal diye düşünüyorum.

İlk Rolex'in Sub olması aslında çok mantıklı çünkü çok az değer kaybediyor ve çok kolay paraya çevrilebiliyor. Boyutları ve tasarımı itibarıyla her yerde kullanılabilecek, hiçbir yerde sırıtmayacak bir saat. Hatta bu aralar ben de Milgauss'u Sub'la değiştirsem mi diye düşünmüyor değilim.

• Büyük ihtimal bende o "Probably first and last Rolex to buy" grubunda olacağım Milgauss için. Günü geldiğinde nasılsa canlı olarak göreceğiz. İlk ve son Rolex seçiminde ben şahsen duygusal davranırım gider Mil. alırım. Çünkü bu iş evlilik gibi 30-40 yıl birlikte zaman geçirilecek. Ben pek satma taraftarı değilim saatlerimi, ilk Seikomdan son Rolex'e hepsi aynı yerde durur benim gözümde. Hepsinin anısı ayrıdır, ayrılamam.
    Kökten Rolexçi tanımın çok iyi bu arada.
  • Ya, kökten Rolexçi yerine başka ifade bulamadım, ama kökten Rolexçi ile ne demek istediğimi Rolexforums'u okudukça daha iyi anlayacaksın. Bu ifade ile kimseyi kırma, üzme ya da kimseyle dalga geçme amacım yok. Bilakis, saygı duyduğum bir durum. Forumu okudukça Rolex'e gönülden bağlı pek çok insan göreceksin, adam 30 yıl önce bayiden sıfır aldığı saati fotoğrafını bugün kolunuzda ne var konusuna fotoğrafını ekleyince insan ister istemez saygı duyuyor.

Öte yandan, ben de saatlerimi satma taraftarı değilim ama kazın ayağı öyle değil.

Milgauss'u peşin para ile aldım, cebimde bir tomar parayla dükkana girdim. 5 dakikada alır çıkarım dedim, 1 saatte aldım saati. Hatta bir ara vazgeçtim, ulan acaba almasam mı dedim. Sonra zaten ikinci el alıyorum, içime sinmezse satarım dedim ve aldım.

Aynı deneyimi, yani cepte bir tomar para ile dükkana girip 150 gramlık çelik parçasını almak için tomarı bir daha masaya bırakabilir miyim? Şu anda zor görünüyor. Dediğin gibi keşke Milgauss'un yanına Exp2, GMT2C ve SubC gelebilse, ama cidden çok zor.

• arkadaşlar buda çin işi mi ? üzerine sadece marka mı yapıştırılmış?? 300 liradan 133 TL ye düşmüş 2 yıl garantili ne dersiniz?

• 
Sayfa: önceki 12471248124912501251
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.