Şimdi Ara

Saatin Kronograf Fonksiyonu Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
27.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bende bir adidas saat var. Saatin normal saniyesi durdu ama saat dogru olarak çalışıyor bir kaç kez daha durmuştu ama ben yanlışlıkla durdurdum zannediyordum ve hep saniye 12 nin üzerinde duruyor. saatin fotosunu koydugumda da görüceksiniz saat normal saniyeyi gösteren haricende normal olarak çalışıyor yani pilden dolayı oldugunu zannetmiyorum sizce neden olabilir ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Saat Modelim:http://www.hepsiburada.com/liste/adidas-adh2598-erkek-kol-saati/productDetails.aspx?productId=saadh2598&categoryId=25008404

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Soylu -- 7 Eylül 2012; 8:55:31 >

• Başka merak edenlere referans olması açısından, özelden yaptığımız yazışmayı buraya da taşıyorum.

Saatiniz kronograf bir model. O büyük saniye kolu tahminimce kronografın saniyesi. Onu siz sağ üstteki düğmeye basarak çalıştırırsınız. Tekrar aynı düğmeye basınca durur. Sonra sağ alt düğmeye basınca sıfırlanıp başa döner. Bunun dışında kadranda sağ üstte yer alan küçük daire içindeki saniye kolu devamlı dönüyordur. Eğer öyleyse saatin saniyesi odur. Sol üstteki 30 dakikalık küçük daire ise konografın dakikasıdır.
  • Soru: Büyük saniye kolunun durmasının bir sorunu yok değil mi birde saatlerden pek anlamadığmdan dolayı soruyorum kronografın işlevi nedir birde büyük saniye kolunun sürekli çalışmasını sağlayamazmıyım teşekkürler yardımınız için

Cevap: Kronografın amacı, belirli bir zamanı tutmaktır. Mesela bir işe başladınız. Bittiği zaman ne kadar geçtiğini anlamak için saati hatırlamak yerine kronografı çalıştırırsınız, durdurunca kaç dakika ve saniye geçtiğini görürsünüz; veya örneğin saliseyi de ölçen kronograflar ile koşu süresini ölçebilirsiniz.
    Sizin saatinizde 30 dakikalık ölçüm yapılabilir. Yani bir nevi stopwatch fonksiyonu.

Zaten normalde büyük kronograf saniye kolunun 12 pozisyonunda durması gerekir. İsterseniz sağ üst düğmeye basıp devamlı çalıştırırsınız. Ama bu şekilde saatin dışında kronografı da devamlı çalıştırmış olursunuz, ekstra pil harcar. Bazen kimileri görsellik açısından bu şekilde büyük saniyeyi de çalıştırır. Tercih meselesi.

Bazı saatlerde de kronografın saniyesi küçük saniye, saatin saniyesi ise büyük saniye oluyor. Böyle modeller az ama. Çünkü kronografın saniyesinin nerede durduğunun okunması ve/veya takometre özellikli saatlerde bezel etrafına yerleştirilmiş hız değerlerinin büyük saniye kolunun durduğu yerden okunması açısından büyük saniye kolu genellikle kronograf saniyesi olarak kullanılır.

• Yalnız saatle ilgili dikkatimi çeken başka bir husus var.

Saate 31'e kadar giden alt kadranlı bir tarih fonksiyonu koymuşlar, ayrıca saat 4 yönünde de bir tarih penceresi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burbank

Yalnız saatle ilgili dikkatimi çeken başka bir husus var.

Saate 31'e kadar giden alt kadranlı bir tarih fonksiyonu koymuşlar, ayrıca saat 4 yönünde de bir tarih penceresi var.

Evet ilginç, Dual Time yerine bu da Dual Date olsa gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: burbank

Yalnız saatle ilgili dikkatimi çeken başka bir husus var.

Burbank tebrikler.
    Ben böyle bir ayrıntıyı göremezdim doğrusu.
    Neden moda markası alınmaması gerektiğinin en güzel örneklerinden biri. Dual date dandik watch

• Benimde bir sorunum var saatle ilgili yardimci olabilcekmisiniz acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seiko saat takvim sorunu
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Slazenger kol saati kronograflar icindeki sadece en altındaki çalışıyor yani iki düğmeye kontrol edebiliyorum fakat diğer ikisi kendi kafasına gore çalışıyor ve kontrol edebildiğim düzensiz calisiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.