Şimdi Ara

S60 3rd için programsız font (yazı tipi) değişimi (N73 de denendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
12.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • N73 de denedim. Sorunsuz oldu ve Türkçe karakterlerde herhangi bir sorunda yaşamadım. Resmini koyamıyorum. Elimde program yok. Programı verin hemen resmini vereyim fontun nasıl olduğunu gözünüzle görün.

Ekran görüntüleri; (cc_man ın verdiği program ile alınanlar)

Font adı = BOOKOS ;

Font adı = comic ;

Yapmanız gerekenleri açıklıyorum.

DİKKAT ! Bu işleme başlamadan önce kart okuyucuya ihtiyacınız vardır.

İşlemler:

1- Bilgisayarınızdan c:\windows\fonts klasörüne gelin. Telefona yüklemek istediğiniz fontu seçin ve üzerine 1 kere tıklayın. Belirlediğiniz fontu kopyalama işlemi için Ctrl ye basılı tutarak C ye basın.

2- Telefona yüklemek istediğiniz fontu Bilgisayarımda masaüstüne gelip Ctrl ye basılı tutarak klavyeden V ye basın. Fontun masaüstüne gelmesi gerekir.

3- Şimdi dosya yöneticisi programı ile telefonun z:\resource\Fonts klasörüne gelerek orada yer alan 4 adet dosyanın ismini aynen bir kağıda not alın.

4- Hafıza kartını telefondan çıkartın ve kart okuyucu aracılığı ile Bilgisayarınıza bağlayın. Kart okuyucudan resource\Fonts klasörünü açın. (eğer resource içerisinde Fonts klasörü yoksa oluşturun ve adını Fonts koyun)

5- Masaüstüne daha önceden yapıştırdığınız fontu kart okuyucuya Fonts klasörü içerisine aktarın.

6- Kartın içindeki fontun adını daha önceden 3 numaralı basamakta anlattığım ve kağıda not aldınız addan ilkini aynen verin. (örneğin bendeki nosnr60.ttf idi bunu aynen verdim ama zaten uzantısı ttf olduğu için direk nosnr60 yazdım, sizde böyle yapın uzantısı ttf olmalı)

7- Tekrar klavyeden Ctrl ye basılı tutarak V ye basın. Masaüstündeki font tekrar karta yapıştırılacak. Bunun adınıda kağıda not aldığınız 2. adı aynen yazın.

8- 6 ve 7 nolu basamakta anlattığımı 3. ve 4. dosya içinde yapın.

(işin özü şu; masaüstüne kopyaladığınız fonttan 4 adet hafıza kartına kopyalayıp isimlerini sırasıyla kağıda not aldığınız isimlerle birebir değiştiriyorsunuz ama uzantısı ttf olacak)

9- Bu işlemler sonunda hafıza kartını telefonunuza takın ve telefonu yeniden başlatın. Telefon açıldığında fontunuzun tamamen değiştiğini göreceksiniz

UYARI !

Bu font olayında telefonun orjinal fontuna zarar gelmez. Orjinal fonta dönmek için yapmanız gereken şudur; ya kart okuyucu ile hafıza kartı içine aktardığınız fontları silin. Telefonu tekrar başlatınca eski font tekrar geri gelecek. sonuçta rom da orjinal font duruyor.

Kolay gelsin ...

B o S c H

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B o S c H -- 28 Eylül 2007; 17:30:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cc_man

http://www.4shared.com/file/18404625/fc9df372/screenshot_s60_3rd_260.html

program için sağol

resimler yükleniyor bekleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B o S c H -- 28 Eylül 2007; 16:52:08 >
  • Ekran görüntüleri;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B o S c H -- 28 Eylül 2007; 17:11:54 >

• peki biz bu fon boyutu,seklini,rengini,.... program sayesinde degiştirebiliyozmu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: flexii_87

peki biz bu fon boyutu,seklini,rengini,.... program sayesinde degiştirebiliyozmu?

font değişim işlemini programsız yapıyoruz.

bahsettiğin font değişim işlemi için ayrıca font ayarlama proları varsa yapabilirsin sonra benim yukarda bahsettiğm gibi telefona aktarırsın.
  • Font adı = comic in ekran görüntüleri

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilgincmis hemen deneyeyim n95e. olmazsa burada kal senle kozumuzu paylasacaz :)
  • fonts klasoru yoktu. olusturmak istedigimde yazma korumasi var diyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: doktor x

fonts klasoru yoktu. olusturmak istedigimde yazma korumasi var diyor.

kart okuyucu ile yapıyorsan eğer hafıza kartının üzerindeki lock kilidinin yönünü değiştir. sanırım hafıza kartını kilitlemişsin
  • hayir dizüstünde yaptim oldu. fakat sizin dediginiz 3. adimdaki birsey mevcut degil n95 ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: doktor x

hayir dizüstünde yaptim oldu. fakat sizin dediginiz 3. adimdaki birsey mevcut degil n95 ?

o zaman N95 de olmuyor. Sanırım 9.2 olduğu için
  • quote:

Şimdi bunu link ten indirdik, nasıl çalıştıracağız bu ekran görüntü programını?
    Winrar olarak gözüküyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: filizaysun

quote:

Şimdi bunu link ten indirdik, nasıl çalıştıracağız bu ekran görüntü programını?
    Winrar olarak gözüküyor

winrardan çıkartmanız gerekli

• konu dışında olucak ama bu resimlerdeki temayı upload edermisin çok güzelmiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: XanderJR

konu dışında olucak ama bu resimlerdeki temayı upload edermisin çok güzelmiş

http://rapid share.com/files/79015008/floralshad_fhuxnm1p.rar.html

rapid share arasındaki boşluğu kaldır

dosya şifresi: donanimhaber.com

• çok teşekkürler dostum
  • quote:

Orjinalden alıntı: XanderJR

konu dışında olucak ama bu resimlerdeki temayı upload edermisin çok güzelmiş

konuyu okurken ilk aklımdan geçen şeyi yazmışın, çok yaşa emi
  • bu konuyu ariyordum üst konuya atmak icin bulamamiştim..kim el attiysa tesekkurler ... konu eklendi programlar topigine
  • comic sans yaptım ama olmadı kare kare oldu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.