Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (66. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.361
Cevap
75
Favori
554.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yarkan06

Sağolun verdiğiniz bilgiler için. Bugün Sanayideyim neymiş ne değilmiş araştırıyorum. Kafama yatani yaparım sanırım bu şekilde binmek istemiyorum o ses rahatsız ediyor beni

Detaylı bir şekilde araştırdıktan sonra;tabiki değiştirilmesi gerekiyorsa bekletmenin sorun yaratacağı kesin.parçalarla ilgili değişim olursa sorunlu parçaların ne halde oldukları hakkında ve maliyetini yazarsanız konu paylaşımına faydalı olacağını düşünüyorum.
    Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tarals40 kullanıcısına yanıt
    Tüm gün sanayideydim daha önce söylediğim gibi sırasıyla tüm eksiklerini gidermeye çalışıyorum volvomun.Trigerden ve baskı balata değişiminden sonra arabamın bariz şekilde bana keyif vermeye başladığını anladım son derece mutlu oldum :) Debriyaj seti, triger seti, bujiler, yağ değişimleri, filtre değişimleri, alt takım körükleri hepsi ustalarımın marifetli elleriyle bir günde onarıldı. Tüm bunlar yapılırken bende katalizör sorununu araştırmaya çalıştım. Yarın katalizörle ilgili yapılacak olanları nerde nasıl yaptırdığımı yine yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yarkan06 -- 29 Eylül 2014; 22:25:06 >
  • Merhaba bu aracın 2000-2001 modellerine bakıyorum.Uzun yolda lpg de bu arac ne kadar yakar 120-140 arası.Birde alırken özellikle şurasına baktır dediğiniz yer varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: YozgatLee0666

Merhaba bu aracın 2000-2001 modellerine bakıyorum.Uzun yolda lpg de bu arac ne kadar yakar 120-140 arası.Birde alırken özellikle şurasına baktır dediğiniz yer varmı?

Kendi aracımdan örnek vereyim ama benzinli;en son Ramazan Bayramı'nda yaptığım yol benzin litre fiyatı:5.09 tl 65 litre benzin aldım.(330,85 tl )yapılan yol 648 km
    Tekrar üzerine alınan benzin 5,09 tl litre fiyatı 214 tl yakılan benzin 42,litre ortalama hızım 70 km ile 160 km Arasında full dolu bagaj ben Hariç 2 tane yolcu ve gece yolculuğu olarak tamamlandı.umarım işini görür.araç 2000 model 1.6 s40

• 2.0 Motor LPG ile 22 kuruş civarı yakıyor 110-140 bandı kullanımda. LPG fiyatı 2.38
  • YozgatLee0666 kullanıcısına yanıt
    2000 model otomatik vites 2.0T 100-110 km/s ile lpg de km'de 22-23 krş yakıyor. 120-140 km/s ile de uzun yolda 25-26 kuruş civarı yakacaktır diye tahmin ediyorum. lpg fiyatı 2,49
  • Özür dilerim motor hacmini belirtmemişim 1.6 motorunu ve düz vites düşünüyorum. 160 km otobandan haftanın 4 günü gideceğim için 20 kr geçmemesi(25 Kr a kadar toleransım var) lazım.Uzun yol için hangisi önerirsiniz 1.6 mı yoksa 2.0 mi?
  • Arkadaşımda Volvo S40 1.6 var. Araç ilk marşla çalışmıyor. 4-5 marş ile anca çalışıyor. Arıza ile ilgili tahmini olan var mı? Bir yere göstermişler benzin ile ilgili valfinin değişmesi gerektiğini söylemiş fiyatı 390TL civarındaymış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzzd

Arkadaşımda Volvo S40 1.6 var. Araç ilk marşla çalışmıyor. 4-5 marş ile anca çalışıyor. Arıza ile ilgili tahmini olan var mı? Bir yere göstermişler benzin ile ilgili valfinin değişmesi gerektiğini söylemiş fiyatı 390TL civarındaymış.

Benzin basınç regülatörü isimli bir valf vardır enjektör kütüğü üzerinde, fiyatı da o civarlarda gezer. Muhtemelen sorun ondandır. Aynı sorun bende de vardı. İçinde bir diyafram vardır o yırtılınca benzinin geri kaçmasını engelleyemez. O yüzden de benzin gelene kadar marş çevirir araba.
  • Tekrardan merhabalar nete girip yazma fırsatı bulamadım. Katalizör sorunuma ankara şaşmaz sanayisinde çözüm bulabildim. Araştırmalarım sonucu Ankaradaki birkaç volvo servisinin dahi bu egsoz ustalarına katalizörleri yaptırdığını öğrendim. Daha önce belirttiğim üzere katalizörün orjinali çok pahalı çözümü katalizörü açıp içini temizleyerek tekrar orjinale yakın katalizör yerleştirilerek bulmuşlar ve tekrar kaynakla kapatılıyor. Yapılan işleme 350 lira verdim ama memnun kaldığımı söyleyebilirim. Ayrıca 98 model s40 aracımın çoğu parçasının renault laguna ile aynı olduğunu öğrendim. Triger ve baskı balata setini renault parçacısından temin ettim zaten araçtan çıkan debriyaj seti valeo idi üstünde volvo amblemi vardı. Bu sayede yedek parça fiyatlarının uygun olduğunu anlamış oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yarkan06

Tekrardan merhabalar nete girip yazma fırsatı bulamadım. Katalizör sorunuma ankara şaşmaz sanayisinde çözüm bulabildim. Araştırmalarım sonucu Ankaradaki birkaç volvo servisinin dahi bu egsoz ustalarına katalizörleri yaptırdığını öğrendim. Daha önce belirttiğim üzere katalizörün orjinali çok pahalı çözümü katalizörü açıp içini temizleyerek tekrar orjinale yakın katalizör yerleştirilerek bulmuşlar ve tekrar kaynakla kapatılıyor. Yapılan işleme 350 lira verdim ama memnun kaldığımı söyleyebilirim. Ayrıca 98 model s40 aracımın çoğu parçasının renault laguna ile aynı olduğunu öğrendim. Triger ve baskı balata setini renault parçacısından temin ettim zaten araçtan çıkan debriyaj seti valeo idi üstünde volvo amblemi vardı. Bu sayede yedek parça fiyatlarının uygun olduğunu anlamış oldum.

volvo gibi bi markaya reneault parçası kullanmayı yakıştıramadım şahsen ben

2001-2003 arası makyajlı kasada da durum aynı mı acaba?

ve uyumlu mu yoksa aynı mı ? parçalarında markadan markaya kalitesi değişiyor mu acaba

• Bilmiyorum uyumlu mu yada çıkan parça aynımı, içinden çıkan valeo debriyaj seti lagunada kullanılan ile aynı. Lakin ben yakıştırmama konusunda size katılmıyorum çünkü dikkat ettiyseniz laguna parçaları ile uyumlu olduğunu belirttim. Laguna da renaultun öne çıkan araçlarından birisidir. Yani yabana atılacak bir araç değildir bence. Kesin olmamakla beraber sizin bahsettiğiniz kasa ile de fordun benzer parçaları kullandığını duymuştum.
  • selamlar daha dun s40 1.9 t4 alarak volvocu oldum:)arac super benzinli tupsuz.2 konuda yardima ihtiyacim var
    1. orjinal cd changerli buyuk radyonun frekanslari tek sayi olarak ilerliyor,yani 98.1 98.3 ... cift sayilara ulasamiyorum.bir ayari var midir?
    2.aracin katalizorun ici su anda bos ve rolantide titreme yapiyor bu sebepten.anadolu yakasinda teni katalizoru nereden bulaibilirim ve hangi servis bu isi layikiyla yapar?

bunlarin disinda arac harkulade

• quote:

Orijinalden alıntı: pascuu

selamlar daha dun s40 1.9 t4 alarak volvocu oldum:)arac super benzinli tupsuz.2 konuda yardima ihtiyacim var
    1. orjinal cd changerli buyuk radyonun frekanslari tek sayi olarak ilerliyor,yani 98.1 98.3 ... cift sayilara ulasamiyorum.bir ayari var midir?
    2.aracin katalizorun ici su anda bos ve rolantide titreme yapiyor bu sebepten.anadolu yakasinda teni katalizoru nereden bulaibilirim ve hangi servis bu isi layikiyla yapar?

1. Sorunuz için radyo üzerinde iki tane ileri ve geri için tuş var. Üstte olanlar frekansları tek tek atlar. Altta olan ise kanal arayarak atlar ve bulduğu kanalda durur direk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

selamlar daha dun s40 1.9 t4 alarak volvocu oldum:)arac super benzinli tupsuz.2 konuda yardima ihtiyacim var

1. Sorunuz için radyo üzerinde iki tane ileri ve geri için tuş var. Üstte olanlar frekansları tek tek atlar. Altta olan ise kanal arayarak atlar ve bulduğu kanalda durur direk.

Yok onu biliyorum:) sorun ileri geri yaparken mesela 89.1 i 89.3 u buluyor ama 89.2 yi atlıyor.Yani çift frekansları göstermiyor kesinlikle radyo

• quote:

quote:

quote:

Yok onu biliyorum:) sorun ileri geri yaparken mesela 89.1 i 89.3 u buluyor ama 89.2 yi atlıyor.Yani çift frekansları göstermiyor kesinlikle radyo

İlginç. Hiç bir şekilde çift frekans göremediniz mi? Aracınızın kullanım kitapçığı mevcut mu?

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Merhaba frekans arama tuşuna uzun süre basılı tutarsanız tek tek frekans geçişleri olması gerekiyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

İlginç. Hiç bir şekilde çift frekans göremediniz mi? Aracınızın kullanım kitapçığı mevcut mu?

kitapcik mevcut.Baktim ona da,konuyla alakali herhangi bir sey yazmiyor.Bayramdan sonra zaten katalizor icin servise goturcem.Orada artik baktirmaya calisicam.
    Sunu da farkettim dinledigim butun radyolar cift frekansla bitiyormus:) hicbirini acamiyorum simdi

• Arkadaşlar merhaba ;
    Araç 2000 model s40 1.6
    Geçen yıl aynı tarihte service lambası yandı herhangi bir sorun çıkmadı.
    Bu ayın 3 'ünde tekrar service lambası yandı.
    Araçta herhangi bir sıkıntı yok.
    Bu Araçlarda her sene service lambası yanıyormu?

• quote:

Orijinalden alıntı: tarals40

Arkadaşlar merhaba ;
    Araç 2000 model s40 1.6
    Geçen yıl aynı tarihte service lambası yandı herhangi bir sorun çıkmadı.
    Bu ayın 3 'ünde tekrar service lambası yandı.
    Araçta herhangi bir sıkıntı yok.
    Bu Araçlarda her sene service lambası yanıyormu?

Bakım zamanını hatırlatan bir lamba o.
  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.