Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.320
Cevap
71
Favori
517.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesutirmak

    Yok. ilk jenerasyonda var. 2001 model ve sonrasının en önemli değişiklikleri motor hacmi - 5 ileri vites ve spor kullanım modu. görsel olarak da ön panelde ahşap kaplamalar kalktı. Cam otomatikleri orta konsoldan kapılara geldi.

    yeni 2001 ve sonraki otomatikler 4 ilerimi yani??nasıldır bu şanzıman?

    Bide Komple triger seti ne kadara degişiyor s40 2001 2.0t otomatiklerin..
  • Volvolarda diğer markaların standart modellerinden farklı olarak çocuk kilidini kapının yan tarafından manual ayarlamak zorunda değilsiniz. bunun için bir düğme var. Cam kiliti ise yine şöför kapısından bir tuşla açılıp kapatılabiliyor. Yani izin verilirse arka camlar yarım açılıyor. Eğer anahtar kapalı konumda ise arkada oturanlar camları açıp kapatamıyor. 2001 den sonraki otomatikler 5 ileri. daha öncekiler 4 ileri. Bu arada günümüz arabalarının birçoğunun otomatikleri hala 4 ileridir. Triger seti değiştirdiğiniz yere ve kullanılan setin markasına içeriğine göre değişmekle birlikte tahminen özel servisde (usta) 500-600 TL tutacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutirmak -- 2 Ekim 2011; 3:11:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesutirmak

    Volvolarda diğer markaların standart modellerinden farklı olarak çocuk kilidini kapının yan tarafından manual ayarlamak zorunda değilsiniz. bunun için bir düğme var. Cam kiliti ise yine şöför kapısından bir tuşla açılıp kapatılabiliyor. Yani izin verilirse arka camlar yarım açılıyor. Eğer anahtar kapalı konumda ise arkada oturanlar camları açıp kapatamıyor. 2001 den sonraki otomatikler 5 ileri. daha öncekiler 4 ileri. Bu arada günümüz arabalarının birçoğunun otomatikleri hala 4 ileridir. Triger seti değiştirdiğiniz yere ve kullanılan setin markasına içeriğine göre değişmekle birlikte tahminen özel servisde (usta) 500-600 TL tutacaktır.

    interneten triger seti alıp taktırsam daha mı ucuza gelir ..300 tl ye filan halledemezmiyiz..




  • Volvo için parça tedarik eden ZNT volvo dan arkadaşlar bu forumdalar. İsterseniz onlarla bir konuşun ama dediğiniz fiyatlara ancak (belki) triger setini alabilirsiniz. Triger motorun en önemli parçalarından. Bu yüzden 50 den yüzden kaçmayıp sağlam bir ürünü güvenilir bir ustada değiştirmek gerekir. zaten 120 binde değişiyor. Bir depo benzine 200 tl veriyoruz. Triger değişiminde sadece diş atlatmamak mesele değil. aynı zamanda Sentenin kaçmaması gerekiyor. yoksa motor da güç kaybı yaşanıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lewel123

    yeni 2001 ve sonraki otomatikler 4 ilerimi yani??nasıldır bu şanzıman?



    2001'den önceki modeller de 4 ileri otomatik 2001 ve sonrasında 5 ileri otomatik şanzıman ve oldukça da keyifli :)
  • Volvo özel servisleri düşük işçilik ücretlerine ek olarak sürekli parça tedarik ettikleri yerlerden de indirim alırlar. Sizin parçayı özel servisinizden daha da ucuza almanız için ya siz de indirim alıyor olacaksınız ya da daha düşük kaliteye yönelmek zorunda kalacaksınız. Aksi halde daha ucuza almanız mümkün değil. Üstelik dışarıdan alırsanız muhtemelen işçilik ücreti, ustanız yedek parçadan kazanamayacağı için, daha yüksek olacaktır. Çünkü kimse 50tl'ye triger değişmez.
  • S.a ; Volvo hakkında bilgi veren herkese teşekkür ederim. Ben de volvo hastasıyım. Nedense volvolara karşı fazlaca sempatim var. Ancak daha önce hiç kullanmadım ve bir internet sitesinden 2004 s40 1.6 D premium(123.000 km de beyaz 21.000 tl,henüz görüşmedim satıcı ile) buldum almayı düşünüyorum linki aşağıda sizce nasıl fiyatı uygun mu? Alırsam satmadan yıllarca binmek istiyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim. Ayrıca prins marka lpg taktırmayı düşünüyorum, fiyatı biraz yüksek(2.450 tl) ama volvoya değeceğini düşünüyorum.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-ilk-sahibinden-acil-fuul-58014730/detay/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hesheit

    Volvo özel servisleri düşük işçilik ücretlerine ek olarak sürekli parça tedarik ettikleri yerlerden de indirim alırlar. Sizin parçayı özel servisinizden daha da ucuza almanız için ya siz de indirim alıyor olacaksınız ya da daha düşük kaliteye yönelmek zorunda kalacaksınız. Aksi halde daha ucuza almanız mümkün değil. Üstelik dışarıdan alırsanız muhtemelen işçilik ücreti, ustanız yedek parçadan kazanamayacağı için, daha yüksek olacaktır. Çünkü kimse 50tl'ye triger değişmez.

    Hocam yorumunuz 10 numara olmuş. Ek olarak parça ve işçilik farklı yerlerde alınırsa ve daha sonra sorun çıkarsa kimse sorunu üstlenmez.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Veteriner Hekim

    S.a ; Volvo hakkında bilgi veren herkese teşekkür ederim. Ben de volvo hastasıyım. Nedense volvolara karşı fazlaca sempatim var. Ancak daha önce hiç kullanmadım ve bir internet sitesinden 2004 s40 1.6 D premium(123.000 km de beyaz 21.000 tl,henüz görüşmedim satıcı ile) buldum almayı düşünüyorum linki aşağıda sizce nasıl fiyatı uygun mu? Alırsam satmadan yıllarca binmek istiyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim. Ayrıca prins marka lpg taktırmayı düşünüyorum, fiyatı biraz yüksek(2.450 tl) ama volvoya değeceğini düşünüyorum.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-ilk-sahibinden-acil-fuul-58014730/detay/

    fiyatı Yüksek degil gibi geldi bana Çünkü makyajlı kasa ...

    O kasanın fiyatları 22 ile 26 arası geziyor sitede...




  • lewel123 çok teşekkür ediyorum. ben de fiyatı konusuna takıldım emsallerine daha çok istiyorlar aceba kazası falan mı var diye düşündüm?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Veteriner Hekim

    lewel123 çok teşekkür ediyorum. ben de fiyatı konusuna takıldım emsallerine daha çok istiyorlar aceba kazası falan mı var diye düşündüm?

    Kilometre 123 binde oldugu için biraz aşarıda veriyor ama Bakımlarını aksatmadan düzenli olarak yaptırırsan 800 bin km rahat gider....

    Yani arabana bakarsan o da sana bakar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Veteriner Hekim

    teşekkürle lewel123. peki sizce şu araç nasıl çok yakarmı?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-sahibinden-2001-makyajli-mukemmel-temizlikte-snroof-duz-vites-t4-60334665/detay/

    t4 ü olanlar cevap versin ona çünkü orasını bilemem Ama Eğer alırsan Performansından sonra Benzini filan Düşüneceğini hiç sanmıyorum...




  • kusura bakmayın çok soru soruyorum ancak bir de şöyle bir sorum olacak; kaç bin kilometrede yağ değişimi yaparım s40 a ve maliyeti ne olur. çünkü bir aralar astralara bakıyordum ve birisi astralarda yağ için 10.000 km 150 tl masraf olurken volvolarda 10.000 km de 350 tl masraf olacağını söyledi doğrumu aceba.teşekkür ederim.
  • Yağ, yağ filtresi ve hava filtresi birlikte değişir. Hepsini en kalitelisinden alsan işçilik dahil 250tl ödersin. Benzinli Volvoların bakım aralığı 20 bin km'dir. Ancak ben hep 10 bin km'de bir değiştim. Kişisel görüşüm 10 bin km sonra yağın viskozitesini kaybetmeye başladığı yönündedir. Bu da Volvo'ya özgü bir durum değildir, tüm araçlarda böyledir. Ancak hep uzun yol yapar, devirsiz kullanırsanız 15-20 bin aralığı da uygun olabilir.
  • T4 ler çok yakar. özellikle şehir içinde. LPG bu sarfiyatı makul seviyelere çeker. Eğer manuel araba seviyorsanız Linkteki araba temiz bir arabaya benziyor. Yağ masrafına gelince genelde 10 binde yağ değiştiririz her seferinde filtre değiştiririz. 5.5 litre yağ alır. 0-40 kullansanız bile en fazla 150 TL tutar. Filtreyi orijinal kullansanız 25-30 TL dir. Bilinen markaların muadil filtreleri 15-20 tl dir. Yani yağ masrafı pek bir şey tutmaz. Aslında T4 rutin bakım masrafları pek bir şey değildir. Bunu volvo parça satışı yapan sitelerden kontrol edebilirsiniz.
  • hesheit ve mesutirmak ,çok teşekkür ediyorum yukarıda linkini verdiğim t4 hakkında ne düşünüyorsunuz alsam pişman olurmuyum bir de araç kırıkkalede yani en yakın volvo bayii ankaradadır muhtemelen. ankarada aracı kontrol ettirmem için önereceğiniz yer var mı çok teşekkür ediyorum bilgilendirdiğiniz için ve t4 almayı kesinlikle düşünüyorum.linki tekrar vereyim

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-sahibinden-2001-makyajli-mukemmel-temizlikte-snroof-duz-vites-t4-60334665/detay/




  • çok çok özür dileyerek bir sorum daha olacak ; turbo motorlu araçların (yani benim için t4) kullanımında extra olarak dikkat edilmesi gereken durumlar nelerdir bahsederseniz sevinirim.
  • bu nasıl bir iş anlamadım 2001 t4 lpg de kaç litre yakar yada km de kaç kuruş yakar ,her yerde farklı bir rakam var. 2001 lpgli t4 kullanıcıları lütfen bilgi verirmisiniz?
  • Linkteki araç güzel. Ankara'da siz de incelettirin. Yazılanlar onaylanırsa, alınır.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.