Şimdi Ara

S4'te Lig Sistemi Kullanılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konu Özeti: Riot Socrates, bir kullanıcının S4'te ELO sistemini geri getirin önerisine cevap verirken Lig sistemi ile ELO sisteminin karşılaştırmasını yaptı. Yapılan karşılaştırma ve söylenenlere göre Riot Games önümüzdeki sezon Lig Sistemi'ni kullanmaya devam edecek.

Tam Metin:

"Selam Summoner'lar

Bazı endişeleri gidermek istiyorum. Şimdi sezonun ortasındayız. Lig Sistemi'nin yayınladığı günden bugüne Ranked oyunların çehresini nasıl değiştirdiğinizi sizlerle paylaşabiliriz. Geçen yıla göre aylık olarak Ranked oyuna girme oranı 2 katı artış gösterirken oyunları dodge'lama yarı yarıya düşmüş durumda. Diğer Queue oyun tiplerine göre oyundan çıkan / AFK kalan kişi sayısı daha düşük durumda. Diğer yandan yeni Ranked oyuncuların ve mevcut oyuncuların dahil olduğu Ranked oyunların kalitesi artmış durumda. Bir oyun sisteminin başarı ölçüsüne nasıl bakacağımızı biliyoruz. Yeni sistem ile eski sistemin karşılaştırmasına avantajlar ve dezavantajlar yönünden bakabiliriz.

Lig Sistemi

Neden ligler daha iyidir?

Tüm oyuncular bir lige dahil olduklarında ulaşılabilir hedeflere sahiptir ve ilerledikçe kendilerini yetkin hissetmeleri için sıkça fırsatlara sahiptirler.
    Tüm oyuncular ufak liglere dağıtılmış durumdadırlar. Klasik olarak bazı arkadaşları bu süreci daha anlamlı kılabilirler.
    Devamlılık açısından oyuncular oyunları kabul etmeyip atlattıkları zaman ceza alıyorlar. Bu da oyunları atlatma oranını önemli ölçüde düşürüyor.
    Promosyon serisi ani yoğunluk oluşturarak genel tecrübeleri daha eğlenceli ve faydalı hale getiriyor.
    Sistem yeni bir kademeye çıkan oyuncuları sıralama endişesinden koruyor ve bir üst kademeye çıktıklarında aniden bu kademeden düşmelerine engel oluyor.
    Kaybetmek hala kötü bir deneyim ama en azından daha az cezalandırıcı.

Neden ligler daha kötüdür?

Mevcut durumda oyuncular kademe düşmüyor bu durum hedefine ulaşan bazı oyuncuların bir üst kademeye ulaşma çabalarını bırakmalarına sebep oluyor.
    Çünkü lig yerleştirmeleri ve MMR birbirine çok bağlı değil. Eşleştirme sistemi de bazı zamanlar komik durumlar çıkarabiliyor ve oyuncular da öyle olmasa bile adaletsiz bir şekilde eşleştirildiklerini düşünüyor.
    Lig puanı kazanımı MMR kazanımından ufak miktarda daha yüksek ve bu sebepten ötürü oyuncular bazı durumlarda 0 LP kazanıyor.

MMR

Neden MMR daha iyi?

MMR konumunuzu daha isabetli bir biçimde temsil ediyor ve doğru kişilerle eşleştirilmenizi sağlıyor.
    Sistem çok aktif ve oyuncular içinde bulundukları ligde belli bir noktaya geldikten sonra çok fazla gevşeyip, işleri ağırdan alma gibi bir şansları olmuyor.

MMR neden kötü?

Oyunları atlatma durumunu cezalandırabilecek bir mekanizma yok. Özellikle, ceza olarak bir oyuncunun MMR değerini düşürmeye çalıştığınızda onu kötü bir oyuncu olarak nitelendirmiş oluyorsunuz fakat bu gerçeği yansıtmıyor. Bu durum eşleştirmeleri düşük kaliteli yapıyor.

Konumunuza göre anlamsız bir biçimde çok daha büyük bir oyuncu kitlesinin içine konuyorsunuz. (Örneğin Rank 120,503, Malzahars Captains'te Rank 10'dan daha az anlaşılır)
    Sistem kendi başına oyunculara belirgin bir ulaşılabilir hedef sunmuyor ve dahil olduğunuzda özel bir şey yapma hissine asla kapılmıyorsunuz.
    Oyuncuların ezon boyunca büyüyen bir dağılıma eşlik etmesinden dolayı sezona geç başlarsanız ağır kayıplarınız söz konusu oluyor.
    Kaybetmek ciddi ceza anlamına geliyor ve asla kaybetme serilerinden korunamıyorsunuz.

Neyi geliştirmek istiyoruz?

Değinmek istediğimiz büyük olmaktan uzak bir sorun oyuncuların elde ettikleri kademelerden düşmemeleri. Sanırım, bir sonraki sezon 0 LP veya MMR sınırının altında olan oyuncuların kademe düşmelerine izin vereceğiz. Bu özellikle hedefine ulaşan oyuncuların oyunları trollemesi ve uzun süre 0 puanda kalan oyuncuların düşük LP alması gibi sorunları çözecektir.
    Oyuncuların bazı zamanlar 99 LP'deyken 0 LP kazanmasıyla ilgili durumu bir oyundan kazanılabilecek en az LP miktarını 1 olarak ayarlayıp düzeltmeyi düşünüyoruz. Ancak yine de 1 LP kazananların MMR durumunu da izlemeye devam edeceğiz ve o sonuçlara göre gelecek sezonda uygulamaya devam edip etmeyeceğimiz belli olacak.

Socrates

Özet: Lig Sistemi'nin geneli tutarlı ve ölçülebilir pozitif etkilere sahip. Her ne kadar onun mükemmel olduğunu düşünmesek bile MMR'a göre çalışmak istediğimiz ve gelecekte geliştireceğimiz çok daya iyi bir yapı."

Kaynak: YordleAcademy.com

• Emeğe saygı +Rep
  • Programın Çıkardığı Özet:

Çünkü lig yerleştirmeleri ve MMR birbirine çok bağlı değil. Lig puanı kazanımı MMR kazanımından ufak miktarda daha yüksek ve bu sebepten ötürü oyuncular bazı durumlarda 0 LP kazanıyor. Sanırım, bir sonraki sezon 0 LP veya MMR sınırının altında olan oyuncuların kademe düşmelerine izin vereceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genjuro -- 7 Ağustos 2013; 4:47:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Genjuro.

Özet:

Çünkü lig yerleştirmeleri ve MMR birbirine çok bağlı değil. Lig puanı kazanımı MMR kazanımından ufak miktarda daha yüksek ve bu sebepten ötürü oyuncular bazı durumlarda 0 LP kazanıyor. Sanırım, bir sonraki sezon 0 LP veya MMR sınırının altında olan oyuncuların kademe düşmelerine izin vereceğiz.

teşekkürler arkadaşlar özet burda

• valla en iyisi .

TR de zor bela diamond olmuş arkadaşım var sırf nasıl olsa diamond çerçevem olucak ve diamond5 im diye trollüyor. Eloboost bile yaptığını düşünüyorum çünkü adc alistar , 2-15 fiddle jungle gibi skorları var çoğu zaman . iyi olur böyleleri için .

benimde bi fikrim vardı ve yazmıştım na forumunda .

lig düşme olucaksa eğer , division sayısını 10 yapın . Division atlamak için promition seriler olmasın 100 puan olan direk 0 puan ile üst division'a atlasın demiştim zamanında da tutulmamıştı çok . Böyle bir şey yapmaları daha mantıklı olur en azından .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodimir -- 7 Ağustos 2013; 5:05:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloodimir

valla en iyisi .

TR de zor bela diamond olmuş arkadaşım var sırf nasıl olsa diamond çerçevem olucak ve diamond5 im diye trollüyor. Eloboost bile yaptığını düşünüyorum çünkü adc alistar , 2-15 fiddle jungle gibi skorları var çoğu zaman . iyi olur böyleleri için .

lig düşme olucaksa eğer , division sayısını 10 yapın . Division atlamak için promition seriler olmasın 100 puan olan direk 0 puan ile üst division'a atlasın demiştim zamanında da tutulmamıştı çok . Böyle bir şey yapmaları daha mantıklı olur en azından .

Düşülecekse 5 maç yerine 3 maç atılır sanırım.
  • Kademe düşmeyi mümkün hale getirdiklerinde bütün sorunlar çözülecektir bana kalırsa Riot çalışıyor aldığı paranın karşılığını veriyor sevindim şimdi, sistem gittikçe iyiye gidiyor
  • Çok iyi olucak Adam Gold 5 Trollemeye başlıyor , Sezon 4'te bizi Gold'dan Silvera , Silverdan Bronze'a düşme imkanı sunucak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloodimir

valla en iyisi .

Senin fikrin daha hoş 0 puandayken de 1-2 kere yenildiğinde ligden düşeriz güzel olur bence

• iyimiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Desenize artık Silver Elo Hell olmayacak
  • veya bi playout sistemi uygulanabilir nasıl 3 maçın ikisini kazanırsak lig atlıyorsak 0 puana düşünce üç maçın ikisini kaybedersek tier lar arasında da 3 maçın 3ü yada 5in 4ü gibi sistemler yapılırsa gayet uygun olur bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.