Şimdi Ara

Samsung Galaxy S24 Ultra [ANA KONU] MÜJDE ! ONE UI 8.5 ÇIKTI (481. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: alpikk , alpikk Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
40.859
Cevap
595
Favori
2.051.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
100 oy
Giriş
  • Bu zamana kadar bir telefon almadan önce 1-2 aylık süreyi inceleme videosu, fiyat karşılaştırması, forumları okuma yaparak zaman geçirdim. Bu sefer çok hazırlıksız yakalandım ve lansman tarihlerinde S22 ultra telefonumun anakartı bozuldu ve yurtdışı cihazı olduğu için parça değişimi de yapılmıyor. Velhasıl çok acil olduğu için alıştığım kalite ve boyutta telefondan giderek hayatımda ilk defa hiçbir deneyimi okuyup dinlemeden S24 Ultra siparişi vermek "zorunda kaldım" Bu benim için kalite algısıdır. Gözü kapalı dalarsın.

Nitekim telefonlar kullanıcılara ulaştıkça ekrandaki sorunlar baş göstermeye başladı. Şimdilik bende hiçbir sorun gözükmüyor fakat kim ne derse desin kumlanma da, banding de, CANSIZ mod sorunu da bal gibi var. Buraya gelip memnuniyetini belirtecekler diye bunu normalleştirenlere sesleniyorum. Siz ya S22, S23 ultra, Tab S7,8 veya 9 ultra kullanmamışsınız ya da sizin gözleriniz pastel renklere alışık ya da canlı renk algınız farklı bilemiyorum.

Cihazın önceki modellere göre çok iyi yaptığı ve kendini geliştirdiği işler de var. Ona da zamanla geleceğiz.

Sadece biraz sabırlı olmak gerekiyor. Day 1 dediğimiz ilk güncelleme gelsin hele. Burada lansmandan hemen sonra ilk defa sipariş veren çok insan görüyorum. Tecrübelerimden bunu anlayabiliyorum. Bu sorunlar hep oldu hep olacak.

Markayı ve konuyu terk edenlere de saygım sonsuz. Bir evin aylık geçimi kadar paralar. Kabul edilemez hatalar var fakat herkesin garantisi dahilinde değişim, iade ve THH hakkı baki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the flying dutchman -- 10 Şubat 2024; 2:2:38 >

• mikarichi kullanıcısına yanıt
    Evet bende telefonu kılıfla kullanmaktan nefret ediyorum ama koruma konusunda size katılmıyorum. Bence iyi bir kılıf %98 başarılı olur korumada.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi ben cihazı aldığım ilk bir haftadır yani 5 kere falan hep yüzde 15 de takıp 100de 80 e kadar şarj koruması açık kullandım iki defadır 100 e kadar şarj ediyorum temelde hangisinden devam edeyim yoksa hikaye mi bu koruma işi

Asus tuf gaming b650m-e wifi
    Asus tuf gaming LCI 2 240 mm
    Corsair iCUE 3000D airflow rgb
  • cekto C kullanıcısına yanıt
    %5'e indiğinde şarja tak %100'de çıkar. %15'te takıp %85'te çıkarma, telefonu hakkıyla kullan. 5 yıllık ömrü olan bir telefon için batarya korumayı si.. et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikarichi -- 10 Şubat 2024; 3:6:5 >
  • gios G kullanıcısına yanıt
    Sen başkalarının ne dediğine aldırma. istediğin şekilde yaz istediğini. Hayatta üzülecek daha önemli şeyler var

• Bu konuda herkes destan gibi yazıyor. Oku oku bitmiyor. :) telefonun özelliklerinden zaten bahseden yok. Tamam anladık ekranda problem çıkabiliyor. Fakat çıkmayan da var. Şu an şansa dönüyor da bu telefonun başka hiç mi bir şeyi yok?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Benim telefon sorunsuz ama konuda öyle bir muhabbet dönüyor ki ben bile telefondan sogudum. Samsung Galaxy S24 Ultra [ANA KONU] MÜJDE ! ONE UI 8.5 ÇIKTI 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    PC:intel Core i7 10700K Noctua NH-D15 Black., Asus Rog Strix Z490 E Gaming 16gb ddr4 3600, Ssd 256 gb850evo , Hardisk 4TB, MSI RTX 4070Ti Gaming X Trio 12gb. Aoc agon pro ag274QXM 2k 170hz monitör. Sinema Sistemi: Pioneer vsx 831, Harmankardon HKTS 1 5 16, Nvidia Shield 16 gb Android Tv 2TB WD element, Panasonic TX-50DXX789 Tv, Telefonlar: Samsung S24 ultra, S21 Ultra, S9 edge plus, S9, S7, Kameralar :Canon Eos 650D, Canon HF 200
    Audi A6 45 TDI Quattro 2021
    Mantıklı

Asus tuf gaming b650m-e wifi
    Asus tuf gaming LCI 2 240 mm
    Corsair iCUE 3000D airflow rgb
  • Belki konuda daha önceden yaptığım paylaşimi görmemiş olanlarınız olabilir.

Linki Burda

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157887726

Hiç yorum katmadan S21 Ultra İle S24 ultranın ekranları arasindaki farkı paylaşmiştim.

Aradan geçen onca zamana rağmen S24 ultra güncellemesinin gecikmesinin ana sebebi büyük ihtimal ile bu ekran ile alakali sorunun ana kaynağı üzerinde yoğun bir caba sarf ettikleridir.

S24 Ultra kullanicilarindan gelen yoğun şikayet üzerine, bunu dikkate aldıkları ve bunun üzerine renk paletinde degişikliğe gidilecegi kesin gözüyle bakiyor ve ekran solukluğu sorunununda yüzde yüz çözülüceğine inaniyor ve bunu umuyorum.

S24 Ultra ile S22 arasındaki ekran farkı. İkiside max parlaklik ayarında.

Samsung Galaxy S24 Ultra [ANA KONU] MÜJDE ! ONE UI 8.5 ÇIKTI

Sırasiyla üsten alta doğru S24 Ultra, S21 Ultra ve Düz S22 max parlaklik.

Sadece fikir vermesi açısından karşılaştırma yaptim.

Buda piksellerin yakindan görünüsü makro cektim ama tam beceremedim sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 10 Şubat 2024; 4:14:27 >
    PC:intel Core i7 10700K Noctua NH-D15 Black., Asus Rog Strix Z490 E Gaming 16gb ddr4 3600, Ssd 256 gb850evo , Hardisk 4TB, MSI RTX 4070Ti Gaming X Trio 12gb. Aoc agon pro ag274QXM 2k 170hz monitör. Sinema Sistemi: Pioneer vsx 831, Harmankardon HKTS 1 5 16, Nvidia Shield 16 gb Android Tv 2TB WD element, Panasonic TX-50DXX789 Tv, Telefonlar: Samsung S24 ultra, S21 Ultra, S9 edge plus, S9, S7, Kameralar :Canon Eos 650D, Canon HF 200
    Audi A6 45 TDI Quattro 2021

• Samsung Galaxy S24 Ultra [ANA KONU] MÜJDE ! ONE UI 8.5 ÇIKTIytunckanal 42youtube
    mazlumu getirin bana bir Kemal Sunal klasiği komik
    https://www.youtube.com/shorts/GuLBzl6FcpY?feature=share

Burada her iki tarafta bu hallerde olmamalı ama olunmuş ! .... Farkındalıkla fark edene ne ala ...

CASETiFY Ultra Bounce case

Bu seri S24 Ultra için yoktur şuana kadar böyle umarım çıkartırlar . Klasik koruyanlardan 10 kat daha dayanıklı . Şaka değil bağımsız videoları var . Kerameti köşelerindeki petekli yaylanması ile şok darbelerini anında emmesi .

iPhone lar için var !

Birileri buna benzer başka markalarca var mıdır bakmak lazım ...

Neden yazdım dersen : KILIFta esaslı korunma hikaye değildir ... Samsung Galaxy S24 Ultra [ANA KONU] MÜJDE ! ONE UI 8.5 ÇIKTI 

S24 Ultra daki ONE UI 6.1 de artık sürekli olarak Google in entegre ettirdiği Ultra HDR moduyla çekiyor. Samsung yardımcı kamera uygulaması Camera Assistant yüklü bile olsa ve ayarlarından da Otomatik HDR seçilmese veya seçilse de çekilen tüm fotoğraflar Google Fotoğraflar uygulamasında Ultra HDR lı olduğu görülecektir. Aynısı Samsung galeri uygulamasında Exif bilgileri detayında da HDR metası hakkında bilgi ve görseli de ayrıca ufak ekranlı gösteriyor.

Bence Google'ın çözümüne tam uyumlu sorunsuz hale getirmesi zaman alacaktır çünkü Samsung için yeni bir çözüm Google tarafınca ..

Bir de ana kamera sensörü bazı gelişmeler iyileştirmeler donanımsal olarak var. Vardır baya potansiyeli .. Kimse elinde Ocak 2023 yazılımlı S23 Ultra pek yoktur ki o sürümdeki kamera performansı sanırım daha vahimdir .

Benzer kaderi S24 Ultra da görüyoruz zamanla aylar geçtikçe kamerası daha da düzelecektir .

Etkin pozitif manada katalizörlük yapıyor Samsung Galaxy S24 Ultra [ANA KONU] MÜJDE ! ONE UI 8.5 ÇIKTI . Gerçi kendin de etkilenmemen gerekiyor az çok etkilenmişsindir Samsung Galaxy S24 Ultra [ANA KONU] MÜJDE ! ONE UI 8.5 ÇIKTI .

Bilirim katkılarım da olmuştur :) Ama ne alaka ? Altyazı upload etme arayüzü filan mı çağrıştırdı Samsung CEO iletişim arayüzüne bakınca :) . Evrensel şeyler ... Yanıtı Gönder Enter tuşuna bas filan bunlar evrensel yaygın birşeyleri sende tetiklemesi pek beklenmez...

Samsung Türkiye ana sayfasında alta CEO ya Mesaj kısmındaki direk linkidir ... Şikayet dilek vs yapacaklar delileri görselleri belgeleriyle mümkün oldukça detaylı kısa öz yazılsın .

Bilerek yaptıkları bari düzgün çalışsa kendi mantığınca ama kendi mantıkları ayarları bile düzgün olmayınca öncelik ekran oldu kamerası da yılların klasiği aylara yayılan güncellemelerle halledecekler ...

Bu soruna kesin çözüm milyar renk dersteği öyle 10 bit değil 12 bit ile .... Birçok sorunu da çözerler emsalleri rakiplerinde orta seviye Android cihazlarında bile var hatta Türkiye 'de yıllardır resmi garantili de satılmaktadır ...

Samsung inatla 8 bit te ustalık arıyor Google ın SDR Karartma çözümüyle sistem geneli HDR modu aktiflenmesiyle iddia ettikleri beyan ettikleri DCI-P3 renk uzayının %100 değil %86 civarlarına anca çıkabilmesi rezaleti de etkili olmuştur . Ek olaraktan umarım PWM değerini de 492Hz den 480Hz e çeker anlamsız zararlı farklı frekanslarda olması göze başa mideye zararlı özellikle ne kadar açık gözlü iseniz bu daha şiddetli olmakta bilimsel olarak kanıtlanmıştır ve OLED / AMOLED kosulşuz hepsinde vardır ama en aza indirilebilir de ... Umarım yazılımsal kökten çözerler .

Bekliyoruz... Anlaşılan testler devam ediyor...

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Başgan sende beni iyice teknoloji cahili belledin . Ben ki laptobomun bozulan onboard grafik kartını bilgisayarı parçalarına ayırarak tamir etmiş biriyim. Ben ki telefonun kırılan ekranı ve bataryasını kendim değiştirebilen bir şahsiyetim. Şahsiyeti hatırla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikarichi -- 10 Şubat 2024; 5:2:52 >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.