Şimdi Ara

Samsung Galaxy S24 Ultra [ANA KONU] (278. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37.063
Cevap
614
Favori
1.757.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
94 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
65. Sırada  bugün en iyi #15
Sayfa: önceki 276277278279280
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İşte olduğum için mesaja geç dönüş yapmış bulunmaktayim.

Benim iki farklı resim atmamdaki sebep ekran görüntüsü alıp atmamla alakalı degildi. Ekranımdaki herhangi bir sorunu ekran görüntüsü alarak burda göstermemin saçma oldugunu çok uzun yıllardır biliyorum.

Burdaki asıl konu mavi renkde pörtleşme yada kumlanma gibi bir sorunu yaşayan ekranlar var ise attığım düz mavi renkde bu ortaya çıkacakdı. Gökyüzü resmi kendiliginden pörtlek ve kumlanmaya sahipti.

Her ikisi resimde bu sorunu alan ekranlarda sorun olduğu kanısına varacaktık. Kendi ekranımda düz mavi rengi yaklaştirdigim böyle bir sorun görmedim.

• Hemen iptal et dostum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu madde tuhaf duruyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • türkiye'deki teknoloji editörlerinden s23 ultra'yı tercih eden çoktu ama henüz s24 ultra'yı tercih eden olmadı sanırım hiç inceleme gelmedi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son maddeyle firma tam olarak neyi korumaya calisiyor anlamaya çalışıyorum ama anlayamadım. Cok sacma bir madde. Satilan telefonla alakasi da yok. Anlamadim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fikir vermesi acisindan çesitli resimler çektim..

Fimin adı gemini man (ikizler projesi)

4k 60 fps HDR görüntü

File size           : 18.4 GiB

Duration            : 1 h 57 min

Overall bit rate        : 22.6 Mb/s

Frame rate           : 59.940 FPS

S24 ultra hdr film performansini test ettim.

Resimler canon fotograf makinası ile film oynatımda iken elle çekildi.

Oynatıcı vlc media player

videolar arasinda mili saniyelik ileriden veya geriden gelme farkı vardır.

Resimde görünen üsteki telefon S24 Ultra ve Altaki telefon 3 yıl önce çıkan S21 Ultra.

Yorumlar sizlere ait.

Samsung Galaxy S24 Ultra [ANA KONU]

Bu Resimde odaklanma farkı var üstteik görüntü az bulanik çıktı.

Burdada Pc ekranı ile telefon ekranını çektim. Aynı görüntü Hem bilgisayarda hemde telefonda ekran parlaklığı en yüksek seviyede.

Üsteki büyük görüntü Monitöre ait :)

Altaki küçük ise s24 ultra

Burdada ekran görüntüsü aldığım resmi en max büyüklüğe getirip ekran parlakliği extra açık ve ekran parlaklığı yüzde yüz iken fotograf makinasini ekranın üst yarısına yakinlaştirarak çekimi yaptım. Çıplak gözle ekrana baktığınızda ekranda kumlanma falan yok ama fotoğraf makinası ile çekim yaptığınızda resmin iso değeri 6400 e kadar yükseldigi için resimde kumlanma olmasi normaldir.

Ay fotografi 30x ve 100x

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 27 Ocak 2024; 6:27:0 >

• Senden aldığı cihaz ile ilgili tüm sorumluluk firmaya aittir bundan bahsediyor. Herşeyi kabul etmiş sayılır.

• ironwrist34 kullanıcısına yanıt

Ben ekstra karartma özel ayarlarını da en sona getirdim ve parlaklığı da en düşük seviyesine de . Bir sorun yok bendekinde.

• CemyK kullanıcısına yanıt

Ben karanlıkta bu ayarları dışarıdan yaparak gözlemledim ve bir problem olmadı . Bence bazı cihazlar sorunlu... Harici fotoğrafı çekmek sağlıklı olmaz sanki sorun varmış gibi olur malum harici kamera ne kadar iyi olsa da kendi kusurları düşük ışıklarda olacaktır. O yüzden ince ayarları böyle yapıp test yapmayı kendi gözlerimizle yapmalıyız ..

• sakiri kullanıcısına yanıt

Lokal parlaklık artırılması S24 Ultra da başarılı. Yazılımsal HDR larda parlaklığı artırdığınızda tüm renklerde noktalarda parlaklık artıyorken SDR Dimming aktifse HDR içerikler düzgün çalışıyor.

Eski cihazınız eskimiş olsa da sağlam kalmış yani ekranı sorunsuz kendi orjinali gibi ..

'' HDR içeriğinden ödün vermeden SDR UI katmanlarını karartan bir özellik olan SDR karartma desteği, Android'de HDR görüntüleri görüntülemek için kesinlikle gerekli olmasa da, olması güzel!

Pek çok insan, sosyal medyada gezinirken HDR görüntülerin "onları kör etmesinden" şikayet ediyor. Bunun nedeni, HDR içeriğinin vurgularını düzgün bir şekilde görüntülemek için ekranın parlaklığının artırılmasıdır, ancak sonuç olarak, herhangi bir SDR içeriği (çoğu Android UI öğesini içerir) çok parlak görünecektir.

SDR karartma, HDR içeriğinin daha parlak vurgularını koruyabilmesi için ekran parlaklığını yeterince yüksek tutarken yalnızca SDR katmanlarının piksel yoğunluklarını düşürerek bunu çözer.

Aşağıda gömülü videoda, aracılığıyla @madebymozart

, görüntünün Ultra HDR sürümü yüklendiğinde görüntünün bazı bölümlerinin sağda nasıl aydınlandığını görebilirsiniz, ancak durum çubuğu ve uygulama içi düğmeler gibi kullanıcı arabirimi öğeleri aynı parlaklıkta kalır.

SDR karartma özelliği Android 13'e eklendi, ancak şimdiye kadar yalnızca Google'ın Pixel 7 ve daha yenisi bunu destekleyecek şekilde yapılandırıldı. Android 14, uygulamaların cihazın ekranının HDR/SDR oranı bildirmeyi destekleyip desteklemediğini kontrol etmesine olanak tanıyan Display#isHdrSdrRatioAvailable() yöntemini ekledi. Oran tanımlanmamışsa bu, SDR karartmanın etkin olmadığı anlamına gelir.

Bu oran, test ettiğim Galaxy S23+, OnePlus 11 ve Nothing Phone 2 gibi Pixel olmayan birkaç Android 14 cihazında tanımsız. Pixel 6a gibi Android 14 çalıştıran eski Pikseller de bunu desteklemez. Umarım daha fazla cihaz, özellikle sosyal medya platformları HDR görüntüleri yayınlamak/görüntülemek için destek sunmaya başladığında, SDR karartma desteği ekler!

''

Samsung Galaxy S24 Ultra [ANA KONU]x (formerly twitter)
    Mishaal Rahman (@MishaalRahman) on X
    https://twitter.com/MishaalRahman/status/1722720524973801956?s=20

Karışık SDR ve HDR Kompozisyon | Android Open Source Project

İngilizcesi

Mixed SDR and HDR Composition | Android Open Source Project

SDR görüntülerinin karartılması, siyah ezilmeye ( black crush )  veya orijinal görüntünün daha karanlık alanlarında bilgi kaybına neden olabilir. Bunun nedeni, daha koyu renk değerlerinin daha küçük bir koyu kod kümesi üzerine çökmesidir.

Kabul edilemez siyah ezilmeye neden olan bir karartma uygulamasının, son görüntüye gürültü enjekte ederek bantlaşma etkilerini azaltan renk taklidi algoritmaları uygulaması gerekir.

Görüntüyü renk ardışık düzenindeki uygun konumda renk taklidi yapamayan HWC uygulamalarının, SurfaceFlinger'ın GPU'da karartma ve renk taklidi uygulamasını talep etmesi gerekir.

Uygulamalar ayrıca SDR öğelerinin karartma miktarını sınırlamak için sdrHdrRatioMap değerini de ayarlayabilir. Çok düşük parlaklık seviyelerine kadar karartma, görüntü kalitesini artıran ancak pil ömrünü kısaltabilen GPU kullanımını gerektirir.

• Susanoo kullanıcısına yanıt
    Başkasıdır.. ben orjinal sipariş ettim

• sakiri kullanıcısına yanıt

Hocam ekran görüntüsü aldığın görüntüye telefondan bakınca küçükte kumlanma var büyük görüntüde yok.

• corsairms kullanıcısına yanıt

Kayganlığı güzel, parmak izi çok kalmıyor. Her ne kadar guide ile taksan da yarım milimetre kayabiliyor. Benim biraz daha sağa yakın oldu. Birde bence ürün biraz küçük sadece ekranı tam kaplıyor siyah kısma neredeyse taşmıyor. Parmak izi okuma içinde ben koruyucusuz da pek beğenmedim, koruyucuyla da biraz daha kötüleşti bence.

• Susanoo kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

• Bu ipitaka kılıflarından sipariş edip temin eden oldu mu hiç. Çok çık duruyor

• Bu bahsettiğiniz kumlama olayını nasıl test edebilirim?

• Kodlar halA geçerlimi bilmiyorum ama ihtiyacı olana özelden ücretsiz verebilirim

• Yapay zeka özellikleri 2025 sonuna kadar ücretsiz olacak diye görmüştüm bir videoda o kimsenin dikkatini çekmedi mi acaba...eğer öyle ise yapay zekalı telefon diye satma arkadaş ya..

• 
Sayfa: önceki 276277278279280
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.