Şimdi Ara

S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
9.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mercs

    bandit Suti uzerinden cikarmaman gerekiyor monolit suti herhangi bir sey icin gerekmiyor daha sonra kullanir yada satarsin, kasanin sifresi barowu oldurunce kendisi veriyor ama onun icin zaman var sen dokumanlari al oratlik yatisinca malzemeleri topla sat sonrada Sin lidere git o seni tekrar geri paslayacak.

    Sin lider gonderdi beni oraya ama ben barovu daha once oldurmustum ve sifreyi kaydetmedim sim sin lider beni kasaya yollayinca sifreyi bulamiyorum :D kaldik ortada pda yi inceledim ama sifreyle ilgili bisey bulamadim. 3 5 9 gibi biseydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direk herkesin kafasina sikarsan olacagi bu :) 2.9.5
  • Bir bölümde sazlık bir araziden geçmeye çalıştım,yukarda helikopter otların arasından çıkınca indiriyordu.baya bir zorladı.en sonunda kulubeye vardım.adamla konuşyor sonra garip sesler duyduğunu söylüyor ve şiddetli baş ağrısı çekip debelenirlen yükleme ekranı geliyor ve orda oyun donuyor.defalarca denedim ama açmadı.birazda sıkmaya başlamıştıda. bende sildim artık.böyle bir geniş arazide en azından bir motor versede ona göre sağa sola gönderse iyiymiş.arkadaşın dediği gibi diğer türlü amelelik olur.Şaban buraya gel,şaban oraya git,şaban bunu getir onu götür....
    size kolay gelsin arkadaşlar.
  • Oyunun yeni bir yamasi cikmadi en son cikani yuklemedi iseniz burdan (http://www.moddb.com/mods/lost-alpha ) alip kurunuz. Dediginiz yer bataklık doktorun oldugu alan doktorla konusurken hikayenin bir parcasi video yukluyor bir ihtimal oyunu kurarken video icin bir seyler yukluyordu codek sorunu gibi gozukuyor save inizi saklayip yeniden kurmayida deneyebilirsiniz. Evet araziler cok boş ve buyuk cogunluklada bir gorev oluyor, araclar her arazi icin musait degil ama bizi saga sola goturen bir kac npc iyi olurdu. Genede bunu oynamayacagim diyorsaniz bir oneri Call of pripyatin misery modu fena degil oldukca zorlu cok daha zor yapmakada elinizde mesela dark mode var inceleyebilirsiniz.




  • Allah razi olsun merc kardes girimda patlatayim kasayi :-D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sildim oyunu. Syrekli oyana bu yana huylandim :-D
    En iyisi modsuz orjinaliydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda bitirdim. Yaklaşık 2 haftamı aldı oldukça uzun bir süreci var oyunun. Gayet güzel bir oyun yapmışlar. Yalnız lab bölümleri daha zorlaştırılabilirdi. Freedom'la neredeyse hiç karşı karşıya gelmedim, pek üstünde durulmamış. Leveller çok geniş olmuş hele darkscape ve bir yer daha var radardan sonra orası yürü yürü bitmedi, araçsız kalmak kötü. Bunun dışında bazı görevler gereksiz ve saçma olmuş. Pripyata giderkenki yeraltı leveli çok karmaşık olmuş, internetten yardım almak zorunda kaldım. Oyundaki yalnızlık hissi cidden kötü zaman zaman grup halinde hareket edilse de diğer grup elemanlarının davranışları iyi optimize edilememiş bana göre. Yani bir COD veya BF deki gibi hareket etmiyorlar. Ha adam vurmasına vuruyorlar ama yerleşimleri pek mantıklı gelmedi. Bunun dışında her zone hastasının ucundan kenarından stalker dünyasına bulaşmış kişinin oynaması gereken bir oyun. Olaydan tamamen kopuksanız önce orjinal oyunları oynamanız daha iyi olur. Zira olayı anlamazsanız sıkabilir bir süre sonra.

    CHEEKI BREEKI I V DAMKE :)))




  • Oyunun motorundan kaynaklanan sorun lar yuzunden dengeleri kurmak zor oluyor, daha fazlasini eklemek mumkun ama kimbilir nelere yol aciyordur, suclu olan sahipleri halt varmiş gibi bu oyun ve serisinden kazanacaklarını hice sayıp mmo ya bulaştilar. Bir yada 2 sene icinde ne yaptiklarini anlayacaklardir, demoralize olup dagilmazlarsa geri donup belki duzgun biseyler cikarirlar yada muhtelif modlari denemeye devam ederiz. Buyuk ihtimal ile Fallout tek kalacak.
  • Aynen öyle. DezoWawe ekibi yine güzel iş çıkarmış bence. Ancak bu seriye sağlam bir ikinci oyun şart, Zone'u Doc,Fang,Ghost,Strelok takımı olarak hep beraber gezsek, şu yapayalnızlık hissi gitse biraz çok daha keyifli olacak. Fraksiyonlar arası çatışmalar daha fazla olsa yani Duty ve Freedom örneğin sürekli vursalar birbirlerini, Banditler hırsızlık yapmak için Bar etrafında gezse, bir yerden bir yere erzak mühimmat taşıyan araçlara saldırsalar falan...

    Zone o kadar renkli ki oyun bitip herşey normale dönünce insanın içi buruluyor.

    Bu arada oyunun normal sonundan sonra questler eklemişler ancak bug var. Yeni bir fix çıkarsa düzeltilecekmiş sanırım aklınızda olsun.
  • Evet bir kacını gordum zula gorevi, medkit falan oyun bitdikden sonra cok espirisi yok ana konunun icinde olsalardi iyi olurdu. Yeni bir yama eklıceklermı emın degılım 3 uncu 5. 10 sahıslar bazı hatalari duzeltmeye calısıyorlar ama bır butun olmadıgı ıcın cok da ise yaramıyorlar mesela freedom dakı ılk gorev hatalı onu duzltmısler ama daha sonrasında baska gorev aktıf olmuyor, bir kac goruntu hatasını duzelmısler cok uzun bır hata lıstesı var. Oyunda tek basımıza degılız o hıs biz oyuncular tarafından bıraz abartılmıs en fazla 10- 20 dakıka belkı, onunda onemı yok. Stalkerı guzel yapan kaydederken hersey duzgundur hıc bır sorun yktur 2 gun sonra yuklersınız hava kasvetlı, ustunuzde fantazi yapan herturlu yarataık, cevrenizde ucusan mermiler cok hızlı degısebılıyor atmosfer. Su sıra misery nin 2.1 ini deniyorum oynadıgım surenın 50% si yagmur firtina geri kalanı sis gunesi gormedim diyebilirim, banditlerle mercler burnumdan getirdiler duzgun bı sılah alacam diye canıma okudular isi abartmıslar haritalarda her yaratık var , ota boka oluyorsunuz, artifak dan vazgectım toplanmıyor, olulerı bıle soyamısyorsunuz 10 sanıe egılıpde sıze baska ıs yaptırmıyor oyun su ana kadar duzgun calıstı bır oncekınde epey bı hata vardı deneyeın derım bır kac secenek var ıstersenız normal herseyın dengelı oldugu bır oyun secersınız veya yaratıkların cok oldugu veya dark mod u secıp gunduzlerı dısarı adım atamiyorsunuz sadece gecelerı dısarda gezebıliyoruz sebebi gunduzlerı rad. olusuor yok ben dolasırım dersenız zatrılyontane antirada ihtiyaciniz var, agırlık sorunu ınanılmaz boyutda saglam suıtler 20 kılodan fazla fakat guzel bır yanı var yanına ne gerekıyorsa sadece onları alıyorsun herseyi miniminize etmek gerekıyor, craft sistemide epey bı gelısmıs , stalkerlerin menzilleri cok uzun kolay olmuyorlar. Oyunun basında 3 sınıf var neyı secersenız onla devam edıyor, Sniper icin ozel bir suitde eklemisler, sanırım sabit durdugunuzda farkedilmiyorsunuz vs. Bence Lost alphadan daha iyi yeter bu kadar gidip gebermek icin kendime gereksiz sebepler bulayim bol sans.




  • oyundaki yalnızlık hissi giderse geriye hiç birşey kalmaz oyundan, stalker kitlesinin oyunu oynama amaçlarından biridir bu diye düşünüyorum.
    Türkçe çeviri isteyenler var ama bu oyun için gerek yokki. Yarım yamalak ing. varsa yeter. Oyunun görev kısmı tamamen anlaşılır basit ingilizce.
    oyunda mass effect yada skyrim deki inilizce durumu yok. ki onlar bile oynanabiliyor.


    Bu oyunu soc modu sanarak kurdum ama bambaşka bir oyun çıktı.

    map inanılmaz harika olmuş, eski soc map iskeleti var ama, bilinen yerlerin bile yapısı değiştirilmiş.
    yantar bambaşka bir yer olmuş örneğin, bar kısmındaki binalar değişmiş, oyunun serisinden çeşitli bina benzerlikleri görmek mümkün.
    Yeni eklenen bölgeler çok iyi,map çok büyük , tam stalker mapi olmuş.

    Oyun ekibinin yeterli zamanı ve ekonomik imkanı olsa sanıyorum harika iş çıkarırlardı.

    Bütün o bug lara ,"burası böyle değilde şöyle olmalıydı" dedirten şeylere rağmen oynuyor insan.

    Yerleşim yeri merkezlerine, en azından belli noktalara fast travel sistemi koymak şart.
    araba benzini, ağırlık gibi sorunları ,config dosyaları açık olduğundan açıkçası biraz düzenledim ben. Arabaları benzin açısından daha ekonomik hale getirdim artık az harcıyorlar. 50 olan ağırlık sınırını biraz artırdım,
    yoksa olmuyor, yürü yürü bitmiyor ,bir şeyde taşıyamıyorsun.

    Görev sonlarına para hediye falan koymamışlar, e biraz motivasyon olmalı ama.

    Birde şu numaralı kasalardaki bug olmasaydı iyi olurdu.:)
    içine suiti koyup alıyorum suit sıfır olmuş. veya silahları koy tamir oluyor.
    mermi koy ,hemen geri al, üzerinizdeki mermi sayısının 10 katı olarak dönüyor, dilek kutusu gibi:)
    heralde ekonomiyi böyle halletmişler dedim önce ama bug dur bug:)




  • Yalnızlık hissi bana gore kisiden kisiye degisen goreceli bir durum, elimizde kendi doneminin ust duzeyde teknolojik bir parcasi var ve surekli cevremizdekilerle etkilesim icindeyiz baska bir haritada olabilir yada 50 metre otede pda ların tum ozellıklerını oyuna yansıtamadıkları ıcın cogunlukla hataya neden olup oyundan atıyor, ARMA gibi bir harıtaya sahip oyunda stalker oynasaydık 250km kareden belkı daha buyuk tam hatırlamıyorum genede tek olmadıgımızı cevremizde her an herseyin degistigini gorurduk. Haritalarin buyuk olmasi istedimiz bi sey bunda hemfikiriz, eminimki o ocuklar yeterince zmana ve ekonomik sorunlari indirgenmiş calısma ımkanları olsaydı farklı bır lost Alpha gorurduk, umraımkı bu ve benzeri gruplarda bizden birileride gorev ustlenir bu sayede dil sorunlarıda ortadan kalkar, olası baska calısmalardada kendi onlerini acmis olurlar ayrıcada hem bizlerin ve kendilerinin hayal ettiklerinide calisma ortamina tasıyıp farklılıga neden olacaklardır buda kotu bişey degil.
    Buyrun ilginizi cekebilecek co-op mod (http://www.youtube.com/watch?v=SRzywNO2C4Y )




  • Anadolu Kartalı kullanıcısına yanıt
    Hocam tavsiyen üzerine Clear skyı dün bitirdim ve gerçeten TR yama ve complete mod ile çok güzel oldu yalnız finalde çernobil santralindeydik fakat sonu biraz anlamsız bitti gibi ee noldu şimdi diye.. Bu gün Call of Pripyata başlıyorum
  • complete mod oynamıştım bu oyunu,bana göre güzel bir oyun,türkçe yaması kesin lazım yoksa bişey anlamazsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SellYourSoul

    olması gerektiği gibi iç boğan bir oyun, çok sefer başladım sürekli başlarda veya yarısında bıraktım. boğukluğa dayanamıyorum arkadaş ruhum sıkılıyor

    ama kesinlikle çok çok çok başarılı. coop olsa anca öyle bitirebilirim.

    oyuna beni ve ben gibi birçok kişiyide bağlayan buydu.Lise yıllarımda o kadar çok sarmıştımki oyuna artık neredeyse her gece rüyamda o hayatı yaşadığımı görüyordum kamp ateşinde gitar çalarken arkadaşlarla oturduğumuzu falan.Ruhu olan sayılı oyunlardan ve kıymeti pek bilinmedi ne yazıkki.
  • Modu ilk çıkan haliyle onca bug a rağmen bitirdikten sonra rahat bi ohh çekmiştim.Orjinal oyunun üstüne oynayınca çok anlam ifade ediyor çoğu şey.Özellikle çoğu önemli flashbackleri eklemeleri iyi olmuş.Stalker serisinin tutkunlarının tek dileği stalker 2 di oda ipta olunca çok büyük bir boşluğa düşmüştük lost alpha ilaç gibi geldi fakat illaki daha profosyonel bir stalker 2 ya da türevi şart.
  • Yeter soluk aldığınız LostAlfa kesmedi diyenler Call Of Pripyat için Sigerius mod 2.2 yi deneyiniz.
    Not : Zorluk seviyesini yuksek tutmamanızı tavsiye ediyorum bir de oyuna başladığınızda ESC tuşuna basıp SGM optiona tıklayıp Alpga squadı, spawn more mutant ı mutlaka ekleyin, Atmosfear option size kalmış.
  • stalker bug suz olmaz diye bir kaide var sanırım ne var sanki şu oyunun optimizasyonları tam olarak yapılsa işin tuhafı bazı şeyleri kendimizin ayarlayabiliyor olmasıydı ne bileyim ağırlık modunu yama ile silah etkileşimini oyun dosyasını editleyerek ayarlıyorduk türkçe yamasızda asla olmaz bu oyuna gönül vermiş günlerce emek harcayarak türkçe yama hazırlamış olan arkadaşlar vardı sağolsunlar.. işte bu bir kaç unsur bir araya geldiğinde ise benzersiz doyumsuz bir oyun olurdu bitmesin diye yavaş ilerlediğim nadir oyunlardandır. stalker serisi görev bitirme değil atmosfer oyunudur mümkünse büyük ekran monitörde ışıkları södürerek oynamalısınız öncekilerde araç kullanımı yoktu ve bence çok daha iyiydi biryerdn bir yere yaya olarak gitmek çok daha maceralı oluyor rusyanın sık sık yağmur yağan kasvetli iklimi yaratıklarla dolu bir coğrafyada bir de gece olduğunda mükemmel oluyor. ben birkeresinde böyle bir atmosferde göreve giderken (yanılmıyorsam pripyat oyunuydu) tırstığımdan bir kulubeye girip sabah olmasını beklediğimi bilirim :)))




  • Snap! kullanıcısına yanıt
    Katılmaktayım Stalker kesinlikle atmosfer oyunu o yalnızlığı, tek başına olma hissini, gerilimi sonuna kadar veriyor. Call of pripyat bitti ayrılma helikopterine binmedim hala tek başıma gezip ek görev yapıyorum
  • lost alpha da gread metal factory bölümüne geçişte yükleme yaparken oyundan atıyor.çözümü varmı?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.