Şimdi Ara

Ryzen+ yüksek overclock kapasitesiyle mi geliyor? İlk anakartlarda ilginç özellikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konu aşağıdaki adreste yorumları okurken dikkatimi çekti. İlginç bir noktayı fark etmiş kullanıcı. En beğenilen yorum olmuş.
    https://videocardz.com/74829/amd-ryzen-5-2600-and-asus-rog-crosshair-vii-hero-spotted


    Kısaca diyor ki: "Gigabyte ryzenler için en tepe modelinde dahi çok da iyi olmayan (ama ryzenler için yeterli) 6 phase VRM önermişti. Şimdi tanıtılan ryzen+ ile daha uyumlu olacağı söylenen yeni anakartta 2X5 phase + heatsink + finstack ile geliyor. Eğer ryzen+lar 4,2 Ghz de takılacak olsaydı daha verimli 12nm'ninde yardımıyla 6 phase VRM tamamiyle yeterli olurdu.

    Yeni ryzenler neden ciddi soğutuculu 10 phase VRM ile geliyor? Neden tüm zamanların en güçlü anakartlarından birine ihtiyaç duyuldu? Ryzen+ anakarttan ciddi şekilde güç mü çekecek bazı durumlarda? Bu Overclock kapasitesinin yüksek olacağı anlamına mı geliyor?"

    Şeklinde ilginç sorular sormuş kendine. Anakart-VRM-faz sayısı gibi konularda bilgili arkadaşların yorumlarını merak ettim açıkçası. 4,2 de takılıp çok güç çekme gibi bir durum olabilir mi yoksa daha iyi overclock imkanını mı gösteriyor bu? Görsellik amacıyla yapılmış olabilir mi? Özellikle soğutucular çok ciddi görünüyor yeni anakartta

    Ryzen+ yüksek overclock kapasitesiyle mi geliyor? İlk anakartlarda ilginç özellikler







  • Görünen o ki Ryzen 2.nesiller voltajı bastırdığınız müddetçe 4,5 hatta belki de 4,6 Ghz'e kadar gidecek
  • Hele bir çıksın, incelemeleri görmek lazım.

    Youtube'da bazı OC "manyakların" incelemelerinde, ekran kartlarında özellikle overkill bir phase yapısı olduğunu belirtiklerini hatırlıyorum. Gereğinde fazla... ama tahminin gibi, yüksek hz oc için gerekli olduğundan da olabilir.
  • Bana sanki 4,2 de takılacak ancak iyi yüklemeyle az biraz daha görecek gibi geliyor ama bakalım. Umalım da yüksek seviyeler içindir bunca özen sizlerin de dediği gibi. Anakart kaslı görünsün diye yaptılar o soğutucuları desek VRM 10 faza çıkmazdı bir sürü maliyet ile. Var bir şeyler ama
  • Piyasa overkill vrm ile dolu, bunlardan biri olabilir altında birşey aramamak gerekli.
  • En iyi ihtimalle 4.4 'de kalıcaz gibime geliyor. mevcut Ryzenler 4 ghz'da dolanırken 4.1 ve üzeri göre Ryzenler ciddi voltaj istiyor. Bu nesilde belki biraz daha yukarı cıkılır fakat voltajlar yukarı doğru bir ivmelenme gösterirse 4.3-4.4 gibi hızlar için bu phase yapısına belki ihtiyaç duuylabilinir. İhtiyacdan ziyade fazla vrm ve faz ile berebare güç ve ısı dağılımını dengeli bir şekilde yaymak isteyebilirler.
  • Oluşabilecek bir mimari gelişimi ve akabinde gerçekleşecek saat hızı artışı ile beraber 1080p oyunculugunun dengelenmesi intelin işini zorlaştıran temel faktör olur. Durum bu şekilde gerçekleşirse cpu nun oyun dışındaki performansı kriter olur iste o zaman piyasa çok karışır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.