Şimdi Ara

Ryzen R5 1600 vs Intel I7 6700 - RX 480 ile Kullanıcı Oyun Testleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
3
Favori
5.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence piyasadaki erken erisim oyunlardam bir kac tanesinede bakmak iyi olur.

Malum 300 fps deki eksik 30-40 fps sorun olmasada

60 fps bile zor saglayan erken erisim oyunlarda ne performans verecek diye bakmak gerekiyor.
    Testler icin elinize saglik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YveJhin -- 13 Mayıs 2017; 20:41:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Frécoß

Öncelikle testler için teşekkürler.

Yalnız CS GO'da bir şey dikkatimi çekti. Ryzen tabanlı sistemde offline test yapılmış galiba(ping 0 ms). Bu da yapay zekanın(AI) fazladan kaynak yemesi demek. Evet bu güçlü CPU'larda ne kadar götürüsü olur bilmiyorum ama şartları eşitlemek adına ikisinde de online ya da offline test yapılmalı bence.

Düzeltme : Görsellere detaylı bakınca şimdi anladım. Bir taraf host olmuş ve oyun kurmuş. O yüzden ping 0 ms. O zaman bir eşitsizlik yok demektir. Kaldı ki oyun CS GO , 144 Hz monitörünüz bile olsa iki sistem de fazlasıyla bu değerin üzerine çıkabiliyor. Yine de Intel'de 400 , AMD'de niye 300 FPS diyenler olmasın diye söylüyorum.

Evet hocam sonradan yazdığınız gibi Ryzen sistem host, Intel katılımcı oldu.

CS:GO dışında da çok bir fark olduğu söylenemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: serhdemir

Ellerinize sağlık, Bu tablodan intel bir sistemin oyunn açısından daha f/p oldugunu düşünüyorum. üstelik ryzen da kullanılan ekran kartı biraz daha iyi olmasına rağmen.Ama yine de zahmet olmazsa farklı oyunlardan da test görüntüleri bekleriz.

Hocam hesap bulabilirsem PUBG deneyeceğim.

Onun haricinde Intel sisteminde GTA 5 mod kurarken bozuldu, tekrar yüklemeye üşendim.

GTA5 ve PUBG testlerini de en kısa zamanda denemeye çalışacağım.

Orijinalden alıntı: YveJhin

Bence piyasadaki erken erisim oyunlardam bir kac tanesinede bakmak iyi olur.

60 fps bile zor saglayan erken erisim oyunlarda ne performans verecek diye bakmak gerekiyor.

Hocam benim elimde PUBG var ama aynı sahnede aynı SS'i almak için bir tane daha PUBG'li hesaba ihtiyacım var.

Onu bulursam deneyeceğim.

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

quote:

Hocam benim elimde PUBG var ama aynı sahnede aynı SS'i almak için bir tane daha PUBG'li hesaba ihtiyacım var.

Bence Geri sayim ekraninda ayni noktadan resim alirsaniz sonuc hemen hemen belli olur heralde.

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6200 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--32" Samsung Odyssey G7 240 Hz G-Sync WQHD 2K Curved Monitör --WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse
  • Performansı geçelim hiçbir önemi yok amd vs intel karşılaştırmasının anakartın durumu nedir?

Chipset ısınıyor mu?

Sata performansı nasıl?

USB performansı nasıl?

Cpu Stabilite durumu ne alemde frekans düşürme voltajda sapıtma vs var mı?

Yoksa fx 8350 yi gidip bi z87 z97 boarda takabiliyor olsak kim ne yapsın i5'i? AMD yi mok eden dandirikten chipseti

Bırak oyunda fps karşılaştırmayı tak bi ssd sisteme tak bi usb 3.0 destekli flash bellek benchmark sonuçlarını gönder bize :) prime95 aç aida64'den voltaj sensörünün 1 saatlik sonucunu bir gönder yoksa 5fps fazla almış 10fps fazla almış isterse 20fps fazla alsın bi önemi yok stabil olmadıktan sonra.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

AMD Ryzen 5 5500 // MSI B550 Gaming // 1x16Gb Kingston 3200Mhz // 500GB Kioxia Nvme // Sapphire RX6600 // Corsair Graphite 230T // 600W Zalman Psu
  • testler bilgilendirici aaa oyunlarda fark çok az csgo farkın açıldıgı oyun lakin yüzdeliğe vurursak çok fazla bir fark yok fps degerlerini gösteren yazılım açık olmasa kimse farkı anlamaz en nihayetinde 300 fps üzeri değerler ayrıca 6700 4ghz ye kadar turbo frekans farkına sahip. Bunun haricinde düz ryzenler saat hızı düşük tutulmuş işlemciler ve asıl güzellikleri oc olduktan sonra ortaya çıkıyor bence 3.9-4 ghz oc degerleri ile de testler yapmalısınız en nihayetinde amd bu imkandan mahrum bırakmamış bizi .

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6200 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--32" Samsung Odyssey G7 240 Hz G-Sync WQHD 2K Curved Monitör --WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Performansı geçelim hiçbir önemi yok amd vs intel karşılaştırmasının anakartın durumu nedir?

Chipset ısınıyor mu?

Sata performansı nasıl?

USB performansı nasıl?

Cpu Stabilite durumu ne alemde frekans düşürme voltajda sapıtma vs var mı?

Yoksa fx 8350 yi gidip bi z87 z97 boarda takabiliyor olsak kim ne yapsın i5'i? AMD yi mok eden dandirikten chipseti

Bırak oyunda fps karşılaştırmayı tak bi ssd sisteme tak bi usb 3.0 destekli flash bellek benchmark sonuçlarını gönder bize :) prime95 aç aida64'den voltaj sensörünün 1 saatlik sonucunu bir gönder yoksa 5fps fazla almış 10fps fazla almış isterse 20fps fazla alsın bi önemi yok stabil olmadıktan sonra.

Hocam SSD testini attım ilk mesajda ama sanırım sistemde bir sıkıntı var.

Birazdan kabloları değiştirip biraz Bios'u kurcalayacağım.

Onun haricinde:

Chipset ısınmıyor, sata performansı şimdilik havada çünkü bir sıkıntı var, usb 3.0 bellek olmadığı için deneyemiyorum, CPU Stabilitesi ve voltajlar gayet iyi.

1 saatlik sensör izlemesini de en kısa zamanda atarım.

Edit: SSD'yi hallettim. Read/Write iyi. Ama Write IOPS hala yerlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 13 Mayıs 2017; 22:11:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jam&jam

testler bilgilendirici aaa oyunlarda fark çok az csgo farkın açıldıgı oyun lakin yüzdeliğe vurursak çok fazla bir fark yok fps degerlerini gösteren yazılım açık olmasa kimse farkı anlamaz en nihayetinde 300 fps üzeri değerler ayrıca 6700 4ghz ye kadar turbo frekans farkına sahip. Bunun haricinde düz ryzenler saat hızı düşük tutulmuş işlemciler ve asıl güzellikleri oc olduktan sonra ortaya çıkıyor bence 3.9-4 ghz oc degerleri ile de testler yapmalısınız en nihayetinde amd bu imkandan mahrum bırakmamış bizi .

Evet gözle görülür adam gibi bir performans farkı yok.

Lakin şöyle söyleyeyim;

6700 4Ghz 4 Çekirdek olmuyor. 1 Çekirdek 4 Ghz / 2 Çekridek 3.8 Ghz / 3 ve 4 Çekirdekte 3.7 Ghz'e düşüyor.

Yani testlerde 6700 4 çekirdek 3.7 Ghz şeklinde çalıştı.

Evet Ryzen'i ben de OC yapmak istiyorum fakat şu an takılı olan stok fan izin vermiyor. Stok değerlerde dahi +2000 RPM 60 dereceleri görüyor.

Yakın zamanda sıvı soğutma alıp denemeyi düşünüyorum.

• Chipset yine yerlerde şahsen bu benim için önemli atıyorum geçipte bi m.2 950pro ssd alsam tam yararlanamayacaksam neden alıyorum?

Isınma olayının toparlanmış olması beni sevindirdi sensör izlemeleri önemli prime ve render gpu altında.

AMD Ryzen 5 5500 // MSI B550 Gaming // 1x16Gb Kingston 3200Mhz // 500GB Kioxia Nvme // Sapphire RX6600 // Corsair Graphite 230T // 600W Zalman Psu
  • Bu konudan çok iyi anladımki bilgisayar cahili çok insan var.İşlemci kuvvetini gpu üzerinden test etmek için yapılması gerekenler güçlü bir gpu(min gtx 1080 seviyesi) ve 1080p çözünürlüğünde test etmektir.Farkındaysanız 480 gibi zayıf bir kartta bile aradaki fps farklarını görmekteyiz.Birde bazı cahiller diyorlardı yaa ryzenlar nvidia ile uyumsuz diye.gtx 1070 veya 1080 gibi kartlara gücü yetmiyor diyemiyorlarda uyumsuz diyorlar.

• Hangisi kazanmış?Tel.resimleri açamıyorda.

• Konuyu açan arkadaşımız eşşek kadar yazmış "kullanıcı testi"diye, halen gtx 1080 kullanılmalıydı diyen var :) burda amac iki sistemin performansını göstermek, emeğe saygı duyacağınıza eleştiriyorsunuz. Konuyu açan arkadaşı donanım firması yada sponsor falan zannediyorsunuz galiba , niye 480 taktın diyolar ya :)

Ryzen'i açıkçası çok merak ediyorum. İyice oturunca sırf meraktan 6700K'yı Ryzen'in X'li bir modeliyle değiştirmeyi düşünüyorum.
  • Valla ben ryzenden gayet memnunum (konudaki sistem benim) intel ile arasında fazla fark yok performans olarak fakat + olarak bellekler daha hızlı gerçi şuan tam hızında kullanamasamda güncelleme ile düzeltileceğini düşünüyorum
    // MSI B650 TOMAHAWK // R7 7700X // Gskill FlareX 32GB 6000 mhz DDR5 // Lian Li Galahad II Trinity Performance // MSI GAMİNG X RTX 4070 Ti // Corsair RM850 // Samsung 970 Evo Plus 1 TB // Crucial P3 Plus 1 TB // WD 1 TB HDD // Corsair 5000X // Phanteks Blue Sleeve Extension Kit //Asus VG279QM //
  • quote:

Orijinalden alıntı: ydagli42

Hangisi kazanmış?Tel.resimleri açamıyorda.

Net olarak kazanan bir taraf yok hocam.

CS:GO hariç , %10 geriden geliyor R5 1600.

Ama performansı oldukça iyi bana kalırsa.

quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

quote:

Bence Geri sayim ekraninda ayni noktadan resim alirsaniz sonuc hemen hemen belli olur heralde.

PUBG hesabı buldum. Gün sonunda PUBG SS'leri eklenmiş olur.

Edit: Akşama bırakmadım ekledim hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 15 Mayıs 2017; 17:5:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: F355 Challenge

Adamın elinde 480 var muhtemelen arkadaşından da bir 480 daha ödünç almış emek verip test paylaşmış. Emeğe saygı duymak gerekiyor bence. Varsa elinizde 1080 arkadaşa yollayın testleri yapsın.

Ryzen'i açıkçası çok merak ediyorum. İyice oturunca sırf meraktan 6700K'yı Ryzen'in X'li bir modeliyle değiştirmeyi düşünüyorum.

Harbiden şu arkadaş 2 tane 1080 veya 1080Ti yollasa da test etsek. Bir de RX 480 kullandığımız için cahil damgası yedik.

İlginç şeyler.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.